konu sahibinin eşi, konu sahibi işteyken annesini eve kahvaltı yapmaya davet ediyor, konu sahibi, eşini değil kayınvalidesini ayıplıyor..
kadının ayıbı, davete icabet etmek mi?
insanların çok farklı hayal dünyaları var
Ben zaten başta eşime kızdıgımı söyledim. Eşimede söyledim bunu. Ama eşim çağırsa bile annesi düşünmeliydi eşim cahillik etse bile annesi olgunluk yapmalıydı. Ayrıca geldi diyelimki illa kayınvalideliklerini hissettirmek zorundalarmı ben anlamıyorum yani geçmiş oturuyor misafir gibi.
seni cok iyi anlıyorum evlılıgın ılk aylarından hersey kafaya takılıyor hep böylemi devam edecek deniliyor gerginlik artıyor..
bende senin yerinde olsam aynı tepkiyi verirdim kayınvaliden cok düşüncesiz..
birde insan şöyle düşünebilir benim olmadığım ortamda eşimle annesi oturuyor benım hakkımdamı konusuyorlar bensiz ne yapıyorlar diye kafasına takılır ama nasıl takılmasın sen cok haklısın ama gör bak biraz zaman geçsin daha cok rayına oturuyor herşey ben 8 aylık evlıyım ılk aylara nazaran daha sakin oluyorsun artık..
birde ben eşimle konustum bu kayınvalıde mevzusunu sızde oturun konusun eşine anlat herşeyi ben bundan rahatsız oluyorum diye seni daha iyi anlar emin ol..
Evlilikle ilgili sorunlar dönüp dolaşıp maddiyata dayanıyor.Sadede geliyoruz.
Kayınvaliden evi döşerken masrafları karşılasaydı,istediği gibi gelip gitme hakkı tanıyacak mıydın ?
harfiyen katiliyorumTamam eşim davet edebilir?
Ama kayınvalidem incelik yapıp gelmemeliydi diyor o sorunun cevabı olarak da konu sahibi ..
Yahu oğlu çağırmış ,muhtemelen eşim evde yok yalnızım gel kahvaltı yapalım dedi.
Sofrayı evin erkeği nasıl hazırlayacak diyorlar ona da şaştım.
Bir benim adam biliyor herhalde peynirle zeytinin yerini buzdolabında bir de simit alırsın anası da iki domates doğrar al sana kahvaltı.millet ne yiyor anlamadım havyarlı falan kahvaltı yapıyorlar herhalde..
Ahh annem yakınımda olsa da bende kahvaltı yapsam onunla.. Eşimin olmadığı haftaiçi sabahlar kakarakikiri ahh keşke
insan evlense de annesini babasını özleyebilir,vakit geçirmek isteyebilir..
dedikodu yapmak isteyebilir,oğlum nasılsın evlilik nasıl gidiyor mutlu musun diye sormak isteyebilir?
ne bileyim ya anne-oğul bu da anne -kız naısl normalse bana da bu normal geliyor.
annesini evinde değil de pastanede ağırlayacakmış evine sokmayacakmış oğul.
suratına tükürürüm ben öyle oğlanın ,eşim bile yapsa tepkim bu olur.
gelmiyorum oglum deseydi olgunlukmu oluyordu ya olgunluk bunun neresinde sizin evde oldugunuz esinizle basbasa oldugun bir donemde gelmiyorki siz yokken ogluyla kahvaltiya geliyor ozaman esin yokken eve anneni cagiripta cahillik yapma anlamaya calisayim diyorum ama yok arkadas anlamiyorum gelmis oturmus neguzel sonrada cikip gitmis nevar bunda Allah buyuk kavga gurultuden korusun bukadarcik seyi buyutmeyaBen zaten başta eşime kızdıgımı söyledim. Eşimede söyledim bunu. Ama eşim çağırsa bile annesi düşünmeliydi eşim cahillik etse bile annesi olgunluk yapmalıydı. Ayrıca geldi diyelimki illa kayınvalideliklerini hissettirmek zorundalarmı ben anlamıyorum yani geçmiş oturuyor misafir gibi.
Hayır demek istediğim o değil. Ama bazı şeyler insanın çok zoruna gidiyor kim olsa gider herşeyime destek olsaydı yinede düşünceli olmasını isterdim. Ama en azından aslanlar gibi kendilerine düşeni yaptılar derdim. Ben henüz yeni evliyken apar topar işe başladım çalışmak istemediğim halde neden borcumuz var evlendik eşya aldık borca girdik bunlar benim mi görevimdi ne mecburiyetim vardı benim sabahın köründe işe gidiyorum evimi bırakıp. Lütfen bazı şeyleri benim açımdanda düşünün.
Hem gelirken sizden izin alınmasını bekliyorsunuz misafir gibi...
Hem de geçmiş oturmuş misafir gibi diyorsunuz
biraz çelişmiyor mu
Hayır demek istediğim o değil. Ama bazı şeyler insanın çok zoruna gidiyor kim olsa gider herşeyime destek olsaydı yinede düşünceli olmasını isterdim. Ama en azından aslanlar gibi kendilerine düşeni yaptılar derdim. Ben henüz yeni evliyken apar topar işe başladım çalışmak istemediğim halde neden borcumuz var evlendik eşya aldık borca girdik bunlar benim mi görevimdi ne mecburiyetim vardı benim sabahın köründe işe gidiyorum evimi bırakıp. Lütfen bazı şeyleri benim açımdanda düşünün.
ne günlere kaldık bunda ne var ayıp olacak kadın oğlunun evine dilekçeyle mi gelecek ?? benim birçok evli arkadaşım var evlerinin anahtarı kayınvalidelerinde var....
Çalışmaya mecbursun çünkü borcunuz var.
Madem hem çalışmak istemiyorsun hem borç istemiyorsun.
Böyle bir aileye sahip olan adamla evlenmeseydin.
Ya da erteleseydin borçlar bitseydi sonra evlenirdiniz?
Para içinde yüzüp de vermiyorlarsa senin kocan da buna ses etmiyorsa ne denilebilir ki daha ?
Eşin kör mü annem para içinde yüzüyor bana bir kuruş vermiyor demiyor mu ?
Yok demek ki yoksullar..
Tersiyse bunun sıkıntısını senden çok kocan çekmiştir zaten.
bir mantık hatası var ama çıkamadım içinden.
Ben zaten başta eşime kızdıgımı söyledim. Eşimede söyledim bunu. Ama eşim çağırsa bile annesi düşünmeliydi eşim cahillik etse bile annesi olgunluk yapmalıydı. Ayrıca geldi diyelimki illa kayınvalideliklerini hissettirmek zorundalarmı ben anlamıyorum yani geçmiş oturuyor misafir gibi.
afedersiniz sizi silah zoruyla mı evlendirdiler arkadaşım?
madem yaşadığınız hayat sizi memnun etmeyecekti, evlenmeseydiniz..
insanlar size yerine getirmedikleri birşey vaad etmemişler ki..
herkes tercihlerini yaşar.. yaşamak istemişsiniz; yaşıyorsunuz..
Ben benden izin alınsın diye bi kelime kullanmadım daha dikkatli okuyun yanlış anlamışsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?