Kaynanam düğünden önce yeni kurulmuş evimde kalacakmış?

Hasta ol numaradan balayına gitmicez evime gelcem direkt cok bulasiciymis corona kapmisim de salla. Ne bilim kanamam var kalkamicam 3-5 gün Absurdles ya oturur gulersin sonradan hem :)

Alma eşyaları. Balayından önce git al. Valla ben senin yerinde olsam öyle yapardım. Öyle aileye böyle gelin... ben olsam almazdım eşyaları. 1-2 gün otelde kal, sonra zaten balayına gideceksin. O sırada da eşyalar gelir. Ya da eşyaları komple evlendikten 1 hafta sonra gelecek şekilde sipariş et. Balayından dönünce gelsin eşyalar. Tertemiz kurulsun. Ohhh içim rahatlar valla. Ayıp ya hangi çağda yaşıyoruz. Çeyiz serili evi ilk gelin kullanır o kadar.

Bu durum biraz üslup konusu ile ilgili olabilir. Düğünden önce de benim eşim bizim evimizde kaldı, kendi evleri inşaatta idi. Yine düğünden önce bir kaç akrabası kaldı ama hep müsaade istediler. Hatta şehir dışından birisi geldi acil kalacak yer ihtiyaçtı bizim tanıdığımız onu da ağırladı eşim orada.
Kayınvalideniz size resmen misilleme yapmış yatak odası hariç herşeyi kullanacağım derken vs. Ailenizle düğün öncesi nasıl gelini gidileceğini ile ilgili konuşulmadı mı hep birlikte hiç

O eşyaları değiştiririz vs diyen nişanlın da bi acayip. O insanlar zaten siz de gelip kalacaklar seneler içinde defalarcA. Çeyizse çeyiz. Elbet evi toparlayıp gidecekler dir düğünden sonra temizlik yaparımlar da biraz abartı geldi.

Okudukça hayal ettim hayal ettikçe sinirlerim zıpladı umarım konu gerçek değildir
Ne var bunda canım diyen 17 yaş grubuyla bu konuyu 6 7 sene sonra tekrar konuşmak isterim

Ben hiç misafir takıntısı olan biri değilim gelsinler 1 ay kalsınlar hiç gocunmam. Görümcemler falan da arada gelip çoluk çocuk kalırlar. Herşeyimi de kullanırlar. Artık nerde ne var öğrendiler. Ama bu benim ceğizimi koyduğum, 1 bardağını dahi kullanmadığım,kapısından gireceğim günü hayal ettiğim eve yapılsın istemezdim. Herşeyin bir usulü var. Ama şu da var ki. Kalacak yer bulamamış düğün masrafından sonra otel masrafını karşılayamayacak durumda olabilirler. Daha önce otelde kalmamış otel fikrini yadırgıyor olabilirler. Benim fikrim ya eşiniz ya siz onlara kalacak biryer ayarlayın. Tatsızlık çıkmadan halledin yoksa düğünde burnundan gelir olan yine sana olur..

Ama nişanlın olacak kişi annesi ve babasının kullandığı eşyaları çöpe atacak kadar anne babasına değer veriyorsa evlenince sen bunun çeyreğini bile ya görürsün ya görmezsin eş kisisinden benden söylemesi..
Yahu bunlar vebalimi sokakta mi kalıyorlar ki kullandığı eşyaları çöpe atılıyor cidden insanları anlayamıyorum bazen annen ve babana neden böyle yaparsın ki..
Ayrıca uzak sehirden geliyorlar senin annenlerde elini taşın altına koyup davet etmemişler ee sokaktami yatsınlar.. elbette orda kalacaklar ki bunu aynı durumu yaşamış biri olarak söylüyorum en mantıklısı gidip orda kalmaları.. merak etme evimi ilk onlar kullandı ama bulduğumda tertemizdi..hiç atılacak kadar kötü olan yada mikroplu bir esyamda yoktu..

Canim kesinlikle haklısin ve insanin bütün hevesi kırılıyor ben seni çok iyi anlıyorum çünkü bende yaşadım ayni şeyleri benimde 2 gorumcem gidip benim evde kalmışlardı kalmalarını geç babam ben seviyorum diye kuru gıda falan almisdi hepsini açıp yemislerdi sandigima girp mendillerimi almışlardı makyaj fircalirim kulanilmisti ve ben isyanlara girmiştim ama esimlede arami bozamazdim ki babasının evi de bir sokak yukarimda hani yer yok düğün var millet geldi hadi 2 tane amcasının evi de ayni sokak da bu kadarı da yapılmaz dedim eşim için huzurumu kacirmadim açıkçası ama sen izin verme bence kesinlikle

Ne terbiyesiz insanlar var ya
Hem kendilerini hem oğullarını başkalarına karşı rencide ediyolar
Kesinlikle izin vermeyin kalmalarına
Yarın bi gün başınızı alamazsınız bunlardan
Gerekirse evlenmeyin sizi sinir etmek için yapıyolar

Kullanılmasını istemediğiniz eşyaları yatak odasına koyun ve kapısını kitleyin. Eğer evinizde kalmalarını istemiyorsanız kalacakları yeri siz ayarlayın, misafir edin.
Düğün masraflarını eşyaları nasıl aldınız mesela o konuyla ilgili hiç bir bilgi vermemiş siniz. Böyle şeyler böyle durumlarda önemli bir unsurdur. Adamların belki otele vermeye paraları yok. Bence başka durumlar var ve siz burada anlatmıyorsunuz. Kimseye cevap da vermiyorsunuz.

de gıdım dee.
ben nişanlıyken düğünüme 1 ay var çoluklu çocuklu iki aıle ağırladım.(halılarıma sçldı.şimdiki aklım olsa B.k davet ederdim ,mecburmuşum gıbı piskolojık baskı cabası.tanımadığım ınsanlar bırde. kımden çıktığını soylemıyım bu fıkrın,şimdi anlaşılmasın) 22 yaşında ya var ya yokum.
kv kaldı 1 ay kız kardeşimde 1hafta. eşimde 2 ay kaldı.
5-6 gun ıdare et. bır ay değil sabır bacım sabır.
en azından sen farkındasın .benım gıbı saf salak olsaydın ya, şimdi kendını yıyıp bitırırdın neden ızın verdım dıye.düğünüme gıderken halı koltuk sildim.ah salak kafam ahh.

Arkadaşta konuyu açmış gitmiş

Ay ne kadar sinir bozucu durum. Valla aşkımdan ölsemde düğün müğün kalmaz iptal ederdim. Gelecekte yaşayacaklarının alıştırma sı haberin olsun

Bana da teklif etmişlerdi bunu . Asla olmaz demistim bu tartışmaya açık bir konu değil benim için de . Doğrudan annesini arayıp istemediğinizi söyleyin. Içime sinmiyo deyin .

Bana da 10 gün öncesinden gelip kalmayı teklif etmişlerdi . Yapacağını yaptı gene düğünün olduğu sabah evime gelip kahvaltılarını yaptılar duşlarını aldılar . Nasıl içime oturduysa hala düşündükçe sinirleniyorum

Arkadaşımın kp si bir hafta sonra kanepesini sigara ile yaktı. Kız aylarca takım aramıştı. Ki oturma odamda sigara içisin istemiyorum demesine rağmen. Emanet ev bardak kırılır tencere kulpu yanar kararır. İlk kullanmak istemesinin neresi yanlış. Benim eşim dahi teklif etmeme rağmen eve birlikte gireriz birlikte kullanmaya başlarız demişti. İlçeye gidip geliyordu.

Otel rezervasyonu yaptırın, ben asla kabul etmezdim. Yeni evli çiftin değil 1 hafta evinde kalmak evine 40 gün gidilmez

Eşyalara bu kadar anlam yükleme lütfen mutlu huzurlu olmadıktan sonra ilk kim kalmış kullanmış bir anlamı olmuyor. Bir çanta alıp çıkıyorsun. Ben de yaşadım aynısını ilk tepkim senin gibi oldu ama kendi annem geleyim dediğinde hiç öyle düşünmedim.

Birileri tamamen bana ait özel bir alanla ilgili böyle emrivakilerle gelse, kendileri yetmezmiş gibi akrabaları filan da evimde ağırlamanın planını yapsa, ağır arıza çıkarır, ortalığı birbirine katarım ya. Burada söz konusu eşyaya, eve, evliliğe yüklenen anlamdan çok, sizi hiçe sayıp, fikriniz dahi sorulmadan, sizin olan bir şey üzerinde istedikleri gibi at koşturabileceklerini zannetmeleri. Bu sınırları belirlemek için iyi bir fırsat bence. Nişanlınızın da böyle hadsizlikler karşısında nasıl çözümler bulacağını görmek için de iyi bir fırsat. Öyle ince düşünceli insanlar olurlar ki, yeri gelir siz teklif edersiniz, otele, başka yere gerek yok, buyurun evimizde kalın diye. Ama "yatak odan dışında her şeyi kullanırım," diyecek cureti gösteren insana taviz vermeye hiç gerek yok. elmadilimi 'nin önerisini çok beğendim. Sizin ailenizin de kalmak istediğini ama izin vermediğinizi, dolayısıyla çifte standart olmaması açısından onların da kalamayacağını söyleyin. Gayet kibar üsluplu bir çözüm. Anlamıyorlarsa, bakalım nişanlınız bu işi nasıl çözecek, ona bakın.

Eltimde çeyiz dizilince koltuklarına kimseyi oturtmamıştı helede benim çocukları.şşmdi koltukların hali kalmamış bebeğinden dolayı amnnn gelip geçici takma

Bu lafa sakın ınanma , madem esya atıp yenısını alacak kadar delıkanlı , aılesıne gereklı cevabıda versın o halde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…