Kayınvalidemin ikinci ayıbı gecikmedi....

bu forumda bu ve bunun gibi konuları okuyorum da inanamıyorum....işte bütün bunlardandır 26 yıl önce doktorum nurtopu gibi bir oğlunuz olacak dediğinde, Vay başıma gelecekler diyerek sevineyim mi üzüleyim mi bilemediğim.....:18:

el insaf ne günlere kaldık.....ben gelinim olursa başımın tacı ederim diyorum da, bakalım gelinim beni ne edecek, işin birde bu tarafı var...gözüm korkuyor gözüm.....:82:

Allah nasip kısmet ederse Sizde Anne olunca anlarsınız...

Son düzenleme:
yarın kahvaltıyı doya doya yapsın annem söyleyeyimde hazır abimler evlenmemişken.

bi de konuyu ilk okurken evinizde kimse yokken geliyor sandım.hani biraz sonrada siz gelcekmişsiniz gibi.ama sonuçta eşiniz evde. 5 dkda evde olan dağınıklığıda toplar.o kadarda anlayışsız değildir herhalde.sonuçta direkt kapıyı çalmamışki k.valideniz.eve çeki düzen vermesi için süre vermiş.yatak odasının kapısınıda kapadımı tamamdır.toplamaya bile gerek yok.he pat diye yatak odasına girer o zaman bu konuyu konuşalım sana sonuna kadar hak verelim

canım siz evlilik öncesi bayağı sıkıntı yaşamıştınız yanlış hatırlamıyosam maddi olarak
Hem onların destek vermeyişi hem daha önceki düşüncesizlikleri seni ona karşı doldurmuş ve normal olan birşey normal gelmemeye başlamış

sürekli hata görme moduyla yaklaşma tatlım bu seni çok yorar. Evliliğin ilk zamanları sancılıdır ve bu konuları eşinle sürekli aranda mesele haline getirirsen çok yıpranır ilişkiniz

ama bişey daha eklemek isterim;

bir arkadaşım vardı, çalışan bir bayan
kayınvalidesi evine her geldiğinde önce halıların, mobilyaların tozunu kontrol ediyor, daha sonra banyo, wc, mutfak kontrolu yapıp oturuyordu. Gözümle şahid oldum. Ve bunu yaparken de "böyle yapmak zorundayım yoksa evi b... götürür" demişti görgüsüzce

üstelik bununla da kalmayıp diğer eltilerle dedikodusu yapılıyordu, aslında her elti için aynı şey geçerli oluyordu

böyle bir kayınvalidem olsaydı ben de istemezdim açıkcası ben yokken eve girmesini

yani diyeceğim o ki; HERKES BİR DEĞİL, ÖN YARGIYLA YAKLAŞMAMAK GEREK
Arkadaşın kayınvalidesini tanımıyoruz sonuçta...

buyutuyorsunuz...
ne var canim kadin evinize siz yokken geliyorsa...
hem bir de oglu olacakmis yaninda...
cok cok normal bir sey...
buna sinir olmaniz bana cok abarti geldi...
bence siz kayinvalidenizi sevmediginiz icin herseyi size batiyor olabilir, sanirim bu yuzden sinir oldunuz bu konuya...
ayrica ev daginik olursa olsun ne olacak ki...
calisan bayansiniz halinizden anlarlar...
anlamazlarda da o kendi dusunceleri, bosverin...
aile arasinda evim daginikti kirliydi muhabbeti pek olmamali zaten, yakinsiniz sonucta...

Vah vahh ki ne vahhh...
Sen bin bir aciyla dogur, gece gündüz bikmadan usanmadan ilgilen, gözünden sakin, tabiri caizse ugrunda sacini süpürge et, sonra "elin kizi" gelsin, kendi izni olmadan sadece kendi evi zannettigi! evlerine o annenin kendisi yokken oglunu görmek icin gelmesinin dogru omadigini yakinsin...
Vah ki ne vahhh!
Bu arada evet "elin kizi" yazdim; ben de bir gelinim ama senin gibi elin kizi degilim!
Cünkü: ben kayinvalidemi annem gibi gördügüm icin, o da beni elin degil de kendi kizi gibi görüyor!
Sen kayinvalideni kendi annen gibi görseydin bu kadar büyütmezdin, sen yokken evine gelmesine kizmazdin; bu yüzden elin kizi kalmaya alistir kendini...
Bu yazdigim sey aranizda her ne gecmis olursa olsun gecerli benim icin; o esinin annesi, atsan atamazsin satsan satamazsin... bu gercegi hic bir olay degistiremez... sevmesen de saygi duymak zorundasin; öyle birsey yasanmistir ki gerekirse sen görüsmezsin, ama ogluyla sizin! evinizde sen yokken görüsmesine karisamazsin... hem zaten "daha gecen gün bizdeydi" yazmissin; demekki aranizda görüsmemeyi gerektirecek bir sorun yok anladigim kadariyla...
Ayrica konu basligi "Kayinvalidemin ikinci acibi gecikmedi"; sen her ayip sandigin seyi! yazmaya kalkarsan isimiz is yani...

Son düzenleme:
sizin anneniz evinize eşiniz yokken gelip kahvaltı etse sorun olmazdı dimi,ama eşinizin annesi gelince sorun.ne var bunda ya kadıncağız oğluyla kahvaltı yapmış.bu kadar art niyetli olmayın,o ev eşinle ortak mülkünüz,senin aile bireylerinin gelip gitmeye ne kadar hakkı varsa,eşininkilerinde aynı derece de gelip gitme hakkı var.bu zihniyetinizi değiştirmezseniz siz zararlı çıkarsınız.benden söylemesi...haksızsınız

kis ne dert ediyorsun bu forumda herkes biraz katildigi gibi katilmayanlarda cok sahsen bende katilmayanlardanim cunku benim kayinvalidemde anasinin gozu ama anne diyince bir daha demiyorum ..bide hediyeler goturuyorum ole cok sevinerek bile almiyor ama ne yapacaksin oglu ile farkindayis yasli diye onemsemiyoruz bile...esimin tek ricasi benden annemin kalbini kirma ama lafinin altinda kalma diyor ee onu sevince ne laflarinda altinda kaliyorus sesimiz cikmiyor valla...sonra kendi oglu ile cozuyorlar ne sis yaniyor ne kebab oglunu affeder ama beni affetmez niye bos yere karsima alayim...

dünyada ne büyük dertler var senin bu yazdığın dertmi sıkıntımı ya tabiki oğlunun evine gelicek izin alması gerekmiyo bence benim kayınvalidem gibi bi kayınvaliden olsaydı napardın acaba ben kayınvaliedemden şiddet gördüm hakaretler işittim hatta onun yüzünden yuvam yıkılıyo bırak böle ufaka şeyleri sorun etmeyi dünyada neler var bi bilsen haline şükret bence

ya ne biliyim bana biraz abartı geldi o da artık 7 kat yabancın değil senin bırak vakitsiz gelen dağınık görmeye de hazırlasın kendini...senin annen gelse sinir olmassın değil mi...boşver bence çok da büyük bi ayıp değil bu

iide gelen konu komsu degıl kı esının annesı calıstıgınıda bılıyo evın dagınık olabılecegınıde az cok bilir kafaya takılcak bişiy değil görünmesini istemediğin şeyleride ortada bırakmazsan sorun olmaz evıne gelsın gelmesın zaten dagınık olacak yer var toplu olacak yer var diye düşünmekteyim

konu sahibi kaynana geldikten sonra neler olmuş birde bunu yazsın

bende kayınvalidemi bi gün evde bırakıp çıkmıştım buzdolabından başlamış yatak odamdan çıkmış heryere bakmış ben çalışan bi insan olmadığım için heryer topluydu tabi sonraki günlerde ağzından kaçırdı sen çok temizsin aferin fln.... dile getirmedim insanların özeline bakılmaz kontrol edilmez bence ayıptır bu.... hatasını geri toparlamaya çalıştı ama dağınık olsaydım ne derdi vah oğlumaaa flnmı derdi bilinmez
evin dağınıklığını sağda solda dile getirecek yüzüne vuracak bi insansa çok normal rahatsız olman ....

ama eve tek gitmiyor ki oğlu var onun yanındada evını kontrol edecek hali yok heralde tek gitse tabiki bakma olasılıgı yüksek

ben valla okuduğum topiclerden şunu anladımki eğer "oğlum" olursa ve evlendiğinde:

1- bunlar benim oğlumla kızım ben deneyimliyim büyüğüm diyip asla ama asla yol göstermeyecem öğüt vermeyecem şunu şöyle yapın demiyecem

2-benim oğlum evlendikten sonra ben tehlikeyim iyi olurlar kendilerinden, kötü olurlar benden bilinir onun için bağrıma taş basıp uzak duracam.

3- çok özlersem birkaç hafta önceden randevu talep edip "gelin gözetiminde" oğlumla hasret gidermeye çalışacam o esnada yanlış anlamaya mahal vermemek için 40 kere düşünüp lafım sağa sola çekilmesin diye 1 kere konuşacam

4- maddi olarak destek olamayabilirim bu kesinlikle başıma kakılacak buna hazırlıklı olmalıyım ama eğer maddi olarak yardım ettiysemde yukardaki 3 madde aynen geçerli olacak

eğer kızım olursa bu 4 madde benim için asla ve asla geçerli olmayacak maddi yardımmış karışmammış hiç sorun olmayacak rahat rahat anneliğimi yapabileceğim.Allah ım senin gücüne gitmesin ama genelde durum bu sen duy sesimi:2::2:

çok iyi yaparsın ağzına sahip çıkmanla cak cak konuşmak sağda solda gelini eleştirmek yarışa girmek tehlikeli işler yuva bozar bunlar

benmde kızım olursa senin gibi bi kaynanaya vercem ...sen kısır diye lafta sokmazsın yazdıklarından onu çıkarıyorum
belki kızımında hemn evladı olmaz bnm gibi
yada oğlu söyleme karıcım dediği için oğlundan kaynaklan bi sorun olduğu halde susarken laf yemek gibi.....

Son düzenleme:
çok iyi yaparsın ağzına sahip çıkmanla cak cak konuşmak sağda solda gelini eleştirmek yarışa girmek tehlikeli işler yuva bozar bunlar

kaynana yuvayı bozamaz yuvayı arada dengeyi kuramayan "eş" bozar.yaşlı cahil bir kadının dediğinden etkilenen kocadan adam olmaz zaten.eşler arada uyumu birlikteliği sağlayamıyorsa bırak kaynanayı görümce elti hatta kayınbirader bile topic açmalara sebep oluyor.kabahati dönüp birazda kendinde aramak gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…