Kayınvalidemin ikinci ayıbı gecikmedi....

Bence böyle bir konu için eşini kırma sıkma. Ev dağınıkken evine kayınvalidenin gelmesi pek güzel bir durum değil; ben olsam ben de tedirgin olurdum ne yalan söyleyim. Sana tavsiyem eşini planla, onunla güzelce konuş. Ben yokken ansızın biri gelecek olursa şunlara dikkat et diye.. Sen yokken en azından iç çamaşırı pijama yatak bornoz gibi daha kişisel dağınıklıkları toparlayabilsin. Kayınvaliden de artık diğer dağınıklıklar için kusura bakmasın.

Son düzenleme:

Konu sahibi diğer konularında da öyle yaptı.Okur gider,hatta okuduğunu bile sanmıyorum.
Olumlu yorumlar okuyup ciddiye alıp diğerlerini dikkate almaz yorum dahi yazmaz.
Bu konu böyle çözümlenmeden kalır 1 ay sonra yenisini açar çünkü hiçbir zaman hiçbir sıkıntısıyla yüzleşmedi.

hafta sonu giremediğim için bakamadım. Okuyup okumadıgıma siz karar veremezsiniz yanımdamısınızda bu kadar emin konuşuyosunuz. Her sıkıntımlada yüzleşmişimdir. 1 ay sonra yada 3 ay sonra yeni bi konu açıp açmayacağımada kendim karar veririm.

evet katiliyorum ayrica bazi arkadaslarda oyle bir yazmiski bizde geliniz ve kaynanamin her yaptigini ayip diye buraya konu acarsam ohooo evliligim yikilir gider

Arkadaşım diğer konularını temel alarak yaptım bu yorumu.
istersen diğer konularını bir tara,durumunu açıkca göreceksin..
Kaldı ki ben bunu yazana kadar yazmadınız da :44:
Eee ne oldu geldi mi kayınvalide ?

Saldırgan nedir yahu evt eşim sinirlidir ama süreklide değil tabiki her dakikası sinirli olan bi insanlar bu kadar yıl beraber olamazdım heralde. Ayrıca annen ben yokken bu eve gelmeyecek gibi emir vaki bir ifadeyi kime kullanırsanız kullanın herkez sinirlenir İfade etmek üslup çok önemli o şekilde bi tavrı sizde evlimisiniz bilmiyorum ama eşinize yapsanız hoş bi karşılık almazsınız. Ayrıca herkezle sorunu olan bi insanda değilim çok şükür. İnsanız neticede zaman zaman oluyor benim diğer konularımı okuyupta hepsini birleştirip burada bu şekilde konuşmayın bana sadece bu konumu değerlendirin.

Sizin evliliğiniz çok yara alır böyle davranmaya devam ederseniz.
Ayrıca ben dahil birçok kişi size biraz ertelebilseniz demiştik
Siz birçok şeyi göze alarak evlendiniz.
Ben sizin bu anlattıklarınızı çok büyük sorunlar olarak da göremiyorum
Yapılan yanlışlar var ama siz çok fazla büyüterek çok büyük dertler çıkarıyorsunuz kendinize

Ben dün nete giremedim girmiş olsaydım cevap yazardım. Evet geldi kayınvalidem ben işten döndüğümde evimdeydi kendisi biraz oturduk sonrasında gitti kendisi. Eşimde kendisine söylediğim iiçin odaları kapatmıştı kapısını falan yatak odası vs.

Konu sahibi kayınvalidem evime geliyor diye şikayet etmiyor ki, asla evime gelmesin de demiyor, oğluyla görüşmesin de demiyor, en az konu sahibi kadar abarttığımızı düşünüyorum ben de.
Kayınvalide bana göre de olağanüstü bir yanlış yapmamış ama konu sahibi de olağanüstü yanlış bir düşünceye sahip değil aynı zamanda.

Bu arkadaşın eğer diğer konularını dikkate alacaksam , ben kayınvalideye hiç hak vermem açıkçası, çünkü nasıl oğlu kendi evine gelirken illa gelin de yanında olacak diye tutturuyorsa, o zaman gelini ev de oğluyla olmadığı zaman evine de gelmesin, madem böyle kurallar koyuyor o kuralları önce kendi hayatında uygulasın.

Ben konu sahibinin aman evime gelir de düzenim için laf eder diye bir sıkıntısı olduğunu da sanmıyorum, kendi adıma benim hiç olmazdı, ister donum açıkta olsa ister başka şeyim. Eğer benim eşim ev o haldeyken annesini çağırıyor ve ortalığı toplamıyorsa ya da kayınvalide çat kapı ben evde yokken geliyorsa, ne halde gördüğü benim hiçç umrumda olmaz, kayınvalide gelecek diye kimse evini hazır tutacak değil, laf mı ediyor, o artık onun terbiyesidir, ben kendi evimde ister donu mu açıkta bırakırım ister başka şeyimi, kimseyi ilgilendirmez.

Bana göre konu sahibinin sıkıntısı genel bakış, bu kayınvalide gelini evde yokken oğluyla kahvaltı yapmasa ne olur mesela, olay vakit geçirmek ise vakit geçirmek için bir sürü mekan ve zaman bulunabilir. Hep sizin anneniz yapsaydı ne yapacaktınız diye bir kıyaslamaya girilmeye çalışıyor ama malesef böyle kıyaslama bana göre yanlış, çünkü nedense hiç bir kız annesi benim kızımın evi diye çat kapı gelmiyor, damat ev de yokken kızımla vakit geçireyim derdine de düşmüyor, neden düşmüyor, neden kız anneleri bu kadar düşünceli ben de anlamıyorum, insan aynı düşünceleri karşı taraftan da bekliyor. Ayrıca yeni evlilikten kasıt, eşimle evde bütün gün vakit geçireceğim ama kaynana gelip gidiyor demek değil ki, ben ev de olmasam da, eşimle birlikte olmasam da yeni evliyim, bana göre de yeni evli insanların evine giderken dikkat etmek lazım bir süre, kimse eksilmez heralde.

Ayrıca bir erkeğin hazırladığı kahvaltıdan ne olur, nasıl bir kahvaltı hazırlar, amaç kahvaltı yapmak mı düşünülür. Yine yazayım ki, kayınvalide çok büyük bir ayıp ve hata mı yapmış evet yapmamış, tabi devamlı olmadığı sürece, eğer her fırsatta yok kahvaltı yok bilmem ne için fırsat kolluyorsa, o zaman evet ayıp ediyor.

Evliyim canım merak etme..
Sırf evlenmek için kocam olsun diye de evlenmedim .En azından ağzımdan burnumdan kan geldiğinde bana "nasılsın iyi misin " diye sorabilecek vicdan da bir adamla evlendim.Bilmem anlatabildim mi?
Diğer konularınızı neden okumayayım yahu?
Herşeyi kafaya takıyorsunuz en ufak sorunlar bile hayatınızı zindana çeviriyor.
Bu mantıktan çıkarsanız sıyrılırsanız hayat daha kolay daha hafif olur.
Size yardımcı olmak ne mümkün,sıkıntılarla yüzleşmiyorsunuz tekrar ediyorum.
Ne yaptınız peki eşinizi aradınız tabirinizle kibarla tatlı dille konuştunuz ve gelmedi mi kayınvalide?
Çözdünüz yani ohh ne güzel

Ben evime gelmesine bişey demiyorum her zaman başımın üstünde yeri var ben sadece henüz yeni evliyken biraz daha düşünceli olmasını beklerdim o kadar. Ayrıca hiçkimse ve sizde dahil kayınvalideyi yada bi başkasını kendi öz annesi gibi göremez bu mümkün değil. Tamam çok seversiniz anlaşabilirsiniz ama helede yeni evliyken hemen öyle nasıl benimsenirki ben daha evime alışamamışım yani daha çok yeni bazı şeyler zamanla oturur.

Eee sorun var mı ? Yok..
Seni ezdi mi pissin evin hali ne vs dedi mi?
Demedi.. Sizin vaktinizden de çalmadı.
Herşeyi dert etme kendini yiyip bitirme.
eski konularını gündeme alma sebebim şu ki gerilmeye hazırsın.
biri laf etse de bir konu olsa da üzülmeye yer arıyorsun.
bunu kendine yapma ömür geçmez böyle..
bir de bazı konular var ki kendimdne biliyorum sen kendini yırt yine olacağına varır.
bir konu zor ise sen daha da fazla zorlaştırma demek istediğim bu.

Benim annem de evime gelirken eşime danışmadı hiç. Hatta benden önce eve gittiğinde kıyametler kopmadı vay nasıl biz yokken gider diye.
O da kayınvalideniz. Yani eşinizin annesi. Sizin anneniz gitseydi de böyle tepki verip onun ayıp ettiğini düşünür müydünüz
Kayınvalideniz eve gitse odanızı karıştırsa, çekmecelerinizi kurcalasa neyse.
Yani amacı oğluyla vakit geçirmek dışında birşey olsa, kusur aramaya gitse haklı olurdunuz.
Ama şimdi değil bence

aynen canım evlenirken yanımda yoktular şimdimi aklına geliyor oğlunun evi düğünümde bile hiçbişeyle ilgilenmediler misafir gibi köşede durdular sanki erkek tarafı benim ailemdi kızdıgım çok şey var boşuna değil yani şimdide çıkmış oğlumun evi diye geliyor sen bu yuva kurulurken bi anne olarak nerdeydin diye sormazlarmı adama..

Evlilikle ilgili sorunlar dönüp dolaşıp maddiyata dayanıyor.Sadede geliyoruz.
Kayınvaliden evi döşerken masrafları karşılasaydı,istediği gibi gelip gitme hakkı tanıyacak mıydın ?

konu sahibinin eşi, konu sahibi işteyken annesini eve kahvaltı yapmaya davet ediyor, konu sahibi, eşini değil kayınvalidesini ayıplıyor..

kadının ayıbı, davete icabet etmek mi?

insanların çok farklı hayal dünyaları var

bu kaynanalar hep çoğunluğu böyledir kız tarafı baskın çıkmasın oğlanı kayıp etmeyelim diye tabi çoğuda uzaktan kumanda yönetir bazı gelinler bunuda yıllar sonra anlar erkeğin kararı değil kaynana kararı benim kaynanada ben çalışırken gelir oğluyla birlikte evimin düzenini değiştirir giderdi bana birşey sormadan ben bunu saygısızlık olarak görüyorum, mobilyaların yerini değiştirmek ,dantelleri sermek ben süslü ,örtü dolu evleri sevmem hepsini kaldırmıştım tabi birşey diyemedim ama kaynana gözümden düştü, onun derdi hep bildiğini okumak gelinleri yönetmek

Evet canım bende bu aceleyi anlamıyorum yani benim bildiğim önce gelin bi davet eder değilmi genelde böyledir evlenirsin bi müddet sonra kendi aileni eşinin ailesini davet edersin hiç fırsat verilmediki bırakda düşünüp ben çağırayım ben olsam gitmem yani. Evet bende anlamıyorum bu erkek annelerindeki düşüncesizliği evine geliyor misafirlik yapıyor resmen o gün gelmiş yemiş içmişler bulaşıklar bırakılmış elinemi yapışırdı kaldırsaydı benim annem olsa asla bırakmazdı bulaşıgımı sonrada kendi annen gibi gör diyorlar gelde gör yani..

Hiçbir yorumu okuma fırsatım olmadı, direkt konunu okuyarak yorum yapıyorum.
Belki öncesinden k.validenle bir takım sürtüşmeler yaşadın ve bu nedenle kendisine karşı olumsuz hisler besliyorsun. Belki de beslediğin olumsuz hislerde haklısındır, bilemiyorum onu. K.validenin "evine de gittim, çok pisti, dağınıktı" gibi yorumlar yapma potansiyeli var anlaşılan veya sen öyle düşünüyorsun belki de.

Ama eğer k.validen muhit olarak senin evine yakınsa ve oğlu ile birlikte kahvaltı etmeye karar vermişlerse, sırf sen evde yoksun diye gidip dışarıda, cafede falan mı kahvaltı yapsınlar yani?

Burada eşin anlayışlı davranıp, sana telefonla haber verebilirdi, orası ayrı.. Yani sen yokken oturup evinizde kahvaltı yapmaları çok övünülesi, muhteşem bir davranış değil. Ama çok sinirleneceğiniz birşey de değil. Eşinizden rica edin, çok anlayışlı ve yumuşak başlı bir eş ise dinleyebilir ricanızı.

Tamam eşim davet edebilir?
Ama kayınvalidem incelik yapıp gelmemeliydi diyor o sorunun cevabı olarak da konu sahibi ..
Yahu oğlu çağırmış ,muhtemelen eşim evde yok yalnızım gel kahvaltı yapalım dedi.
Sofrayı evin erkeği nasıl hazırlayacak diyorlar ona da şaştım.
Bir benim adam biliyor herhalde peynirle zeytinin yerini buzdolabında bir de simit alırsın anası da iki domates doğrar al sana kahvaltı.millet ne yiyor anlamadım havyarlı falan kahvaltı yapıyorlar herhalde..
Ahh annem yakınımda olsa da bende kahvaltı yapsam onunla.. Eşimin olmadığı haftaiçi sabahlar kakarakikiri ahh keşke
insan evlense de annesini babasını özleyebilir,vakit geçirmek isteyebilir..
dedikodu yapmak isteyebilir,oğlum nasılsın evlilik nasıl gidiyor mutlu musun diye sormak isteyebilir?
ne bileyim ya anne-oğul bu da anne -kız naısl normalse bana da bu normal geliyor.
annesini evinde değil de pastanede ağırlayacakmış evine sokmayacakmış oğul.
suratına tükürürüm ben öyle oğlanın ,eşim bile yapsa tepkim bu olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…