Kayınvalidemin ikinci ayıbı gecikmedi....

canım hepiniz hep kaynanadan anlayış bekliyorsunuz.hani gelinlerde saygı nerede.bizler pardon daha ben kaynana değilim ama adayıyım kaynanalarda saygı bekliyoruz.bak sevgi demiyorum sadece saygı.bu sitede okuduklarımdan sonra bende gelinlere karşı hep önyargılıyım.

ben oğlumu evlendirince ölmeyi düşünüyorum yoksa gelinim arkamdan böyle konuşsun kahrolurum.ama......benim 2 oğlum var:26:birini evlendirince ölürsem 2.ne olacak

siz evde yokken özellikle gelmemiş ki.
sizin evin orda işi varmış ki gelmiş. eşiniz de davet etmiştir doğal olarak.
etmese ayıp olurdu zaten. hem siz evde yokken gelen dış kapının dış mandalı değil.
kayınvalideniz. eşinizin annesi...
eviniz dağınık olabilir, sonuçta çalışan insanlarsınız. kayınvalideniz bunu anlayışla karşılar tahminimce.
merak ediyorum sizin anneniz gelse yine böyle sorun edecek miydiniz?
yada eşiniz sorun eder miydi?

aslında yeni evli bayanlar bu kayınvalde mevzusunda çok sıkıntı çekiyo benim evliliğimin ilk yılında bende çok antidepresan kullanırdım yok şu şöyle dedi yok böyle oldu niye şu şöyle oldu aman böyle görmesin evi aman ne düşünür acaba bunu söylerken ne ima etti arkamdan dedikodu ediyomu diye. aslında kayınvalde bişey söylemese yada yapmasada biz kendi kendimizi yiyiyoruz sonradan anladımki böyle olduğunu sonra kayınvaldem laf etse bile ben çok güzel cevabını veriyorum şu an çok iyi aramız o sesini yükseltince ben daha da yükseltiyorum tabi imalı laf ediyor yeri geliyor ama hiç umursamıyorum gerçekten ben böyle yaptığımdan beri iyi aramız. boşuna kendime sıkıntı yapıyormuşum

Gelinleri yerden yere vuranlar ay sanki kaynana Yüzünden boşanmalar olmuyor burda bir sürü konu açılıyor,ayrıca her gelin farklı büyükler küçükleri idare etmeyi becereceklar ki gelinlerde büyüklere saygı duysun tersine değil yaş olgunluğu değil, hayat olgunluğu önemli

Ablam ağzından yel alsın...
Zaten saygı olamadan iletişim olur mu?
Saygının varlığını söylemeye bile gerek yok zaten...
Eşim ama aemi annesi gibi sevemez ama annesine duyduğu gibi saygı duyar...
Ben de onun annesine öyle...
Eşimin annesi olduğu için değil bu saygım...
İnsan olduğu için, kadın olduğu için, anne olduğu için, şu yaşına kadar hayatı omuzladığı için...
Ben hiç pürüz olmaz demiyorum, olur elbet...
Ama olay onu saygı çerçevesinde çözebilmekte...
Eşimin annesine saygı duyduğum için zaten bir sıkıntım olsa direk onunla konuşurum bunu...
Oğlunu araya sokmam...
Ozaman arada kalana yazık olur...
Saygı duymuyorsak zaten o evden de evlilikten de hayır gelmez....

konuyla dalga geçilmeye başlanmış am ben konu sahibine biraz hak veriyorum yani...siz evde yokken evinize misafir gelmesini ister misinz??siz-yani evin hanımı yokken??ev dağınık falan düşünün..istemezsiniz değil mi??ee kayınvalide de benim için bir misafirdir aynı evde yaşamıyosam..ne farkı var??ha tabiki eşimin annesi,saygım sonsuz..ama sonuçta herkesin evi damı ayrı..evlenince benden vede eşimden başkası el oluyo ister istemez..bu benim ailem içinde geçerli..ben istemem yani ben yokken birinin(kayınvalidede olsa)evime gelmesi..bi defa eşim benim gibi ağırlayamaz,ev dağınıksa benim gibi toplayamaz...benim içimde rahat olmayak bunu öğrendikten sonra...kim ister ki misafirirne yada kaynanasına evinin pis vede dağınık yüzünü göstermek??kim başkasının gözünde "dağınık"olarak damgalanmak ister?birde kayınvalidesi sinsi bişeyse yandı konu sahibi...benim gelinin evine gittim,bir dağınık bir dağınık diye anlatmasa artık sağda solda..yani böyle şeyler yaşanıyo arkadaşlar bunu inkar edemezsiniz..ben şahsen kayınvalideme böyle bir koz vermek istemem..(benim kayınvalidem cok iiyidr bu arada..ben genel olarak konuşuyorum)onun için herkes yerini bilicek...evin hanımı evde yokken G-E-L-İ-N-E-M-E-Z

ayrıca eşiniz davet etmişse görülmemesi gereken eşyalarınızı annesi eve çıkmadan toparlamıştır herhalde.
oğlum yok ama bir de oğlum olsun istiyorum. ama arkamdan 'evime neden geliyo, daha geçen gün bendeydi. yedirdim içirdim' diyecekse vah bana vahlar bana.

Son düzenleme:

Ben o sözlerimi konu için değil genel olarak sarfetmiştim...
Zaten oğlu çağırmasa bir anne sabahsabah oğlunu uyandırmak istemez, uyusun dinlensin der...
Açık söylüyorum ben çat kapı bana gelinmesinden hoşlanmam çünkü gelen kim olursa olsun dört dörtlük ağırlamak isterim..
Ama eşim annesini çağırmışsa önlemini de almıştır değil mi???
Bu da onun sorumluluğu...
Zaten dağınıklığı laf edecekse beni adam yerine koymuyor, halden anlamaya çalışmıyordur ki benim öyle insanla sadece merhabam olur...

Bugün kk bayanları anlaşmışlar bence ufacık sorunu bile büyütüp sorun gibi konu açalım diye..Eşiniz öz annenizi davet etse aynı derecede kızarmıydınız merak ettim...

Bence bu kadar gerilmenin anlamı yok..yani oğlunun evine gelirken izin alacak birşey göremiyorum ben..tabiki sormalı uygunmusunuz müsaitmisiniz falan diye..ki eşinizede sormuştur zaten..yani ortalıkta dağınıksa eğer eşiniz evdeymiş bi el atıverir düzelir..
bi kahvaltıyı,oğluyla başbaşa kalıp sohbet etmeyi hakediyorlar ya...bu kadar elinizle itmeyin şu kadınları..onlarda evlat sahibi..evli barklı yol yordam bilen insanlar..tamam herkesin huyu suyu bir değil ama ben hep şuna inanırım..
sen iyiysen herkes iyidir..sen kötüysen herkes kötü...

Son düzenleme:

aynı şeyii benim eşimde yapardı seni çok ii anladıım şimdii...ben çalışırdım o bi dönem çalışmıodu ya dakka başı annesini çağrırdı akşma kadar beraber otururlardı yada o anasına giderdi hiiiiç çıkmazdı dibindenn.çok gıcııkk bi durumm

canım bence sen hiç kasma.çalışıyorsun sonuçta bal dök yala ev beklemesin bir zahmet.haliyle dağınık olması normal.her zaman derim çatkapı gelen ev dağınık bulmaya da beni beklediği gibi bulmamaya da hazırlıklı olacak.çatkapı gelinmesini de sevmem gitmesini de.herkes her zaman kıt a dur birbirini beklemek zorunda değil.evde en rahat hallarimizdeyiz sonuçta.benim k.validem de hep çatkapı gelir.hiç sallamıyorum ben.ummuduğunu değil bulduğunu.

ya bir sonuca baglanamiyor demek bu konu 2 fikir uyusmazligi var ama bence bunu altinda farkli bir dusunce var kayinvalideye karsi hic birseye yardim etmemis evlenirken simdi rahat girip cikmasi eve rahatsiz ediyor...normalde boylebir seye tepki vermesi normal cunku maddi manevi destek vermeden kizda aksama kadar calisiyor kim bilir nelerin borcunu oduyor yada odemiyor..simdi hic bisey olmamis gibi oglumun evi burasi diyip girmesini ters karsiliyor...

ama bunun gibi durumlara hazirlikli olmalisin bunun hafif bir mevzu oldugunu bundan daha agir seylerle karsilastiginda verecegin tepkilerin ne olacagini kestirmen lazim...

kocani seviyorsan aksesuarlarina katlaniyorsun ooo sen buna okadar yaziyoruz cozum bulamiyorus ben nelerle karsilastimda bu kadar tepki vermedim...burada yorum yapan bayanlarin %90 seninkinin yaninda agir basan seyler yasamislardir..herseyi zamana birak bence yada direk yuzune soyle ortaligi karistir..yada esine soyle o anlayisla karsilarsa sorun yok demektir...

daha cocugun oldugunda ismine bile karar verecekler giyabinda fikrini sormayacaklar bile bu sadece bir tanesi :44::44::44:

konu nekadarda uzamis bir arkadas yazmisya acaba kendi annesi olsa napardi diye ayni fikirdeyim kaynanamla genelde aram iyidir bir sozum oldugundada direk kendisine soylerim konusuruz tabi herkesin evinde oldugu kadar bizimde aramizda sikintilarimiz oldu ama bu 5senede buraya konu acacak kadar kavgamiz olmadi demekki bu konunun altinda baska olaylarda var ama zaten sevdemm arkadasin diger konularinda belliydi buyutulecek birsey yok esimin annesi ve kaynanam tabikide gelicek evim daginik olsa bile kendi annesi nasil serbestce gele biliyorsa kaynanasida gele bilmeli ayni zamanda esininde evi cunki hemde oglu davet etmis niye gitmesin ay dusundumde benimde oglum var ilerde boyle sorunla karsilasmaktan Allah korusun

Ay şimdi ampati yapmaya calısıyorum.
rahatsız olmam belkı ama cok rahatta olmam ben yokken olmasından.
ama o ev sızın kadar eşinizinde evı. sızın kadar onun da annesını davet etme hakkı var.
sizin annenız eşiniz olmadan gelmesın mı sımdı?
ama siz bu konudan cok rahatsız olduysanız ki olabilirsiniz kendı fikriniz.
burda kızmanız gereken kocanız davet eden o.
kadın neden eşin yok gelmeyeyım desın..

konuya genel olarak bakınca kadının ogluyla kahvaltı etmesınde ne var?
ama diger turlu bakınca benım dagınıklıgımın gorulmesını ıstermıyım hayır ıstemem.
Peki sizin sorununuz sadece evın dagınıklıgını gormesı mı sız yokken ogluyla kahvaltı etmesı mı?
yanı cok cokta büyütülecek bi konu degil sanki..

Kim ne derse desin biz gelinlerde biraz gariplik var

Bence olayı büyütme rahatsız olabilirsin belki ama annesi sonuçta eşin biraz toparlasın evi yada yapılacak birşey varsa kayınvaliden yapsın yardımcı olmuş olur hem oda annen sayılır

calisan bir bayanin evi her daim derdi toplu olamaz ya.sonucta kayinvaliden evi degil,oglunu gormeye geliyor..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…