kayınvalidemle nasıl başederim:( huzurum bozuldu...

ne kadar benciller ya sanki kraliyet yemeği!!! bırak gitsin kız ya zaten sen hep aynı şehirdesin pessss hepsi aynı

canım eşine anlatsan durumu bak farkındaymışta durumun... gitmesen onlara kendi annen kalsa gelip sende olmaz mı?

melikeertan canım bu sorun eminim yeni evli olan herkeste vardır bende 2 yıllık evliyim ve bende uyum sorunu yaşıyorum
onlar istiyor ki lap diye onların yaşımında sanki hep varmışız gibi devam etmek ama olmuyo olmuyo
bende çalışan bayanım kayınvalidem istiyor hem beraber bir yerlere gidelim günlere gideyim .... hele 1 ay önce kuzenimin dügününde başıma gelen...
normalde eşimin tarafında dügün oldugundan da oynarım ama biraz cekiniyorum haliyle tüm gözler üzerimde olunca çekinerek oynarım kayınvalidemden de hiç kaçmaz ama o kendi kafasına göre yorumlayıp oynamak istemediğimi düşünüyor!!! cünkü benden önce evlenen eltimle bu tür sorunlar yaşamışlar sanıyor ki bende öyle olucam...
Kuzenimin dügününde bir verip veriştirdi işte bizim günlerde zorla oynatıryoruz burda nasıl oynuyosun ben oynayan gelin severim bilmem neee bende dedim bu benim kardeşimin düğünü tabi ki oynucam hem ben herkesin dügününde oynamam adam secerim dedim!! demez olaydım tabi o gene sizin -bizim tarafa cekti olayı..
Eşimde yanımdaydı konuşurken anasının huyunu bildiği için sürekli laf sokar cünkü pek kale almazdım ama o akşam artık haddini aştı.
Eşimde cıkınca " laf sokma huyunuzdan vazgecin" diye hem kayınvalidene hemde görümceme söylenmiş.
Vay efendim oglusu onu dinlemeden neden diyomuş cok alınmış aglamış zırlamış görümceme..
görümcemde eşimi aramış söylemiş ben doldurdum zannetmiş anladıgım kadarıyla ben söylemedim bişey falan dedim görümceme.. Ay ne kadar gereksiz seyden böyle sorun oldu.
Eşimde görümcem onu arayınca bana seninle konuşcaz deyince cok fena sinirlendim görümcemi aradım hayırdır diye neyse uzuuun uzun konuştuk ama sanırım o da bana biraz tepkili anası ya laf söyletmez ama yine de bana kızmadı haklısın dedi.
Suanda kayınvalidem acayip soguk davranıyor bişey yokmuş gibi konusuyoruz ama bişey oldugu belli!!! yada ben huzursuzum ... ilk defa başıma böyle bişey geldi ..
Eşimin arada kalması filan cok dokundu Ama bi yandan yaşasın diyorum Kocam beni anlıyor benim yanımdaa
Adı kaynana değil mi işte ne kadar iyi olsada bi yerden batıyolar!!!
Normalde çok severim kayınvalidemi acayip neşelidir ama o günden beri sürekli hasta ve başı agrıyo...
Depresyone girmiş doktora gitmiş suanda sakinleştirici kullanıyor sanırım hehehehehe

melikertan 3 gun once annemler geldi bize bnde solemedim geldıklerını cnku kadınn sekli şemali degişiyo annemler geldi deyıncee annem onlara canını verrdi hc uzmedi genede yaranamadı eşimde solemiş geldiler diye bana surat yaptı anası geliyoda demiyo diyee bnde patladım artık malum karsılık veremıyodum geldi deyınce yuzun 5 karıs oluyo dedim bnde demedım dedm evime gelenı rapormu tutucam dedim evet tutucaksınız orası gelen geçen hanı degil dedi hemen 180 derece döndüü annen tabiki gelecek falan dönmeye başladı sen bnm kızım oldun tabi bilirse anan dedi görümcemde pordan bilse muska yaptırmaz dedi iftira cook kotu bişe bunu kaldıramıyorum oğulları beni ezmiyo anasının ağzına bakmıyo diye muska dıyolar hemen bnde patladım dedimki gorumceme ispatın nerde dedim kım dıyosa onu dedim annemde telefonunuzu beklıyo annemıde cagırın onn yuzunede desın dedım yeter artık dayanılcak gıbı degıl ama onlara sorarsanda o bana kızım kızım dıyomusta bn kıymet bılmıyomusum eşimde dun gtti ankara dısına bugun safak 1 offf

suenes bıktım ben bunlardan canım ya uğraştığımız şeylere bak ya bu ne manyaklıktır... Var ya o kadar sakin sessiz bi insanımdır beni de çıldırttılar yani sonunda ya o kadar saçma sapan şeyler ki en son sinir krizine girdim acillik oldum dün düşün yani 2 ayluk evliyim ben yaaa Yaz yaz bitmez AMA artık azını yüzünü daatasım var o derece!!! hep hasta hep mız mız oğlunu görünce çocuk gibi böle bi nazlanmalar bi ucuz hasta numaraları hep yakınmalar deli oluyorum ama bravo sana

Son düzenleme:

annennnn o senin ya icazet mi alıcaksın onlardan saçmalığa bak ya ayrıca her seferinde haber vermek zorunda değilsin dertleşmek istersin annenle sakince konuşmak istersin bu ne ya aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:95:

annemle görüşmek dertleşmekte neyin nesii bzm gocuncak bişeyimiz varmışta ondan haber etmiyomusum geldiğini iyide görümcem ne karısıyo o kım yaa

annemle görüşmek dertleşmekte neyin nesii bzm gocuncak bişeyimiz varmışta ondan haber etmiyomusum geldiğini iyide görümcem ne karısıyo o kım yaa

ne denir ki canım Allah sabır versin... ŞU EŞLERİMİZ DE NELER LE UĞRAŞTIĞIMIZI GÖRÜR DE ANLAR İNŞALLAH...

suenes aynı durum bndede var kaynanam hastalanır aglar evdeki herkesi doldurur milletde eşimi arar sen anneme bunumu dedin eşin mi dolduruyo derler halbukı kndi butun evi doldurup ustumuzu salıp eşimle bnm aramı acıyoya o kısmı dusunen yok?

hayırdır melikertan sen neden acillik oldun gne naptılar

dün biz kayınvalidemdydik görümcemler burda die gittik yine bir sürü huzurumuzu kaçırdı eşimde bi garip oluyo değişiyo oraya gidince ne bilim çok mutsuz oluyorum ordan çıkışta kavga ettik ben bayıldım gerisini hatırlamıyorum...bugünde işteyim istesem izin alırdım ama burda kafam dağılıyo yoğun tempoda allahtan işten yana sıkıntım yok ta çok şükür...iyi değilim

şu an öyle bir haldeyim ki hiç bir şey yapmak gelmiyor içimden... görme sorunu bile yaşıyorum kahvaltı etmeidm çok yorgunum ve bütün haftasonu ağlamış olmaktan göz ağrısı da çekiyorum... eşime çok kızıyorum çok kırılıyorum bilmiyorum daha ne kadar böyle devam edebilirim onu cezalandırmak istiyorum ama evden gitsem bitek anneme gidebilirm onu asla üzmek istemiyorum zaten yeterince üzülüyo canımıniçi başka bi yere gitsem kalsam iyice büyür işler nasıl yapsam ne etsem çok sıkıntıdayım

melike eşin hep senimi haksız görüyor.oturup konuşmadınızmı hiç.görmüyormu onların yaptıklarını.

melike eşin hep senimi haksız görüyor.oturup konuşmadınızmı hiç.görmüyormu onların yaptıklarını.

görüyor aslında o da farkında ama bilmiyorum oraya gidince bana çok ilgisiz davranıyor içeri gidip uyuyor mesela ben onlarla başbaşa kalıyorum... dinle dur sonra ya belli etmiyorum bişi sohbet ediyorum normal bi şekilde ama kadın sürekli laf sokuyo bana bi kinayeler falan... dün 2b yaysıyla ilgili bi haber çıktı mesela tv de yer satılır mı ne olur falan diye konuşuyolar göz uucyla beni süzüp aman bi ev parası gelsin fazlasını istemiyorum artık kimseye bişi yok dşyo ya sanki ondan bişi isteyen var!!! kendisi bize ne yaptıysa şanı yürüsün amannn neler yapmış bak desinler diye yaptı kalıbımı basarım kimse umrunda değil eşimde bu durumlardan geriliyo tabi olan bana oluyo
ya abla bak kavga konumuza:
şimdi kayınvalidemlerden beraber çıkıcaz görümcemlerle onlar başka düğüne gidicek biz başka düğüne... eşimin annesiyle benim annem aynı köyden dolayısıyla görümcemlerin gidiceği düğünden bizimde tanıdıklar var neyse... biz kendi arabamızla çıkttık onlar kendi arabalarıyla salonu bilmiyolardı götürdük bunları salona bizde ayrılıyoruz artık dedim ki ya bu salonu nerden bulmuşlar yeri ters oda dediki nie içi güzel oranın bende dedimki dönüşte ablanları almaya gelince uğrayalım mı 2 dk... sadece bu yemin ederim bi başladı way efendim ne işimiz varmış ne alakaymış diyorum hayatım öylesine söyledim sen güzel deyince istemiyosan uğramayız uğramıcaz tabi bilmem ne uzattı bir sürü ben ağladım sinirlerim bozuldu artık çünkü ne desem bişi diyo ben alttan aldıkça sinrini benden çıkarıyo sonra iki dk sonra absının kızını arattırıyo k.validem onu eran çok sever bende öle k. validemde bu durumdan faydalanır hep eşim onunla canımlı cicimli konuşuyo küçük işte 4 yaşında ne bilim zoruma gidiyo benim de artık streslidir yorgundur diyorum avutuyorum kendimi ama artık bardak taşmak üzere

bunda bişey yokki neden okadar abartmışki.işte güya erkekliklerini sadece bize gösteriyolar hödükler.

Canım benim sen eğer bu fedakarlıklara devam edersen başın beladan kurtulmaz söyleyeyim..
Sanırım bu sorunları çoğumuz yaşıyoruz.. Bende 3 yıllık evliyim ve yeni evlendiğimde k.validem kendilerine ayak uydurayım istedi...
Tabikide uydurmak lazım ama ödün vermeden.. Kapalıdır bizimkliler... Kıyafetlerime çok dikkat eder oldum .. hatta kapanmayı dahi düşündüm bir dönem...
koca kadınlar gibi 24 yaşında ev oturmalarına başladım arkadaş buluşmaları askıya alındı vs vs ...
eee sonra ne oldu ?? daha fazlasını istediler ...
Baktım bu iş olmuyor... Candaş kendine gel, kendin ol dedim.... Azar azar eskiye dönüşüm başladı.... Bu benim istediğim hayat değilde mecburi yaşantım olmaya başlayacakmış onu anladım...
Kendim oldum ve herşey altüst oldu :) beni sevenler sevmez oldu ... övenler övmez oldu :)
Meğer ki herkes çıkarı kadar yakınmış... Bende artık inada bindirdim haddimi aştım ... yapmayacaklarımı yaptım ....
Giymeyeceklerimi giydim... Şimdi adım sosyete .... Tabiki değilim ama onlarca adım bu...
Yaparsan kaybedersen... Tabi burda eşinin tutumuda önemli.. Oda senin böyle olmanı istiyorsa işin daha zor...
Konuşarak kocanı eğitmen gerekecek öncelikle ... O senin gibi düşündüğü anda k.validene de göstereceksin kendini....
ahlar vahlar başlar ... küser belki tüm sülalesiyle tepki alır ama pes etmeyeceksin .. ben buyum deyip kabul ettireceksin...
ama adın kötü gelin yada benim gibi sosyete gelin olabilir....
Öncelikle sen mutl olacaksın istediğini yapacaksın ki mutlu olasın...
Sen kendini tanımaz başkalrı için yaparsan kimse tanımaz ...
Ve inan bana bununda bedeli ömür boyu yorar seni .. Taşıymaz yıkılırsın ...Mutsuz bi insan olmak istemiyosan her türlü tepkiye hazır olup adım atacaksın...
Ben bunu yaptım.. Ve şimdi gerçekten mutluyum..O zman mutlu olduğıumu sanıp kendimi kandırmışım....
Dediğim gibi öncelikle SEN

Birde evliliğin ilk ayları zordur hatta ilk yılları çok zordur genelde...
Herşey zehir olur sana ama alışma süreci bitince iyiki onunla evlenmişim dersin...
Şuan üstünlük kurma çabası olacak hem sende hem eşinde...
Ama biraz sabredip üstesinden gelebilirsiniz ....
Çünkü bambaşka kültürden 2 insanın çatışmaması söz konusu bile olamaz ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…