• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam baş belası

Merhaba arkadaşlar ben 2 yıllık evliyim paylaşacağım kimse olmadığı için buraya yazıyorum. 2ay önce doğum yaptım. Eşimin ailesi ile akraba oluyoruz kendileri başka şehirde yaşıyorlar. Kayınpederim rahatsız o yüzden yanımıza tedavi için geldi Kayınpederim ile hiç bir sorunum yok ama kayınvalidem tam bir baş belası. Herşeyime karışır evime çocuğuma bıktım artık çocuğumu emziriyorum yemek vaktinde geliyor çocuk tok emzirme gel yemek hazırla diyor çocuk tok olsa emmez. Çocuğumun gaz sorunu var bazen öyle ağlıyor ki bilen bilir ne yapsam susturamıyorum kaynanam geliyor uzakta duruyor aç bu çocuk eminim sütün yok çocuk o yüzden ağlıyor sürekli bunu söyleyip durur saygımdan yine susarım. Göğüslerim biraz küçük annem hep derdi senin göğüslerin daha çok süt alır diye kaynanam tam tersine göğüslerin küçük süt yok içinde dedi bende artık dayanamadım allah vergisi estetik mi olayım dedim o zaman dan beri sütüm ile ilgili konuşmuyor. Şimdide çocuk ağladığında bahane bulamıyor sıcak o yüzden ağlıyor sıkıyorsun çocuğu diyor bana. O benim evladım nasıl sıkabilirim. Dün yine ağladı yavrum emzirirken bir anda ağladı ağrısı var anlıyorum. Kaynanam anlamıyor yine gelip çocuğu susturmayı beceremiyorsun dedi bende ağrısı var bir anda ağlıyor susmuyor ne yapabilirim ağzı dili yok ki söylesin de susturayım dünden beri konuşmuyorum. Eşime anlatıyorum sus idare etmeye çalış diyor artık idare edilemeyecek duruma geldi hamileliğim o kadar sorunlu geçti bir gün arayıp da nasılsın kızım demedi bugün gelmiş çocuğıma karışıyor. Kendi ağzıyla anneme ben çocuk bakmayı unutmuşum beceremem diyor ama car car da konuşuyor daha çok yaşadığım sorun var yazamıyorum. Böyle bir durumda ne yapmalıyım eşim güler yüzlü davran diyor ama nereye kadar yüzüne gülünce daha çok karışıyor. Doğumdan sonra zayıfladım geçen gün bana iskelete dönmüşsün dedi çok zoruma gitti resmen hakaret ediyor. Nasıl davranmalıyım bilmiyorum?
Ayyy aynılarını yasdım
İlk çözüm duyma.
İkinci çözüm aska yanında emzirme asla
Üçüncüsü polemiğe girme
Dördüncüsü ev senin çocuk senin nasılsa gidecek
Besinci eşin annesine desin ki karım daha lohusa
Sen daha lohusa sın kendini üzme
En minnoş halleri tadını cıkar. Gaz için de ilaç ver belki iyi gelir

ya siz ne sanıyosunu onlar gibi kv olmak kolay mı :işsiz: ne zahmetler cekiyolar az anlayışlı olun az ciddiye alın şu kadınları
susun oturun edebinizle eziyetinizi cekin ne için geldik bu dünyaya sonucta :kahve:

ay neyse sustum :KK70::KK70:
Kiz anam o eziyet cektirsin diyemi aci cekerek dogurdu beni.
Tamam bende anama soylim kaynanasin eziyet et damadina diyeyim bari:KK14:

Ağlayınca verin kucağına sustursun , susturamazsa kaç tane çocuk büyütmüşsün , tecrübeli olman gerek ama bir bebeği susturamıyorsun deyin.böyle böyle sizde ona laf çarpın . Kiloluysa ben zayıf olmayı seviyorum kiloyu hiç sevmem vs
Söylüyorum cahil almıyor kafası

Gecenlerde emzirme odasinda bir bebek feryat figan agliyor. Baska bir bebegin anneannesi mi babannesi mi artik bilemiyorum, gitti kizin elinden aldi bebegi bak boyle yapacaksin diye. Hoplatiyor ziplatiyor, alt degistirme masasina yatirip uzerine kapaklaniyor pis pis diye.
Yazik kizcagiz cok rahatsiz ama bir sey diyemedi bir türlü.
Bazilari sadece kendi torunlarina degil.baskalarininkine de musallat oluyor.
Allah bilir gelini ne cekiyordur elinden.
Benim ki de hoplatıyor zıplatıyor küçücük daha midesi ağzına geliyor resmen sözde tecrübeliler

kopmuyoruz aksine bağlanıyoruz :KK70::KK70: Allahııımmm bu bi işaret miiii

işte o yüzden kv ler gelip ağzımıza bile s..sa hmm anne ne güzel s... diycez Hoppa

aynı ogluna vuruldugum gibi ilk gördümde kv ye de vuruldum ben. gülme bak cidyyim o laf sokmalar o alttan emir vermeler beni benden aldı..:KK200: ah bide gelin hanım deyişi var aha diyorum o güzel laf sokmalardan biri geliyo pür dikkat gözlerm onda dinliyorum cünkü hiç bi hakaretini kacırmak istemiyorum
inanır mısın geçenlerde bana bi beceriksiz dedi kimse daha önce onun kadar güzel beceriksiz dememişti..
hey gidi heyyyy..
iyiki varsın kv(galp galp galp)
Gııı keptin bacım napti sana bu gadın ahahahahhaha kv tersten hayran olanı da ilk defa gördüm Allah canin almaya hakaret ediyo kadın saga:KK53:

Gııı keptin bacım napti sana bu gadın ahahahahhaha kv tersten hayran olanı da ilk defa gördüm Allah canin almaya hakaret ediyo kadın saga:KK53:
:KK53::KK53::KK53::KK53:aksam misafirim gelcek. kv dio ki baska yere sözüm var ama gelmeye calışcam(çağırmadım) canın sağolsun anne dedim:işsiz:

Merhaba arkadaşlar ben 2 yıllık evliyim paylaşacağım kimse olmadığı için buraya yazıyorum. 2ay önce doğum yaptım. Eşimin ailesi ile akraba oluyoruz kendileri başka şehirde yaşıyorlar. Kayınpederim rahatsız o yüzden yanımıza tedavi için geldi Kayınpederim ile hiç bir sorunum yok ama kayınvalidem tam bir baş belası. Herşeyime karışır evime çocuğuma bıktım artık çocuğumu emziriyorum yemek vaktinde geliyor çocuk tok emzirme gel yemek hazırla diyor çocuk tok olsa emmez. Çocuğumun gaz sorunu var bazen öyle ağlıyor ki bilen bilir ne yapsam susturamıyorum kaynanam geliyor uzakta duruyor aç bu çocuk eminim sütün yok çocuk o yüzden ağlıyor sürekli bunu söyleyip durur saygımdan yine susarım. Göğüslerim biraz küçük annem hep derdi senin göğüslerin daha çok süt alır diye kaynanam tam tersine göğüslerin küçük süt yok içinde dedi bende artık dayanamadım allah vergisi estetik mi olayım dedim o zaman dan beri sütüm ile ilgili konuşmuyor. Şimdide çocuk ağladığında bahane bulamıyor sıcak o yüzden ağlıyor sıkıyorsun çocuğu diyor bana. O benim evladım nasıl sıkabilirim. Dün yine ağladı yavrum emzirirken bir anda ağladı ağrısı var anlıyorum. Kaynanam anlamıyor yine gelip çocuğu susturmayı beceremiyorsun dedi bende ağrısı var bir anda ağlıyor susmuyor ne yapabilirim ağzı dili yok ki söylesin de susturayım dünden beri konuşmuyorum. Eşime anlatıyorum sus idare etmeye çalış diyor artık idare edilemeyecek duruma geldi hamileliğim o kadar sorunlu geçti bir gün arayıp da nasılsın kızım demedi bugün gelmiş çocuğıma karışıyor. Kendi ağzıyla anneme ben çocuk bakmayı unutmuşum beceremem diyor ama car car da konuşuyor daha çok yaşadığım sorun var yazamıyorum. Böyle bir durumda ne yapmalıyım eşim güler yüzlü davran diyor ama nereye kadar yüzüne gülünce daha çok karışıyor. Doğumdan sonra zayıfladım geçen gün bana iskelete dönmüşsün dedi çok zoruma gitti resmen hakaret ediyor. Nasıl davranmalıyım bilmiyorum?
ne söylerse söylesin hiç cevap verme duymamış gibi sinek vizildiyor gibi yap.kendi kendine konuşsun dursun. peş eder.

yorumları uzun uzadıya okumadım da..
içinizden gelmeyen bir tavra girmeyin.
saygı da bir yere kadar.
lohusanın yanına gelip, "çocuğu bırak yemek hazırla" diyen insanda vicdan merhamet aramayın.
iletişim kurmayın, laf söylediğinde de ters ters bakın gözünün içine bir şey söylemenize gerek yok.

yeni anneye yapılacak en büyük kötülük sütüyle ilgili yapılacak yorumlar.
eşim ve annem, ilk bebeğim doğduğunda, çok ağlayınca, gelen giden de konuşunca
arkalarından kulağıma fısıldar "duyma, takma doktorun dediğini unutma, sütün var" diye tembihlerlerdi.

duymayın. sütünüzün yettiğine inanın.
daha ne kadar kalacaklar?

Back
X