bu forumda bu ve bunun gibi konuları okuyorum da inanamıyorum....işte bütün bunlardandır 26 yıl önce doktorum nurtopu gibi bir oğlunuz olacak dediğinde, Vay başıma gelecekler diyerek sevineyim mi üzüleyim mi bilemediğim.....:18:
el insaf ne günlere kaldık.....ben gelinim olursa başımın tacı ederim diyorum da, bakalım gelinim beni ne edecek, işin birde bu tarafı var...gözüm korkuyor gözüm.....:82:
Allah nasip kısmet ederse Sizde Anne olunca anlarsınız...
Arkadaşlar şuan çalışıyorum iş yerimdeyim az önce eşimle konuştum annesi bizim evin orda işi varmış gelmiş bize gidecekmiş ve ben evde yokum. Eşim çağırmıştır kesin onada kızgınlıgım ayrı ama kayınvalideminde hemen gitmesine sinir oldum insan düşünür belki evim dağınık görülmesini istemediğim bişey var çalışan insanım neticede sabah evi öylece bırakıp çıkıveriyorum. Eşim annemle kahvaltı yapıcaz diyor bana ben evde olsam yine sorun yok gelsin başımın üstünde yeri var ama insan biraz düşünceli olur ya bende mi bi sorun var bütün bu olanlar bana çok tuhaf geliyor Evin hanımı evde yokken senin ne işin var benim evimde yani eşim çağırsa bile biraz düşünceli ol yani ama yok nerde o düşünce daha neler göreceğim bakalım((((
sizin anneniz evinize eşiniz yokken gelip kahvaltı etse sorun olmazdı dimi,ama eşinizin annesi gelince sorun.ne var bunda ya kadıncağız oğluyla kahvaltı yapmış.bu kadar art niyetli olmayın,o ev eşinle ortak mülkünüz,senin aile bireylerinin gelip gitmeye ne kadar hakkı varsa,eşininkilerinde aynı derece de gelip gitme hakkı var.bu zihniyetinizi değiştirmezseniz siz zararlı çıkarsınız.benden söylemesi...haksızsınız
konu sahibi kaynana geldikten sonra neler olmuş birde bunu yazsınama bişey daha eklemek isterim;
bir arkadaşım vardı, çalışan bir bayan
kayınvalidesi evine her geldiğinde önce halıların, mobilyaların tozunu kontrol ediyor, daha sonra banyo, wc, mutfak kontrolu yapıp oturuyordu. Gözümle şahid oldum. Ve bunu yaparken de "böyle yapmak zorundayım yoksa evi b... götürür" demişti görgüsüzce
üstelik bununla da kalmayıp diğer eltilerle dedikodusu yapılıyordu, aslında her elti için aynı şey geçerli oluyordu
böyle bir kayınvalidem olsaydı ben de istemezdim açıkcası ben yokken eve girmesini
yani diyeceğim o ki; HERKES BİR DEĞİL, ÖN YARGIYLA YAKLAŞMAMAK GEREK
Arkadaşın kayınvalidesini tanımıyoruz sonuçta...
bende kayınvalidemi bi gün evde bırakıp çıkmıştım buzdolabından başlamış yatak odamdan çıkmış heryere bakmış ben çalışan bi insan olmadığım için heryer topluydu tabi sonraki günlerde ağzından kaçırdı sen çok temizsin aferin fln.... dile getirmedim insanların özeline bakılmaz kontrol edilmez bence ayıptır bu.... hatasını geri toparlamaya çalıştı ama dağınık olsaydım ne derdi vah oğlumaaa flnmı derdi bilinmez
evin dağınıklığını sağda solda dile getirecek yüzüne vuracak bi insansa çok normal rahatsız olman ....
ben valla okuduğum topiclerden şunu anladımki eğer "oğlum" olursa ve evlendiğinde:
1- bunlar benim oğlumla kızım ben deneyimliyim büyüğüm diyip asla ama asla yol göstermeyecem öğüt vermeyecem şunu şöyle yapın demiyecem
2-benim oğlum evlendikten sonra ben tehlikeyim iyi olurlar kendilerinden, kötü olurlar benden bilinir onun için bağrıma taş basıp uzak duracam.
3- çok özlersem birkaç hafta önceden randevu talep edip "gelin gözetiminde" oğlumla hasret gidermeye çalışacam o esnada yanlış anlamaya mahal vermemek için 40 kere düşünüp lafım sağa sola çekilmesin diye 1 kere konuşacam
4- maddi olarak destek olamayabilirim bu kesinlikle başıma kakılacak buna hazırlıklı olmalıyım ama eğer maddi olarak yardım ettiysemde yukardaki 3 madde aynen geçerli olacak
eğer kızım olursa bu 4 madde benim için asla ve asla geçerli olmayacak maddi yardımmış karışmammış hiç sorun olmayacak rahat rahat anneliğimi yapabileceğim.Allah ım senin gücüne gitmesin ama genelde durum bu sen duy sesimi:2::2:
çok iyi yaparsın ağzına sahip çıkmanla cak cak konuşmak sağda solda gelini eleştirmek yarışa girmek tehlikeli işler yuva bozar bunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?