Kayınvalidemin oğluma bakacak olması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ah be güzelim sen dogrusunun ne olduğunu anlatinca her insan; "ben hata yapmisim,doğrusu senin söylediğin sekildeymis,bu işi sen iyi biliyorsun" dediğini...kendi hatalarını düzeltip seni yucelttigini mi saniyirsun gerçekten? Kayinvalidenin mizacindan getirdiği özellikler var anladığım kadarıyla ama seninle de iyi geçinmek istiyor ve seni onemsiyor anladığım kadarıyla ...bence karşındaki kişinin "kendini değiştirmek için çaba harcaması" gerçekten taktire değer.Surekli karşısındaki gelinini değiştirmeye çalışan , iyi olan herşeyin "kendi genlerinin güzelliğinden " olduğunu söyleyen ,yolunda gitmeyen seylerde ise gelininin çocuğa bakamadigini heryerde haykıran kayinvalideler var ...inan ki var

Anamnez canım sen ne diyorsun peki herseyi anlattım neredeyse,sen olsan ne yaparsın?? Evet torunlarını ve oğlunu kendinden beni dışardan görüyor,o yüzden onlara karşı çok iyi bana dolaylı iyi. Kimi zamanda aslında kötülüğünü örtbas etmeye çalışırcasına abartılı övgülü. O negatif enerjiyi hep hissediyorum ama. Bunu sende görmüşsün.

Su an bu denli gergin olmanda senin bir bebeğin olmuş olmasa asla tercih etmeyecegin " sürekli evde olma" durumunun da etkisi var diye görüyorum.Evinden ,yaşadığın çevreden hiç hazetmiyor olsan hamileliğinin ilk aylarında (hatta gebelik gerçekleşmeden) evini taşır , iş yerine yakın bir evde yeni düzenini kurar ,ücretsiz izninde de çevrendeki komşuları gozlemler, hatta sağda solda bakıcı aradığını citlatirdin ...bak ben bu şekilde yaptım ..düzenini,insanlığını,kızıma yaklaşımını beğendiğim kahve arkadaşım küçük kızıma bakiyor su an. Sen kayinvaliden ile "olmak istediğin kadar yakın olabilmeyi başarabilen" nadir hemcinslerimdensin.Tabi ki bazen herşey istediğin gibi gitmeyecek ama bu bakıcı ile kuracagin ilişkide de bu şekilde oluyor.Para verdiğin için her istediğin değişim anında olmuyor sonuçta...karşındaki insan alışkanlıkları ,kafasında kalıpları oluyor ve onun gizli direncini kırmak zaman alıyor. burcak86 Kayinvalidenin ayrı bir evi ,düzeni olmasa kesinlikle senin çocuğuna bakması için size tasinmasin yurutemezsin derdim. Ama şu an eviniz ayrı ,kapınız ayri ..sonuçta sınırını bilmeyen bir insan torununa bakmasa da misafir olarak gelip herşeyine mudehale edebilir...bu gelişinde kayınvalidem kızıma hikaye kitabı gibi saçma şeyler okumamasını , boş zamanında dua kitabı okuması gerektiğini söylemiş mesela ...

Uzlaşılmayacak bir kadın değilmiş. Yani sen haklısın demesi, saygı duyması, sizin istediğinizden sapmaması gayet güzel yanlar.
Diğerlerini tolere eder bu özellikler.
Uzağa gidince de yatılı kalmalar başlayacak.
Benim kayınvalidem yakın bir ilde. Gelince bir hafta kalır, biz gidince de bir hafta kalırız daha zor emin olun. Keşke aynı şehirde olsak da haftada bir görüp oturup evime dönsem yani. Kalmalı kısımda daha yüz göz olunuyor daha sabır zorlanıyor.

Yerim aktif dinlemeni Son üç yıl kızım tam gün okuldaydı ve ben onu nerdeyse haftada bir iki görüyordum,pazar günkü aile yemeklerinde bir araya geliyorduk. O zamanlar böyle hissetseydim bi otuz kez taşınırdım muhtemelen. Çok haklısın.

Kuzum bak samimi olarak söylüyorum kayinvalidenle öncesinde asamadiginiz sorunlar olsa , haftada görecegin o iki gün için beş gün migde ağrısı yasardin!! geçen gelen komşunun sana Kayinvalidenin anlattıklarını taşıması da bu gün senin bu ruh halinde olmanda etkili olmuştur.Komusunun yaptığı da hiç etik olmamis Biz de burda gıybet yapıyoruz ama en azından lafı götürüp yüzüne yüzüne söyleyecek kişilere anlatmiyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…