Kayinvalidenin ev temizliği

Ne münasebet. Kimse kimsenin işini yapmak zorunda değil.
Benim eşim biryere giderken beni tembihlerdi. Sen misafirsin yapma diye. Kv lere gittiğimiz zamanda eşim kalkar yardım ederdi.

Ben küçük eltiye üzüldüm.

Konu sahibi bayramdan bayrama gidiyor. Hadi yılda bir veya iki kez gittiği bayramda, kendi kalacağı yer için temizliğini yapacak ama küçük elti yılın her günü orada olduğu için artık her durumda temizliğe çağırılacak kv tarafından.
Küçük elti yerinde olsam asla gitmezdim, eminim yıl içinde farklı şeylere de maruz kalıyordur. Büyük elti zaten çalışıyorum diyerek işin icinden çıkıyordur.
Orada yaşayan eltilerden biri illa temizlik yapacak olsa, çalışan eltinin çocuğu ücretsiz bakılıyor ise, çalışan elti bir temizlikçi tutabilirdi.

Ben yapmam. Bu zamana kadar yapmadım da. 3 gün için gitmişsem hele.
Ay misafirler gelecek evde gelin ben varım rezil olurum, ne biçim gelinmiş derler vs diye de aslaaaa düşünmem. Yüzüme deseler üstüme alınmam o derece
Kayınvalidemle temizlik ve düzen anlayışlarımız asla uymuyor. Onun evini temizleyecek olsam evdeki eşyaların yarısını atmakla başlamam lazım Kısacık bir zaman için kimse kimseye bulaşmasın en iyisi

Kadının bir talebi yok bir rahatsızlığı yok. 3 gün için gidilen yerde insanların alanına girmeye hele hiç gerek yok. Sizin temizlik anlayışınıza göre kötü olabilir ama onların bir sorunu yok demek ki. Eltinizi çağırırsanız muhtemelen sizin canınıza okur hiç o işe bulaşmayın. Çünkü çağırdım gelmedi dediğinizde işler karışacak. Ya gelmek zorunda kalacak istemese de ya da gelmezse de belki sorun yaşayacak. Bir insanı sırf içiniz rahat etmedi diye gereksiz dertlenip bu duruma sokmaya gerek yok.

Çalışmayan eltinle beraber yapabilirsin o şekilde olursa senden her zaman beklenmez dediğin gibi Allah rızası için ama maalesef ki insanlar bunu suistimal ediyorlar

Ben pis evde çocuğumla duramazdm eltime de deyip temizliğe girişirdim elimde kalmaz sonuçta ya varsın kıymet bilmesin Allah bilsin yeter derdim sanırım

Sizin yaptığınız temizliğin sözde olmadığı ne belli? Kadının evine gidip ay burası pis dur temizleyeyim deme haddini nasıl buluyorsunuz kendinizde? Kayınvalide sizi azarlayıp hayırdır, ben bu kadar yetişebiliyorum rahatsız olacaksan git başka yerde kal derse var mı cevabınız? Bir de diğer geline iş buyurma hadsizliği var ortada. Milletin çocuklarının bakımından girmişsiniz kayınvalidenin evinin pisliğinden çıkmışsınız.

Ben kayınvalide olsam "madem sevap iki yardımcı göndereyim de senin evini bir güzel temizlesinler" derdim.

Vallahi 10bin +yol parasına bakıcı bulamadım ben

Birinin evini temizleyince sevap oluyorsa , hepimiz gidip ev temizleyelim o zaman
Tuhaf bir bakış açınız var gercekten
ay bana gelebilirler sevabına hiç bayılmam temizliğe, 3 gün misafir gittiğim evde de kendi çıkardığımı toplarım o kadar.

Allah rızası için yapacaksan yap tabii.
Sevabı sormaya ne gerek var?

Sevap mı bilmiyorum ben.

Bayramda ayaklarını uzat otur. Ne temizliği. Kendi evin değil boşver. Niye kendini yoruyorsun. Yorulacaksın, terleyeceksin, ellerine yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…