- 7 Eylül 2014
- 1.404
- 831
- 83
benim sol karsi apartmanda kayinvalidemler sag karsi apartmanda annemler oturuyo bi düşün halimi :)Sevgilimle 2 yıldır birlikteyiz evlenmeyi düşünüyoruz Allah nasip ederse kendisi memur ben de ilerde atanıcam fakat yaşayacağımız il konusunda ayrı düşüyoruz..
Onun ailesi mersinde benimki konyada ben ikisinin ortasında bir il istiyorum o ise şu an mersine atandı orada yaşamak istiyor..
Mersini istemememin nedeni ailesi çok kalabalık kaynana görümce kayınpeder elti falan sürekli içli dışlı olmaktan korkuyorum..
Sonuçta bizim de bir özelimiz olucak ailesini sevmediğim için değil seviyorum ama sürekli içli dışlı olmak istemiyorum..
Bunu sözlüme söyleyemiyorum sadece şunu diyorum:
Kendi ailemde olmak üzere yakın oturmak istemiyorum dediğimde bana ''aşkım benim zaten seni evin üst katına almıcam evimiz dipdibe olmıcak'' diyor..
Ve evli olan abisi de mersinde ondan örnek veriyor haftasonu geliyorlar bazen haftasonu bile gelmiyorlar diyor..
Bilmiyorum ne yapıcağımı arkadaşlar nasıl ikna etmeliyim siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?
Çok güzel işte bana kendi ailemden uzak olup onun ailesine yakın olmakta koyuyorbenim sol karsi apartmanda kayinvalidemler sag karsi apartmanda annemler oturuyo bi düşün halimi :)
Şuan memur tekrar sınava girdi farklı yere atanabilir ve ben de atama bekliyorum iş problem olmaz diye düşünüyorum..Mersin küçük bir şehir degil... Yani uzak olursa evler çat kapi gelmeleri için bayagi azimli olmalari lazim:)
Başka yere geçerseniz esinizin is durumu ne olacak peki
cnm bu biraz onun ailesinin anlayisina bagli.ben 1 yillik evliyim ve annemler yada kayivalidemler aramadan asla catkapi gelmezler.annemler yakin olmasaydi nasil olurdu bilemiyorum ama kayinvaliden anlayisli bi insansa eger yaklasimi farkli okur ayni sehirde hatta ayni mahallede olsaniz bile.calisacaksin zaten hergun hergun gelmezler oyle.haftasonu 1gun birlikte olursunuz yada 2haftada bir mesela.annenlerede tatillerde gidersin haftasonlari 2 gunlugune gidersin arada bir yani cok sorun yapma bence evlenince ilk zamanlar sık gorusuyo olabilirsiniz ama zaten calisacaksan eger gorusmek istesende cok sık gorusemezsiniz ki.bende calisiyodum simdi dogum iznindeyim.ben dogum yapana kadar belki 20 gunde bir geldiler ozledik biz gittik hep esimle.dogum yaptim haftada bir belki geliyolar.biz gidiyoruz genelde.yani kafana takma anlayis onemli.cunku benim kv oyle ve calistigmz icin haftasonlari dinlenin derdi ve asla saat 1 den once aramazdi gelmezdi yatiyoruz dinleniyoruz diye.hergun tlf da konusuyoruz bebegi soruyo anne gelin oturalim demesem gelmiyo kvÇok güzel işte bana kendi ailemden uzak olup onun ailesine yakın olmakta koyuyor
Ayy kıyamam ya çok zor..Uzak olsun iki tarafa da... ben 2 aylık evliyim kendi ailemden uzaktayim eşimin ailesi ile ayni şehirdeyim. Evimiz yakın değil ama sürekli kahvaltı akşam yemeği şu bozuldu bi bakın bahaneleri ile sürekli cagiriyorlar. Küçük görümcem var sürekli ona aratiyorlar abi özledim diyor kiyamiyorum gidiyoruz yoruldum Evimi Özler hale geldim
Ayy kıyamam ya çok zor..
İnsanın kendi ailesine uzak olupta karşı tarafın ailesine yakın olmak çok koyar insana..
Bizde de var 2 görümce adayı bakalım nolucak eşin sık gitmek istiyo mu ya da sen gitmek istemediğinde ne bahane buluyosun
Sen coktan ipleri kaptirmissin. Daha evlenmemissin bile, simdiden nasil soylicem annemlere istedigim zaman gitmek istedigimi diyorsun. Ve bu istegine bahane ariyorsun . Cok garip. Bahane mi lazim ? Bu senin hakkin deyil mi zaten ? Umarim esin ve kayinvalidenler anlayisli insanlar olurlar, yoksa ezilicek gibi duruyorsun.Ayy kıyamam ya çok zor..
İnsanın kendi ailesine uzak olupta karşı tarafın ailesine yakın olmak çok koyar insana..
Bizde de var 2 görümce adayı bakalım nolucak eşin sık gitmek istiyo mu ya da sen gitmek istemediğinde ne bahane buluyosun
valla bazı arkadaşlar denemeden bilinmez falan demiş ama akıl var mantık var.canım erkeklerın buyuk bir çoğunluğu yeni bir aile olduğunu anlayamıyor.büyük bi ihtimalle senin eşin de öyle kı erkeğe yakın oturmak daha mantıklı gibi düşünüyor.Evet ben de öyle düşünüyorum kesinlikle tek haftasonuyla kalmaz mesela haftaiçi gelseler ben yok gelmeyin mi dicem hayır..
Kendi kendimi yicem sonra bu eşime de yansıcak aramız bozulucak..
Erkek tarafının ailesine yakın oturmak daha uygun olurmuş öyle diyo ben de kendi ailemde olsa yakın oturmak istiyorum mesafe olmalı dedim..
Öyle diyince anladı dipdibe olmıcak aşkım evimiz üst kata alıcam demiyorum seni diyor..
Ne diyeceğimi şaşırdım artık...
Siz gerçekten iyisiniz bazıları tahammül edemeyebilir sizin yerinizde olup ama eşinizin ailesi de oldukça anlayışlı görünüyor..
Kendi aileniz uzakta mı peki[/QUOTE
diyorum ya her şey karşılıklıSiz gerçekten iyisiniz bazıları tahammül edemeyebilir sizin yerinizde olup ama eşinizin ailesi de oldukça anlayışlı görünüyor..
Kendi aileniz uzakta mı peki
Ben kendi aileme ne zaman gidiceğimi soramıcam sonuçta herkesin kendi ailesi o yokken ailem vardı istediğim zaman eşime de haber vererek giderim..Sen coktan ipleri kaptirmissin. Daha evlenmemissin bile, simdiden nasil soylicem annemlere istedigim zaman gitmek istedigimi diyorsun. Ve bu istegine bahane ariyorsun . Cok garip. Bahane mi lazim ? Bu senin hakkin deyil mi zaten ? Umarim esin ve kayinvalidenler anlayisli insanlar olurlar, yoksa ezilicek gibi duruyorsun.
O sınırları nasıl çizicem ya eşim sık gitmek isterse sonra ben istemeyince problem olucakabim her hafta sonu gelmiyor demiş. daha ne desin.
evlenen herkes eşinin ailesinden mi kaçıyor?
ben eşimin ailesiyle soğuk ve mesafeliyim ancak aynı sehirdeyiz. evlenince (hatta ilk günden) sınırlarınızı çizin olsun bitsin. sonuçta farklı sehirde oturunca da gelince kalacaklar
Hiç sanmıyorum sevgilimin abisi evli onlardan biliyorum ilişkilerini"doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz" derler,bizim orada buna.daha sevgiliyim diyorsunuz,şimdiden kayınvalideye ve ailesine karşı önyargı oluşturmuşsunuz kafanızda.ne malum ,belki kayınvalidenizde sizinle içli dışlı olmak ve sürekli görüşmek istemeyecek,aynı şehirde olsanız bile..
Kesin öyle olucak haftaiçi çalışıcam ama iş çıkışı gelseler bişey diyemicem haftasonu pikniktir gezmedir öyle çağırıcaklar bizi hiç özelimiz kalmıcak uzak olalım tatlı kalalım istiyorum..valla bazı arkadaşlar denemeden bilinmez falan demiş ama akıl var mantık var.canım erkeklerın buyuk bir çoğunluğu yeni bir aile olduğunu anlayamıyor.büyük bi ihtimalle senin eşin de öyle kı erkeğe yakın oturmak daha mantıklı gibi düşünüyor.
ne yap ne et evlenmeden ikna et.ben altlı ustlu oturmayı kabul ettım bı gafletıme geldi de.her gün görüşmeyince bi sorun var gibi geliyor millete.sende aynı şehirde olunca rutin gitmelerin başlayacak.az çok senden beklentileri de olacak.en basiti misafiri gelse gelini merak ediyorlar oğlum sizde gelin olacak..
Tabi Allah bilir de ben çevremden gördüklerime göre konuşuyorum.
başka şehirde olun,ailesi çok iyi de olursa bayramlarda tatillerde mis gibi gider kalırsınız,özlenirsiniz ne güzel işte :) :)
Hiç istemiyorum ama onun için mersin önde geliyomuş off offadamın niyeti açık sen ne dersen de o mersinde yaşayacak belli,içli dışlı olmayız laflarına da kanma hiç, kazın ayağı öyle değil.
Bana da ipucu verir misin canım ne güzel rahatlamışsın ne önerirsinValla benim bununla ilgili konularim var canım benim eşim daha evli olduğumuzu tam idrak edemedi. Emrivaki yoluyla götürüyor her seferinde kavga ediyoruz en son ki kavgamizda burdaki arkadaşların desteği ve Önerileri ile eşime dersini verdim artık ben ne zaman istersem o zaman gidiyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?