Kayinvalidenin ev temizliği

sekerim00

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
6.150
9.642
398
Kızlar gözüme uyku girmiyor bana fikir verirsiniz diye konu açmak istedim..

Başka şehirden bayrama geldik kayınvalidemlere burası 3 katlı girişte kayinvalidemler üst katlarda iki eltim oturuyor. Büyük eltim çalışıyor kayınvalidem onun çocuğuna bakıyor 3. Çocuğu zaten iki tane büyük çocuğu var hatta bu hafta kızı bakmış okul tatil olduğu için. Diğer eltiminde aynı yaslarda küçük kizi var ama o çalışmıyor evde bir işi olduğu zaman kayinvalideme bırakıyor en küçük benim ve ben başka şehirde yaşıyorum zaten.

Küçük eltim kayinvalidem büyük eltinin çocuğuna bakıyor evini o temizlemeye yardım etsin diye hiç yanaşmamiş bu sefer kendi öyle dedi yani..

Kayınvalidem sözde temizlik yapmış ama uzaktan yakından alakası yok evin o kadar temizlenmeye ihtiyacı varkı anlatamam.bense 3 günlüğüne geldim ama bana tabi yardim et temizlik yap diyen yok ama içim içimi kemiriyor kayınvalidem çok iyilik bilmez senin duzelttigin yeri arkandan gelir kendine göre değiştirir ama şu an bu evin temizlenmeye ihtiyacı var sizce ben bu işe yarın tek başıma giriseyimmi yoksa karışma her bayram sana kalırmi dersiniz yada küçük eltime soyliyim beraber yapalım mı diyim napim bilemedim.. büyük olan kendi evini temizliyor çalıştığı için son güne kalmış zaten yapmaz kayınvalideme yaranamadigini düşünür her zaman çünkü. Bana fikir verin lütfen

Aslında sevaptır Allah rizasi için yapılır diye düşünüyorum aslında ama yinede bu düşünceler kemiriyor içimi.

bence eltini Yardıma çağır gelirse kendine ertesi gün mis gibi oturur çayınızı içersjniz., misafirler gelecek evin temizlenmesi şart evdede geljn olarak siz varsınız, ötekiler evinde.

Neden yapmak zorundasınız. Bunun sevapla ne alakası var. Siz bayram sebebiyle misafirliğe gitmişsiniz sonuçta.

Ya kusura bakmayın da gözünüze batıyorsa temizleyin, temizlemek istemiyorsaniz da karışmayın. Alt tarafı bir evi düzenlemesi size zor geldi diye neden eltinizden hem kendi hem bu evi düzenlemesini istiyorsunuz ki? Bu isguzarlik gibi geliyor bana.
Elalemin kendi evi var, bayram onlara da bayram, gelenleri gidenleri, yapılacak yemekleri tatlilari olacak. ne münasebet gidip çağıracaksin kaynananın evi için?
Kocaman kadın, dadilik yapıyorsa demek ki dinçtir. Evini de yapar kendi.
"Gelin gelmiş iş yapıyo" gibi değil de hayatın doğal akışında 'anne mutfağı ben toplayayim' diye girişin. Ya da duş alın çıkarken Domestosla bir güzel temizleyin her yeri. Eşiniz de bostan korkuluğu gibi dikilmesin,süpürge verin o da ev supursun. Bir şekilde toparlanir
kayınvalidem çok iyilik bilmez senin duzelttigin yeri arkandan gelir kendine göre değiştirir
Herkes başkasının duzelttigi yeri kendine göre değiştirir. Ben gelsem sizin baharat rafinizi boy sırasına göre dizip 'duzenlesem' siz kendi elinizin alıştığı hale getirmeyecek misiniz?

Küçük elti temizleyecek olsa zaten temizlerdi, ayrıca bana gel temizleyelim deseniz sizede ayrı sinir olurum. O evde 3 gün yaşayacak olan sizsiniz, rahatsız olduysanız üstten temizleyip geçin. Ayrıca zaten bugün yine tuvalet banyo temizlenir üstten tekrar süpürülür onun içinde küçük eltiyi çağırmak çok ayıp.

Son düzenleme:
Adı "küçük elti" diye insanlara küçük kardeşiniz gibi davranmayın, kendinizi büyük elti sayıp millete iş bölümü yapamazsınız. Çok istiyorsanız siz temizleyin ama bence ona da gerek yok, kendi temizlik anlayışına göre temizdir.

Kendini de fazla yormadan bir silip süpürmekten zarar gelmez. Detay temizliğe girme ama bence etraf toplansın yeter.

Kaynana çok mu yaşlı. Çocuğa bakabildiğine göre çok yaşlı değil. Ama yarın bayram olduğu için ben süpürür siler toz alırdım öyle detaylı değil tabi

3 gün gelmişsiniz. Yoracak bir şey yok kendinizi. Günlük normal çocukların döküntüsünğ topla kaldır süpür bile yeterince yorucu bir iş. Kayınvalidem benim de çocuğuma bakıyor. Evini temizleyemem evi dublex normalde de zor bir de çalışınca mümkün değil. Kendi evin çamaşırını, yemeğini anca ayarlıyor insan. Ama arada temizlik için yardıma birilerini ayarlıyorum. İnatlaşmaya da kendinizi doldurmaya da gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…