Kayınvalidenin niyeti nedir?

Çalışıyor olabilirsiniz bir kez yaparsınız ütüsünü sürekli size yıkmaya çalışırsa bir daha böyle tepki verirsiniz hemen böyle tepki verip konu açmanızı yakışık bulmadım.

hep iyiymiş, anlaşırmışsınız ve sizi düşünürmüş
demek ki olaylı bi şey yaşamamışsınız
zaman gecmiş cocugunuz bile olmuş,

sadece duygu ütü yapsın demek neden zorunuza gitti,
annen duygu bu seferde kocana sen ütü yap kızım deseydi

gelip bu konu açılır mıydı ?

İnsanlar bu altlı üstlü evi nasıl buluyor ya?
Bizim ailelerin altı üstü genelde dolu oluyor.
Nasıl altlı üstlü oturacak motivasyonu bulabiliyorsunuz anlamıyorum.
Kadına da he deyin geçin neden delleniyorsunuz ki?
İnsanların evinde oturuyorsanız hele böyle lafları da göze almak lazım belki konuşurlar neden yakında oturursunuz ki?

Aranizdaki iliski gelin kayinvalideden cok anne kiza donduyse bi sey diyemem, naziniz gecer tolere edilebilirsiniz belki. Olabilir.
Yine de konu ufak, kalp kirmaya degmez.
Hallederiz biz eşim birazda beni savunsun diye kızdım bekledim cünkü ona daha çok kırıldım ben karıma isteyerek yardım ediyorum demesini beklerdim

Kendisi zamanında çok ezilmiş haddinden fazla o yüzden böyle yaptığını düşünüyorum ben iyide olsa tepkimi belli ederim demekki eşim taviz verse evirecek onu
Tepkinizi verin de normal dille anlatın. Olay yapacak bişey yok gereksiz gerginlik. Ben boyle durumlarda anneni de anliyorum kendi hayati olmamıs vs ile baslayip bizim durumun ne oldugunu soyleyip kirildigimı belirtiyorum. Trkrar ederse uyar diyorum bitti gitti

Ona daha çok kızdım yukarıda yorumlarımdada yazdım annesine cevap verip bana demeyecekti

Kendisi zamanında çok ezilmiş haddinden fazla o yüzden böyle yaptığını düşünüyorum ben iyide olsa tepkimi belli ederim demekki eşim taviz verse evirecek onu
Eee yakın oturmayın, oturmayın yani.
Ev de miras vs kaldıysa kiraya verin uzağa geçin.
Kadının evine gidiyor akşam eşiniz ders çalışacağım diye ne alakaysa sonra eş de diyor li aaa ütü yapacağım o da başka bir şey diyor falan.
Mıç mıç olursanız böyle şeyler kaçınılmaz

Ona daha çok kızdım yukarıda yorumlarımdada yazdım annesine cevap verip bana demeyecekti
Eşinize de çok kızacak bir şey yok.
Tabi bende seni bekliyordum, bu yorgunluğun üzerine ütünü yapmak icin deyip geçersiniz rahatsız olduysanız. Sizin baska bir şeye siniriniz bozulmuş herhalde. Cidden esip gürleyecek bir şey yok ortada.

Tepkiniz aşırı gereksiz, savunulacak bir durum yok ortada kendin ütüle işim var de geç. En ufak şeyde böyle tepkiler verirsen kimse seni ciddi konularda ciddiye almaz. Ne var yani kadın eşin ütülesin dediyse? Tipik eski kafalı aile modeli he he de geç. Önemli olan eşinin evinizde yapıp yapmaması. Yapıyormuş zaten.

Annem eşimi benden çok düşünür dediğide olur cevabınıda alır kişiye göre muamelem yok benim

Tabi ama çok yükselmemekte fayda var yardımları oluyorsa çok kalp kırmadan yine hissini belirt yine de ben seni anladım bence mizacın öyle olsa da iş ev çocuk stresi de eklenince daha yükselmene sebeb olmuş bence fazla uzatılmaması gereken bir tatsızlık olmuş.

Duygu ütülesin demiş ne olmuş yani anlamadım. Hangi iç işlere karışmak oluyor bu? Bunda nasıl bir ard niyet aradınız anlamadım ? Bence buna takılma eşinle tartışma, zaten kayınvalidem bizi düşünür diyorsunuz bunda bir ard niyet olmaz

Haklısınız ama bakın her gün sırtınızda taş taşısanız ve kocanız evde otursa kv yine eve gelince kocanıza hizmet etmenizi ister. Böyle düşünen birinin kafa yapısını değiştiremezsiniz. Kendi kızı için tabiki böyle düşünmez. Mesela benim kv onlardan çalışan biri eve geldi mi ( kadın erkek fark etmez) işten geldi yoruldu o, yemeğini çayını getirin vs modundadır. Ben işten gelince yorulacak ne var herkes çalışıyor der ki gerçekten yorucu bir işim var.

Önemli olan eşinizin tavrı. Gerisini umursamaya değmez.

Çok yorgunum bitiğim tahammül sınırlarım bitti dönem dönem oluyor öyle bir dönemdeyim

Eşimin bana bunu pişkin pişkin gülüp anlatması sinirimi bozdu soğudum kendisirdern

Çok yorgunum bitiğim tahammül sınırlarım bitti dönem dönem oluyor öyle bir dönemdeyim
O dönem hep oluyor haklısın ama eşinle bundan ötürü kavga etme, sonra başka zaman kayınvalidene bunun lafını güzelce söyle zaten hep üstü yaparım oğlunu ütüsüz göndermem vs ama eşinin şucu yok yok yere huzursuzluk yaşama arkadaşım

Eşimin bana bunu pişkin pişkin gülüp anlatması sinirimi bozdu soğudum kendisirdern
Eşinizi uyarın bir daha yapmasın böyle. Diğer türlü gerçekten kendinize ve evliliğinize zarar verirsiniz.

Yakın zamanda kv tüm aile bizde 1 ay kaldılar. Benim önlüklerimi eşim ütüler normalde. Annesi böyle bir şeyi görse kesin laf söyler. Baktım eşim yatak odasına girmiş gizli gizli önlüklerimi ütülüyor. Güldüm hatta takıldım biraz ona. Adama zorla annesinin ya da kardeşinin gözüne soka soka ütüle, bunu böyle kabul edecekler desem hem eşimi zor durumda bırakmış olurum hem evde boş yere gerilim olur.

Ha benim şansım farklı şehirlerdeyiz. Siz aynı binada olduğunuz için bu konuda daha tedirgin ve hassassınız anladığım kadarıyla. Taviz tavizi doğurur diye korkuyorsunuz. Ama daha ılımlı yollarla da eşinizle böyle sorunları çözersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…