- 22 Kasım 2010
- 11.303
- 20.267
- 598
Geldim, geldim.Kadin cocuguna bakmak zorundamicilar nerde ya:)
Konu şu merkezde dönüyor. İşini(mi) gördür(eyim) bas k.çına tekmeyi.
1.Olayı tek taraflı dinliyorsunuz
2.çoğunuz bir gün kayınvalide olacaksınız.
İİşimi gördireyim sonra gideyim tamamen ikiyüzlülük.
Sevmiyorsan sevmiyorsundur. Hesap kitap çirkin
Konunu geç farkettimburcak86 dilerim biran önce yaşadığın şu "bir karar vermek zorunda olma buhranindan " siyrilirsin.
KV cahil ve çok bilmiş. Allah yardımcın olsun. Biz canciğer değiliz bazen gerçekten çok sinir olduğum huyları var ama doktor böyle dedi dedikten sonra üzerine bir şey söylemez biraz da eşimden fazla çekindiği için ısrar edemez.Boyle konularda genelde herkes ne yap et kayinvaliden baksin bakicidan kesinlikle uzak dur diye tavsiye verince artik kendimi sorgular oldum bende mi tuhaflik var diye. Kayinvalidem 40 gun yanimdaydi bebegin kac kat giyeceginden tut, emzirecegim vakte kadar hersey sorun oldu. Hep bir anlasmazlik hep bir fikir ayriligi. Ilik havada 3 kat kiyafet 2 kat polar battaniyeyle uyudu cocuk, bu fazla degil mi deyince aldigim cevap ben kac tane buyuttum oldu. Kirk cikarma adi altinda tuzlu suda yikamak istedi. Suan bebek daha 3 aylik tekrar gelicem torunumu ozledim ek gidaya da gecirtcem gelince diyor. 3 aylik bebek ek gidaya gecemezmis doktor dedi diyorum doktor nerden bilecek diyor. Allah askina boylesi bir tek bana mi denk geldi de herkes kayinvalide cocuguna baksin diye ugrasip didinip duruyor? Konu sahibi ozur dilerim konuyu saptirmak istemiyorum ama sasirdim kaldim belki beni de aydinlatan olur.
Çocuğa kim iyi bakacaksa o bakmalı. Büyük kıza iyi baktı diyorsun . Ki benim iyi bakma anlayışım anne babanın koyduğu kurallar çerçevesinde çocuğun ihtiyaçlarının giderilmesi ve ihmal edilmemesidir. Sen ne yediyorsan onu yedirdiyse, neye hayır diyorsan o a hayır dediyse, saçma sapan şekilde çocuğa kendini iyi göstermek için anne baban görmeden şunu ye gibi abur cubur alıştırmadıysa, çocuğu bir köşeye oturtup önüne TV açıp kendi yemeğe ütüye dalmadıysa ikinciyi de bırak baksın . Anne çalışırken en önemli şey iç huzuru gözün arkada kalacaksa git taşın en azından evinde rahat olursun öyle böyle bir bakıcı bulursun en azından sözün dinlenir derim.
Ayrıca o tuzlama olayı filan gerçekten çok zararlı. 3 aylık bebeği ek gıdaya geçirip ne yapacak yaa başı göğe mi erecek o bebeğin sadece anne sütüne ihtiyacı var . Eğer bu konuda ısrarcı olursa al yanında doktora götür ve anlat doktorun yanında. Bir güzel azarlasın onu dr. Aman senden gizli pirinç unu çorba filan vermeye kalkar emziğini bala pekmeze batırır gözünü ayırma üzerinden.Boyle konularda genelde herkes ne yap et kayinvaliden baksin bakicidan kesinlikle uzak dur diye tavsiye verince artik kendimi sorgular oldum bende mi tuhaflik var diye. Kayinvalidem 40 gun yanimdaydi bebegin kac kat giyeceginden tut, emzirecegim vakte kadar hersey sorun oldu. Hep bir anlasmazlik hep bir fikir ayriligi. Ilik havada 3 kat kiyafet 2 kat polar battaniyeyle uyudu cocuk, bu fazla degil mi deyince aldigim cevap ben kac tane buyuttum oldu. Kirk cikarma adi altinda tuzlu suda yikamak istedi. Suan bebek daha 3 aylik tekrar gelicem torunumu ozledim ek gidaya da gecirtcem gelince diyor. 3 aylik bebek ek gidaya gecemezmis doktor dedi diyorum doktor nerden bilecek diyor. Allah askina boylesi bir tek bana mi denk geldi de herkes kayinvalide cocuguna baksin diye ugrasip didinip duruyor? Konu sahibi ozur dilerim konuyu saptirmak istemiyorum ama sasirdim kaldim belki beni de aydinlatan olur.
O zaman bence sabret yine baksın.İlk çocuğa tam tarif ettiğin gibi baktı hatta ben geldiğimde evi darmadağın olurdu,ben yokken sadece çocukla ilgilenmiş olduğunu görürdüm. Şimdi kızım gerek okulunda gerek çevremizde fazlasıyla övgü alınca doğru yaptığını/yaptığımızı daha çok farketti. Oğlana da aynı şekilde bakacağını söylüyor şimdi yoruluruz sonra rahat ediliyor diyor.
Diğer torunları problemli, bizimkiler sıkıntısız benim de katkımda var diye kıvanıyor, sözümden çıkmaz. Mesleğimden dolayı saygı duyar.
Boyle konularda genelde herkes ne yap et kayinvaliden baksin bakicidan kesinlikle uzak dur diye tavsiye verince artik kendimi sorgular oldum bende mi tuhaflik var diye. Kayinvalidem 40 gun yanimdaydi bebegin kac kat giyeceginden tut, emzirecegim vakte kadar hersey sorun oldu. Hep bir anlasmazlik hep bir fikir ayriligi. Ilik havada 3 kat kiyafet 2 kat polar battaniyeyle uyudu cocuk, bu fazla degil mi deyince aldigim cevap ben kac tane buyuttum oldu. Kirk cikarma adi altinda tuzlu suda yikamak istedi. Suan bebek daha 3 aylik tekrar gelicem torunumu ozledim ek gidaya da gecirtcem gelince diyor. 3 aylik bebek ek gidaya gecemezmis doktor dedi diyorum doktor nerden bilecek diyor. Allah askina boylesi bir tek bana mi denk geldi de herkes kayinvalide cocuguna baksin diye ugrasip didinip duruyor? Konu sahibi ozur dilerim konuyu saptirmak istemiyorum ama sasirdim kaldim belki beni de aydinlatan olur.
Taşındığınız zaman emin olun torunlarımı özledim diyip sık sık gelmek isteyecek, gelecek. Çocuklarınıza iyi bakıyorsa bence taşınmayın. İşe başladığınızda zaten sabah gidip akşam geleceksiniz, çok fazla yüz göz olmazsınız. En azından gözünüz arkada kalmaz.Arkadaşlar merhaba, bu konuyu cesarete ihtiyacım olduğu için açıyorum,lütfen yüreklendirin beni.
Yaklaşık sekiz yıl önce evlendim ,iyi bir evliliğim var fakat kayınvalideyle dipdibe oturuyorum. Genelde mesafeyi korumakla beraber şuan evde de olduğum için çok bunalmış durumdayım. İlk çocuğuma o baktı,iyi de baktı o yüzden birçok şeyini tolere ettim kendimce. Şuan dokuz aylık bir bebeğim var ücretsiz izindeyim,aynı yerde oturmaya devam edersem ikinci çocuğuma da bakacak ama ben gitmek istiyorum,taşınmak istiyorum fakat bakıcı olayından çok korktuğum için kıpırdayamıyorum. Çok meraklı bir kadın,ışıklarımızı takip ediyor sürekli hayatımıza müdahale ediyor zamanlı zamansız gelmek istiyor,oturuşu kalkışı hatta bazen abartmıyorum sesli nefes alış verişi bile beni bunaltmış durumda. Çığlık atmak istiyorum. Küçük bir yerde oturuyoruz genelde komşuluk etmem dedikodu duymamak için,kayınvalidem fazlasıyla dedikoducu bir kadın çünkü. Bugün bir komşu kahve içmeye geldi ve benimle ilgili anlattıklarını söyledi bu yüzden uzaklaşma isteğim iyici tavan yapmış durumda.
Eşim tamamıyla bana bırakmış gibi görünse de aslında burda oturmaya devam etmek istiyor ama kararlı olursam bana ayak uydurmak zorunda kalır. Zaten o da bu son bir yıldaki gelgitlerimin farkında ne karar vereceksen ver daha fazla beni darlama modunda.
Ayrıntıları isterseniz anlatırım,çocuk için böyle bir fedakarlık yapılır mı? Çocuklarıma uzun vadede öfkeli olur muyum? Onlar için istemediğim bir hayatı yaşamak istemiyorum.. İyi bir bakıcı bulur muyum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?