- 27 Ocak 2016
- 560
- 208
- 103
- Konu Sahibi Kuzeymasal
-
Ne guzel ben yaptim yaptim yaranamadim dun esimle konustum hala kendi kafasina buyruk biz gelin aldik diyo bende gelin aldin hizmetci almadin diyorum ya hadi sus be diyo bana ben onlarin yerinde olsam seni bu eve bile sokmazdim dedi sok oldum neymis ayni sofrada oturup yemek bile yemiyomusum ben cocugumlami ugrasayim oturup yemek mi yiyim sizinle napicagimi sasirdim artik esimde anlamiyo artk hayattan sogudum herseye parliyorum cocugumubda piskoloji bozulcak agliyo diye sinirleniyorum bagriyorum oda korkuyo daha cok aglamaya basliyoBende beş aylık evli ve birlik oturan bi insanım tabiki kayinvalidemle anlasamadigim konular var ama eşim bana temizlik bile yaptirmaz ve savunur yemek yapmayı unuttum diyebilirim evlendikten sonra ve kaynanamda ağzını açmaz hersey eşinden geçiyor eşin seni savunmasa hiç huzurun olmaz
Evet aynen oyle gecen gun dedi benim huyumda suyumda gidin evinizi alirim gitmesseniz almam dedi oyle baka bakaldim dun aksam,konustum esimle baba yeri gibisi varmi ben babamin isini birkp baska isemi giricem dedi sacmalikmisHaftalık 200 lira çok az. Birde ağır bir iş yapıyor eşiniz. Başka iş baksın kesinlikle,ayrı eve çıkma durumu olur en azından. Kayınvalideniz rahat,bunların 3 kuruş geliri var ayrı eve çıkamazlar,ben ne istersem onu yapacaklar kafasında belliki.
olsa iyi kaynanasi fena.. bende sinir oldum. ayrı eve çiksaniz iyi..hiç bir harcama yapmadan,fatura,mutfak masrafı,pazar parası gibi,200 tl yi cep harçlığı , olarak alıyorsa,gidip bir elektirikli ısıtıcı alın odanıza.ayda 300tl gibi elektirik parası gelir.yatırsın eşiniz.kusura bakmasın baba olmak,öyle kolay değil.bebeğin sorumlulukları var.
İnsallah ise yarar artik oyle yapicam hep sustum ama biyete kadar artkAllah bilir eşinin sigortasını da yatırmıyorlardır. 200lira harçlık veren hiç sigorta yaptırırmış gibi gelmiyor. Herhangi bir sağlık sorunu olsa ne yapacaksınız düşünemiyorum bile. Kaç yıldır bu şekilde çalışıyor? Emeklilik için kaç ay kaybettiğini hesapla, bu şekilde giderse ileride emekli olamayacğını söyle. Asgari ücret alan başka bir işe geçse sigortasının da yapılacağını, babasının onun emeklerini sömürdüğünü, ileride başını çok taşlara vuracağını söyle.
Bir de o kombiyi açamamak nedir yahu? Kazan kaldır, çıngar çıkar, gerekirse komşular başınıza toplansın. Bağır el kadar bebeyi soğuktan dondurdun ne vicdansız insansın diye. Belki komşulardan utanır, cinnet halini görünce de senden çekinmeye başlar. Kocandan da korkma. De ki sen çocuğuna sahip çıkamadıysan ben çıkıyorum. Ağzı var dili yok onun hakkını babası savunmuyorsa ben savunacağım. Ne olursa olsun noktasına geldiğini anlasınlar. Sakın geri adım atma başka çözüm bulamadım senin durumuna.
Ne guzel benim esim sadece onun ustune gittiklerinde bagriniyo bana laf soylediklrnde agzini acmiyoolsa iyi kaynanasi fena.. bende sinir oldum. ayrı eve çiksaniz iyi..
bizde alt üstlüyüz kv bize karişmaz karişsa eşim şiddetle karşı çikiyo zaten bişeyde diyemiyolar:)
Sagol kuzum vallah dertlesmeye okdr ihtiyacim varki anlatcak kimse yok napicagimi sasirdmDertlesmek istersen her zaman dinlerim :) iyi geceler canim
Öncelikle geçmiş olsun. Kaynananın yanında mı kalıyorsun yoksa kaynanan mı sizinle yaşıyor. Bu önemli. Çünkü ev onun ise daha yüzsüz olup laf söyleyebilir. Ama ev sizin ise bir noktaya kadar karışabilir. O kapattıkça inadına gidip açın. Bu dünyada hiçbirşey çocuğunuzdan daha kıymetli değil. O çocuk daha ufacık. Hasta olunca gece vakti acillerin kapısını aşındırmaktansa sıcacık evde dursun çocuk. Kaynanan ayrı odada kalıyorsa (yaşlılar bazen tek kalmak ister) kapat o odanın peteğini o kalın giyinsin. Ama taviz verme derim. En sevmediğim şey, aile hayatına başkalarının karışması.Kizlar kaynanamla beraber yasiyorum 8 aylik oglum var ve kisin kaloriferleri actirmiyo neymis cok para geliyomus 3 faturanin toplami 100 tl yi bulmuyo cok geliyo diyo evin ici buzhane gibi hadi ben neyse ama bebegim var akil verin bana napicam esim soyluyo ben oderim diyo gerekirse ama nafile acinca niye actiniz kalin giyinin diyo gidiyo kapatyo hamileykende aynisini yapti evin icinde yorganla dolasiyodum ne yapmam lazimm
madem olmuycaksa o evi terket derim.Ne guzel benim esim sadece onun ustune gittiklerinde bagriniyo bana laf soylediklrnde agzini acmiyo
Malesf biz kaynanayla yasiyoruz onun evindeyizÖncelikle geçmiş olsun. Kaynananın yanında mı kalıyorsun yoksa kaynanan mı sizinle yaşıyor. Bu önemli. Çünkü ev onun ise daha yüzsüz olup laf söyleyebilir. Ama ev sizin ise bir noktaya kadar karışabilir. O kapattıkça inadına gidip açın. Bu dünyada hiçbirşey çocuğunuzdan daha kıymetli değil. O çocuk daha ufacık. Hasta olunca gece vakti acillerin kapısını aşındırmaktansa sıcacık evde dursun çocuk. Kaynanan ayrı odada kalıyorsa (yaşlılar bazen tek kalmak ister) kapat o odanın peteğini o kalın giyinsin. Ama taviz verme derim. En sevmediğim şey, aile hayatına başkalarının karışması.
Valla o zaman ya sen yüzsüz olup laf söyleyerek gidip gelip ısıyı yükseltecen. Ev onun olduğu için şuan muhtemelen sizi hala ona bağlı yaşıyor olarak görüyordur. Yani o olmazsa siz açta açıkta kalırdınız şeklinde bakıyordur. Ben neler neler gördüm. Sorunu bilimsel olarak çözün.Malesf biz kaynanayla yasiyoruz onun evindeyiz
Ay ilk defa duyuyorum o ne ya nerden bulucaz onuValla o zaman ya sen yüzsüz olup laf söyleyerek gidip gelip ısıyı yükseltecen. Ev onun olduğu için şuan muhtemelen sizi hala ona bağlı yaşıyor olarak görüyordur. Yani o olmazsa siz açta açıkta kalırdınız şeklinde bakıyordur. Ben neler neler gördüm. Sorunu bilimsel olarak çözün.
Kombiye oda termostatı alın. Uzaktan kontrol edersiniz, ya da programlarsınız kombi ona göre kendi kendine ısıyı yükseltir açar kapar. Bir nevi kaynana kombi savaşı olurÇokta anlamıyorsa elektronik aletlerden kurcalamak istemeyecektir. Yoksa diğer türlü o açtı ben kapadımla evde kavga kaçınılmaz.
ya ben sana bişey söleyim mi..Kizlar bugunde noldu kahvalti hazirladim kendime evde 2 tane yumurta kalmis pisirdim cayimi koydum oglusumun altini aliyodum kaynana geldi ne miz miz bu cocuk dedi daha kahvalti bile edemedim mizmizligindan dedim bi baktim hop geldi oturdu sofraya sildi supurdu hepsini bende oyle baka kaldim simdi gitti yatmaya bide bana diyo cok zayfladin cok cirkinlestin zargana gibisin su tipine bak bilmem ne bende dedim sen kendine bak ben yasima gore cok guzelim diyo herkes ona diyo ya cok gencsin babaanne gbi durmuyosun havalara giriyo pazarda buna birileri kiz falan demis onu anlatyo bana yemin ederm bu eve geldgimde beri hep hazir corba makarna yiyoruz ben yaptgm zaman yiyolar kadin ugrasmiyo hersyi salliyo sadece cay sgra iciyo acikmiyoda nasl yasiyo anlamiyorm
Bi ben basaramiyorum su ayri eve cikmaya ama gercekten kiraya cikcak durumumuz bile yok annemin babamin yanina donsem iki dbefa dondum babam cok seviyodun kactin diyo bi yandan kalmami istyo bi yandan istekiyo elalem ne der diyeya ben sana bişey söleyim mi..
benim teyzemin gelini kaynanasinda kalirmiş. o anlatiyordu anneme..
teyzem sobayı dahil yaktirmiyomuş hiç bişeysini dokunmazmiş... çocuk doğmuş.. halada öleymiş..
gelini canindan bezdirmiş. oğlu da annemden babamdan ayrılamam demiş öle olunca terketmiş çocuğuyla beraber...
sonra adam karisini geri getirmek için uğraşmiş baya.. sonra eniştem gitmiş tmm ayrı eve çiksinlar demiş..
teyzem ağlamiş olmazz demiş biricik oğlumdan ayrılamam demiş vs vs...
ayrı eve çikinca daha mutlu oldular. arkasindan çocuk daha yaptı gelin..
teyzem her firsatta gelip bi hafta kalir gidermiş. gelin bu firsati vermezmiş kovuyormuş kaynanasini
diyomuş ki burasi oğlumun evi demiş de demiş...halada anlaşamazlar...
oğlu da ben arada kaliyorum diyo napıcagimi bilmiyorum diyo.. ayrı eve çikmaya başaran gelindi:)
çok ucuz ev bile aldilar o ev rutubetli çikti. yıkacakmiş bina.. başka apartman yapılacakmiş.. daha ne olsun iki çocukla gayet mutlular..:) teyzem gidince bozuyor degiyo napcak işte:) gelin anlatmişti o kaldi aklimda. senin gibi çok zayifti oda şimdi maşallah iyi:)
Evet gidicemmadem olmuycaksa o evi terket derim.
Ay ne bicim insanlar var ya allahindan bulsun hepsiben teyzemi hiç sevmezdim çünkü senelerdir görmüyorum kadini..
bi kere hidirlezde gördüm. çok fena firçalamişim. ne biçim teyzesin felan. o zaman 15-16 yaşlarindaydim. düşün..:)
ama teyzemin oğluyla geliniyle görüşüyoruz çok iyiler onlar:)
elaleme bakma sen. sen babanin evine dön ki yarar belki.. olmazsa biyer işe girer çalışırsin çocuğunu annen bakar o kadar güçlü kadin olmalisin.Bi ben basaramiyorum su ayri eve cikmaya ama gercekten kiraya cikcak durumumuz bile yok annemin babamin yanina donsem iki dbefa dondum babam cok seviyodun kactin diyo bi yandan kalmami istyo bi yandan istekiyo elalem ne der diye
Kizlar kaynanamla beraber yasiyorum 8 aylik oglum var ve kisin kaloriferleri actirmiyo neymis cok para geliyomus 3 faturanin toplami 100 tl yi bulmuyo cok geliyo diyo evin ici buzhane gibi hadi ben neyse ama bebegim var akil verin bana napicam esim soyluyo ben oderim diyo gerekirse ama nafile acinca niye actiniz kalin giyinin diyo gidiyo kapatyo hamileykende aynisini yapti evin icinde yorganla dolasiyodum ne yapmam lazimm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?