kaynana ve 3 aylık evliliğin yıkılmasında son demler.akıl verin lütfen :((((

Babanin sorusunda olay bitmistir benim gozumde..
"Karin mi annen mi karar ver"
Annesi eger size cirkin bi iftira atip namusunuzu, haysiyetinizi, hurriyetinizi etkilemediyse, bu soruya hayirli bi evladin verecegi cevap bellidir. Sectigin kadin hayatindir demisler. Her erkek esinin annesiyle iyi gecinmesini ona huzur vermesini ister. Once aynaya bakip “ben nerede yanlis yaptim?” diye sorun kendinize. Baskalarini suclamakla o kadar mesgulsunuz ki, kendinizi olcup bicecek hic vaktiniz yok.. Huzur bulmak istiyorsaniz, once huzur verin..

Konu sahibi arkadaşım,
yazılanlar karşındaki tepkin hala aynı.
Hala tek bir pencereden bakıyorsun olaya.
İlk mesajımda dediğim gibi yine söylüyorum ben erkek olsam çoktan boşardım seni.

Ama eşin seni ne kadar sevmiş ki evlenmeden önce her kaprisini çekmiş.
Onu bırak annenin ve babanın yaptıklarından sonra bile boşanmak istemiyorum senden demiş.
İnsan biraz kıymet bilir.

Evliliğinin kurtulmasını istiyorsan sana verebileceğim tavsiyeler:
1. Eşinden ve ailesinden özür dile.
2. Eşinin kıymetini bil.
3. Eşini sen ve ailesi arasında kalmaya mecbur bırakma.
4. Aileni sizin evliliğiniz konusunda uzak tut. Onlara söz hakkı bile tanıma. Her şeyi ailene anlatma.
5. Eşinin ailesini sevmiyor olabilirsin, ancak saygı duymak zorundasın.
6. Artık evlenmişsiniz. Şu takıldı, bu yapıldı, şunları ben ödedim olayına girme. Girsen ne değişecek. Hiç bir şey.
7. Birazcık mütevazi olman da fayda var.
8. Son olarak da eşinin yerine kendini koy. Bakalım sen kendine ve ailene ne kadar tahammül edebileceksin?
Cevap olumsuzsa hiç bekleme ara eşini :)

Son düzenleme:
konu başlığında akıl verin lütfen yazmışsınız.
muhtemelen verilen akıllar hoşunuza gitmemiştir.
hatta içinizden "klavye kahramanlığı yapıyorlar, beni anlamıyorlar" diye geçirmiş bile olabilirsiniz.
herşey anlattığınız gibiyse bende arkadaşlara katılıyorum sizde suçlusunuz. demiyorum ki tek suçlu sizsiniz.
karşı tarafında hataları vardır elbet ancak siz kaş yapayım derken göz çıkarmışsınız sanki..

nacizane tavsiyem, hoşunuza gitmese bile yazılan yorumları es geçmeyin okuyun ve üzerine düşünün.
bazen insanın bir aynaya ihtiyacı olur kendini görebilmesi için.
işte bu yorumlar sizin için birer ayna bakmaya korkmayın.
belki olaylara bakış açınız değişir. bu da durumunuza çözüm üretmenize sebep olabilir.
yuva kurmakta zor, yıkmakta umarım hakkınızda hayırlısı olur sizin içinde eşiniz içinde..

Son düzenleme:
senin geçinmeye gönlün yok bırakda bari onların başı ağrımasın.

hem her kavgada adama defol de hem hızını alama ailecek rezilliğe doymadan biriniz tükürsün biriniz tokat atsın biriniz annen mi karın mı desin?????

şayet barışma sinyalleri alırsan al ananı babanı git kocandan ve ailesinden özür dile damat annenin terbiyesizliğini bile affederse sen onlara kul köle ol....

Son düzenleme:
Ne yaşadınız bilmiyorum mesafe başka, ailesini silmek istemek apayrı bir olay..
Benim k.validem bizi sözlüyken ayırmaya çalıştı bunu yüzüme söyledi, evlenirken hiç yardım etmediler ama ailesini silmeye görüştürmeme gibi bir hakkımız olduğunu düşünmüyorum. Hiç bir insanın böyle bir hakkı olamaz.

İlişkilerinizde sürekli boşanma lafı edip devamlı eşinizi evden kovmanız sorununuzu bile çözmeyi başaramayıp aile olamadığınızın göstergesi... Çok özür dilerim ama eşinizi bu şekilde terbiye edip yola getirmeye (!) çalışmışsınız ama insanlar sadece sevgiyle terbiye edilir.

Evliliklerde sürekli boşama lafını söylemek bununla eşlerin birbirini tehdit etmesi saygıyı kaldırıyor.
Sonrasında ilişkinize aileleri karıştırıp daha da içinden çıkılmaz hale getirmişsiniz.
Neden sinirinizin geçmesini çözüm üretmeye çalışmadınız ki.... ?

Eşinizin sizinle barışmak istemesi hala sevdiğininin göstergesi ama evliliğinizin sizin kendinizi değiştirmedikçe yürümeyeceğinize inanıyorum.

ben taki istemedim. nişanda 60 liralık kolye düğünde 2000 liralık set ve 1000 liralık bilezik taktılarsadece.gelinliğimide 550 ye diktirdim.ben devlet memruryum eşim 750 tl ye çalışan şirket işçisi ve o işi ben buldum.çoğu eşyamı ben almıştım. mobilyaları da araştırdım ettim 7000 liraya aldım kendim ödüyorum. ailem yardım talep etti kabul etmedim. ay sonun getiremiyorum.çoğu zaman yiyecek bir şey bulamıyorum.en son ki anlattığım kavga para yüzünden oldu. ona aylık 200 tl harçlık veriyorum.bana o bile kalmıyor.ben bile ses etmiyorum

Sayet isler yoluna girmezde bosanirsaniz emin ol sen en fazla bi kac ay sonra eyvahlar olsun ben ne yaptim diyeceksin ha esinde zararin neresinden donersem kar diyecek evlilikler sizin gibiler yuzunden bu kadar basite indirgeniyor ve sizler sayesinde ayaklar altina aliniyor bunlari kayinvalidesiyle oturan bir kadin olarak soyluyorum bizler sabir tasi denilen cinse giriyoruz heralde ama emun ol buda kurdugumuz yuvanin dagilmasina icimiz elvermeyecegi icin

Babanız ya annen ya eşin der
Aile boyu kayınvalidenin evi basılır anne damada tokat atar
Siz eşinizin evde kalan eşyalarını bir güzel toplar iki bir annesinin evine postalar.
Bunlar niçin yaşanıyor.
Bayram günü 15 dakika ziyaret edilen kayınvalideniz yüzünden.
Daha fazla ne beklediniz ki bilmem
Kimse siz evliyken sizi rahatsız etmemiş.
Siz mutlu olun gerisi önemli değil demişler.
Gerçekten daha ne istediniz

sen yüzüne tükür.annen tokat atsın polise avukata ne gerek vardı de. ne garip bir insansın

Hemcinslerimiz eşinden kıyasıya dayak yer polise haber verdim diye pişman olur

Sizin anneniz damada tokat atar yüzüne tükürür 'ailem haklıydı' dedir.

keske esiniz surda yazan yorumlari okusada akli basina gelse.. adam tokadi kovulmayi unutup barismak icin aramis.. yok yok bu adam seni sevmiyor bosver bosan gitsin coluk cocuk yokken...

canım yuva kurmak çok zor haklısın ama arkadaş bence bunu zorlaştırmış daha da ..belki de ailenin soğukluğunun altında bu istekler vardır..baksana altınlar için araba satmak zorunda kalmış sence altınların birazından vazgeçmeyip diretmek mi güzel yoksa olsun hayatım ben altın için araba satmana razı olmam napalım bizim mutluluğumuzdan başka bir şey önemli değil..halimiz vaktimiz yerinde sağlımız da var çok şükür yaparız ilerde..mi demek daha güzel..bence ailesi en çok buna laf etmiştir..yuvayı bozmak için ellerinden gelen her şeyi yapmışlar bozulmuş bence annesi tokat attığı an..bir kız annesi nasıl bu kadar ayaklar altına alabilir kızının evliliğini..şimdi bu adam bu kadına seviyorum dese ama ailen ömrü billah değil eve gelmek sokaktan geçemez dese haksız mı ? bi kere zaten kadın kızının evliliğini çokyan bitirmiş..arkadaşın da yüzlerine tükürüp evden kovdum demesi nafaka annesinin damadından nafaka alabileceğini düşünmesi de tuzu biberi olmuş..dürüst olmak gerek 3 aylık evlilik 30 yıllık evliliğe dönmüş iş bitmiş..daha iflah olmaz bu evlilik..ben erkek olsam zaten dönüp bakmam bile..kim ne derse desin ayıp diye bir şey var..

tatlım Allah kimsenin başına vermesin ama gerçekten bencede biraz alttan alsan zamanında iyi olurdu sende eşinin annesi gibi yapsan o zaman eşin gerçekleri görürdü sonuçta kırk kötüde olsa onun ailesi uzaklaşmanız senin fazla resmiyet koyman aranıza iyi olmamış bence daha 3 aydan çok yüzgöz olmuşsunuz

Son düzenleme:
Güzel kardeşim, gururlu arkadaşım , kendi iyiliğin için şurada yazılanlara azıcık kulak ver. En objektif yorumları burda alıyorsun çünkü. Düşmanın değiliz, seni tanımıyoruz niye boşu boşuna seni ve aileni suçlayalım ki. Demek ki var birşey, demek ki bir aynaya dönüp bakman lazım. Eşin ailenden niye özür dilesin ? Tokadı yiyen, saldırıya uğrayan o . Hem adamı evden kovmuşsun, hem de gitti diye hırslanıp ailecek evini basıp, darp etmişsiniz neyse ki onlar size uyup saç saça baş başa girmek yerine medeni insan gibi davranıp, kanun yoluyla halletmeye çalışmışlar. Nişanda , düğünde herşeye karışan kayınvalide ye mi yoksa tokat atana mı sınır koymak, silmek gerekir bunu da bir düşün. Sen kayınvalidenin yaptıklarından sonra burnundan kıl aldırmazken, eşin annenden tokatı yemiş , yazık hala yılbaşında sizinkiler ve onunkilerde beraber , büyük bir aile şeklinde kutlama yapmayı hayal ediyor yani senin gösteremediğin büyüklüğü ve olgunluğu gösteriyor. Sense "niye annenin salonu değilde babamın terası" diye soruyorsun , iyi de adam annemin salonu dese , " vay efendim , hala annesini, annesinin evini sayıklıyor " derdin , sana bahane çok çünkü.

Evlenirken , herşeyin iyisini güzelini istedim diyorsun, istenir tabi, gönül neler istemez,imkan olduktan sonra da alınır hepsi ki onlarda ellerinden geleni yapmışlar. Ben 10 yıllık evliyim, bırak kınayı, nişanı düğünüm bile olmadı, 1 sene kayınvalide ile yaşadım, eşim de ana kuzusunda, nasıl olmasın , 20 yaşında ama her kavgamızda annem dedi ki " kızım bunca yıl anneyle yaşamış, onu bilmiş, onu görmüş, sabret , sana da hak verdiği gün gelecek, daha çok yenisiniz" , ben ayrılmak istiyorum diye ailemin kapısına gittiğimde , babam eşimi çağırıp el ele tutuşturdu bizi " ben sizi hep böyle görmek istiyorum, hadi evinize gidin " diye gönderdi bizi ki tıpkı senin ailen gibi benim ailemde başta eşimi hiç sevmemiş ve istememişti. Şimdi düşünüyorumda o durumda benim babam eşime " annen mi karın mı ? " deseydi, annem eşimi tokatlasaydı , sonradan göreceğimi muhteşem yılları kaçırmış olacaktım. Evmiş , perdeymiş, eşyaymış, kaynana onu demişmiş Fasa fiso hepsi, insanın önce geçinmeye gönlü olacak. Kaynanam hala karışır, gelinlik giymedim , hala pazardan alınmış perde kullanıyorum ama huzurum mutluluğum yerinde çok şükür. Hala aşkla bakıyoruz birbirimize
Sen de şapkanı önüne al bir düşün derim ben , ne sen ne ailen sütten çıkmış ak kaşık değilsiniz , eşinse onca olaya rağmen hala boşanmak istemediğini söylüyor , demek ki gerçekten seviyor seni. Eşinle bir aile danışmanına gidin hiç değilse, ben kurtarılabilir görüyorum durumu, tabi ailen sessiz kalmayı başarabilir ve sen de kendinizi dev aynasında görmekten vazgeçersen. Hakkında hayırlısı olsun, daha ne diyeyim

ancak bu kadar güzel anlatılabilrdi...çok güzel bayıldım..yeni evlilere ve evleneceklere çok örnek bir yazı bu..

süpersin canım ayakta alkışlıyorum iş her zaman kadında bitiyor istisnalar hariç boşuna dememişler yuvayı yuva yapan dişi kuş diye, kadın gögüs gerecek bütün zorluklara

Son düzenleme:
yazık eşine gerçekten o kadar üzüldm ki ona, kusura bakma ama nasıl bi benciliik bu sendeki hala kendini haklı görüp boşanıyomusun bide,
ve eşin seninle olanlara rağmen barışmak istiyor, sevmiş... ne diyebilirim ki

insan annesi babası evine gelsin istemez mi ailesini ağırlamak isteemez mi bunun nesi yanlış, sen gene mesafeni koyardın gene uzak dururdun arada bir yemeğe çaya davet ederdin o kadar. Hem eşinin gönlü olurdu hem sen dengeyi mesafeyi korumuş olurdun.

Ben eşim istemiyor diye evlenince ailemi evime almıyorsam benim evlatlığıma yazıklar olsun!!! ha ailem eşime çok çok kötü bişe yapmıştır o zaman ayrı..

birde ailen ve sen eşinin ailesinin evini basmışsınız, pesss. Sen tükürmüşsün annen eşine tokat atmış, sen bence kaynananı kötüleyene kadar annen için düşün bi bunu yapmaya nasıl cesaret etmiş!!!

birde kaynanan eşine biz gelmeyiz oğlum sizin huzurunuz bozulmasın dedi diye laf söylemişsin, pardonda kadın daha ne yapsın!!!!

senin gibi bencil insanlarla Allah karşılaştırmasın, ne hakkın vardı eşine bunları yaşatmaya.yazık adama o kadar üzüldümki

Okudum yazdiklarini sonra bidaha okudum kusura bakmada sen suclusun hemde yuzde yuz ne olucakti alttan alsan kaba bi tabir olucak ama itin hTri yoksa sahibininhatri war die esin icin yuwan icin azicik rol yapsaydin bari ewli bi kadin gibi dawranmamissin ki sen nail ailem annem babam diosan oda diyecek tabi olaya bak ya adamin aklesine kapi duwar senin ailenden ozu dilenecek sence o adam diler mi

Haaa bide tokat we tukuruk haaa pes wallaha pesss yani herkesin bi onuru war ewli barkli adama herkesin icnde tokat ustune ustluk senin ailenden ozur dilicek!!!!!

Maddiyatla ilgili yazilarinida yeni gordum bende cogu seyi yaptim maddi hemde manewi ama bu yazima kadar hic bir sekilde dillendirmedim hayat musterek degilmi sen okadar taki istemeseydin oda o parayla belki borcunu bitircekti ne oldu ceremesini yine sen cektin ben sehirde buyudum esim koyde sirf mahcup olmasin die sahte taki taktik hmde bile olmasini ben soyledi
Mutlulugumdan onemli HAYİR bisi diyimmi sen 32 yasindaymissin ben 23 ama inan ya hayat tecrubesi yOk yada herkes disi olsada yuwa yapamiyor sukurler olsun 40 binlik borctan 10 in kaldi onuda kapatiyoruz we birbirimizi bir gun bile kirmadik dunyewi seyler icin cok sewiyorum kocami sewgi emek ister bencillik degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…