Kayınvalidemden hiçbir şey anlamadım. Sizce haklılık payım nedir?

Hala torun sevmeye çağırıyorlar çünkü ama 'biz gelelim bir yardımımız dokunur belki' demiyorlar ona takıldım. Valla dert arıyorum galiba haklısın
İyilesemedim x anne bir gün eşim geçerken getirsin sizi siz de görmüş olursunuz de içinde büyütme olayı.

direkt aklımdan bu geçti
konu sahibi kusura bakmayın da fazla mı hep banacısınız nesiniz?
yok aileme yakın istedim öyle oldu yok hiç gelmediler
siz hiç çağırdınız mı onları?

bide anneniz yakınınızdayken gelip yardım etmeyi ihtiyaç görmemiştir
gerçekten bayramdan bayrama mı gidiyorsunuz ailesine
yazık o anneye babaya.. kocanız nasıl dayanıyor öyle?

Hala torun sevmeye çağırıyorlar çünkü ama 'biz gelelim bir yardımımız dokunur belki' demiyorlar ona takıldım. Valla dert arıyorum galiba haklısın
Bu seferde yardım edeceğim ayağına gelse eve karıştı işime karıştı düzenime karıştı diye dert edeceksin, bence kendine dert arama boş yere.

Bu da normal değil ama ya.
Ya mesafeli olursun, mesafeyi tercih ettiğin için yardım talebin olmaz. Ya sıcak ilişkiler kurarsın yardım da istersin.
Hem uzak dursunlar az görelim hem de arada yardımları dokunsun da biraz Rabbena hep bana oluyor.
Ben mesela kayınailemle aşırı mesafeliyim ondan bir kuruş da fayda beklemiyorum. Çünkü uzak durmak istiyorum.

Hep çağırdım gelmedikleri için çok gittim. hatta çoğu zaman ben eşime dedim özlemişlerdir gdielim görsünler torunlarını diye ama destek görmeyince bayramdan bayrama gidiyoruz artık haklı olarak. Bence 3 yaş ve 1 aylık bebekle azıcık destek görmeyi beklemek hatta en azından teklif edilmesini beklemek bencillik değil. Onlara yakın oturmayı istememe sebebim oturdukları semti beğenmemem ki eşim de benle aynı fikirde. Torbacısı, hapçısı, magandası her şey orada. Kayınvalideme bile gelin başka yere taşının demişliğim çoktur. Eşim orda çalışıyor arabasıyla 15 dk sürüyor atlasalar bence değil yardıma, görmek isteseler başarabilirler gelmeyi.

Kiminin istekleri kiminin derdi oluyor cidden. Şöyle ki eski kaynanam sürekli gelmek isterlerdi içiçe yaşamak isterlerdi buna da ben müsade etmek istemedim. Sürekli akrabaları gelirdi bizi çağırırdi burda yatin kalkin istekleri olurdu sınır bilmezdi.Bu çok iyi değil mi karışma lüksü de yok bu sayede bazen de eşinizle yollayin cocugunuzu sabahtan gitsinler akşama doğru gelsinler siz gitmeseniz bile. Keşke benim kaynanam da hiçbir şeye karismasaydi kimse kimseden bir şey beklemese daha iyi olur.

Kalmanız çok saçma. Madem doysun tıruna vs. gibi düşünceniz var 2-3 haftada bir haftasonu gidersiniz. Gelseler hiç bir hazırlık yapmasanız bile evi temizlemek zorunda kalacaksınız iyi mi olacak öyle?

Bebek görmeye gelmediler mi?

Dert arıyorsun ne güzel biz kalabalığız sana yük olmayalım sen gel başıkızın üstünde yerin var diye düşünüyor olabilirler. Onlar gelecek 4 kişi sana yük sen gideceksin bebeklerle uğraşmaktan sana iş kalmayacak ye iç bebelerini sevdir daha ne olsun. İlk defa bu platformda bir kayınvalideyi haklı buldum

Bayramdan bayrama gidiyoruz gibi cümleleri okuyunca birkac saatlik yol sandim. 15 dk lik yere mi gitmeye bu kadar zorlanip, gidince gunlerce kaliyorsunuz??? Ayrica kaynana gelmedigi icin dertleniyosunuz. Cok garip valla konunun her detayi. O gelmesin, siz de daha sık gidin, gidince kalmayin, evin kalabaligi da sorun olmaz kalmazsaniz. Esinizin her gun gidip geldigi lokasyona gidince kalmanin geregi ne? 1 aylik lohusa kaynananin gelmesini degil gelmemesini ister bence. Hem evet lohusalik da olsa baska hicbir yere cikmiyor degilseniz eger onlara gitmenizi beklerler bu cok normal degil mi

Hayır artık bayramdan bayrama gidiyoruz çünkü bize hiç gelinmiyor sürekli bizim gitmemiz bekleniyor. İlk zamanlar arabamız yoktu gidince birkaç gün kalırdık toplu taşımayla 3 vasıta ve en az 45 dk çocukla gitmek zor olurdu eşimin işi de orda diye kalırdık. fazla detay veremedim konu uzun olacağı için. şu an arabamız var o sebeple kalmıyoruz da artık (arabamız olana kadar onların gelmemesini de sorun etmemiştim zaten uzak yaşlılar gelemezler diye). Rahatsız olduğum konu misafirliğe gelsinler gitsinler onları ağırlamak istiyorum meselesi değil. Bir gün olsun özellikle kayımvalidemin yardıma ihtiyacımın olup olmadığını sormaması ordan eşimin arabasıyla bize birkaç saatliğine gelip görmemesi. Bu sebeple artık benim de gidesim kalmadı. Şu an yeni doğum yapmış olmam da bu fikrimi iyice pekiştirdi başka zaman olsa zaten üzerinde durmazdım bile.

15 dklık mesafeye kalmaya mı gidiyorsunuz?
gidin akşam çaya kalkın evinize dönün.
kalmak istememeniz çok normal. niye kaldığınızı da anlamadım sanki uzakmış gibi.

Ben sizin ne demwk istediğinizi anladım.siz gidiyorsanız onlarında gelmesini isterniz hele ki böyle bi süreçte.Torunu sevmek kolay ama iş biraz fedakarlığa gelince kimse öyle davranmıyor bu süreçte birwz desteğe ihtiyacınız var.Sizin aileniz yapıyorsa onların da yapmasını istiyorsunuz.Tabi ki karşılıklı değil ama insan yine de böyle düşünüyor çünkü eşinizin ailesi.Nerden mi biliyorum Çünkü benim kayınvalidemlerfe böyle.Başka bi şehirde yaşıyorlar.Kolik Bebeğimle 1 aylıkken ev taşıdım.Kayınvalidemlerden kimse demedi ki yardıma ihtiyacınız var mı?Bebeğimin sürekli ağladığını da bildikleri halde.Tüm işleri ailem yaptı.Canım cicim demek kolay .O süreçte bunu hiç önemsemedim.ama şimdi düşünüyorum aklım yeni başıma geldş galibaama konusunu açmıyorum amann uğraşamam kayınvalidemeilere gidince prenses gibi davranıyorum çocuğum var hiçbi iş yapamam kusura bakmayın diyorum Eşime de bu durumu hiç söylemedim.Sizin eşinizle de aranızda sorun yokmuş sallayın gitsin.şimdi gidemezsiniz onlarda gelmesin nasıl uğraşacaksınız.Oraya gidince çcouklarla ilgilenip elinizi hiçbi şeye sürmeyin tam misafir olun 3-4 gün kalmaya gerek yok.uzak değilmiş.Sabah erken çıkın akşama dönün .Sizin gelmenizi bekliyorlarsa bebeğin düzeni oturmadı veya eşinize ağrım var diyin.Ki daha çok erken 2 çocoukla evinizde öncelikle bi düzeninizi oturtsanuz sizin için daha kolay olur.Eşiniz annemler çağırıyor demedikçe bu konuyu hiç açmayın

Siz de gidersiniz arada ama ufacık bebegi sürekli görsünler diye ayağına götürmek nedir yani ya?Maması bezi puseti diğer çocukta küçük onun üstü başı bi ton ıvır zıvır topla sonra eve gel tekrar tkka yerleştir. Yani sevmek isteyen gelsin siz neden duzeninizden oluyorsunuz. Onlar koca koca insanlar zahmet edip gelmiyor siz iki küçük çocukla kavimler göçü şaka gibi. Bana artık zor oluyor anne özleyince gelip sevebilirsiniz deyin

Belkide kayinvalidenizde sizi rahatsız etmek istemiyordur.siz arayıp davet ettinizmi?Ayrıca evde bekar bir oğlu bir kızı varmış.O yüzdende gelmek istemiyor olabilir.Bence böylesi sizin için daha iyi.Geliyor olsalar bu seferde rahat edemeyeceksiniz.Mesafeli ilişkiler her zaman iyidir bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…