Kayınvalidemin ikinci ayıbı gecikmedi....

eşimin annesi ben evde değilken eşimi arasa; sizin oralardaydım dese. eşim de davet etmese eve, ben asıl o zaman kızarım eşime . çünkü kayınvalideler anında oğlunun onu eve davet etmemesini bizden bilirler ve bu da büyük kırgınlıklara yol açar.

laale çölde bir vaha gibisiniz yemin ediyorum.. konuyu okudum okudum bi benmiyim farklı düşünen diye kıllanırken mesajlarınızı okudum rahatladım. oh be. başka kelime eklemicem yazdıklarınıza.

Katıldığımı söylemeden geçemeyeceğim.
Düşüncelerimin karşıtı olan yorumları bekar olmama bağlamıştım,o yüzden yazmadım.

Şunu da eklemek isterim.
Düşünce özgürlüğü vardır ama kişinin aldığı terbiyeye de saygı duymak gerekir.
Konu sahibinin mesajlarına bakılırsa örneğin kendi annesinin sürekli eve gelmeyeceğinden emin konuşması vs. aldığı terbiye,yetiştirilme tarzı bu.
''Yeni evlenmiş çiftin evine zırt pırt gidilmez.''
Benim de ailemden aldığım görüş budur.
Önemli olan ''haklısın.'' ''haksızsın.'' demek değil,bir öneri sunmaktır.Çünkü haklı haksız yok bu meselede.Yetiştirilme farklılıkları var.Buradan çatışma çıkıyor.

Arkadaşın üstüne çok gitmişsiniz
herkes birbirinden farklıdır.
"kaynana mı? tü kaka" diyen kadınlar nerde Allah aşkına?
eğer kaynanası artniyetliyse evet arkadaş yüzde yüz haklıdır rahatsız olmakta
ama kusurunu örtecek bi kadıncağızsa bir problem olmaması gerek...

anlamadigim bisye var.. art niyetliyse size ne zarari olacak:) ates olsa kendini yakar yaf... gecte lsa bu dunyada iyi niyet kazanir..

............................................................................................................................................

Son düzenleme:
Aslında kayınvalideye göre değişir bu..
Yeni evli olmaklada alakası yok güven meselesi..
Düşününce ne var canım bunda annesi gelemeyecek mi eve diyoruz..
Benim kayınvalidemle bir sorunum yoktur fakat kendisine güvenmem alt katımda oturur kendisi ve meraklı biri..
Bir kere evde çıkmam gereken bir gündü ve mobilyacılar gelecekti o gün eve anahtarı kayınvalideme bıraktım gelirler açarsın kapıyı ilgilenirsin diye karıştıracağınıda bildiimden eve işaretler koydumvelhasıl eve geldim gördüm ki karıştırmış buzldolabımda pasta falan vardı irdelemiş ki ben zaten yaptığım şeyide her zaman indiririm canları ister diyeBöyle bir durumda elbetteki rahatsız olur insan ama bilsem ki karıştırmayacak o zaman rahatsız olmam eğer arkadaşında böyle bir durumu var güven sorunu yani sıkılmakta haklı sanırım

Son düzenleme:
anlamadigim bisye var.. art niyetliyse size ne zarari olacak:) ates olsa kendini yakar yaf... gecte lsa bu dunyada iyi niyet kazanir..

ortalıkta gelininin kusurlarını araştırmayı ve ona buna dedikodusunu yapıp huzur kaçırmayı kendine görev bilmiş kayınvalideler de var malesef

Bütün yorumları okuyamadım çok fazla olduğundan dolayı.
Yerinizde olsam sanırım bende çok hoşlanmazdım ancak gelen misafir çok çok uzak biri değil.Yani evin hanımı olmadan eve gelmemesi gereken biri değil bence.
Sizin anneniz eşiniz evde olmadan gelemez mi?Bence gelebilir..Erkek-kadın farkı diyebilirler ama sizin annenizin nasıl evladının eviyse o da öyle.Kafanıza bu kadar takıp sorun etmeyin bence.​

benim kaynanam evime gelir gelmez, dip bucak bi bakar arar tarar, x-ray gözlerede sahip olabilir bilemiyorum
bi keresinde ateş alcam diye gitti gelmedi bi baktım, daha yıkanmamış olan bulaşık makinesindeki tabaklara bakıyor, artık criminal bi delil mi arıyodu bilemicem
sonra akabinde akıl vermeye başlar, kendinin evinin ne kadar mümkemmel, titiz ve temiz olduğunu anlatmaya başlar
ama gerçektende öyledir, banyosunda ameliyat yapılabilir o derece
ama banane yaw, ben benim banyom ameliyatane kadar gıcır olsun istemiyorum

eskide bu huylarından çok gerilir rahatsız olurdum ama artık takmıyorum ya, bi açığımı yakalarsada yakalasın napıyım, bi yaştan sonra isterde evin .ok götürdüğünü görsün umursamıyorum, bunları düşünmekle mi uğraşcam diyosun
yani niyet önemli, tüm kaynanalar kötüdür diye bi genellemeye katılmadığım gibi, tüm kaynanalar çiçektir gibi bi genellemeyede katılmıyorum
ama kadının nasıl bi niyette olduğunu tanımadan bilmemizde mümkün değil
ama şu bi gerçekki bi konuda ne kadar gerilirseniz, enteresan bi şekilde o konuda sizi gerecek milyon tane şey oluyo, hiiiiç umursamamak en güzeli

bu arada sevdemm başlıkların rekor kırıyor tebrik ediyorum

Son düzenleme:

Bu sebepten çok huzursuz olmaya gerek yokBoşuna niye sinir olasın dimi amaBenim kayınvalidemde çok titizdir halılarım açık renk gelir gider halıların pislenmiş bunların üstüne birşey örtsene derBen öyle sevmedğimi söylerim Bazılarında hastalık oluyor benim kayınnvalidem titizlik hastası mı desem bir garipBana sormadan ayakkkabı atmış mı vermiş mi bilemiyorum

Boyle bi durumda kac kisinin esi anne suan bize gelemezsin cunku evin hanimi evde yokken misafir kabul etmiyoruz ama disarida biyerlerde gorusebiliriz diyebilirki

bi gece bizde kalırken, sabah bi baktım tüm havlular değişmiş, masa örtüsü değişmiş, nerden buldu çıkardı onları değiştirdi gece gece bilemiyorum, sormadım da

bi gece bizde kalırken, sabah bi baktım tüm havlular değişmiş, masa örtüsü değişmiş, nerden buldu çıkardı onları değiştirdi gece gece bilemiyorum, sormadım da

Seninkide hasta herhaldeBenim kapımın önünde duran ayakkabıları alır sokar bir yere bulamamYemek takımlarımın kutuları vardı kristal takımım falan üçüncü kata koymuştum oraya ıvır zıvır koyarız atmış bana sormadanSöylememe rağmen dinlemiyor bizide atacak evden diye korkuyorum:18::18:

aynen, valla benimkinin temizlik maceralarını anlatsam destan olur kızın konusu dağılır ondan korkuyorum

Birde evinizin anahtarı kayınvalidenizde olsa kocasını alıp çıkıp çıkıp siz işteyken gelse evinize kurulup otursa.sağı solu kurcalasa.Siz işten yorgun argın gelip kapıyı bir açacaksınız ceeeee kayınvaliden gelmiş süpppriiizzzz.Her sabah stresle evini toplayıp çıkacaksın ki her an baskın yiyebilirsin.Sabah duş alırsın çamaşırını havlunu banyoda dağınık bırakma lüksün yok toplayacaksın.Sonra dolapda her zaman yemek bulundur ki aniden gelirlerse beceriksiz gelin yemek yapmamış demesinler.Sonra bir güzel doyur yiyip içip kenara çekilsinler.8 sene ben bunu çekmişim.Şimdiki aklım olsa kabul etmezdim.Sizde eşinizi kırmadan kibarca uyarın.OFFFF OFFF dertlendim valla 22 senelik evliyim.Başka şehire taşındık şimdide misafirliğe geldimi en az 1 ay kalıyor.Kızının evinde bir gece kalmıyor.Kızıda annesinde kalmaz. Çok uzattım en iyisi ben yeni bir konu açıp anlatayımda siz bir görün.

Laf işitmek derken?
Arkadaşım yanlış bir şey mi söyledim.
Size karışmayan,evinizin temizliği,düzeni vs. muhabbettini yapmayarak sizin huzurunu kaçırmayan kayınvalideniz var ise ne mutlu size dedim sadece!
Neden karışayım ayol?

Ben şahsen yorumumu yaparken üyenin diğer konularını dikkate aldım.
Onlarca konusu var hemen hemen herşeyle sorunu herkesle bir sıkıntısı var.
Kayınvalidenin bu davranışı mükemmel diyemem ama böyle saygısız terbiyesiz gibi sıfatları kullanırken de dikkatli olmak lazım.
Kaldı ki konu sahibinin eşi çok sinirli,saldırgan vs biri,hatta evliliklerine bir ay kala ayrılmayı düşünmüştü de düğüne az kaldı diye vazgeçememişti.
Eşine karşısına alsında "annen ben yokken bu eve gelmeyecek" desin bakalım neler oluyor?
"Tamam karıcım bir daha asla gelmez" mi diyecek,eğer bahsettiği kadar saldırgansa kaybeden kendisi olur..
Yorumları yaparken biraz gerçekçi olmak gerek.

konu sahibi neden yazmiyor acaba daha yeni burdaydi okuyup cikti valla kimsenin kimseye karismaya hakki yok kotu kaynana bile olsa oglunun evine gelme hakkina sahiptir o kotu dedigimiz kaynanaya gorede biz kotuyuz illede hep anlasmak anakiz gibi olmak zorundada degiliz ben kendimi konu sahibinin yerine koyuyorum ve dusunuyorum hicbir ayip yok budurumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…