Kayınvalidemin ikinci ayıbı gecikmedi....

Öyle canım yapacak bişey yok Allah büyük dert keder vermesin inşallah iyi olur ne diyeyim

Evet oğlu davet ettiyse bile oğlum eşin evde yok yeni evlisiniz geliri başka zaman diyebilirdi olgun anlayışlı bi insan böyle söyler düşüncesiz insanda davet edildi diye hemen atlar

hanim efendi siz evde yoksunuz kiiiiii!!!!!!!
yeni evlilikle ne alakasi var gelip gelmemesinin
yeni evlisiniz diye esiniz evde yanliz kaldiginda ciplak mi dolasiyor yahuuu
ozel esyalarim olabilir demissiniz
ortalik yerde niye birakilir ki bu esyalar?

Ne ayıp, ne ayıp. Densiz kayınvalide demek oğluyla sizin evde kahvaltı edecek he.:84: Hiç anlayış filan kalmamış bu kayınvalidelerde canım.

Abartmayınız lütfen. Niye kendinizi bu kadar önemsiyorsunuz. Kadın ne densizlik yapmış, aman yarebbim evlere şenlik. Hanımefendicim, altı üstü evde oğluyla kahvaltı edecek. Sizin evinizin dağınıklığına, derli toplu olmasına bakmayacaktır bile.

Evet oğlu davet ettiyse bile oğlum eşin evde yok yeni evlisiniz geliri başka zaman diyebilirdi olgun anlayışlı bi insan böyle söyler düşüncesiz insanda davet edildi diye hemen atlar
Canım evin dağınık diye gergin olabilirsin ama unutma o bir anne oğluyla vakit geçirmek kadar doğal bir isteği olamaz.neden bu kadar tepki gösterdin inan anlamadım .Sende bir kayınvalide adayısın bunu unutma lütfen.Belki erkek annesi olacaksın ve Yarın bir gün sende gelininin evine gidince oda aynısını düşünürse ne hissedersin lütfen bunu düşün.

Annende muhtemelen bir kayınvalidedir.Gelini aynısını düşünse anneni istemese sen ne hissedersin.Lütfen arkadaşlar hiç yoksa 9 ay karnında taşıdı eşinizi sizden izinsiz habersiz evinize girme hakkı olsun.Anahtar istemedi siz yokken eve girmek istemediya.

ben üzülüyorum.farklı düşünenler düşünsün fakat unutmayın CENNET ANALARIN AYAKLARI ALTINDA.ben ve bir çok arkadaşım tedavi ile bebek sahibi olmak istiyoruz ve oluyoruz.Yarın bir gün oğlumun evine gelinimden izinsiz giremeyeceksem hani verdiğim onca emek çaba

Yeni evlilikle nemi alakası var bizde benim bildiğim yeni evli insanın evine öyle hemen gidilmez zırt pırt da gidilmez bu bir ikincisi özel eşyamı ortada bırakmış unutmuş olabilirim orası benim özelim evim sonuçta sabah erken çıkıyorum evi öylece bırakıp haliyle dagınık oluyor en basiti yatak açık oluyor v.s

Tabiki annedir ona bişey dediğim yok gelmesin etmesinde demiyorum ama izin diyede bişey yok ben izin alsın demiyorumki ama ince düşünmesini istiyorum. Birde nedense bütün düşüncesizlikler hep erkek annelerinde oluyor sonuçta kızlarında anneleri onca emek veriyor erkek annelerinden çok daha düşünceliler.

senin eşin gene haber vermiş annesinin evinizde olduğunu benimki ben yokken annesi geldiğini bizde kaldığını söylemez bile benim kaynanada nispet yapar gibi oğluma geldim sen yokken çok ısrar etti kal anne gitme bende kıramadım kaldım der
yani herkesin derdi ayrı ama ortak tek bişey var erkekler annelerinin yaptığı söyledği herşeyi alttan alıp susuyorlar tamam bunca sene bakmış büyütmüş kahrını çekmiş doğru ama bizimde annemiz var bizim annelerimiz neden damatlarına laf etmiyorlar da erkek anneleri gelinlere laf ediyor

Soyleyin hemen esinize annen gelmesin ben yokken eve deyin tabi ayni sey sizin anneniz icinde gecerli esiniz evde yokken gelmek isterse annenizi eve kabul etmeyin

aaaaa olurmu canım onların anneleri çoooooook anlayışlıdır.hiç böyle densizlikler yapmaz.tabiii onlarıda gelinlerinden dinlemek lazım

erkek anneleri çocuklarını evlendirdikten hemen sonra ölmeli,yoksa bu gelinlere huzur vermezler.

Yazmayacaktım ama dayanamadım...
Şimdi çok canınız sıkkın daha kötü ne olabilir ki diyebilirsiniz...
Bazen öyle şeyler oluyor ki çileden çıkıyoruz...
evliliğimin ilk zamanlarında ben de böyleydim...
Herşeye çok üzülüyor, kızıyordum...
Ama kendime edermişim anladım...
Bir sorunum varsa kendimi yemektense muhattabı ile usturubunca hallediyorum...
Eşimi uyarmam gerekirse (diyelim ki ailesi ile ilgili bir durum var) onları suçlamadan ne hissetiğimle alakalı anlatıyorum...
Kayınvaldemin bir tavrı hoşuma gitmiyorsa ona bunu belirtiyorum...
Çok küçük bir örnek...
Görümcemin eşi ile benim doğum yerlerim aynı (çok farklı memleketlerdeniz ama memur çocuğu olunca şehir şehir gezdiğinden memleketinle çok alakasız yerlerde doğuyorsun)
görümcemin eşi kayınvalideme "anne bak şansından gelinin de damadın da aynı şehirli" dedi
kayınvaldemin tepkisi "evet malasef öyle oldu,napacaksın" oldu ortamda 2 görümcem, eşim, ben kayınpederim ve kayınım var...
Dönüp "benden rahatsızsan oğlunu hemen geri alabilirsin, çünkü ben doğduğum yerden çok memnunum" dedim...
Hemen "yok kızım ben öyle demek istemedim" falan diye başladı tabiki...
İçime atsaydım, eşimin beynini yerdim annen böyle dedi diye...
Ama tepkimi verince artık neye ne dediğine çok dikkat ediyor...
İçin içini yiyeceğine durumu nasıl düzeltirim diye düşünün bence...

onu biz de biliyoruz yeni evlinin evine zirt pirt gidilemeyecegini
ama siz evde esinizle basbasa degilsiniz ki suan
evde yoksunuz
yataginiz acik olabilir
salonun gobeginde degildir heralde yataginiz
odaniza da girilmeyecegini akil eder kayinvalideniz

Yav bu gelinler burunlarından kıl aldırmıyorlar ya, acıyorum bazı kayınvalidelere.

Destursuz kimseyi almayacaklar evlerine.

İmza: Bir gelin.

cnm bence bukadar kızcak bir durum yok o anne evde dağınık bişey varsa onu görmez zaten ama şu var eğer onu laf ederse ozman konuş ozaman ayıp etmiş olur sonuçta oğlunun evi ve sende onun kızı sayılırsın insan kızının evini dağınık görse neyapar sen kendini koy sen kızının veya oğlunun evine gidince ne yaparsın aaaaaaa bu nehalmı dersin tabiki hayır bırak oğluyla zaman geçirmek istemiş tabi tek taraflı düşünmemk lazım sen ne davranışını gördünde temkinli davranıyosun ne diyim allah herkese yardımcı olsun üzme kendini

Yav bu gelinler burunlarından kıl aldırmıyorlar ya, acıyorum bazı kayınvalidelere.

hoşgeldin kuzum yorumlarını özlemiştim
sende oğlunun evine sakın gitme tamam mı canım

şunuda ekleyeyim ortalık dağınıksa eşiniz toplamıştır çağırdıysa die düşünüyorum

Kız özledim seni (konuyla alakalı değil biliyorum ama)
Oğlunu Laale alınca görürsün...
Göstermeyecek sana işte....

Hani gelinden habersiz gelinmeli mi bence hayır... Zaten izinsiz değil habersiz gelmek diye bir durum olmalı bence...
Annem evime gelirken müsait misiniz, damadım yorgunsa rahatsız etmiyeyim der...
Bu çok hoşuma gidiyor mesela...Ama burada oğlu davet etmiş, çat kapı gelmemiş...
Uygun bir dille anlatılırsa düzeltilecek bir durum bence...
Ama unutmamak lazım ki evladımız diye (konu ile ilgili söylemiyorum genel) evine istediğimiz gibi müdehale etme, onları kendi emrimize göre yönlendirme hakkına sahip olmadığımızı unutmamak gerekir...

Abla sen de yapma böyle...
Ne yazıkki herkes düşünceli insanlarla karşılaşmıyor...
Yönetmeye çalışan, ezmeye çalışan...
Ölmesinler ömürleri sağlıklı, uzun olsun; oğlulları ile evlendi diye başka insanların terbiyesini, aile anlayışını almış kişileri kendi emilerine almaya, ailesinden men etmeye çalışmasınlar.
Evli çiftin yeni ve bambaşka bir yuva kurduğunu unutmasınlar...

eve gittiğinde karşılaşacaksan ona ''kusura bakmayın habersiz geldiğiniz için evimi dağınık gördünüz. aslında kimsenin o şekilde görmesini istemem ama malum çalışan insanın evi MİSAFİR için her zaman uygun olmuyor '' dersiniz. eğer kendisini misafir olarak hissetmesini istiyorsanız. ama bence öyle hissederseniz kendinizi sıkmaktan başka işe yaramaz. ilk evlendiğim zamanlarda kayınvalidem bize geleceği zaman evde temizlenmedik yer bırakmazdım tabi o geldiğinde de yorgunluktan bitap düştüğüm için yüzüm düşerdi ister istemez. sonraları düşündüm niye çekineyim ki rahat olmaya karar verdim ve böylece onun gelmesi kalması beni hiç rahatsız etmemeye başladı .daha iyi anlaşır olduk. tabi o benim rahatlığımı görünce o da kendini misafir olarak hissetmedi. ne o sıkıldı ne de ben.

Sen uyuz gelinsen biz ne yapalım...
Hııhh.....
hoşgeldin kuzum yorumlarını özlemiştim
sende oğlunun evine sakın gitme tamam mı canım

Abla beni de özle...
Ben buradayım ama gene de özle kıskanırım...

Sevgili arkadaşım annesinin demediğini nereden biliyoruz belkide oğluna ,oğlum gelinim evde yokken gelmeyeyim uygun olmaz demiştir ama oğlu ısrar etmiştir.Ne yaşandı ne konuşuldu bilmiyorum ama her ne olursa olsun bir annenin oğlunda kahvaltı yapması eleştirilmemeli.

he şu olur şu olur sonrasında evin dağınıklığı ile ilgili eleştiri yaparsa işte o zaman tepkini ortaya koyarsın.Ben sanki dağınıklık değilde başka bir sebepten dolayı eve gelmesini istemediğini düşündüm.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…