• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidenin ev temizliği

Kızlar gözüme uyku girmiyor bana fikir verirsiniz diye konu açmak istedim..

Başka şehirden bayrama geldik kayınvalidemlere burası 3 katlı girişte kayinvalidemler üst katlarda iki eltim oturuyor. Büyük eltim çalışıyor kayınvalidem onun çocuğuna bakıyor 3. Çocuğu zaten iki tane büyük çocuğu var hatta bu hafta kızı bakmış okul tatil olduğu için. Diğer eltiminde aynı yaslarda küçük kizi var ama o çalışmıyor evde bir işi olduğu zaman kayinvalideme bırakıyor en küçük benim ve ben başka şehirde yaşıyorum zaten.

Küçük eltim kayinvalidem büyük eltinin çocuğuna bakıyor evini o temizlemeye yardım etsin diye hiç yanaşmamiş bu sefer kendi öyle dedi yani..

Kayınvalidem sözde temizlik yapmış ama uzaktan yakından alakası yok evin o kadar temizlenmeye ihtiyacı varkı anlatamam.bense 3 günlüğüne geldim ama bana tabi yardim et temizlik yap diyen yok ama içim içimi kemiriyor kayınvalidem çok iyilik bilmez senin duzelttigin yeri arkandan gelir kendine göre değiştirir ama şu an bu evin temizlenmeye ihtiyacı var sizce ben bu işe yarın tek başıma giriseyimmi yoksa karışma her bayram sana kalırmi dersiniz yada küçük eltime soyliyim beraber yapalım mı diyim napim bilemedim.. büyük olan kendi evini temizliyor çalıştığı için son güne kalmış zaten yapmaz kayınvalideme yaranamadigini düşünür her zaman çünkü. Bana fikir verin lütfen :KK43:

Aslında sevaptır Allah rizasi için yapılır diye düşünüyorum aslında ama yinede bu düşünceler kemiriyor içimi.
Ne münasebet. Kimse kimsenin işini yapmak zorunda değil.
Benim eşim biryere giderken beni tembihlerdi. Sen misafirsin yapma diye. Kv lere gittiğimiz zamanda eşim kalkar yardım ederdi.

Ben küçük eltiye üzüldüm.

Konu sahibi bayramdan bayrama gidiyor. Hadi yılda bir veya iki kez gittiği bayramda, kendi kalacağı yer için temizliğini yapacak ama küçük elti yılın her günü orada olduğu için artık her durumda temizliğe çağırılacak kv tarafından.
Küçük elti yerinde olsam asla gitmezdim, eminim yıl içinde farklı şeylere de maruz kalıyordur. Büyük elti zaten çalışıyorum diyerek işin icinden çıkıyordur.
Orada yaşayan eltilerden biri illa temizlik yapacak olsa, çalışan eltinin çocuğu ücretsiz bakılıyor ise, çalışan elti bir temizlikçi tutabilirdi.

Ben yapmam. Bu zamana kadar yapmadım da. 3 gün için gitmişsem hele.
Ay misafirler gelecek evde gelin ben varım rezil olurum, ne biçim gelinmiş derler vs diye de aslaaaa düşünmem. Yüzüme deseler üstüme alınmam o derece :D
Kayınvalidemle temizlik ve düzen anlayışlarımız asla uymuyor. Onun evini temizleyecek olsam evdeki eşyaların yarısını atmakla başlamam lazım:D Kısacık bir zaman için kimse kimseye bulaşmasın en iyisi

Kadının bir talebi yok bir rahatsızlığı yok. 3 gün için gidilen yerde insanların alanına girmeye hele hiç gerek yok. Sizin temizlik anlayışınıza göre kötü olabilir ama onların bir sorunu yok demek ki. Eltinizi çağırırsanız muhtemelen sizin canınıza okur hiç o işe bulaşmayın. Çünkü çağırdım gelmedi dediğinizde işler karışacak. Ya gelmek zorunda kalacak istemese de ya da gelmezse de belki sorun yaşayacak. Bir insanı sırf içiniz rahat etmedi diye gereksiz dertlenip bu duruma sokmaya gerek yok.

Başka şehirden bayrama geldik kayınvalidemlere burası 3 katlı girişte kayinvalidemler üst katlarda iki eltim oturuyor. Büyük eltim çalışıyor kayınvalidem onun çocuğuna bakıyor 3. Çocuğu zaten iki tane büyük çocuğu var hatta bu hafta kızı bakmış okul tatil olduğu için. Diğer eltiminde aynı yaslarda küçük kizi var ama o çalışmıyor evde bir işi olduğu zaman kayinvalideme bırakıyor en küçük benim ve ben başka şehirde yaşıyorum zaten.

Küçük eltim kayinvalidem büyük eltinin çocuğuna bakıyor evini o temizlemeye yardım etsin diye hiç yanaşmamiş bu sefer kendi öyle dedi yani..

Kayınvalidem sözde temizlik yapmış ama uzaktan yakından alakası yok evin o kadar temizlenmeye ihtiyacı varkı anlatamam.bense 3 günlüğüne geldim ama bana tabi yardim et temizlik yap diyen yok ama içim içimi kemiriyor kayınvalidem çok iyilik bilmez senin duzelttigin yeri arkandan gelir kendine göre değiştirir ama şu an bu evin temizlenmeye ihtiyacı var sizce ben bu işe yarın tek başıma giriseyimmi yoksa karışma her bayram sana kalırmi dersiniz yada küçük eltime soyliyim beraber yapalım mı diyim napim bilemedim.. büyük olan kendi evini temizliyor çalıştığı için son güne kalmış zaten yapmaz kayınvalideme yaranamadigini düşünür her zaman çünkü. Bana fikir verin lütfen :KK43:

Aslında sevaptır Allah rizasi için yapılır diye düşünüyorum aslında ama yinede bu düşünceler kemiriyor içimi.
Çalışmayan eltinle beraber yapabilirsin o şekilde olursa senden her zaman beklenmez dediğin gibi Allah rızası için ama maalesef ki insanlar bunu suistimal ediyorlar

Ben pis evde çocuğumla duramazdm eltime de deyip temizliğe girişirdim elimde kalmaz sonuçta ya varsın kıymet bilmesin Allah bilsin yeter derdim sanırım

Sizin yaptığınız temizliğin sözde olmadığı ne belli? Kadının evine gidip ay burası pis dur temizleyeyim deme haddini nasıl buluyorsunuz kendinizde? Kayınvalide sizi azarlayıp hayırdır, ben bu kadar yetişebiliyorum rahatsız olacaksan git başka yerde kal derse var mı cevabınız? Bir de diğer geline iş buyurma hadsizliği var ortada. Milletin çocuklarının bakımından girmişsiniz kayınvalidenin evinin pisliğinden çıkmışsınız.

Ben kayınvalide olsam "madem sevap iki yardımcı göndereyim de senin evini bir güzel temizlesinler" derdim.

Ben yapmazdim hatta açıkça calisan eltime annemin evine ayda 2 kadin tut temizlet bu kadın hem cocuk hem temizlik yapamaz derdim cekilirdim bi köşeye 3 gün için gitmişsin yani
bu yaşlı insanlara bakicilik yaptiranlara her daim sinir olurum bir de 3 cocuk nasilsa bakan saf var diye 5 bin altı bakıcı mı var işlerine geliyor anladik da bari böyle jestler yapsın.
Vallahi 10bin +yol parasına bakıcı bulamadım ben 😬

Birinin evini temizleyince sevap oluyorsa , hepimiz gidip ev temizleyelim o zaman
Tuhaf bir bakış açınız var gercekten
ay bana gelebilirler sevabına :KK70: hiç bayılmam temizliğe, 3 gün misafir gittiğim evde de kendi çıkardığımı toplarım o kadar.

Allah rızası için yapacaksan yap tabii.
Sevabı sormaya ne gerek var?

Sevap mı bilmiyorum ben.

Bayramda ayaklarını uzat otur. Ne temizliği. Kendi evin değil boşver. Niye kendini yoruyorsun. Yorulacaksın, terleyeceksin, ellerine yazık.

Back
X