kaynana ve 3 aylık evliliğin yıkılmasında son demler.akıl verin lütfen :((((

Herkesin içinde eşininsuratına tükürmesi ve bir de annenin attığı tokat hakkında yorum yapsanız.
Evet terbiyesizlik edilmiş de.
Sonuna kadar haklı da değil yani..
Herkes yaşadığını bilir de...
Kendine de yakışanı yapar..

herkes fikrini paylaştığı gibi bende paylaştım canım. sana göre haksız olan bana göre sonuna kadar haklı olabilir. bundan daha doğal bir şey yok. ve şunu söyleyeyim konu sahibinin eşi ana kuzusu olmak yerine dimdik görüşlerini ifade eden , olan sorunlarda sen konuşmadın sen selam vermedin v.s. diye karısının başının etini yemek yerine birazda ailesini eşine ılımlı davranması konusunda konuşma yapsaymış bu işler buralara gelmezmiş. tükürme ve tokat tabiki olmaması gereken şeyler. ayırt etmediğiniz şey tükürme ve tokatın yaşananların sonucunda gerçekleşmesi. dediğim gibi ben konu sahibiyle bizzat alakadar olarak fikrimi bildirdim. siz rica ettiğiniz içinde içeriği biraz daha açtım. iyi günler

Kusura bakma ben seni suclu buldum ya basta ayrilacaktin yada biraz olumlu olacaktin dugun arefesinde iki aile arasinda gerginlik olmasi normal olmasada cok sık yasanan bir olaydir bir omur bunun kiniyle yasayamazsiniz hem ben annenede cok kizdim kavga esnasinda nafaka ne alaka paragoz insanlar gibi bir yuva yikilirken soylenecek en sacma soz olmus size tavsiyem eger bu evliligi yurutmek istiyorsan esini sen ve ailesinin ortasinda birakma ben sahsima ailem ne kadar kotu olursa olsun hic kimseye degismem esinde seni tercih etmeyecektir emin ol

canım bak birçok gelin aynı senin geçtiğin yoldan geçiyor, bende yaşadım şu bayramda 15 dakka gittik geldik tartıştık kısmına kadar yaşadıklarımız birebir aynı..
sen sen ol eşine yuvana sahip çık canım, ne yap et tatlı dilinle eşinide ikna et ailesiyle görüşmek istemediğine dair..
hiçbir yuva kolay kurulmuyo, yazık değilmi gençliğine tertemiz eşyalarına belki hiç kullanılmamaış tabaklarına..
herşeyin başı sabır herkes 2. bir şansı hak eder.. bağırarak çağırarak kavgayla değilde sakin bir şekilde eşinle konuşmayı ve ikna etmeyi dene..
Allah sabır versin buarada unutma her kışın sonu bahardır olumlu düşün, diğer türlü hayatından lezzet alamazssın..

Teşekkür ederim.
Bütün bunlar karşılıklı olmalıydı işte.
Benim takıldığım sonuna kadar haklısınız demekteydi.
Böyle olunca kendi hatalarını görmeyecek.
Çok yanlış şeyler yapılmış.
Sonuca giderken yapılan çok büyük yanlışlar var maalesef..

Bak bu cümle evlilik hayatında çok tehlikelidir.Eşlerin birbirlerinin ailelerine sırt dönmeleri için çok derin ve büyk mevzular olması lazım bana göre.O zaman anlarım.Ancak tolere edilebilecek meseleleri dahi büyüterek bütün irtibatı kesmek ve eşten de bunu beklemek o evliliğin temeline dinamit koyuyor.
Sanırım sıkılmışsındır hepimiz benzer türde uyarılar yapıyoruz.Çoğunluğumuz aslında şunu demek istiyor "ben ettim sen etme.":))
Eşlerimizin hatırına asgari düzeyde bir irtibat sürdürmek iki yüzlü olmak ,yapmacık olmak değildir ki.Bu tür bir düz mantıkla düşünmeyin.
Evlilik çoğu zaman karşılıklı fedakarlıktır.Yeri gelicek eşin de senin aileni taşıyacak senin hatrına bazı hatalarını görmezden gelecek.
Bunları idrak etmek zaman alıyor evliliklerde.
Sanırım sen kararlısın evliliğini bitirmek konusunda o zaman denecek başkaca söz yok.Hakkınızda hayırlısı olsun canım...

arkadaşlar sizin dışardan bakış açınızla el üstünde tuttuğunuz haklı gördüğünüz kaynana kimileri ona melekçede tabiri etmiş ya adı üstünd etam bir kaynana.yaşayan bilir.hani yazdım ya oğlum sen karınla mutlu mesutsan biz gelmeyiz gitmeyiz diye siz bunu oluruna hep anlattınız halbuki bu kadın oğluna öyle bir dairede bağırarak söylüyorki oğlum senin bir ailen yok sil bizi bizi arama sorma karının dizinin dibinde otur yok senin annen artık bir karına laf geçiremedin gibi laflar söyleyen akabinde hala oğlunu kendi tarafın açekemeyincede oğlum sen karınla mutluysan bizi düşünme gelmeyiz gitmeyiz diye vicdan sömürüsü yapan bir kadın.benim eşim sınırı koyamadı en büyük suç eşimindir.annemi özledim dermi bir erkek.her allahın günü gidip yoklayan telde sürekli konuşan nasıl bir özlemmiş yarabbim.ben evliliğimin cicim ayında iken beni hergün ağlattı her allahın günü ailem ailem ailem dedi.zaman vermedi sanki üzerinden 3 yıl geçmiş ve biz onun ailesini hiç görmemiş gibi bir baskı.merak ediyorum ayrı şehirlerde olsalarmış nasıl bir hasretlik doooğarmış kimbilir.dışardan konuşmak herkese ne basit geliyor.kimseye kızgın değilim ders ve öğüt almam gerekenleride alıyorum.ailesini tercih eden sokakta benden yüzlerce var diyen birinin benim o evimde işi olamaz gitmesi gerekendi o kişi idi ve gitti annesinin dizinin dibinde otursun şimdi.dahası o polis vs olaylarına gelince yazarken özetleyerek yazmaya çalıştım uzun uzun anlatmak istemedim ama bu kadar yüklenilecek kadarda değil yani>;ben içeri girdim bana tavır yaptı bende hırsız gibi sessiz gibi kaçmak bu mu oluyor dedim.aileni tercih edip bütün suçu bana yıkamazsın diye bağırdım.aileni tercih ettin ve eşyalarını aldın gittin hala kalkmış sen evden gitmemi istedin diyorsun millete diye bağırdım.madem aileni özlüyordun ne diye yaktın beni diye ağlııyorum adam karşımda geniş geniş duruyor dahada hırsıma yenik düştüm ve suratına tükürdüm haketti onu.canımı yaktı o benim.3 ay boyunca canımı yaktı evliliği zehir etti.annem annem diye diye.şimdide eve geri dönmek barışmak istiyormuş bu sefer yemez burnu sürtsün iyice bundan sonra o çok özlediği ailesiyle akşam yemeklerini 7 çaylarını pazar kahvaltılarını yılbaşılarını bayramlarını hiç ayrılmacasına hep beraber kutlasınlar.siizn savunduğunuz kadın derdi evi neden uzak tuttun neden bu kadar uzaktasın neden aramıyosun neden gelmiyosun sanki ben o kadınla evliyim.evi anasının oturduğu mahalleden tutcakmışım oldu emrederler bende yaparım çok gözlerler.Evi anasının oturduğu apartmandan satın alçakmışız yazın hiç almazmıyım.bende çalışıcam köle gibi anasının apartmanda dahada dibind ekullanılmış daireye para yatırcakmışım oldu oldu onlar daha çok ben gibi enayi bulsunlar.herakşam artık anasını ailesine ezilen bir bendim tabi canım çok beklerler.siizn anlattığınız gibi olgunluk yok o kadında.ayırmak için elinden geleni yaptı benimd ekarakterimi çok iyi çözdü nasıl olsa ben bu kızı sinir ediyorum diye ayırmayı başardı zaten son kavgadada çok mutluydu oğlunu yanına getittirdiği için.kadın kendi dedi polisi çağır oğlum dedi benim saf eşimde aradı.kadın çok güzel tezgah kurdu.onunda biricik kızı var inşallah allahım bana yaşattığı gibi yaşatırda yuva bozmanın huzur vermemeyi görür hergün ağlatır llahım onu.bu allahıma havale ttim.ama o kadına inatda dava sürecinde manevi tazmintıma kadar alıcam bu iş bu denli kolay değil.benden takıları istedi neymiş takı onda durucakmış.oldu vermezmiyim hiç.çok uyanık kendisi çok.öyle siizn anlattığınız gibi değiller süütten ak kaşık yani.

diyelim sen boşanma davası açtın erkek bu 3 ayda ya barışıyor yada elveda diyor ,anakuzuluğuna bağlı, kim hata yapmadı ki ,lnsanoğlu hata yapar evlilik zor bir kurum , eğer eşin seni herşeye rağmen seviyorsa evlilik devam eder , zaman gösterir

Evlenince 'artık ben gitmem eşim gitsin karışmam' diyen bütün gelinlerin kaybettiği aşikar bir sonuç.
Gelin olabilmek en az sıyrıkla eş ve ailesi arasında dengeyi kurabilmek demek.
Unuttuğumuz şu ki, evlenince ailesiyle de evleniyor eşler... Bunu bildiğimiz ve düzeni idare ettiğimiz sürece sorun kalmayacaktır.
Biraz sağduyu ile ne evliliğiniz biter ne de huzurunuz.

kocan karaktersizliğini nafakamı istiyorsu diyip avcunu yalayıp hareket çekmesiyle zaten ortaya dökmüş.olay aileyi istememekten aradaki sogukluktan çıkmış terbiyesizliğe varmış.daha oluru yok bu işin ailesi melek gibi olsa da artık yok.ayrıca sende hata etmişsin düşümanlığın bi anlamı yok.emin ol senin yaşadıklarını herkes yaşıyor.benim kadar sıkıntı çektinmi bilmiyorum ama ben hep kocamın hatrına onu sevdiğimsen sabrettim hala da ediyorum asla da ilişkiyi kesmedim belli etmedim... ama senin kocanda da iş yok maalesef...

Herzaman söylüyorum bir evlilikte herşey karşılıklı olmalı. Saygı da, anlayışta, korumada herşey. Eşinin zaten sizin yanınızda sizden ayıran yok, ailesi ayırmaya çalışmıyor her kaynana nişanlılık döneminde biraz karışır evet bazıları aşırıya kaçar ama bana hakareti yoksa, eşimle aramız bozmaya çalışmıyorsa büyütmemem ayrıca küçük olarak adım atarım çağırırım tanımaya ve kendimi de karşımdakine tanıtmaya çalışırım. Siz eşinize karşı sürekli ailesini küçümsemişsiniz bayramda kim görürse gitmişsiniz hal hatır bile sormamışsınız 3 ay evinize buyur etmemişsiniz baş üstüne mi koymalarını bekliyorsunuz insanlar karşındakinden saygı görecek ki saygı gösterecek. 3 ayda bir de eline bavulu vermişsiniz. Siz kalkıp ileri geri konuşursanız kusura bakmayın kimse ailesine laf söyletmez. Şöyle düşünün sizin eşiniz nişanlılık sürecinde anlaşmazlık yaşasaydı ailenizle ve ailenizin evinize gelmesini istemeseydi, bayramda gidip surat asıp konuşmasaydı bir de üstüne eve gelip bağırıp çağırsaydı siz ne yapardınız eşim önce gelir mi derdiniz. Bir de anneniz hemen nakafa vereceksin felan demiş boşanma mahkeme olmadan neler konuşuluyor. Evliliğin sorumluluğunu kaldıramayacak kişiler evlenmesinler evlenirken eşlerinin ailesini de kendi aileleri gibi görmeyi bilsinler. Kendi ailenizle de anlaşamadığınız noktalar illa oluyordur ama görüşmemezlik yapabiliyor musunuz hayır çünkü o sizin aileniz ama aynı toleransı eşinizin ailesi için gösteremiyorsunuz.

merak ettim bu aşk evliliğimi yoksa görücü usul mü? evliliklerde aşka inancım sıfır ,

nafaka olayına gelincede ; benim eşim polislerin yanında dili çıkıyor cesareti geldi bir kulağında avukat bir taraftan polis tutanağına imza atıyor bana demez mi bundan sonra benden 5 kuruş alamazsın o çok lüks evinin kirasını ve eşyalarının taksitlerini o lüks eşyanı satarsın bundan sonra ödersin deyip avucunu yaladı ..... alırsın gibisinden gösterdi.annemde onun üzerine nafakasını ödüceksin dedi.ben zaten ondan gelicek paraya pula tenezzül etmem.zaten çalıştığım içinde gelirim yüksek olduğu içinde alamıyormuşum avukat dedi.ama manevi tazminat açıcam bırakmıcam peşini.biz paragöz değiliz bahsettiğiniz üzere.haketmediğimiz muamelelerden dolayı bu durumlara geldik.anlıyamadım madem pişman olucaktın ne diye polis avukat silah vs yapıyosun benim eşim.dilin kemiği yok işte.beni çocuğum olmadığını herkesin içinde laflar ima ederek tehdit ediyor.alnım açık benim san abaştan dürüst olmuşmuyum olmuşum kandırmamışım gizlememişim.gizliyedebilirdim.ama ben dürüsttüm onun yapamadığı kadar hemde.nedemek bir eş bunu yüze vurur mu ya.aynısı sende de olabilirdi ben hiç vurmazdım onun yüzüne hiç hemde.çocuklara tapıyorum ama allahım bana bir çocuk vermiyor.bu sırdı o bu şekilde beni ezmesi çok çirkince oldu çok.çok çok sarıldım üzerine titredim evimizin bebeği sen ol dedim bebek gibi ilgilendim herşeyi ile şımarttım mükafatım bu değildi yaranamadım ben ona.bu saatten sonrada ilgi duymuyorum artık.konuşmadıkça dahada uzaklaşıyorum ondan.annesi bunu bir savaş gördü ve oğlunu kazandı galibiyet onda.yapacak başka birşeyim yok eşim şimdi otursun kafasına çok vursun.

saft özür diliyerek özel mesaj atma hakkım yokmuş benim.lütfen özelden bana email adresini yazarsan dava süreci ile ilgili bazı bilgiler sormam gerekiyor size.tşkler.

kaynananın evine gitmeyen gelin çok yinede yürüyen evlilik var , ben kaynanada buluyorum suçu zamanla bunlar düzelirdi , bu evliliği yıkan kaynana bence

Bilmiyorum ya annen ya ben denilmesi de çok saçma
Ben sizin fevriliğinizden dolayı, evliliğinizin uçuruma sürüklendiğini düşünüyorum

Benim de annem evime hiç gelemese, arada hep bi soğukluk olsa bende dert ederim bunu
Anlattığınız bi olay da yok üstelik, kayınvalide nişanda çok karıştı diyosunuz o kadar
Mesafeli olman güzel ama bu kadar da saf dışı bırakman iyi olmamış

Artık zaten denecek çok bişey yok
İki tarafta çok çirkinleşmiş ve herkese yansıtmışsınız
Senin ailen benim evladım dmeiş, onun ailesi benim evladım..

Aslında bence senin ailen ' kızım kayınvalidenle samimi olmak zorunda değilsin ama saygı çerçevesinde görüşün ' dese belki de bu noktaya gelinmezdi

Baban aramış ' ya karın ya annen ' demiş
Babana sorulsa eminim o da babaanneni tercih ederdi zaten

Biz paragöz değiliz mi?!!!

Paradan başka bir şey düşündüğün yok anlattıklarına bakılırsa.
Bana kalırsa kocanın ailesi senden kurtulmak için adaklar adıyordur. Bir de onların ağzından dinlesek.

Amanın evlerden ırak bir gelin örneği!

yazdığın tüm mesajların hepsi birbirinin aynısı kendisini savunup karşındakini suçlayan şeyler. burda kayınvalide ile ilgili sorunları çok iyi anlayan onlarca kadının %90 ı sana haksız diyorsa şapkayı önüne koyup düşünmen gerekiyordu, ama hala kürkçü dükkanına döndü havasındasın. saft arkadaşın yaşadığı şeyler çok farklı, onun konusunu okursan kimse ona sana yapıldığı kadar acımasızca olumsuz yorum yapmadı çünkü o haklı ve gerçekten evliliği kötü bir evlilikti.

ayrıca da kaynananın kızından ne istiyosun anlamadım o kadar kin ve nefret dolusun ki, haksız yere yapılan beddua tutmaz zaten hatta tam tersi ters tepip seni bulur.
tekrar söylüyorum eşini sevmek ona bebek gibi bakıp cilve yapmaktan ibaret değildir. bunlar çok önemli şeyler ama ikiniz için yapacağınız şeylerdir. sen sadece eşin için yapman gereken şeylerden feragat etmemişsin. çocuğun olmuyormuş bu şekilde seni kabullenmiş bir eş var, bunun için bile eşinin değerini anlaman gerekiyordu. bu yorumum acımasız olabilir ama gerçek hayat bu. çoğu insan bunu kabul etmeyebilir. sende sağlıkla ilgili bir eksiklik var, bu eksikliğini başka huylarının mükemmel olması ile telafi edecektin.
sen ve ailen onca çirkin davranışta bulununca o da sinirlenip hatalı sözler söylemiş orda da o suçlu tamam. ama sen de hiç burnundan kıl aldırmıyorsun ki.

eşin de lüks yerlerin parasını kendin ver diyerek senin ne kadar paragöz olduğunu düşündüğünü söylemeye çalışmış. siz onu anlamayıp üstüne de nafaka istemişsiniz :))) hem para ile elde edilen şeylerden, hem de manevi isteklerinden hiç ödün vermiyorsun, üstüne çocuğun da olmuyormuş. valla bence senin eşini el üstünde tutman lazım da neyse. onun yerine adam bir de senin için ailesini silecekmiş, kendi evine annesini çay içmeye çağıramayacakmış. sokaktan yabancı gelse içeri buyur etmen lazım bizim kültürümüz böyledir sen kendi anneni eve sokmuyorsun. evet o da senin annen evlendiğin andan itibaren, annene nasıl hatalı davranışlarında hem sinir olup hem seviyorsan onu da seveceksin. ama işte hiçbir zaman onu annen olarak görmediğin için bu sorunları da hiçbir zaman aşamamışsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
bence sende özürünü dilemesin eşinde ailelerinden.ikinizde de suç var.sen herşeyi ondan bekliosun gibi.ailesini kabul ediceksin ya da bu evlilik yürümez cnm.ne sen ne de o ailelerinize kin gütmeyin.samimi olma sen araya mesafe koy ama güler yüzlü ol.yoksa yürümez biraz sende taviz ver

Ne olursa olsun kimse ailesini atmaz. Sizde babamdan özür dile diye diretiyormuşsunuz mesela. Aileniz ne yaparsa yapsın eşinizin yinede saygı göstermesini isterdiniz bence. Eşiniz doğru demiş isterse 3-5 kere evlenir ama ailesinden 1 tane var. Kv. ne yaparsa yapsın çizginizi saygınızı bozmayıp yinede arayıp hal hatır sorabilrdiniz. Çok içinizden gelmeyebilir ama saygı sevgi görmek istiyorsan göstereceksin bu böyledir. Bence evliliğinizi yıkan sizsiniz eşiniz değil. Elbette ailesini savunacak koruyacak. Bunca zaman yanınızda olmuş ama sizden bi ışık göremeyince taraf değiştirmiş normal olarak. Biraz ılımlı yaklaşabilseydiniz bence bu durumda olmazdınız. Ailesi " karını seviyosan biz gelmesekte olur" falan demiş. Bu yüzden kazandılar işte. Sizde ne kadar yalanda olsa iyi gibi davranabilseydiniz olaylar bu raddeye gelmezdi. Ailem dünyanın en kötü insanlarıda olsalar herşeyden cok sevdiğim eşim asla laf söyleyemez. Kaldıramam müsade edemem yani böyle bişeye. Neticede ailem nolursa olsun. 40 yıl kölelik yapsam yinede ailemin hakkını ödeyemem. Hatalısınız kusura bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…