- 5 Ekim 2013
- 3.214
- 1.267
- 178
Bana da ipucu verir misin canım ne güzel rahatlamışsın ne önerirsin
Seni anladigim kadariyla tatsizlik olmadan hallediyim istiyorsun. Ama malesef oyle olmuyor bu isler. Belli ki nisanlin ailesinin yaninda istiyor evini. Sen de kendi istedilerini acikca soyleyebilmelisin. Malesef hem sis yanmasin hem kebap yanmasin olmuyor. Ben tatlilikla cozebilicegini zannetmiyorum.Kesin öyle olucak haftaiçi çalışıcam ama iş çıkışı gelseler bişey diyemicem haftasonu pikniktir gezmedir öyle çağırıcaklar bizi hiç özelimiz kalmıcak uzak olalım tatlı kalalım istiyorum..
Nasıl ikna etmeliyim ailesini öne sürersem yanlış anlayabilir..
Eşim arayıp hazırlan babamlara gidiyoruz diye emrivaki yaptığında Hayır ben gelmiyorum dedim bi iki yalnız gitti ama saatlerce oturan adam ben yokken 1 saat içinde geri döndü. Ama kendimi bozmadim Hayır dediysem donmedim sozumden hadi bu seferlik gidelim demedim. Küstü konuşmadı bende orali olmadım evde islerimi yaptım en sonunda hatasını anladı ama sabır lazım
Çok doğru canım bunlar gerçek olucak ben oraya taşınmayı kabul edince gitmesen olmaz gelmeseler olmaz..paçoza şimdiden bağla bence,çünkü taşındıktan sonra gidelim gidelim dedikçe kocan zaten kavga çıkacak:)en azından şimdi paçoz ol,evi başka yerden tutturunca gönlünü alırsın kocanın:) :) bak söz dinle kardeşim,tecrübeler bunlar :)eşimi dinleyim mersine taşınayım iyi bi insanım diye düşünme,gitmem etmem dedikçe senden kötüsü olmaz bu seferde..onlar sizi çağıracak,siz onları çağırmak zorunda kalacaksınız,hatta kayınvaliden özenip arkadaşlarıyla geldiği falan da olacak.bayramlara yakın yardıma gitmesen olmaz,bi yere gezmeye gitsen hiç söylemiyorlar bile bak olur.vb.
ailene yakın olmak istemiyorum deme tabı direk eşine de,uzak ol tatlı ol canım..benden bu kadar.yazdıklarım acımasızca gelmesin sadece olması muhtemel bi kaç şeyi yazdım:)
Demek ki böyle yapmak gerekiyo bunları bi kenara yazıyorum :)aynen benim eşimde bir kere arkadaşına söz vermiş beni aradı öğlen 3 te. bugün bizi bekliyorlar diye. niye benim haberim yok gidemem temizlik yapıyorum dedim. bir daha bensiz kendi ailemle bile plan yapmaz
sen calistigin icin farketmiorsun yada esin israrci degil benim kaynana hergun benimle kiz kardeslerine gitmek hergun oraya gitmemi hatta evimiz yakin birde burda kalin dahi diorlar her kaynana bir degil bende icli disli olmayi sevmiyorum yakin olduklari icin herseyimizi biliyorlarİyi de , aynı şehirde yaşayanlar sürekli mıc mıc iç içe , her gece birinde mi kalarak yaşanıyor sanıyorsunuz anlamadım gitti. Benim kayınvalidem ile aramda bir cadde var, ben istersem iş çıkışı uğruyorum bazen, yoksa sadece hafta sonları aile ziyaretlerinde görüyorum. Yok öyle illa gidicez, gelecekler, anneme yardıma git falan diyen yok. Kendi ailenizde Mersin'de olsa onlardan da kaçar mıydınız merak ettim doğrusu.
Kusura bakmayın ama ileride bizlerde yaşlanacağız , çocuğumun bu şekilde ben kaçmasını istemezdim.
sen calistigin icin farketmiorsun yada esin israrci degil benim kaynana hergun benimle kiz kardeslerine gitmek hergun oraya gitmemi hatta evimiz yakin birde burda kalin dahi diorlar her kaynana bir degil bende icli disli olmayi sevmiyorum yakin olduklari icin herseyimizi biliyorlar
kesinlikle katılıyorum arkadaşım..biz altlı ustlu oturuyoruz geçen arkadaşlarla bı yere gıttık gezmaya,vay nıe gıttınız yok görümcemi neden çağırmamışız yok zaten gelinin yüzünü mü gören varmıs vb.sankı ben her yere onları çağırmam lazım.tek aile olmak istiyorlar.Bencede nekadar uzak o kadar iyi, ha diyince ne siz gidebilirsiniz ne onlar gelebilir, yoksa baslarlar her hafta sonu beraber gecirelim biz bi aileyiz diye, gercektende özeliniz kalmaz, sinirlerinizde yipranir...hem sizin aile neden dislansin onlarda anne baba degilmiler, ikisinin ortasi bencede en iyi cözüm ama tabii ikna edebilirseniz...baktiniz edemediniz mersinde baya büyük, onlardan en uzak noktaya tasinin...
Ailesini ve sevgilimi siz değil ben yanıyorum..Daha nişanlanmadan bu tutumunuzun anlamı ne...O kadar insan var aynı şehirde yaşayan ,kv ve ailesini bu kadar gözünüzde büyütmeniz ,ön yargılı yaklaşmanız hiç normal değil...Sevgilinizi bir şekilde başka şehir de yaşamaya ikna ettiniz adamın aklı oradayken o şehirde mutlu olacağını mı sanıyorsunuz bu sizin evliliğinize negatif şekilde geri döner... Bu kadar aile ilişkilerinde korkmanın lüzumu yok.... Siz önyargılı yaklaştıkça sorunlar sizin peşinizden gelir.... Her aynı şehirde yaşayanın özel hayatı kalmıyor mu adamlar sizin yatak odanıza kadar girecek hali yok yada biryere gidince peşinize takılacak hali yok....
Bide karşınızdakine net hislerinize dolaylı şekilde anlatmak yerine açıkca anlatın...Eğer ortak bir hayat kurmak istiyorsanız bu düşündüklerinizi karşınızdakinin de bilmeye hakkı var... Böyle aile ile içli dışlı olmak istemiyor diye net söyleyim adam da bilsin ...
Aynı beni anlattınız duygularıma Tercüman oldu cümleleriniz ben de bunlardan korkuyorum işte iç içe olmak hiç bana göre değil..sen de bana benziyorsun, eşimin ailesiyle(akrabalariyla) aynı şehirdeyiz, icli dışlılar kendileri ama iyi insanlar. Eşim de hem beni hem akrabalarıni çok önemser. Eğer kalabalığı muhabbeti aile gezmelerini seven biri olsaydım benim için çok sıkıntı olmayacakti ama öyle biri değilim, senin gibi eşi ile sakin başbaşa vakit geçirmeyi isteyen, evimde mutlu olan biriyim. Bu yüzden de ayrı şehirde olsaydim diyorum sık sık. Kayinvalideme haftada bir gidiyoruz ama sadece o yok ki. Kv.ye akrabası gelse bizim de gitmemiz gerekiyor. Ya da halası arıyor,ben ben annene gidiyorum siz de gelin diye mesela. veya kuzeni yegeni geliyor,toplanalım şuraya gidelim, gezelim.. Kv.nin altın günü olur,her seferinde seni çağırır . Biraz uzağa gidecek olsak haber vermedik diye kirilirlar. Yani bitmiyor... Mesafe koymak gerekiyor ama bu sefer de kötü gelin olma durumu var.
Bunu da gözlemledm burada, aynı şehirde oturan ailenin diğer gelini pek sevilmezken, şehir dışında yaşayan diğer gelinleri herkes seviyor. yakın olunca yaptıkların yapmadıklarınla illaki göze batıyorsun yani. Ben kendi akrabalarimla normalde bu kadar sıkı fıkı değilken burada eşimin akrabalari ile neden bu kadar iç içe olayım?
Eğer aynı şehirde olacaksan bunları göze almalısın. Mesela ben bazen bu akraba toplantılarina gitmeyi reddediyorum, eşim artık anlayisla karşılıyor. Ama ailesi her zaman neden gelmedin diye sorar. Buna rağmen eşimle arada sırada problem oluyor aramızda bu, o çok takmiyor da ben takıyorum işte. Belki de en kotusu bu, içine atan biriysen oturup kafaya takar durursun .
Yanlış anlaşılmaktan korkuyorum yoksa söylerimDiğer yazdığın konuya bakılırsa sevgilinin evinizde ailemizi misafir ederiz kendi eviniz gibi olacak demesi falan. Belliki cicim ayları geçince gidiş gelişleriniz sık olacak gibi görünüyor. Sen bu tarz şeyleri sevmiyorsan zorlanıcaksın ve tartışma yaşanacak. Sevgilinde seni kaybetmek istemediğinden hep yumuşak davranıyo, sende çok ketumsun birbirinize karşı oyun oynayacağınıza açık açık konuşsanıza bunları. Evlilik bu oyuncak değil neyse korkuların isteklerin söyle gitsin amma kastın.
Abisi ilçede öyle olduğu halde her haftasonu burdalar düşünün artıksizde silifkede yaşayın ailesi mersin merkezdeyse
ben Silifkeliyim tam yaşanacak yer bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?