Dedim zaten sen bana aylık maaşımı ver ben evde çalışırım diye tık yok yani ev hanımı olup küçük çocuğu olandan bile beklenmez bu sinir bozucu ki ben mutfağa ilğim olduğu için çeşitli yaparım pastane tarzı şeyler yaparım kv evine gelen bile nerden aldın der hazır gibi yaparım yani çalışıyorum diye evi ihmal etmem normalde bu tarz bir insan değil ama acıdı heralde oğlunaGeçen bir videoya denk geldim instagramda yaşı 70 lerde yaşlı bir teyze güya yargı dağıtıyor ve diyordu ki kadın dediğinin en az 3 çeşit yemeği eşi gelmeden hazır olacak bilmem ne , yok işte şimdikiler çalışıyor diye eşine sen de evde iş yapacaksın diyor, ay dinlerken şiştim resmen , şimdi böyle bir kadına bu cağdaki kadınların zorluklarını anlatabilir miyiz , nato kafa nato mermer yani, bu neslin tükenmesine daha var yani , hem evde çalış hem de dışarda çalışıp para getir istiyorlar ama kimse demiyor bu kadın bu kadar yükü nasıl taşısın...
Ben eşimden bu anlamda memnunum mutfağada girer yardım istersem temizlikte yapar camda siler zoruna gidiyor oğlunun bu şekilde olması benceOfis çalışanıyım arada üretime de iniyorum kontrole. O kadar yoruluyorum ki popom ağrıyor artık aynı pozisyonda çalış çalış. Eşim de yoruluyor biliyorum ama kusura bakmasın sırf kadın olduğum için eve gider gitmez sofrayı donatamam. Birlikte yemek hazırlanır birlikte yenilir. Hayat artık müşterek ama dediğiniz gibi yaşayan insanlar da var. Çok yakın bir arkadaşım işe gitmeden eşine tost yapıp makinenin içine koyuyormuş basıp yesin de işe öyle gitsin diye. Düşünün adam 10 dakika erken kalkıp ekmeğin içine sucuk koymaktan aciz
Değilde ondan ne demesimi var herkesin bir rutini var düzeni var evde ikimizde çalışıyoruz altı üstü bir gömlek değil sürekli takım elbise giyen biri işi gereği benim sorumluluklarım ondanda fazla yapacak başka çaresi yokEvet annesi yapmak zorunda değil de, ben de yapmak zorunda değilim derken?
Altı üstü eşinin gömleğini ütüleyeceksin, ne demek yapmak zorunda değilim?
Doğru biraz fazla tepki verdimBu arada ben de ütü yapmam ama yaşlı kadın onane deyip geçeceksin
İyi aynı kafayla devam et sen, umarım kazanan sen olursun.Değilde ondan ne demesimi var herkesin bir rutini var düzeni var evde ikimizde çalışıyoruz altı üstü bir gömlek değil sürekli takım elbise giyen biri işi gereği benim sorumluluklarım ondanda fazla yapacak başka çaresi yok
Kadınlar ütü yapmak zorunda değildirİyi aynı kafayla devam et sen, umarım kazanan sen olursun.
Aman haa zaten annelerin oğullarına bişey demeyelim , hepsinin oğulları daha henüz bebek ..Dedim zaten sen bana aylık maaşımı ver ben evde çalışırım diye tık yok yani ev hanımı olup küçük çocuğu olandan bile beklenmez bu sinir bozucu ki ben mutfağa ilğim olduğu için çeşitli yaparım pastane tarzı şeyler yaparım kv evine gelen bile nerden aldın der hazır gibi yaparım yani çalışıyorum diye evi ihmal etmem normalde bu tarz bir insan değil ama acıdı heralde oğluna
Valla bizde evde oturalım o zaman herseyi dört dörtlük beklesinler , en baştan kocaları nazlı alıştırmamak lazım, benimki baştan biraz sorun çıkardı beyefendi , kahvaltı, ütü, yemek bekledi , ben yapmaya yapmaya alıştı, kendime zor yetiyorum bir de ona mı yetişeceğim, çok şükür alıştı şimdi ben demeden o yapar, tabi bu durum annesinin pek hoşuna gitmiyordur eminim , çünkü bir keresinde bir problem yaşamıştım ailesi ile hemen yüzüme vurdular oğlumuz sana evde her işi yapıyor diyeOfis çalışanıyım arada üretime de iniyorum kontrole. O kadar yoruluyorum ki popom ağrıyor artık aynı pozisyonda çalış çalış. Eşim de yoruluyor biliyorum ama kusura bakmasın sırf kadın olduğum için eve gider gitmez sofrayı donatamam. Birlikte yemek hazırlanır birlikte yenilir. Hayat artık müşterek ama dediğiniz gibi yaşayan insanlar da var. Çok yakın bir arkadaşım işe gitmeden eşine tost yapıp makinenin içine koyuyormuş basıp yesin de işe öyle gitsin diye. Düşünün adam 10 dakika erken kalkıp ekmeğin içine sucuk koymaktan aciz
Eşinin eli var anladığım kadarı ile. Eşi konu sahibinin eteğini ütüleme zorunda değilse. Konu sahibi de eşinin gömleğini ütüleme zorunda değil.Evet annesi yapmak zorunda değil de, ben de yapmak zorunda değilim derken?
Altı üstü eşinin gömleğini ütüleyeceksin, ne demek yapmak zorunda değilim?
Valla ben de sizin kafadaki kadınların kazandığını görmedim daha , saçını süpürge edenleri de gördükİyi aynı kafayla devam et sen, umarım kazanan sen olursun.
Hayırlısıyla yavrunu kucağına al, Allah sana da kv olmayı nasip etsin sen damadına ya da gelinine bir şey deme.Aman haa zaten annelerin oğullarına bişey demeyelim , hepsinin oğulları daha henüz bebek ..
Yok yok bana uzak olsunlar mutlu olsunlar , çok şükür kendimi bu konuda eğitebilirim , ben çocuklarımı geleceğimin bir garantisi olsun diye doğurmuyorum sadece sevip koruyup kollayıp sonrada hayata salmak istiyorum( zaten çok çocuk planım da yok), gelinim de damadım da çok şanslı olacak , şimdiden yaşlılık için güzel konforlu bir huzur evinde kalma planlarım var gelecekte, bu toplumun zincirlerini benim gibi kadınlar kıracak, anneler değişirse toplum da değişir, biz çocuklarımızın sahibi değiliz sadece ebeveyleriyiz, çocuğumu ona kendi sorumluluğumu yükleyemeyecek kadar seviyorum, ben bencil bir anne değilim, örnek aldığım kişiler asla bu toplumun evladına bağımlı kadınları değil, benim bir vizyonum var çok şükür, bu arada güzel dileğin için TeşekkürlerHayırlısıyla yavrunu kucağına al, Allah sana da kv olmayı nasip etsin sen damadına ya da gelinine bir şey deme.
tabiki normal değilİç işlerimize karışması normal mi?
Kendi ailemden biri kreşe vereceğim yakında zaten kendisi hastayım diye bakmadı
En sinir olduğum olay da bu. İşte ben şunu da yapıyorum bunu da yapıyorum vık vık. Yapmak zorundasın? Sen bu evde yaşıyor musun? Temizliğini de yapıcaksın, yemeğini de, alışverişini de. Oldu çocuk gibi bakalım o zaman kazık kadar adamlara. Annelerinin zoruna giden kendileri hizmetçi gibi kullanıldığı için bizim de o muameleyi görmemizi istiyorlar. Yok ya oldu paşam. Ben hem günde 10 saat çalışıp ev ekonomisine katkıda bulunucam hem de gelicem senin minnoş totişinin keyfi için ev işi yapıcam.Valla bizde evde oturalım o zaman herseyi dört dörtlük beklesinler , en baştan kocaları nazlı alıştırmamak lazım, benimki baştan biraz sorun çıkardı beyefendi , kahvaltı, ütü, yemek bekledi , ben yapmaya yapmaya alıştı, kendime zor yetiyorum bir de ona mı yetişeceğim, çok şükür alıştı şimdi ben demeden o yapar, tabi bu durum annesinin pek hoşuna gitmiyordur eminim , çünkü bir keresinde bir problem yaşamıştım ailesi ile hemen yüzüme vurdular oğlumuz sana evde her işi yapıyor diyeanladım ki mutlu değiller bu konuda , ben yapacak tabi ben de çalışıyorum ne bekliyordunuz ki dedim bu bir lütuf mu yani , hepsi çenesini kapadı oturdu yerine ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?