- 2 Mart 2011
- 468
- 229
- 123
arkadaşım ben bu konuda sıkıntı yapacak bişey göremiyorum sen o evin mutlak hakimi değilsin ki senin evin olduğu ölçüde eşinin de evi ve sen yokken misafir çağırma hakkı var senin de olduğu gibi .bigün annen gelse eşin yokken ve eşin buna kızsa hepimiz şurda o adama sayar dökeriz dediğimizi bırakmayız.sen de bu duruma kızmamalısın.biz nasıl ana kız olmayı özlüyoruz onlar da ana oğul yalnız bi kahvaltıyı özlemiş istemiş olabilirler.
benim babamın bi lafı vardır dört atanın hakkı birdir
artık eşinin ailesi de senin annen baban gibidir.öyle olmalıdır.sevabıyla günahıyla.kendi anne babamızı seçemediğimiz gibi kaynana kayınbabayı da seçemiyoruz bizim seçtiğimiz adamın ailesine eyvallah demek durumunda kalıyoruz.bu kadın senin kaynanansa daha çok girip çıkacaktır senin evine hiç dert etme.eşine söyle eve çeki düzen versin yeter. yeni evliyiz diyosun da işe güce başladığına göre balayı döneminde filan değilsin ve sen evde yokken yeni evliliğin önemi de yok.senin eşinle geçireceğin vakitten çalmamış ki kadın sen yokken bi kahvaltıya gelmiş altı üstü.ilerde üzüleceğin çok daha ciddi konular olacak bu tür şeylerle şimdiden sabrını tüketme.
benim kaynanam ben yokken gelecek olsa sevinirim bile anne eve bi el at bide yemek yapıver derim yapar da sağolsun.işime bile gelir.akşama sıcak yemek temiz ev ohh mis
konu sahibi arkadaşım; kızma ama sen kayınvalidene takacak yer arıyorsun. ortada ne bir ayıp var ne de kızılacak bir durum. oğlu aramış, davet etmiş, kadın da kabul edip gitmiş. şimdiden pireyi deve yaparsan en ufacık bir "gerçek" sorunda ne yapacaksın kimbilir? hep kendi açından bakma bir de. şöyle düşün; annesi oğlunun davetini kıramayıp kahvaltıya gitmiş. üstelik senin olduğu kadar oğluna da ait olan bir eve. ne olmuş dağınıksa. gelen yabancı mı? o zaman sen eşine şu hakkı veriyorsun buna kızarak; eşin evde yokken sen de anneni çağırmayacaksın. ben olsam, eşim ben evde yokken annemi çağırdı diye kızsam, o zaman sen de kendşi anneni çağırmayacaksın deme hakkını kendimde bulurum. hem kayınvalideni hangi mantıkala suçluyorsun ki. kadın düşünür mü hiç aman gelinimin evi dağınıktır ben gitmeyeyim diye. tam tersi nasıl sevinmiştir, oğlum beni davet etti diye. yapma arkadaşım, eşine ve hatta kayınvalidene karşı daha anlayışlı ol.
ha bi de bunları 4 yıllık bir gelin olarak yazıyorum, bekara karı boşamak kolay misali değil yani, bol keseden atmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?