Kayınvalidemin ikinci ayıbı gecikmedi....

vallaha ister bencillik olarak algılasın ister yanlış,
bende ben yada eşim olmadan ailelerden birilerini istemezdim öyle..
gerçi kendi annem olunca değişiyor ama garip oluyor ya..
ben yokkken tamam oğludur ama ne işi var kaynanamın bizde,akşam gelsin diye düşünürdüm.
şuan evlı degılım 26 hazıranda evlenıcem nasıpse ama arkadaşı gayet iyi anlıyorum.

ben iki yönlü de bakıyorum bu olaya iki taraftan da iyi ve kötü olan şeyler var. yani annenin oğluyla kahvaltı yapması hiç problem olacak şey değil, ama henüz evli olan bir çiftin evine bayan yokken gitmek yanlış. yani gelin yemeğe alana kadar oğlunla kahvaltı yapmasan olmuyo mu, ya da çok kahvaltı istiyorsan sen çağır oğlunu evine. ama evlat çağırmış, o da gitmiş, bunda bişey yok, yani normal zamanda olabilir. çünkü o anne o da evladı. araya sınır konulması yanlış olur bence.
burda kayınvalidenin hiçbirşeye dokunmamasına da ayrıca sinir oldum.

ayrıca şu anahtar konusuna ben de çok karşıyım. bir evin anahtarı bence sadece o evde yaşayanlarda olabilir. o ne demek yani kayınvalide de olması filan. ben de evliyim, ne kendi anneme verdim anahtarımı ne kayınvaldemlere. yarın öbür gün bişe olsa aklımda soru işareti kalabilir, acaba evime geldiler mi filan diye. o yüzden ne kendim aklımı karıştırırım, ne de anahtarımı veririm.
ama bunların hepsi evliliğin arka yüzü. bir arkadaşın da dediği gibi. eşini alınca aksesuarlarını da kabul edeceksin demek oluyor

Baştan bilmiyodun hadi nişandan sonra öğrendin diyelim bir sene nişanlı kalıp eşyalarınızı alıp evlenseydiniz. Sende sabahın köründe işe gitmek zorunda kalmazdın.Bu arada baba evinde çalışmıyormuydun da şimdi zoruna gitmeye başladı.

lütfen ailesi olmayan biriyle evlenin

Aman ne güzel bi durum evlerinin anahtarı kayınavalidelerinde var bencede ne günlere kaldık yanlış olan herşey normal görünür oldu.

evimin anahtarı olmasın tabii ki. herkesin kendi evi, kendi düzeni. ama haber verip gelen bir k.valideye de "neden geldin" denmez ki. dünya üzerindeki sayılı cadı k.validelerden birisi benimkidir ama yine de "hiç gelmesin" demem. gelsin, yesin içsin, gülsün söylesin, yolcu edeyim gitsin. herşeyin bir adabı var. bu kadar kişi aynı fikirde ise demek yanlış sende. sen de bunu kabul et istersen.

eşinin ailesi diğer kaynınada yardım etmemişti,kendileri birşeylker yaparak sizden önce evlenmişlerdi,yani yardım etmemeleri sadece size özel değilki:26:

evt bana özel değil bunlar bulmuş kolayını sadece doğurmakla iş olmuyor. Kaynımada yardım etmediler ne oldu onca sıkıntı içindeler şimdi

evt bana özel değil bunlar bulmuş kolayını sadece doğurmakla iş olmuyor. Kaynımada yardım etmediler ne oldu onca sıkıntı içindeler şimdi

Sadece doğurmakla işi bitirmemişler güzelim büyütmüşler senin eş olarak görebileceğin ahlak sahibi adam etmişler.Bilmem kaç sene kahvaltısını hazırlamış önüne koymuş bir kerede oğlundan beklemiş çok bişey olmasa gerek

Diğer kardeşi de böyle sıkıntıyla evlenmiş,kızlarını gelin ederken kredi çekmişler.?
Adamlarda para yok belli yani,bu durumda nasıl sizi destekleyebilirlerdi ki?
Ama seviyorum diyorsan seviyorum kelimesindne sonraki her kelime silinir..
Seviyorsan çekersin.. Seviyorum evlendim .. o zaman şu dakikadan sonra susmak gerekir.
Siz zor olanı sevdiniz gönül bu ,sevdiğiniz için sıkıntıları da çektiniz.
üstelik yine diğer konu diyeceğim kızacaksınız da evliliği erteleyin maddi zorluklar sizi yorabilir demişler..
yine de hayır demişsiniz..

Baba evinde çalışıyordum ama yine eşimle olan beraberliğim yüzünden evleneceğiz diye ya çalışmak yine neyse ama bişeylerin yapılmaması zorunma gidiyor yoksa napalım allah sağlık versin çalışacağım bi müddet

empati yapmaya çalışıyorum kayınvalidemle görüşüyo olsam ve ben yokken eve gelse
buna her ne kadar biraz kıl olsam da eşime bişey deme hakkını kendimde görmem
sadece keşke ben de sizle olsaydım doğru düzgün bi sofra hazırlardım olmamış böyle falan derdim en fazla..
sonuçta ben misafirlerimi ağırlamak için eşimden icazet almıyorum
onunda annesi sonuçta.

ve takıldığım başka bi nokta bize hiç yardım etmediler gibi bişeye takılmışsınız
yardım etmek zorunda değiller
evlenmeyi bilen isteyen bi adam kimseye güvenmeden kendi başına her taşın altına
elini koymayı biliyosa evlenecek
yoksa işte böyle sorunlu evlilik için yeterince gelişmemiş insanlarla
karşı karşıya kalıyoruz.
evlilik 2 kişinin harcı siz keyfini süreceksiniz
diye insanlar borcunuzu ödemek zorunda değil.

Oğluyla benim evime, dedikodu etmeye gelecek ve oğlum mutlu musun diye sorgulayacak kaynanaya pastane bile çok bence. 2 haftalık evliliğin neyini sorgulayacakmış, çok mutsuzsa ne yapacakmış mesela, zaten bu kayınvalidelerin başına ne geliyorsa, ağızlarına sahip çıkamamaktan ve herşeye burunlarını sokmaktan geliyor.
Arkadaşım bu işler böyle, eve bir iğne alınacağı zaman oğullarının evi olmaz (sahipsiz gibi evlendirirler), ama herşeye müdahele etmeye geldi mi, olur mu onların oğullarının evi (sahipliklerinden geçilmez).
Düşüncesiz insanlarla uğraşmak cidden zor, benim kayınvalidem de mesela, canım ne zaman isterse ararım gece 12 de de ararım canım isterse diye hava atardı (ki gecenin körü aradığı zamanlarda olmuştur, gündüz vaktine ne olsuysa), benim annem eşim ev de diye gündüz bile aramazdı, hala da öyledir. He şimdi bu kafayla bırak gece aramayı, gündüz de arayamıyor sevgili kayınvalide. Böylelerine böyle müstehak, pastaneyi bulursa şükretsin.

Sevde cim insanlar seçimlerinin bedellerini yaşamak zorunda..Bizde kendimiz yapıyoruz herşeyimizi.. Ertelemek istemedik borca girdik..Kaynanam ne yaptığımızı bilmez bile ha bide ayrıntı benim kayınvalidemin hali vakti yerinde seninki gibi değil yani..Ben bunları yapıyorum diye kayınvalideme tepki duyamam ya da evime gelmesin diemem..Eğer evinde huzur istiyorsan yaptıklarını unut..İlerde eşinle de kötü olursun bu kadar aklında tutarsan

Ya bırakın bu düşünceleri allah aşkına hayvanlarda o kadarını yapıyor. Yada heraile bişekilde çocugunu bi yaşa getiriyor.

Ben kendimden dik birini tanımadım henüz ama evlilik törpülenmek demek.
Ki başıma kötü birşey gelmedi eşimin ailesi tarafından ama sizin sınırlarınız ne olursa olsun törpüleniyorsunuz.
Eşim melek gibidir ailesi ve benimle olan ilişkileri konusunda ama yine de size düşen şeyler oluyor.
Tolerans göstermeniz gerekenler,görmezden gelmeniz gerekenler,amannn bana ne demeniz gerekenler.. vs vs.. herşeyi kafaya takarsanız ne evlilikten ne hayattan zevk alınmaz
Hee ben yapmam ben böyleyim,dediğim dedik öttüğüm düdük denilebilir..
Ama evliliğin 20. günde deniliyorsa ortada bir sıkıntı var demektir.
Törpülenmezsen törpülerler ki o daha çok acıtır eminim..
kim başının dikine giderek neyi çözmüş ki?

Aynen canım ,işlerine geldimi kayınvalideler işlerine geldimi misafirler bence herşey müstahak sonrada gelinlere çamur atmasınlar.

Ya bırakın bu düşünceleri allah aşkına hayvanlarda o kadarını yapıyor. Yada heraile bişekilde çocugunu bi yaşa getiriyor.

Bu cümleniz pek hoş olmamış
Anneliğe biraz daha saygı lütfen!!
Birgün anne olduğunuzda anlarsınız ne demek istediğimi
Ve anneliğin kutsallığını

Aynen canım ,işlerine geldimi kayınvalideler işlerine geldimi misafirler bence herşey müstahak sonrada gelinlere çamur atmasınlar.

eğer bu fikrini eşinle ve kayınvalidenle de paylaşacak cesarete sahipsen alkışlarım
ama sadece arkadan atıp tutup kendini şişiriyosan yazık edersin kendine

madem bu kadar netsin arkasında dur fikirlerinin
ha herrü ya merru de
ama şunu da söyliyim risktir bunu yapmak
her erkek bu hakkı vermez
veren de gerçekten haklıysan eğer veririr

daha 2 haftalık evlisin bence herşeyi bukadar kafana takma.. nihayetinde oda onun annesi çağıramazmı sana eşin aynısını yapsa hoş olurmu bence sen eşinle arandaki uyuma bak eşine yoğunlaş böle herşeyi kafana takma:82:

Kİzlar tum sayfalariokumadim ilk ve son sayfalari okdr..konus ahibi arkdsima katiliorum..ev ve ev islerinden sorumlu bayan oldugu icinn bayan evde yokken misafir gelems cagrilsa bile dsuncesizzlik olur gtmekk..esim bnden habersiz misafir cagirdiginda sinir olurumm anlatirim ona ben cay pasta hizemt yapcam sen oturcan yorgun olabikriin evim calistigim icin bakimsiz olabilri ogunn..haaa esimi arayipp gelcez diyenlerde ayri bi dusuncesizzzz.bnm kayinvalidem ve tarafida beni aramayip esimi arar gelcez derlerr.1 yil bole olduu..baktim olmicak booe..en sonn hastayken grumcem esimi aramis kuzenler filan gelcez aksam oturmaya hmde aksamm..erkeklere ayri bayanlara ayri oda hizmett..aybi zmnda calisirumm ve gunde en az iki saatim yollarda gecioo el insaff..grumceki aradim gelmk istiosaniz bundan sinra beni arayinn..esim size hizmet etmio ben ediorum evimin durumunu ben bilirim musaitmi deilmii...icimdeki herseyi soleidmm..simdilkk bi aksilkk yokk ama firtian oncesi sessizlkk olabilir cokk fesatlar icten pazarliklilarr ..blmem artikk..allahim anlayisli allah korkusu olanlarka karsioastrsin hepimsiiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…