Kayınvalidemin ikinci ayıbı gecikmedi....

tatlım bunda kızcak bişi yok ki ana oğul bi kahvaltı yapcaklar ne olmuş yağni sonuçta onu büyüten o kadın annelerin yeri erkeklerde ayrıdır

senin annen eşin yokken gelebilir eşinin annesi de gelebilir aman kız boşver böle şeylere takılma mutlu kal mutlu ol hatta sende çağır ne olcak evin dağınıksa notmu tutcak kaldi ki tutsun boşşşşşşşşşşşşşverrrrrr oda bi kadın ve halden anlar tatlış öptümm

Ayıp kelimesi yakışmamış kayınvalıdenız için ... yazık eşinizede annesinede.. K.k ' dan çok şey öğreniyorum .. mesela gelin olursam nasıl davranmıycağımıda görmüş oluyorum ..

ya allah aşkina ne var bunda sımdı?
ne oldu yanı evıne geldı de?
hem yenı evlı ol olma kadın ne zaman ısterse o zaman gelır oğlunun evıne....

amaninnnnn
kızlar yaa iki tane oğlum var böyle şeyleri okuyuncca diyorimkii ayy napıcam ben canım bunda hiç bişey yok oğlu çağırmış anneside uğramış .. ne olur kendini ve eşini böyleşeylerle yıpratıp şu evliliğinizin en güzel dönemlerini zehir etme .. sizi sürekli yönetmeye kalkarsa mudahale edersiniz . kocan bu olaya tepki verirsen seni anlayamaz bunda ne varki der tıpkı bizim dediğimiz gibi her türlü ayrıntıya takılırsan hasta olursun ccanımcım

Peki eşiniz yokken eve sizin kendi anneniz yada babanız gelse yine aynı tepkiyi gösterir miydniz? annem neden geldi babam neden geldi gibi? birde bu yönden bakın,kendinizi eşinizin yerine koymayı deneyin..böyle bir durumda size tepki gösterse ne yapardınız? sizin kayınvalideniz ama onun annesi..

kayınvalideniz pazar günü erken saatte falan habersiz gelse anlarım durmadan yeni evliyiz demenizi. Sonuçta uğramış kahvaltı yapacaklarmış oğluyla. Yatak odanızı falan da gezmez herhalde :26:

arkadaşım ben bu konuda sıkıntı yapacak bişey göremiyorum sen o evin mutlak hakimi değilsin ki senin evin olduğu ölçüde eşinin de evi ve sen yokken misafir çağırma hakkı var senin de olduğu gibi .bigün annen gelse eşin yokken ve eşin buna kızsa hepimiz şurda o adama sayar dökeriz dediğimizi bırakmayız.sen de bu duruma kızmamalısın.biz nasıl ana kız olmayı özlüyoruz onlar da ana oğul yalnız bi kahvaltıyı özlemiş istemiş olabilirler.

benim babamın bi lafı vardır dört atanın hakkı birdir

artık eşinin ailesi de senin annen baban gibidir.öyle olmalıdır.sevabıyla günahıyla.kendi anne babamızı seçemediğimiz gibi kaynana kayınbabayı da seçemiyoruz bizim seçtiğimiz adamın ailesine eyvallah demek durumunda kalıyoruz.bu kadın senin kaynanansa daha çok girip çıkacaktır senin evine hiç dert etme.eşine söyle eve çeki düzen versin yeter. yeni evliyiz diyosun da işe güce başladığına göre balayı döneminde filan değilsin ve sen evde yokken yeni evliliğin önemi de yok.senin eşinle geçireceğin vakitten çalmamış ki kadın sen yokken bi kahvaltıya gelmiş altı üstü.ilerde üzüleceğin çok daha ciddi konular olacak bu tür şeylerle şimdiden sabrını tüketme.
benim kaynanam ben yokken gelecek olsa sevinirim bile anne eve bi el at bide yemek yapıver derim yapar da sağolsun.işime bile gelir.akşama sıcak yemek temiz ev ohh mis

Son düzenleme:

harfi harfine katılıyorum sana..bende orta da bir sorun göremedim hele kayınvalidenin yaptığı bir ayıp hiç görmedim söylersin eşine eve bir çeki düzen verir.burada neler okuyoruz sen kayınvaliden sen evde yokken eşinle kahvaltı edecek evine gelecek diye dert ediyorsun.bence diğer arkdaşları açtığı konuşarı bir oku...

konu sahibi arkadaşım; kızma ama sen kayınvalidene takacak yer arıyorsun. ortada ne bir ayıp var ne de kızılacak bir durum. oğlu aramış, davet etmiş, kadın da kabul edip gitmiş. şimdiden pireyi deve yaparsan en ufacık bir "gerçek" sorunda ne yapacaksın kimbilir? hep kendi açından bakma bir de. şöyle düşün; annesi oğlunun davetini kıramayıp kahvaltıya gitmiş. üstelik senin olduğu kadar oğluna da ait olan bir eve. ne olmuş dağınıksa. gelen yabancı mı? o zaman sen eşine şu hakkı veriyorsun buna kızarak; eşin evde yokken sen de anneni çağırmayacaksın. ben olsam, eşim ben evde yokken annemi çağırdı diye kızsam, o zaman sen de kendşi anneni çağırmayacaksın deme hakkını kendimde bulurum. hem kayınvalideni hangi mantıkala suçluyorsun ki. kadın düşünür mü hiç aman gelinimin evi dağınıktır ben gitmeyeyim diye. tam tersi nasıl sevinmiştir, oğlum beni davet etti diye. yapma arkadaşım, eşine ve hatta kayınvalidene karşı daha anlayışlı ol.
ha bi de bunları 4 yıllık bir gelin olarak yazıyorum, bekara karı boşamak kolay misali değil yani, bol keseden atmıyorum.

sana katılıyorum arkadaşım yalnız şu var ben arkadaşı da anlıyorum insan ilk evlendiğinde biraz da önyargılı oluyor. hep tetikte olmak zorunda hissediyor.ya şöyle alıştırırsam ya böyle anlarsa .bi mücadele hesaplaşma içine giriyo kaynana ile .kaynana gelin kim kimi alt edecek kim diğerini susturacak mücadelesi.kaynana sessiz sakinse sorun çıkmıo gelin burda methiyeler döşüo çok severim kaynanamı annem gibidir diye.ama işte o kaynana dişli ise başımızı ezecek sanıp biz onun başını ezmeye çalışıoz :) bu böyle gelmiş böyle gider.

daha yeni evlisin ve kayınvalidene takmışsın..
ortada ayıp karşılancak bişe yok arkadaşım..
sizinki biraz kıskançlık gibi geldi bana.

Kayınvalideninki ayıp değil aslında.
Sen geçen konudan ona kızgın olduğun için (ve sinirini çıkaramadığın için) biraz fazla abartmışsın.

Şöyle düşün : Orası senin olduğu kadar,eşinin de evi.
Senin annen,eşin evde yokken gelebiliyorsa,eşinin annesi de sen yokken gelebilir.

Sen cumartesi çalışıyorsun,evde yoksun diye,kayınvalidenin oğlunu görmesini engelleyemezsin.
Diğer taraftan bakarsak...Cumartesi çalışmıyor olsaydın,kayınvalidenin gelmesine yine memnun olmayacaktın.
Kayınvaliden pazar günü gelseydi,bu kez de "bir tek pazarımız var,onda da kayınvalidem yalnız bırakmadı" diyecektin.

Zor dengeler bunlar,çok akıllıca idare etmek lazım.Eşini kırmadan,kayınvalidene saygını bozmadan orta yolu bulmanı dilerim.

ya ne kadar kucuk seylere takılıyorsun varsın gıtsın orası senın evın oldugu kadar kocanında evı cok bencılce bır davranıs derdı olmayan kendıne dert arıyor denır bu duruma

önceki konunda sana hak vermişştim ama şimdi düşündüm de sen de çok masum değilmişsin kusura bakma..Sen kaynanayı tamamen hayatından çıkarmaya çalışıyor ve biraz bencillik yapıyorsun...Daha yeni evlisin sanırım ondan ama azcık sakin..bu hızla gidersen eşinle aran bozulacak...

o ev yalnızca sizin eviniz değil...bunu unutmuşsunuz galiba...eviniz derli toplu olsaydı ben böyle bir tepki vereceğinizi zannetmiyorum...üstelik siz çalışan bir bayansınız bu durumdan (ev hali durumu) sadece siz değil eşiniz de sorumlu rahatsız olunacak bir durum varsa o da rahatsız olmalı...büyütecek bişey ve ayıp göremedim ben...

kayinvalidem 2.ci ayibi gecikmedi demissin de , sende buraya yetistirmeye gecikmemissin... yani bide habire yanlis sayarsan ohhooooo ... neyse bence burada yanlis diye adlandirabilecegim biseyde yok bana gore...

henüz çocuğum yok ama böyle örnekleri gördükçe oğlum olmasından korkuyorum.evine binbir merasimle gidebilecem insanım hata da yapabilirim ama hata yaparsam oğlumdan vazgeçmem beklenecek yani kısaca oğlum evlenince annelikten vazgeçmem gerekecek...haksızlık

kendi annesine karşı hissettiği rahatlığı insan kayınvalidesine karşı hissedemez.
hissetse dahi herkes rahat olucak diye birşey yok. bilhassa yeni evlenmişsin, aileye yeni dahil olmuşsun, özenli tarafının ilk olarak görülmesini bilinmesini istersin. önyargı, öndüşünce sebebiyetiyle.
evlilik yeniyken mesafe başlarsa başlar. taviz tavizi getirmesin diye. gücenmeler, kırılmalar vsler samimi olmaktan geliyor.
tabi gelin olarak sizin değil de eşinizin ayarlaması lazım
samimiyet mi? resmiyet mi?
herkes düşüncesinin yanıtını vericektir.

Yıllar önce bir genç kız nur topu gibi bir erkek evlat dünyaya getirmiş..

Gecesini gündüzüne katmış evladı için..

Geceleri küçük beyin karnı acıktığında, annesi en tatlı uykusundan off bile demeden kalkmış bebeğini doyurmak için..

Hastalandığında başında sabahlara kadar beklemiş, gözyaşı dökmüş..

Eğitmiş, okutmuş, adam etmiş, karşılıksız sevgisini vermiş..

Yıllarını evladına harcamış..

Yememiş yedirmiş, içmemiş içirmiş bugünlere getirmiş, birde evermiş..

Lakin; oğlunun evine gelini yokken kahvaltıya gitti diye K.klubü formunda adına topic ler açılmış ..

El insaf kaynana ne işin var o evde??Hakkın mı senin oğlunun evinde, oğlunla baş başa kahvaltı etmek ??

ilk konundan hak vermiştim ama burda haklı bi yanını göremedim kusura bakma.k.validenizin o tarafta işi var ve oğlu evdeyken bi uğrayım bari diyor.e ne var bunda?canım bak çok ince düşünüyorsun.yok evde değildin yok ev dağınıksa.şimdi düşünüyorumda (aslında çok ince düşünceliyimdir)oğlumun evine gitmeden 5 10 dk öncesi haber versem hem de gelin yokken gelinimde bana kızarmıydı?sana bişey diyimmi evde olsaydın bu seferde karı koca yalnızken öle çatkapı gelinirmi ya müsait olmasaydık derdin.bi de sana ufak bi tavsiye yeni evlisin seni tanımaya çalışan en ufak hareketinden dolayı önyargılı yaklaşan çok olur.belki de çok titizsin ama k.validen bi gün evini dağınık görse pasaklı olarak akılda kalırsın.her gece yatmadan ortalığı toplamak taş çatlasın yarım saatini alır.bunu düzene oturtursan öyle sıkıntıların da kalmaz.kaldıki k.validenizin çokda düşünceli olmadığı ilk konundan belli.oyüzden kendini haklı görsen bile herşeyi kafana takma.bi kaç sene sonra öyle sıkıntıların olurki bunları gülerek hatırlarsın.tabii inşaallah olmaz.ama bu olayı bence eşinle paylaşma.okadar kadın sana hak vermedik o asla vermez.boşuna cicim aylarınızı zehir etmeyin.çok yazdım ama seni düşündüğüm için.herşeyi kafana takma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…