Kaynanam düğünden önce yeni kurulmuş evimde kalacakmış?

Kalıcak deyinxe sadece uyuma anlamında sandım ilk ama o kv sırf gıcıklığına evin altına üstüne getirir birde akrabalarını da sürükler peşine. Sen karışma nişanlı halletsin.

Bi otel ayarlayın en ucuzundan. Kalacak yerinşz ayatlandı dert etmeyin diyin

Bu kadar saygısızca yeni gelin evinde kalmaya niyetlenen kişiler yatak odasında da kalır, çekmecelerini de karıştırır. Orası artık oğullarının olduğu kadar gelinlerinin de evi . Size danışmadan kafalarına göre gelip kalacağız demelerine bende olsam bozulurdum. Mesele eşyalara bir şey olur durumu değil. Ev temizlenmiş eşyalar yerleştirilmiş. İnsan heves eder evinde her şeyi kendi ilk kullanmayı. Hem ince düşünceli insan olsalar kafalarına göre emrivaki yapmazlardı. Size sormadan gelen o evi temizlemeden de bırakıp gider. Kız yeni evli iken evi temizleyip eski haline getirmeye çalışmakla uğraşacak, çok saçma. Aileniz onları davet etmediyse bu da sizin ailenizin yanlışı ama. Sizinkiler davet etse zaten sizin eşinle kurduğun evde kalmaya niyetlenmezlerdi belki de. Anneniz yada babanız arayıp davet etsinler sizin yeni evde kalmaya niyetlerini bilmiyormuş gibi. Eğer yok biz çocukların evde kalacağız derlerse bizde daha rahat edersiniz desinler. Sen yada ailen yeni evinizde kalmayın derseniz kötü olursunuz onların gözünde . Esin söylemeli sizin yeni evde kalmamalarını . Ama ailen de davet etsin kendi evlerine mutlaka. Belki kabul ederler.

Bana sormadan gelicem kalıcam diyen, bir de üstüne herşeyini kullanicam diyen birileri eş ailesi de olsa afedersiniz o şehirde kaldığı 5 günde o eve adım atamazlardi. Annene babana postala, nasıl onlar kalicaz diyorlarsa annen de gelin annesi olarak kalamazsiniz desin. Annenler de evlerine çağırmak zorunda değiller illa ki otel bulunur.

Benim eşimin ailesi onların şehirde olacak düğüne giden 10 kişi için davet vs etmedi, zaten beşi anne baba kardeşlerimdi. Neyse ben düğünden bir gün önce gidip bir guzel otel ayarladım hiç mesele yapmadim. Muhtemelen duysalar zoraki olarak bizde kalsınlar falan derlerdi ama neden baskasinin evinde kalsınlar ya

“Hayır, asla kalamazlar” “tabi ki kalabilirler sorun yok” a karşı yorumları okurken iki tarafın gerekçelerine de hak verdim, kararsızım asıl merak ettiğim;
Bana ben düğünden önce evde kalırım biten yatak odana girmem geri kalan herşeyi kullanıcam dedi.
Size şöyle bir cümle kurulabildiğine göre daha şimdiden fazla mı yüz göz oldunuz acaba

Az düşünceli insanlar olsalar tertemiz özenle yerleştirilmiş eve gelip kalmazlar direk otel tutarlardı. Üstelik niye beş gün? Bir gece neye yetmiyor? Ve yanlarında da misafir getirecekler. Yeyip, içip, yatıp, kalkıp evi batıracaklar. Rezillik. Sinir olmakla haklısın. Nişanlın onlara otel ayarlasın.

Bu kadar önem veriyorsanız bu konuya kalmalarınızın vermeyin tabii. Nişanlınız bir yer ayırtsın otel mi olur ev mi olur artık.

Benim de evlenmeden önce kayınvalidem, kayınpederim, görümcem kızı, halası benim evimde kalmıştı. Hatta hiç duymadım mevzusu bile olmadı düşünün yani. Bir de normalde böyle şeylere çok dikkat ederler. Bir gece benim bildiğim, ben evlendiğim gün eve girdiğimde halası valizini falan aldı, sanki başka kimse yok gibi bizim evde kalmış bir gün önce. Bir de bana hiç söylemediler bile kaç gün kaldılar kimbilir...

kv kp kalsa hadi neyse de akrabalarını da çağırıp kalacaklarmış , ev panayıra döner. Böyle gelin evinde kalıpta daha gelinin kullanmadığı tencerelerde yemek yapıp tencereleri yakan , tabaklarını kıran , Mutfağı çöp ve bulaşık yuvası haline getiren , kızın üstünde yatmadığı nevresimleri kirleten , evin altını üstüne getiren bir aileye şahit olmuştum. Ki düğünden önce de o kadar temizledik özenle yerleştirdik evi , bazı insanlar gerçekten cahil bende anlam veremiyorum.

H huzuro verilecek en güzel cevap. Hem verilmek istenen mesaj verilir, bak kiz kendi ailesini bile kabul etmemis demekki hoslanmaz bu durumdan diye düşünürler, hem de alınmadan durum hallolmus olur.

Nişanlınız sizden yana ve Madem daha eşyaları almadınız,aldığınız yerle konuşun düğünden 2-3 gün sonra getirsinler.anladığım kadarıyla şuan bi düzeniniz var zaten.yoksa bile o süreçte otel de kalın hem yoğunluğunuz gider,anahtarıda verin onlara kalsınlar boş evde.Açıklamada eşyalar yetişmedi
. çok mu kötü gelinim ne

Ailen davet edebilirdi. Ben de bozulurdum davet edilmesek veya hiç bilmediğimiz bir şehirde nerede kalacağımız umursanmasa.

O değil o evde kalmasalar büyük ihtimalle pislik çıkacak.Ben üç ay nişanlı kaldım birgün eşimin ailesi gelinimiz diye değer verip oturmaya gelmedi düğünden önce zorla geldikleri (zorla diyorum şahidim çünkü gözümün önünde oldu eşim iki kez yoldan çevirdi kaynanamın teyzesine gideceklerdi)bayram ziyaretinde kahve yapmamışım diye beni kötü gelin ilan ettiler düğüne beş gün kala aynı teyze kaynanamla gelip ayrılın gerekirse ben ayırırım diye kafa tuttu rezillik çıkarmaya kalktı ve kına günü eşimin diğer elime yaptığı çeyrek yüzünden eşimi reddettiler kıskançlıklarından...Bunların hepsi 3-5 günün içinde oldu... Kınada düğünde yaptıkları hareketlerden nezaketsizliklerinden hiç bahsetmiyorum bile... Göze alıyorsan bu ve benzeri şeyleri yap yapacağını yada sessiz kal düğünden sonra koy mesafeni sen bilirsin...

hiç mi yok hayatınızda önemli şeyler
eşya nedir ki yani ne basit düşünceler bunlar
farklı şehirse insanlar nerde kalsın sokakta mı
mantıklı mı düşünceleriniz
böle şeylerle hayatı kendinize de karşınıza da zehir edip eşim soğudu benden diyosunuz
burda millet de insanlara beddua ediyo sizin yüzünüzden

Bence bunu tolere etseniz bile sonrası daha kötü olabilir. Baştan bir sınır koyun. Nereye kadar ilerleyebileceklerini görsünler. Ama bunu siz ya da aileniz söylese yanlış olur bence. Nişanlınız söylesin böyle bir sey istemediğinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…