Su an bu denli gergin olmanda senin bir bebeğin olmuş olmasa asla tercih etmeyecegin " sürekli evde olma" durumunun da etkisi var diye görüyorum.Evinden ,yaşadığın çevreden hiç hazetmiyor olsan hamileliğinin ilk aylarında (hatta gebelik gerçekleşmeden) evini taşır , iş yerine yakın bir evde yeni düzenini kurar ,ücretsiz izninde de çevrendeki komşuları gozlemler, hatta sağda solda bakıcı aradığını citlatirdin ...bak ben bu şekilde yaptım ..düzenini,insanlığını,kızıma yaklaşımını beğendiğim kahve arkadaşım küçük kızıma bakiyor su an. Sen kayinvaliden ile "olmak istediğin kadar yakın olabilmeyi başarabilen" nadir hemcinslerimdensin.Tabi ki bazen herşey istediğin gibi gitmeyecek ama bu bakıcı ile kuracagin ilişkide de bu şekilde oluyor.Para verdiğin için her istediğin değişim anında olmuyor sonuçta...karşındaki insan alışkanlıkları ,kafasında kalıpları oluyor ve onun gizli direncini kırmak zaman alıyor.
burcak86
Kayinvalidenin ayrı bir evi ,düzeni olmasa kesinlikle senin çocuğuna bakması için size tasinmasin yurutemezsin derdim. Ama şu an eviniz ayrı ,kapınız ayri ..sonuçta sınırını bilmeyen bir insan torununa bakmasa da misafir olarak gelip herşeyine mudehale edebilir...bu gelişinde kayınvalidem kızıma hikaye kitabı gibi saçma şeyler okumamasını , boş zamanında dua kitabı okuması gerektiğini söylemiş mesela ...