Kayınvalideyle aynı şehirde yaşamak ve ikna yolları?

benim sol karsi apartmanda kayinvalidemler sag karsi apartmanda annemler oturuyo bi düşün halimi :)

Mersin küçük bir şehir degil... Yani uzak olursa evler çat kapi gelmeleri için bayagi azimli olmalari lazim:)

Başka yere geçerseniz esinizin is durumu ne olacak peki
Şuan memur tekrar sınava girdi farklı yere atanabilir ve ben de atama bekliyorum iş problem olmaz diye düşünüyorum..
Ailesi gezmeyi çok sever mutlaka gelirler

Çok güzel işte bana kendi ailemden uzak olup onun ailesine yakın olmakta koyuyor
cnm bu biraz onun ailesinin anlayisina bagli.ben 1 yillik evliyim ve annemler yada kayivalidemler aramadan asla catkapi gelmezler.annemler yakin olmasaydi nasil olurdu bilemiyorum ama kayinvaliden anlayisli bi insansa eger yaklasimi farkli okur ayni sehirde hatta ayni mahallede olsaniz bile.calisacaksin zaten hergun hergun gelmezler oyle.haftasonu 1gun birlikte olursunuz yada 2haftada bir mesela.annenlerede tatillerde gidersin haftasonlari 2 gunlugune gidersin arada bir yani cok sorun yapma bence evlenince ilk zamanlar sık gorusuyo olabilirsiniz ama zaten calisacaksan eger gorusmek istesende cok sık gorusemezsiniz ki.bende calisiyodum simdi dogum iznindeyim.ben dogum yapana kadar belki 20 gunde bir geldiler ozledik biz gittik hep esimle.dogum yaptim haftada bir belki geliyolar.biz gidiyoruz genelde.yani kafana takma anlayis onemli.cunku benim kv oyle ve calistigmz icin haftasonlari dinlenin derdi ve asla saat 1 den once aramazdi gelmezdi yatiyoruz dinleniyoruz diye.hergun tlf da konusuyoruz bebegi soruyo anne gelin oturalim demesem gelmiyo kv

Uzak olsun iki tarafa da... ben 2 aylık evliyim kendi ailemden uzaktayim eşimin ailesi ile ayni şehirdeyim. Evimiz yakın değil ama sürekli kahvaltı akşam yemeği şu bozuldu bi bakın bahaneleri ile sürekli cagiriyorlar. Küçük görümcem var sürekli ona aratiyorlar abi özledim diyor kiyamiyorum gidiyoruz yoruldum Evimi Özler hale geldim

Ayy kıyamam ya çok zor..
İnsanın kendi ailesine uzak olupta karşı tarafın ailesine yakın olmak çok koyar insana..
Bizde de var 2 görümce adayı bakalım nolucak eşin sık gitmek istiyo mu ya da sen gitmek istemediğinde ne bahane buluyosun

Valla benim bununla ilgili konularim var canım benim eşim daha evli olduğumuzu tam idrak edemedi. Emrivaki yoluyla götürüyor her seferinde kavga ediyoruz en son ki kavgamizda burdaki arkadaşların desteği ve Önerileri ile eşime dersini verdim artık ben ne zaman istersem o zaman gidiyoruz.

Eşinin ailesinin tutumu önemli ve ne yazık ki evlenmeden anlayamıyorsun. Ayrı şehirde olursun gelirler, uzun uzun kalırlar, git diyemezsin. Aynı şehirde olursun zırt pırt gelip gitme beklerler, sosyal hayatın kısıtlanır, düzenin bozulur. İyilerse her yerde mutlu olursun, kötülerse her yerde sizi de mutsuz ederler.

Sen coktan ipleri kaptirmissin. Daha evlenmemissin bile, simdiden nasil soylicem annemlere istedigim zaman gitmek istedigimi diyorsun. Ve bu istegine bahane ariyorsun . Cok garip. Bahane mi lazim ? Bu senin hakkin deyil mi zaten ? Umarim esin ve kayinvalidenler anlayisli insanlar olurlar, yoksa ezilicek gibi duruyorsun.

valla bazı arkadaşlar denemeden bilinmez falan demiş ama akıl var mantık var.canım erkeklerın buyuk bir çoğunluğu yeni bir aile olduğunu anlayamıyor.büyük bi ihtimalle senin eşin de öyle kı erkeğe yakın oturmak daha mantıklı gibi düşünüyor.
ne yap ne et evlenmeden ikna et.ben altlı ustlu oturmayı kabul ettım bı gafletıme geldi de.her gün görüşmeyince bi sorun var gibi geliyor millete.sende aynı şehirde olunca rutin gitmelerin başlayacak.az çok senden beklentileri de olacak.en basiti misafiri gelse gelini merak ediyorlar oğlum sizde gelin olacak..
Tabi Allah bilir de ben çevremden gördüklerime göre konuşuyorum.
başka şehirde olun,ailesi çok iyi de olursa bayramlarda tatillerde mis gibi gider kalırsınız,özlenirsiniz ne güzel işte :) :)

Siz gerçekten iyisiniz bazıları tahammül edemeyebilir sizin yerinizde olup ama eşinizin ailesi de oldukça anlayışlı görünüyor..
Kendi aileniz uzakta mı peki[/QUOTE
Siz gerçekten iyisiniz bazıları tahammül edemeyebilir sizin yerinizde olup ama eşinizin ailesi de oldukça anlayışlı görünüyor..
Kendi aileniz uzakta mı peki
diyorum ya her şey karşılıklı
ailem de aynı şehirde canım
ama ben kv me yakın oturmayı tercih ettim
daha mesafeli bir ilişkim de olsaydı en azından bu konuda inatlaşma yoluna yine girmezdim
eşimin gitmesine, yardımcı olmasına müdahale etmez, kendim de bir kaç adım geride dururdum
zaten eşlerin birbirlerinin ailelerini yok saymalarını, eşlerin de yok saymasını neden istediklerini anlamıyorum
aile yahu bu
bizden önce onlar vardı, evlatlık görevi denen bir şey var
ben ne hakla karışırım eşimin görevini yerine getirmesine?
huzur bulmak isteyen insan ailesine hizmet eder
ama birbirini zorlayamaz
birbirlerinin vicdanına bırakır

şahsen ben aileme nasıl davranılmasını istiyorsam eşimin ailesine de aynı şekilde davranıyorum

"doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz" derler,bizim orada buna.daha sevgiliyim diyorsunuz,şimdiden kayınvalideye ve ailesine karşı önyargı oluşturmuşsunuz kafanızda.ne malum ,belki kayınvalidenizde sizinle içli dışlı olmak ve sürekli görüşmek istemeyecek,aynı şehirde olsanız bile..

abim her hafta sonu gelmiyor demiş. daha ne desin.
evlenen herkes eşinin ailesinden mi kaçıyor?
ben eşimin ailesiyle soğuk ve mesafeliyim ancak aynı sehirdeyiz. evlenince (hatta ilk günden) sınırlarınızı çizin olsun bitsin. sonuçta farklı sehirde oturunca da gelince kalacaklar

Ben kendi aileme ne zaman gidiceğimi soramıcam sonuçta herkesin kendi ailesi o yokken ailem vardı istediğim zaman eşime de haber vererek giderim..
Ben cevap veren arkadaşa eşine nasıl söylüyorsun kayınvalidene gitmek istemediğini tepki göstermiyor mu diyorum.Kendi aileme değil yani..

O sınırları nasıl çizicem ya eşim sık gitmek isterse sonra ben istemeyince problem olucak

Hiç sanmıyorum sevgilimin abisi evli onlardan biliyorum ilişkilerini

adamın niyeti açık sen ne dersen de o mersinde yaşayacak belli,içli dışlı olmayız laflarına da kanma hiç, kazın ayağı öyle değil.

Kesin öyle olucak haftaiçi çalışıcam ama iş çıkışı gelseler bişey diyemicem haftasonu pikniktir gezmedir öyle çağırıcaklar bizi hiç özelimiz kalmıcak uzak olalım tatlı kalalım istiyorum..
Nasıl ikna etmeliyim ailesini öne sürersem yanlış anlayabilir..

Bana da ipucu verir misin canım ne güzel rahatlamışsın ne önerirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…