Kayınvalideyle aynı şehirde yaşamak ve ikna yolları?

içli dışlı olmak veya olmamak, aynı şehirde veya ayrı şehirlerde olmakla sağlanmıyor canım
ben kv ile yan yana binalarda oturuyorum
içli dışlıdan kastın nedir bilmiyorum ama birbirimize oldukça saygılıyız
çekirdek ailem dışında onlar da benim ailem
ve yakın oturmanın çok faydalarını görüyorum
hep iki kişi, hep sağlıklı, hep sıkıntısız bir hayat geçmiyor
sıkıntımız olduğunda desteklerini hiç esirgemezler
aynı şekilde onların sıkıntısı olduğunda biz de evlat olarak yanlarında oluruz

kültürde, görgüde ve görenekte farklılıklar, iletişimde kopukluklar varsa istersek dünyanın bir ucunda olalım sorun yaşanacaksa yine yaşanır

allah tamamına erdirsin canım

bunun yakın yada uzak oturmakla ne alakası varki..Benim uzakta oturan eltim benden daha fazla görüyor kayınvalidemi.

Madem esinizin ailesinden bukadar rahatsizsiniz , ozaman gidin ailesiz kimsesiz biriyle evlenin yahu.

Aile bu , uzak bir sehirde kimsesiz gibi yasamakta nedir allah askina bazen insanlari anlamak gercekten zor.

Neden bu kadar korkuyorsunuz? sonuçta aynı apartmana taşınacak değilsiniz. Eşinizin ailesi orada olduğu için kendisi de orada büyümüş tüm çevresi orada belli ki orada daha rahat edecek hiç bilmediği bir yere gitmektense ama siz daha sevgiliyken korkuyorsunuz her ne kadar ailesini seviyorum da deseniz en baştan ipleri koparıyorsunuz aslında hiçbirşeylerini görmeden mesafe koymak uzaklık koymak istiyorsunuz ama her aile aynı değildir ki bir de ufak tefek sorunlar yaşansa ki yaşanabilir de o zaman hiç gözünüz görmeyecek irtibatı keseceksiniz demek ki mesela ben ailemden 5 saat uzağa geldim eşimin işi burada başka yere tayin aldıramaz mesleği gereği zaten aldırsa sudan çıkmış balığa döner senelerini vermiş. Ayrıca bir şehirde iki karı koca yalnız kalmak hiç güzel bir şey değil ihtiyacınız olduğunda kimseyi bulamamak çok zor birinden birinizin ailesi olmalı kalabalık görüşmek iyidir tek daha zor benim sadece kaynanamlar var kayınbiraderim yurt dışında görümcem yok bayramlarda burada olduğumuzda bir kaynanamlara gidiyoruz bitiyor evimize pek gelen giden olmuyor akraba yok herkes bir yerde.

Bu işler pamuk ipliğine bağlıdır.Dibdibe oturursunuz ayda 1 görürsünüz,uzakta oturursunuz her gün görürsünüz...Ailesi kalabalık olması kötü birşey mi?Bence çok da güzel.Başka şehirde kalsanız belki de 1 ay 2 ay kalmaya gelecek,ama aynı şehirde siz isterseniz gidersiniz...Eşinize bağlı bir durum aslında.

Uzakta oturalım gelsin isterse çok uzun kalsın ama yakın olursa problemler olur diye düşünüyorum ben gitmesem suçlu ben olurum kendisine söyleyemiyourm beni yanlış anlar diye

canım bence bu konuda hiç anlayışlı olma,önce zaten h.sonu gideriz der sonra önünü alamazsın..bı yerleştınmı gitmekte istemez baska şehire baştan hiç taviz verme.benim sevgilim anlayışlı falan da deme oku forumda kayınvalidelerle alakalı bölümü neler göreceksin.gerçi evi ne kadar yakınlıkta tutacaksınız o da onemlı,kayınvalidenlerin kişiliğide önemli vs. vs.
ikna konusuna gelince sen istediğin yerleri tercih et,zaten 1 senen dolmadan eş durumundan yararlanamıyorsunuz ya sen gel dersın mesela..

Son düzenleme:
vallahi aynı evde kyv ile benim sabrım 10 gün arkadaşım ayrı ev tutup yaşadığımız yere getirmemdeki ana neden bu ev ev üstüne olmuyordu önceki görev yerlerimizde gelir 1-1,5 ay kalırlardı benim cinler çıkardı bir noktadan sonra ne kadar iyi olsakta ağır geliyor o yüzden aynı kentte ayrı oturmak sorun değil inan bence

Bi özelimiz kalmıcak ben sürekli içli dışlı olmayı seven biri değilim eşimle yalnız vakit geçirmek isterim gidersem haftada bir giderim fakat onlar sık gidip gelmek isterlerse problem çıkmasından korkuyorum..Sevgilimde kalabalık ailede büyümüş ya o da sürekli gitmek isterse gibi soru işaretleri var kafamda..
Ona sadece kendi ailemde olsa yakın oturmak istemediğimi söyledim hemen anladı zaten dipdibe oturmıcaz seni üst kata alıcam demiyorum aşkım benim falan dedi..

arkadaşlar lütfen kimse alınmasın ama ben anlamıyorum bu kyv fobisi nedir
ben oğlan annesiyim bu tarz yazışmaları görünce korkuyorum valllahi
gelin adayları yaşamadan tanımadan kyvden kaçma muhatap olmama derdinde
tamam kimse annelerimiz gibi olamaz ama aynı evde oturalım demiyorlarki erkekler
oturalım derseler bende derim aman sakın kabul etme diye
nevar aynı kentte yaşansa ben bunu anlamıyorum gurbetliği en derinden yaşayan biri olarak söylüyorum çok zor kimsesiz bir kentte olmak. başınız sıkışsa kapısını çalacak birinin olmaması

Bu bayram kyvdemler burda diye bize ayrı bir güzel geçti eski yıllarda bayram tatillerinden boynumuz bükük olurdu

Bunu bi şartla kabul ederim o da sevgilimin bana söz vermesi gerekli ailesi konusunda her şey benim istediğime bağlı olucak ben zaten koparmam onu ailesinden haftada bir 2 haftada bir gideriz..
Ama bu konuyu nasıl söylicem ona sizin bi fikriniz var mı yanlış anlaşılmadan

Bence eşinizin ailesiyle ilişkisi önemli,yoksa aynı şehirde olmak ya da başka şehir farktmez.Evinizin huzurunu deniz aşırı bir ülkede bile olsa bozabilirler.Akrabaları kalabalık tamam da her gün size gelecek ya da size gideceksiniz diye birşey zaten olmaz,herkesin kendi hayat telaşesi var.

Madem esinizin ailesinden bukadar rahatsizsiniz , ozaman gidin ailesiz kimsesiz biriyle evlenin yahu.

Aile bu , uzak bir sehirde kimsesiz gibi yasamakta nedir allah askina bazen insanlari anlamak gercekten zor.
Ben ailesini sevmiyorum istemiyorum demiyorum uzak olalım misafir olarak gelsin istediği kadar kalsın ama yeter ki mesafe olsun içli dışlı olmayı istemiyorum bizim de bi özelimiz var sonuçta

Ne kadar güzel maşallah size..
Ben kendi ailemden uzaktayken onlarla sürekli pikniklere gezmelere gitmekten zevk alamam eşimle vakit geçirmek istiyorum haftada bir gün gidilir olur ama haftanın 4 günü de birlikte olmak doğru değil..
Zaten bunları kendisine söyleyemiyorum yanlış anlar diye keşke söyleyebilsem

Evet ben de öyle düşünüyorum kesinlikle tek haftasonuyla kalmaz mesela haftaiçi gelseler ben yok gelmeyin mi dicem hayır..
Kendi kendimi yicem sonra bu eşime de yansıcak aramız bozulucak..
Erkek tarafının ailesine yakın oturmak daha uygun olurmuş öyle diyo ben de kendi ailemde olsa yakın oturmak istiyorum mesafe olmalı dedim..
Öyle diyince anladı dipdibe olmıcak aşkım evimiz üst kata alıcam demiyorum seni diyor..
Ne diyeceğimi şaşırdım artık...

denemeden bilinmez

canım gün gelir dört gün üst üste görüşülür
canım saygılı bir ilişki varsa iki taraf da zaten anlayışlı olur
bizim gitmek için kesin, sert kurallarımız yok
öyle oluyor ki günlerce görüşemiyoruz
öyle bir gün geliyor ki sık görüşüyoruz

hele bebiş olduktan sonra ben ihtiyacım oldukça arıyorum
onlar da ikiletmeden geliyorlar
ön yargılı olma derim canım
bir çok şey yaşamadan bilinmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…