Kayınvalidemin ikinci ayıbı gecikmedi....

aslinda cok haklisin, esinin annesi ne cürredle senin evine gelir, sonucta senin evin. esin hic kimse.
valla basligi okudugumda cok ayib terbiyesiz birsey basina geldi sandim, ama bence sen cok ayib ve terbiyesizlik yapiyorsun.. nasil senin evinse esinin de evi.. sizin evinize tek basina girib cikmiyor da esin evde.. bukadar mantiksiz olay ne anlamadim. magdem hersey tek senin olsun diyorsun evlenme kardesim.. kendine ayri bi ev tut.. ve o evde ne yapiyorsan yap.. ama yok evlendim hayatima birini soktum diyorsan onun neyi varsa seninde olmali.. kayinvalideni bi el olaraks görürsen kendi annen olarak görmezsen mutlu olabilcwegini de sanmiyorum. herzaman kusur arayib bulucagindan da eminim.. sonra ondan sevgi de bekleme bunun farkinda olubda ister istemez sana tavirli olcaktir !

kısır diye laf sokan bir kadın olsa olsa cahildir.cahilin lafı ise bir hiçtir.duyan ciddiye alan üzülen kendine eder.ben tekrar söylüyorum sizlerin durumunuzda bütün suç kocada

Şimdi ben işteyken, eşim evde, kayınvalidem de bizim evin yakınlarına gelmiş bir işi var diye, eşim de ev dağınık, ben evde yokum diye düşüncelillik edicek sözde ve annesini davet etmicek eve, işte ben asıl o zaman kızarım eşime.. Oeşimin olduğu kadar benim de annem, oralara kadar gelmiş bi uğramadan soluklanmadan gidilir mi, eşim de evde nasılsa, birlikte hazırlasınlar, yesinler içsinler, ana oğul sohbet etsinler.. Ben de arar kayınvalideme durumu izah eder, dağınıklıktan dolayı kusura bakmamasını söylerim bu kadar basit.. Ha beni dağınık görecekmiş, arkamdan konuşacakmış, kendi ayıbı ona yapıcak bişi yok.. Ama kocaman kadın evimin yakınına kadar gelmişken onu geri çevirmek çok daha büyük bi ayıp bence..

Konu sahibi arkadaşım, siz de bundan sonra daha temkinli olun, dünyanın binbir tane hali var,elinizden geldiğince ortalıkta utanacağınız özel eşyalarınızı bırakmayın, olabildiğince toplu bırakmaya özen gösterin evinizi, her gün süpürüp silemeyebilirsiniz tabi ki ama her gün toparlayabilirsiniz evinizi, sonuçta hastalanıp iş arkadaşlarınızca eve de getirilebilirsiniz, ya da Allah korusun bi ölüm olur, bi kaza olur, her duruma hazırlıklı olmak gerek..

Allah mutlu, sağlıklı, güzel günler versin bundan sonra..

Bende şu evde özel eşyaların ortada olmasını anlayamıyorum.
Hayal dünyamı zorluyorum salonun ortasında bir kondom geliyor aklıma,mutfakta bir jartiyer,
koridorda fantazi kelepçesi falan böyle mi eviniz uvvv
Yeni evli olmak 7/24 sevişmek değil ki,birbiriyle vakit geçirmek.
Kayınvaliden sen evde yokken geliyor,yani eşinle senin vaktinden çalmıyor.
Şükür et otur..

koptum
Neyse şaka bir yana da bence de biraz abartmışsınız durumu.
Sizin bir önce ki konunuzu da hatırlıyorum,o konuda da aman aman bir durum yoktu.
Siz yeni evlisiniz.Yeni evlisiniz diye de hayattan kopuk yaşayamazsınız ki.
İkinizin de ailesi,çevresi var.Kimse yokmuş gibi davranmak sizi yıpratır.
Ayrıca hayat her daim planlı programlı yürümez ki.
Tamam ev hanımlarının klışesidir''evin her daim çok önemli bir misafiri ağırlayacak kadar,
düzenli ve temiz olmalı''Ama ev hanımları bile bu düzende yaşamazken sizin artık ailesine mensup
olduğunuz,aynı soyadını taşıdığınız birinin gelmesini bu denli problem etmeniz anlamsız.
Bu kadar kuralcı olmayın,bu durumda olsam yapacağım tek şey eşime''hemen git banyoyu topla,
bulaşıkları makineye yerleştir,çayı koy,sofrayı hazırla,dağınıklıkları topla''derdim.
Sonuçta eşiniz de buna karşı çıkmaz herhalde.Kaldı ki çalışan bir bayanın evi her daim ip gibi düzenli olmaz,olamaz.Bunu da kayınvalideniz anlayışla karşılar diye tahmin ediyorum.Anlamaz da laf yapar,
ima ederse siz de o vakit cevabını verir mesafeyi korursunuz.İşte o zaman rahatsız olursunuz siz yokken gelmesinden.Takılmayın bunlara evlilik zaten zor bir birliktelik,daha da zorlaştırmayın derim.

bana da abartmıssın gıbı geldı ..

ne bıleyım glesın ne olucak kı ..hem cat kapı da gelmemıs esın davet etmıs.

boyle seylerı cok takarsan kafana sen üzülürsun bır ömur boyu boyle cekılmez cünkü..

kardesim inan buyutecek hic birsey yok aslinda niye dersen anne oglu kahvalti yapamazlarmi sana bi sorum olcak sen esin olmaz oz babani eve almiyacakmisin bence bunun yeni yada eski evlilikle alakasi yok tamamen hosgorululukle alakasi var arti canim bak yeni evliymisin oyle gereksiz seyler icin sorun cikartma istersen ben hic kimsenin bir dusuncesizligi yok sadece senin biraz benciligin var diye dusunuyorum hem ha bu arada kayin validen derse ay kizim bu evin hali ne o zaman konus derim ki demezler bak ben 3 senedir kayinvalidemle oturyorum hic boyle sorunum olmamisti sorun yapacak kadar da buyuk deil neyse canim sen biraz daha anlayisli olmaya bak arti kayin valide gibi deil annen gibi grmeye bakarsan durum farkli olur yinede sen bilirisin canim

neden gelmesin kadincagiz ya.. ana ogul basbasa sohbet etsinler otursunlar ne varki bunda? eviniz cok daginik olsa ne yazar.. kayinvalideniz aileden artik.. kusurmu bulacak yani. bulsada onun sorunu.. azcik esinizin annesiylede vakit gecirmesine izin verin.. daha cok yeniz aten olmayacak seyden tatsizlik cikarmanin ne alemi var..

Konunun tamamını okumadım.
Sadece konu sahibine hak verdiğimi söylemek istedim.
Evet evde evin hanımı yokken eve misafir gelmesi abes bir durumdur.
Kahvaltıya gelecekmiş,eee arkadaş evdeyken gelse ne olur acaba? Evin erkeği mutfaktan ne kadar anlar? Çay pişirmek ve peynir,zeytini masaya koymaktan başka?
Adam ısrar bile etse annenin kabul etmemesi gerek bence.
Gelin evdeyken gelse,gelin kendince hazırlık yapsa,evini toparlarsa ne olur Allah aşkına! İlla gelin yok,fırsat bilelim hemen eve gidelim,görelim,evin doğal hali nasılmış? Terbiyesizlikten başka bir şey değil!
Kadının halinden kadın bile anlamadığı için zaten hep gelin-kayınvalide problemi yaşanıyor bence.
İlla oğluşuyla yalnız görüşmek istiyorsa kendi evine çağırsın ya da dışarıda ana-oğul başbaşa buluşsunlar inanın onu bile anlarım.
Ama ev insanın mahremidir,anne baba da olsa eve gelirken hazırlık yaparız en azından banyoya bir su dökeriz di mi?

Ayyyyy coştum!!!
Ne var canım annesi,kusur mu bulacak,senin de annen sayılır o vs. diyenlere ne mutlu demek ki kayınvalideniz hiç bir işinize karışmadı,hep size iyi davrandı bugüne kadar!
Ayol şu kayınvalide-gelin tartışması,küslüğü yaşayanlar nerede acep?
Tüm kayınvalideler melek de bana mı düştü problemlisi diye düşünüyorum şu anda.
Allahım herkesin evinde selamet versin inşallah!

böyle bir şeye burada aman ne olacak oğlunun evi değil mi? diyen herkesin en azından birçoğunun tepki vereceğini düşünüyorum özelliklede konu kayınvalide olunca, kimse aa ne güzel ben evde yokken kayınvalidem gelmiş hoş gelmiş haberim yokken demez herhalde... bence de abartmamışsın haklısın sonuçta gelecek olan insan sen varken gelsin kahvaltıya ,niye sen yokken geliyor,oğlu niye o zaman çağırıyor hemde sana sormadan ...
hoş bir durum değil evde iki kişinin yaşaması başka neden çat kapı gelen misafirlerden şikayet ederiz hazırlıksız yakalanmamak için ne kadar ev temiz ,toplu olsada gelen olacağı zaman
daha farklı olur hem yiyecek hazırlamak hem evi toparlamak insanlık hali hastalık olur bir şey olur hergün ev toplu olurda o gün dağınık olabilir önceden bilinmsesi gerekir,her iki taraf içinde geçerli kayınvalide veya anne de olsa gelen kişi haber verilip ben geliyorum müsaitmisiniz denilmeli.[ /B]

bence de gelin yokken gelinmez. KAldi ki illa evin ortasinda kondom olmak zorunda degil.
Sahsen benim kaynanam ben yokken gelse, ufak toza bile mana bulurdu. Ayrica biri yorum yapmis, öz baban gelse almaz misin esin olmayinca diye. Bu da yanlis, cünki kayinvalideler maalesef acik aramaya bayilirlar, kendi ailemiz ise bakmaz bile.

aynı durumu bende yaşadım.hemde eşim görümceme anahtar vermiş oda benim evime gelmiş evde kimse yokken.
haberim oldu kıyameti kopardım.şimdi ne kaynana nede görümce hiçbiriyle görüşmüyorum

tepkinde haklısın arkadaşım.

"Biz" konu sahibine hak verenlere laf söylemezken, neden konu sahibine hak vermedigimiz
icin laf isitiyoruz hic anlamadim!
Istedigimizi düsünmekte özgürüz; kimse kimsenin düsüncesine karisamaz...
Konu sahibi fikrimizi sormus, beyan etmisiz... ikili polemiklere hic gerek yok...

sizin durumunuz nasıl konu sahibiyle aynı durum oluyor acaba?
konu sahibinin eşi evinde annesiyle kahvaltı yapacak,anahtarı falan da vermemiş annesine ?
nasıl bir bağlantı kurdunuz acaba..

Evin hanımı evde yok ama evin bey'i var :)
Senin evin evet ama eşininde evi..
Üstelik birde eşinin annesi..
"Eşim çağırsa bile biraz düşünceli ol" demişsiniz..Çook abartmışsınız bencede..
"Evde hanımın yok gelemem mi "demeseni bekliyordunuz?
Üzgünüm ama çok beklersiniz..
Raha olun biraz..Böyle ufacık bişeyi dert ederseniz,ileride çok üzülürsünüz..

laale çölde bir vaha gibisiniz yemin ediyorum.. konuyu okudum okudum bi benmiyim farklı düşünen diye kıllanırken mesajlarınızı okudum rahatladım. oh be. başka kelime eklemicem yazdıklarınıza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…