Kayınvalidemin ikinci ayıbı gecikmedi....

Ben zaten başta eşime kızdıgımı söyledim. Eşimede söyledim bunu. Ama eşim çağırsa bile annesi düşünmeliydi eşim cahillik etse bile annesi olgunluk yapmalıydı. Ayrıca geldi diyelimki illa kayınvalideliklerini hissettirmek zorundalarmı ben anlamıyorum yani geçmiş oturuyor misafir gibi.

seni cok iyi anlıyorum evlılıgın ılk aylarından hersey kafaya takılıyor hep böylemi devam edecek deniliyor gerginlik artıyor..
bende senin yerinde olsam aynı tepkiyi verirdim kayınvaliden cok düşüncesiz..
birde insan şöyle düşünebilir benim olmadığım ortamda eşimle annesi oturuyor benım hakkımdamı konusuyorlar bensiz ne yapıyorlar diye kafasına takılır ama nasıl takılmasın sen cok haklısın ama gör bak biraz zaman geçsin daha cok rayına oturuyor herşey ben 8 aylık evlıyım ılk aylara nazaran daha sakin oluyorsun artık..
birde ben eşimle konustum bu kayınvalıde mevzusunu sızde oturun konusun eşine anlat herşeyi ben bundan rahatsız oluyorum diye seni daha iyi anlar emin ol..

ne günlere kaldık bunda ne var ayıp olacak kadın oğlunun evine dilekçeyle mi gelecek ?? benim birçok evli arkadaşım var evlerinin anahtarı kayınvalidelerinde var....

Evlenirken herşeyi biz yaptık onlar karışmadı etmedi şimdi evime geliyorlar..Kusura bakmayın ama bende bunu anlayamıyorum..Kimse sizi zorladımı evliliğin maddi yükünü omuzlarınıza alın kayınvalidenize birşey kalmasın herşeyi siz yapın diye..HAyır..Seçeneğiniz iki tane idi ya bu yükü omuzlanıp beraberce herşeyi yapıp yuvanızı kuracaktınız ya da ayrılcaktınız..Siz tercihinizi yapmışınız ve evlenmişiniz..Eşinize bu yükü omuzlarken söledinizmi cefasını çektiğim evime annen sefasını sürmeye gelirse bozuşuruz diye.. Muhtemelen hayır..Kendi aileniz yardım etti diye girip çıkma özgürlüğüne sahip ama kayınvalideniz etmedi diye sizin davetinizi beklemek zorundamı..Size maddi olarak yardım etmemişler o zaman göstercektin tepkini o zaman koyacaktın tavrını..Ya ipleri hepten koparacaktın ya da olacaklara hoşgörü göstermen gerek..(Ha bu arada bizde nişanlımla yapıyoruz herşeyi senle aynı durumda birinin gözüyle yazdıklarım)

Hem gelirken sizden izin alınmasını bekliyorsunuz misafir gibi...
Hem de geçmiş oturmuş misafir gibi diyorsunuz
biraz çelişmiyor mu

haklısın ama herkez için geçerli değil bu dediğin.. :44:
kaynana var düşmandan beter kaynana var anneden daha anne..
ben olsam kayınvalidem evime gitse ben şey düşünürüm kesin evde ütüm varsa destek oluyodur yada yerlerim tozluysa toz alıyodur..
haa oğluyla benimi konuşuyo demem , kesin oğluna karınla iyi ol diyodur..
diye düşünürüm ve ben böyle anneye evimin anahtarını değil herzaman gelsin gitsin kalsın baştacıda yaparım...

Evlilikle ilgili sorunlar dönüp dolaşıp maddiyata dayanıyor.Sadede geliyoruz.
Kayınvaliden evi döşerken masrafları karşılasaydı,istediği gibi gelip gitme hakkı tanıyacak mıydın ?

Hayır demek istediğim o değil. Ama bazı şeyler insanın çok zoruna gidiyor kim olsa gider herşeyime destek olsaydı yinede düşünceli olmasını isterdim. Ama en azından aslanlar gibi kendilerine düşeni yaptılar derdim. Ben henüz yeni evliyken apar topar işe başladım çalışmak istemediğim halde neden borcumuz var evlendik eşya aldık borca girdik bunlar benim mi görevimdi ne mecburiyetim vardı benim sabahın köründe işe gidiyorum evimi bırakıp. Lütfen bazı şeyleri benim açımdanda düşünün.

"Bütün sorunlara,bana ters gelen herşeye ama herşeye rağmen yeter ki evleneyim" mantığına sığınılırsa..
Önceden görmezden gelinen herşeyle tek tek yüzleşiliyor.
Üzgünüm ama hayatın kaidesi bu..

harfiyen katiliyorum
gelmiyorum oglum deseydi olgunlukmu oluyordu ya olgunluk bunun neresinde sizin evde oldugunuz esinizle basbasa oldugun bir donemde gelmiyorki siz yokken ogluyla kahvaltiya geliyor ozaman esin yokken eve anneni cagiripta cahillik yapma anlamaya calisayim diyorum ama yok arkadas anlamiyorum gelmis oturmus neguzel sonrada cikip gitmis nevar bunda Allah buyuk kavga gurultuden korusun bukadarcik seyi buyutmeya

Pardon ama ne mecburiyetin vardıda apar topar evlendin o vakit kocamı kalmıcaktı sana

afedersiniz sizi silah zoruyla mı evlendirdiler arkadaşım?

madem yaşadığınız hayat sizi memnun etmeyecekti, evlenmeseydiniz..

insanlar size yerine getirmedikleri birşey vaad etmemişler ki..

herkes tercihlerini yaşar.. yaşamak istemişsiniz; yaşıyorsunuz..

Çalışmaya mecbursun çünkü borcunuz var.
Madem hem çalışmak istemiyorsun hem borç istemiyorsun.
Böyle bir aileye sahip olan adamla evlenmeseydin.
Ya da erteleseydin borçlar bitseydi sonra evlenirdiniz?
Para içinde yüzüp de vermiyorlarsa senin kocan da buna ses etmiyorsa ne denilebilir ki daha ?
Eşin kör mü annem para içinde yüzüyor bana bir kuruş vermiyor demiyor mu ?
Yok demek ki yoksullar..
Tersiyse bunun sıkıntısını senden çok kocan çekmiştir zaten.
bir mantık hatası var ama çıkamadım içinden.

ne günlere kaldık bunda ne var ayıp olacak kadın oğlunun evine dilekçeyle mi gelecek ?? benim birçok evli arkadaşım var evlerinin anahtarı kayınvalidelerinde var....

Aman ne güzel bi durum evlerinin anahtarı kayınavalidelerinde var bencede ne günlere kaldık yanlış olan herşey normal görünür oldu.

Eşimi sevdim ve evlendim ve seviyorum bi sorunum yok başından böyle olacağını düşünmemiştim bilmiyodum böyle herşeyin bize yıkılacağını ayrı maddi desteği geç manevi destekde görmedim şimdi ne bekliyolarki benden

eşinin ailesi diğer kaynınada yardım etmemişti,kendileri birşeylker yaparak sizden önce evlenmişlerdi,yani yardım etmemeleri sadece size özel değilki:26:

ben her iki tarafın da haber vererek gelmesi taraftarı olanlardanım. e burda k.valideniz zaten haber vermiş. oğlu da kahvaltıya buyur etmiş. gayet normal. sağımı-solumu, dibimi-köşemi karıştıracağına misafir gibi otursun ben hizmet ederim valla. kalkıp bişeyler yapsaydı bu sefer de "offf her tarafı karıştırmış, oğlunun gözüne girmek için etrafı toparlamış" diyecektiniz.
sağı solu karıştırmasın, millete dedikodu yapmasın, ben ona saray sofraları kurarım. yeter ki adabıyla otursun, gitsin. (aynı şey kendi ailem için de geçerli)

Ben isteyerek evlendim ama erkek tarafı kendine düşen neyi yaptı benim derdim o yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…