konu sahibi neden yazmiyor acaba daha yeni burdaydi okuyup cikti valla kimsenin kimseye karismaya hakki yok kotu kaynana bile olsa oglunun evine gelme hakkina sahiptir o kotu dedigimiz kaynanaya gorede biz kotuyuz illede hep anlasmak anakiz gibi olmak zorundada degiliz ben kendimi konu sahibinin yerine koyuyorum ve dusunuyorum hicbir ayip yok budurumda
Konu sahibi diğer konularında da öyle yaptı.Okur gider,hatta okuduğunu bile sanmıyorum.
Olumlu yorumlar okuyup ciddiye alıp diğerlerini dikkate almaz yorum dahi yazmaz.
Bu konu böyle çözümlenmeden kalır 1 ay sonra yenisini açar çünkü hiçbir zaman hiçbir sıkıntısıyla yüzleşmedi.
Konu sahibi diğer konularında da öyle yaptı.Okur gider,hatta okuduğunu bile sanmıyorum.
Olumlu yorumlar okuyup ciddiye alıp diğerlerini dikkate almaz yorum dahi yazmaz.
Bu konu böyle çözümlenmeden kalır 1 ay sonra yenisini açar çünkü hiçbir zaman hiçbir sıkıntısıyla yüzleşmedi.
hafta sonu giremediğim için bakamadım. Okuyup okumadıgıma siz karar veremezsiniz yanımdamısınızda bu kadar emin konuşuyosunuz. Her sıkıntımlada yüzleşmişimdir. 1 ay sonra yada 3 ay sonra yeni bi konu açıp açmayacağımada kendim karar veririm.
Ben şahsen yorumumu yaparken üyenin diğer konularını dikkate aldım.
Onlarca konusu var hemen hemen herşeyle sorunu herkesle bir sıkıntısı var.
Kayınvalidenin bu davranışı mükemmel diyemem ama böyle saygısız terbiyesiz gibi sıfatları kullanırken de dikkatli olmak lazım.
Kaldı ki konu sahibinin eşi çok sinirli,saldırgan vs biri,hatta evliliklerine bir ay kala ayrılmayı düşünmüştü de düğüne az kaldı diye vazgeçememişti.
Eşine karşısına alsında "annen ben yokken bu eve gelmeyecek" desin bakalım neler oluyor?
"Tamam karıcım bir daha asla gelmez" mi diyecek,eğer bahsettiği kadar saldırgansa kaybeden kendisi olur..
Yorumları yaparken biraz gerçekçi olmak gerek.
Arkadaşım diğer konularını temel alarak yaptım bu yorumu.
istersen diğer konularını bir tara,durumunu açıkca göreceksin..
Kaldı ki ben bunu yazana kadar yazmadınız da :44:
Eee ne oldu geldi mi kayınvalide ?
Saldırgan nedir yahu evt eşim sinirlidir ama süreklide değil tabiki her dakikası sinirli olan bi insanlar bu kadar yıl beraber olamazdım heralde. Ayrıca annen ben yokken bu eve gelmeyecek gibi emir vaki bir ifadeyi kime kullanırsanız kullanın herkez sinirlenir İfade etmek üslup çok önemli o şekilde bi tavrı sizde evlimisiniz bilmiyorum ama eşinize yapsanız hoş bi karşılık almazsınız. Ayrıca herkezle sorunu olan bi insanda değilim çok şükür. İnsanız neticede zaman zaman oluyor benim diğer konularımı okuyupta hepsini birleştirip burada bu şekilde konuşmayın bana sadece bu konumu değerlendirin.
aslinda cok haklisin, esinin annesi ne cürredle senin evine gelir, sonucta senin evin. esin hic kimse.
valla basligi okudugumda cok ayib terbiyesiz birsey basina geldi sandim, ama bence sen cok ayib ve terbiyesizlik yapiyorsun.. nasil senin evinse esinin de evi.. sizin evinize tek basina girib cikmiyor da esin evde.. bukadar mantiksiz olay ne anlamadim. magdem hersey tek senin olsun diyorsun evlenme kardesim.. kendine ayri bi ev tut.. ve o evde ne yapiyorsan yap.. ama yok evlendim hayatima birini soktum diyorsan onun neyi varsa seninde olmali.. kayinvalideni bi el olaraks görürsen kendi annen olarak görmezsen mutlu olabilcwegini de sanmiyorum. herzaman kusur arayib bulucagindan da eminim.. sonra ondan sevgi de bekleme bunun farkinda olubda ister istemez sana tavirli olcaktir !
Ben dün nete giremedim girmiş olsaydım cevap yazardım. Evet geldi kayınvalidem ben işten döndüğümde evimdeydi kendisi biraz oturduk sonrasında gitti kendisi. Eşimde kendisine söylediğim iiçin odaları kapatmıştı kapısını falan yatak odası vs.
ya bir sonuca baglanamiyor demek bu konu 2 fikir uyusmazligi var ama bence bunu altinda farkli bir dusunce var kayinvalideye karsi hic birseye yardim etmemis evlenirken simdi rahat girip cikmasi eve rahatsiz ediyor...normalde boylebir seye tepki vermesi normal cunku maddi manevi destek vermeden kizda aksama kadar calisiyor kim bilir nelerin borcunu oduyor yada odemiyor..simdi hic bisey olmamis gibi oglumun evi burasi diyip girmesini ters karsiliyor...
ama bunun gibi durumlara hazirlikli olmalisin bunun hafif bir mevzu oldugunu bundan daha agir seylerle karsilastiginda verecegin tepkilerin ne olacagini kestirmen lazim...
kocani seviyorsan aksesuarlarina katlaniyorsun ooo sen buna okadar yaziyoruz cozum bulamiyorus ben nelerle karsilastimda bu kadar tepki vermedim...burada yorum yapan bayanlarin %90 seninkinin yaninda agir basan seyler yasamislardir..herseyi zamana birak bence yada direk yuzune soyle ortaligi karistir..yada esine soyle o anlayisla karsilarsa sorun yok demektir...
daha cocugun oldugunda ismine bile karar verecekler giyabinda fikrini sormayacaklar bile bu sadece bir tanesi :44::44::44:
aynen canım evlenirken yanımda yoktular şimdimi aklına geliyor oğlunun evi düğünümde bile hiçbişeyle ilgilenmediler misafir gibi köşede durdular sanki erkek tarafı benim ailemdi kızdıgım çok şey var boşuna değil yani şimdide çıkmış oğlumun evi diye geliyor sen bu yuva kurulurken bi anne olarak nerdeydin diye sormazlarmı adama..
Ben evime gelmesine bişey demiyorum her zaman başımın üstünde yeri var ben sadece henüz yeni evliyken biraz daha düşünceli olmasını beklerdim o kadar. Ayrıca hiçkimse ve sizde dahil kayınvalideyi yada bi başkasını kendi öz annesi gibi göremez bu mümkün değil. Tamam çok seversiniz anlaşabilirsiniz ama helede yeni evliyken hemen öyle nasıl benimsenirki ben daha evime alışamamışım yani daha çok yeni bazı şeyler zamanla oturur.
Konu sahibi kayınvalidem evime geliyor diye şikayet etmiyor ki, asla evime gelmesin de demiyor, oğluyla görüşmesin de demiyor, en az konu sahibi kadar abarttığımızı düşünüyorum ben de.
Kayınvalide bana göre de olağanüstü bir yanlış yapmamış ama konu sahibi de olağanüstü yanlış bir düşünceye sahip değil aynı zamanda.
Bu arkadaşın eğer diğer konularını dikkate alacaksam , ben kayınvalideye hiç hak vermem açıkçası, çünkü nasıl oğlu kendi evine gelirken illa gelin de yanında olacak diye tutturuyorsa, o zaman gelini ev de oğluyla olmadığı zaman evine de gelmesin, madem böyle kurallar koyuyor o kuralları önce kendi hayatında uygulasın.
Ben konu sahibinin aman evime gelir de düzenim için laf eder diye bir sıkıntısı olduğunu da sanmıyorum, kendi adıma benim hiç olmazdı, ister donum açıkta olsa ister başka şeyim. Eğer benim eşim ev o haldeyken annesini çağırıyor ve ortalığı toplamıyorsa ya da kayınvalide çat kapı ben evde yokken geliyorsa, ne halde gördüğü benim hiçç umrumda olmaz, kayınvalide gelecek diye kimse evini hazır tutacak değil, laf mı ediyor, o artık onun terbiyesidir, ben kendi evimde ister donu mu açıkta bırakırım ister başka şeyimi, kimseyi ilgilendirmez.
Bana göre konu sahibinin sıkıntısı genel bakış, bu kayınvalide gelini evde yokken oğluyla kahvaltı yapmasa ne olur mesela, olay vakit geçirmek ise vakit geçirmek için bir sürü mekan ve zaman bulunabilir. Hep sizin anneniz yapsaydı ne yapacaktınız diye bir kıyaslamaya girilmeye çalışıyor ama malesef böyle kıyaslama bana göre yanlış, çünkü nedense hiç bir kız annesi benim kızımın evi diye çat kapı gelmiyor, damat ev de yokken kızımla vakit geçireyim derdine de düşmüyor, neden düşmüyor, neden kız anneleri bu kadar düşünceli ben de anlamıyorum, insan aynı düşünceleri karşı taraftan da bekliyor. Ayrıca yeni evlilikten kasıt, eşimle evde bütün gün vakit geçireceğim ama kaynana gelip gidiyor demek değil ki, ben ev de olmasam da, eşimle birlikte olmasam da yeni evliyim, bana göre de yeni evli insanların evine giderken dikkat etmek lazım bir süre, kimse eksilmez heralde.
Ayrıca bir erkeğin hazırladığı kahvaltıdan ne olur, nasıl bir kahvaltı hazırlar, amaç kahvaltı yapmak mı düşünülür. Yine yazayım ki, kayınvalide çok büyük bir ayıp ve hata mı yapmış evet yapmamış, tabi devamlı olmadığı sürece, eğer her fırsatta yok kahvaltı yok bilmem ne için fırsat kolluyorsa, o zaman evet ayıp ediyor.
konu sahibinin eşi, konu sahibi işteyken annesini eve kahvaltı yapmaya davet ediyor, konu sahibi, eşini değil kayınvalidesini ayıplıyor..
kadının ayıbı, davete icabet etmek mi?
insanların çok farklı hayal dünyaları var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?