Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Konusahibide birşey yazdı sonra kayıp oldu ortalıktan
Okadar soran olmuş
Nişanlın şuan nerde yaşiyor diye. Aileside geldiğinde orda yatsın yada otel, pansiyon, misafirhane bisürü seçenek var
Nasıl niye üzülmüş? Normal mi bu? Bence haklı kız. Onlar düşüncesizlik yapNeden bu kadar üzüldüğünü anlamadım. Eşyaya bu kadar anlam vermene gerek yok.
Ama onların da sizden musade istemesi lazım, o konuda kabalık etmişler.
Davet etmeniz isabet olur, yumuşak bir şekilde, onları düşünmüş gibi. Ayıptır olur mu öyle şey falan derseniz daha beter inat yapıp orada kalabilirler.
Kız belli ki kuracağı düzeni ilk kendisi kullanmak istiyor. Neden bu kadar anlayışsız lık? Tabiki de ya otelde ya annemlerde diyecek. Yok öyle diretip gönül yapmadan ben kalıcam ben kullanıcam diyen bir kaynanaya boyun eğmek. Kendinden ödün vererek başlarsa o şekilde devam eder. Ben öyle başladım keşke de başlamasaydım.Ay Allah aşkına yaa yemeyecekler ya evinizi evde ne kullanabilirler ki eşya olarak yani zaten evde yemeye içmeye birşey olmaz dışarıda yerler ya da aperatif alırlar zaten kınası düğünü koşturmacası derken akşam yatmaya ancak evde olurlar hem ev görmeye çeyiz görmeye gelecekler zaten eve. Yok eşyaları kullanırlarsa eşiniz çöpe atarmış da falan ne yapacaklar afedersiniz içine mi edecekler ne bu eşya sevdası illa ilk ben giricem de ben kullanıcam yeni gelinim ben havaları anlamıyorum.
Bende başka şehirden gelin geldim yaşadığım şehire çeyiz yerleştirdik o gün dönemezdik kaldık annem yengem ben yeni döşenen evimizde, sonra da düğün için gelindi yine ben evimi açtım annem kaynanamda falan rahat edemezdi bizde kaldı düğün için 2 gün yatak odama girmedi salında yattı eşyaları tabakları da kullandık yıkadık ne var bunda Allah aşkına valla zor insansınız yazık eşinize bu kadar anlam yüklemeye gerek yok yatağınıza yatmasınlar yeter sizin aileniz gelse otelde mi kalın dersiniz?
Kızın ailesinde kalsın. Ben orda kalıcam diye bir uslüp olamaz. Siz yaptınız diye onun yapması veyahut anlayışlı olması şart değil. İçine sinmemiş belli ki. Neden kızı suçlayıcı yazılar yazılıyor çözemedimDamada bak ailesinin kullandığı herşeyi atarım için buruk olmasın demiş.Valla millete ne kadar çok para var.Benim de 3 kaynım,bir görümcem,bir eltim,eşim ve yeğeni benim gelin geleceğim evde kalmışlardı.Kına ile düğün arasında.İnsanlar şehir dışından gelmiş.N'apsınlar?Valla millet ne kadan geçimsiz.Hiçbişeye tahammülünüz yok gençlerrrrr,
Kızın ailesinin evinde yer olacağı ne malum?annesinin babasının misafiri olmayacak mı?Damadın ailesinden bahsediyoruz ya.sizde kızı kışkırtıyorsunuz.Biz size laf ediyor muyuz?Kızın ailesinde kalsın. Ben orda kalıcam diye bir uslüp olamaz. Siz yaptınız diye onun yapması veyahut anlayışlı olması şart değil. İçine sinmemiş belli ki. Neden kızı suçlayıcı yazılar yazılıyor çözemedim
Bak canım benim için nasıl rahat edecekse ona göre davran. İlk sen kullanmak istiyorsan bırak önce eşin senin yanında bir ailesiyle konuşsun. Ben evimi ilk eşimle beraber kullanıp açmak istiyorum. Lütfen saygı duyun. Annenleri de ayarla bu arada sizde kalırlar. Eşinde annesi sizi bekliyor yeriniz hazır desin. Hiç olmadı bir otelde bir kaç oda tutun. Sen onlara özenle dayayıp döşediğin ilk eve nasıl gireceğinin hayalini kurduğun mutfak malzemelerini kendinize göre seçtiğin evin kapılarını açmak zorunda değilsin. Bunu sana diretemezler. Diretmemeleri de lazımdır bu senin ilkin sonuçta. Eşin yumuşak dille anlatamıyorsa yada ailen yer açamayacaksa otel hazır deyip kestirip atsın. Düğün öncesi neden moralinizi bozuyorlar anlamıyorum. Yani yeni gelin evinde kalmak ne demek hemde 1 hafta.. Yer olmasa veyahut alternatif o zaman tamam. Lakin uygun da değil bence. Ben olsam kabul etmezdim. Anahtarı alırdım. Seni olurda ararlarsa yer çok. Evimizi ilk biz açıcaz lütfen yanlış anlamayın şimdi kapatmam lazım filanca çağırıyor müsait değilim annemlerde görüşmek üzere deyip kapatırsın. İnşaAllah düğün öncesi bu olay büyümez de biterKaynanamlar uzak bir şehirde yaşıyorlar bizde evlenevğim kili ile başka bir şehirdeyiz evimizi burdan aldık burda kurucaz düzenimizi. Kaynanam ve kayınbabam bide görümcem düğünden birkaç gün önce gelicek buraya ama bizim yeni kurduğumuz çeyizlerimi dizip kapattığım evi açıp kalacaklarmış burdaki düğünden önce gelip düğün bitene kadar yanş rahat 5-6 gün. Nişanlım beni haklı buluyor. Fakat babama ne diyeceğim ben orda kalacağım dedi diyor ben çeyizi dizilmiş olcak baba dedim diyor telefpnu kapattı diyor. Bende niaşnlıma ben niye önce kaynanam görümcem kayınbbabamın kullandığı eve gidiyorum diye siren ettim. O kadar üzüldüm içim burkuldu ki ne yapacağımı bilmiyorum. Kaynanam zaten sürekki benle brişey konussun bunu başka şekilde gidip nişanlıma anlatıyor bana karşı doldurmaya çalışıyor. Bana ben düğünden önce evde kalırım biten yatak odana girmem geri kalan herşeyi kullanıcam dedi. Hiçbirşey demedim konusmadım. Nişanlımda dedi ki annenler hiş aramadıkları için babam orda kalıcam diyo dedi annenle bir konuş bizimkileri arasınlar davet etsinler. O zaman kalmazlar belki dedi. Hatta için buruk kalmasın olurda babamlar gelip kalır kullanırlarsa esyalarını ben o evdeki tüm esyaları çöpe atar sana yenisini alırım için buruk kalmasın dedi. Bende annenlerin yaptığı brişeyin acısını senden çıkarmam öyle brişey yapmana gerek yok ama hevesim kırıldı dedim eşyada bakasım yok alasımda yok alsam kaybanam kayınbabam gelşp kurulacakalr benimd üzenleyip temizlediğim evi dedim. Evlendiğim gecede gelip ev temizlerim bir haftada ev kirlenir dedim. Ya bu hangş yörede var nerde var yani nerde görülmüş gelinin öeyizi dizilip kapanan eve girip kalındığı kaynana kayınbabanın. Ha şunuda eklemeyş unutmuşum bide demişlerki annesigil e bizim akrabalarımızda gelir düğüne onlarıda ağırlarız orda. Yani ne yapacağın şaşırdım. kendi kalacakları yetmiyomuş gibi bide akrabalarını ağırlayacaklarmış. ben kendi annemle nasıl konusup halledebilirim bunu bizimkieler arasa sizce kalmazlar mı ? Bana fikir verin çok moralim bozuk
Kızı neden kışkırtayım? Kendimi onun yerine koydum. Şahsen ben asla kabul etmezdim. Neden yer olmasın? Olmazsa da otel var. En iyi şekilde ağırlanırlar. Yada annesine gelecek misafirlere otel açarlar dünürler aynı yerde kalır. Nasıl normal gelebiliyor bu durum size çözemedim. Kaynana mısınız acabaKızın ailesinin evinde yer olacağı ne malum?annesinin babasının misafiri olmayacak mı?Damadın ailesinden bahsediyoruz ya.sizde kızı kışkırtıyorsunuz.Biz size laf ediyor muyuz?
Bence sorun etmesinin tek sebebi eşiyle ilk defa kendisi kullanmak istiyor herşeyi. Belli ki özene bözene almış kızcağız. Cidden üzüldüm durumuna ben inşaallah da tatlı dille kimseyi kırmadan kendininde içinde kalmadan çözebilir. Gelin kaynana olaylarına dayanamıyorum. Destek olmak yerine köstek olmaları çok kötü..inan sorun ettigine degecek seyler degil. birak onlar ayibini etsin bende sehir disindan geldum geeldigim 2 gun gorumcemin salak kizi kaldi. dugun bitince kapilar kapaninca kocanla kalacak olan sensin
Bence sorun etmesinin tek sebebi eşiyle ilk defa kendisi kullanmak istiyor herşeyi. Belli ki özene bözene almış kızcağız. Cidden üzüldüm durumuna ben inşaallah da tatlı dille kimseyi kırmadan kendininde içinde kalmadan çözebilir. Gelin kaynana olaylarına dayanamıyorum. Destek olmak yerine köstek olmaları çok kötü..
[/Qaynen...
aynen... halbuki ne kadar ayip benimkiler dis cekime kadar gelmeye kalktilar AZ bidusunce olsa yeni gelin yani dugun sonunda bile epeyce bi gidilmez.
ee sizin için de aynı şey geçerli.Sizin şahsen sizin kabul etmediğinizi biz kabul etmek zorunda değiliz.Kaynana değilim çok şükür anlayışlı bir gelinim.Eften püften sebeplerle yuvamda huzursuzluk edecek bir gelin de olmadım çok şükür.İnsanlar aç milletin ne büyük dertleri var.Herkesin böyle sıkıntıları olsa keşke.Şahsen ben yapmam demek yerine yapıcı olun.O eşyalar kullanıldı diye ölmezsiniz ya da eşyanız eskimez.Üşenmeyip herkese cevap yazmayın.Muhattabım konu sahibi.Kızı neden kışkırtayım? Kendimi onun yerine koydum. Şahsen ben asla kabul etmezdim. Neden yer olmasın? Olmazsa da otel var. En iyi şekilde ağırlanırlar. Yada annesine gelecek misafirlere otel açarlar dünürler aynı yerde kalır. Nasıl normal gelebiliyor bu durum size çözemedim. Kaynana mısınız acaba
İnsanlar birbirini idare etmeli. Gelin duygusaldır gelin kendisini yuvasına hazırlar hayal kurar. Kadınlar olarak hepimiz zaten duygusalız. Belki de onu arka plana atıp direk kalıcaz filancalarda gelecek deyip emrivaki yapması da hoşuna gitmemiş olabilir. Sonuçta onun yuvası. Onunda söz hakkı olmalı. Biz kalıcaz denilemez. Bu kişilik hakkına saldırıdır. Bu ben derim sen yapacaksın boyutuna dahi gider. Sadece tatlı dille hallet ben inanıyorum eşinle bir olursan halledersiniz. Ne onlar üzülür ne siz. Yeterki birlik olmayı düşünün. Ya biz evi açacaktık deyin veyahut daha rahat edin kahvaltı vs derdiyle uğraşmayın diye otel odası tuttuk deyin. Aranıza huzursuzluk sokmayın. İlk izlenim her daim önemlidir. Ama isteğinize de saygı duyulmasını sağlamaya çalışınKızı neden kışkırtayım? Kendimi onun yerine koydum. Şahsen ben asla kabul etmezdim. Neden yer olmasın? Olmazsa da otel var. En iyi şekilde ağırlanırlar. Yada annesine gelecek misafirlere otel açarlar dünürler aynı yerde kalır. Nasıl normal gelebiliyor bu durum size çözemedim. Kaynana mısınız acaba
İyi de eşimde aynı durumdan müzdarip.ee sizin için de aynı şey geçerli.Sizin şahsen sizin kabul etmediğinizi biz kabul etmek zorunda değiliz.Kaynana değilim çok şükür anlayışlı bir gelinim.Eften püften sebeplerle yuvamda huzursuzluk edecek bir gelin de olmadım çok şükür.İnsanlar aç milletin ne büyük dertleri var.Herkesin böyle sıkıntıları olsa keşke.Şahsen ben yapmam demek yerine yapıcı olun.O eşyalar kullanıldı diye ölmezsiniz ya da eşyanız eskimez.Üşenmeyip herkese cevap yazmayın.Muhattabım konu sahibi.
Ohh ya sonunda biri benimle aynı düşünüyor.Ben bazı yorumları hayretle okudum ne olacakmış kalsalar, alt tarafı eşyaymış, yeni gelinmişte ne olmuş başı göğe mi ermiş vs... herkesin kendi görüşü tabi saygı duyuyorum ama hiç mi düşünce, saygı, görgü falan yok bu insanlarda yahu. Kusura bakmayın nasıl bir yetişme tarzınız var cidden sizin evleriniz yol geçen hanı mı merak ediyorum her isteyen istediği zaman kalabiliyor mu ? akrabalarını eşini dostunuda evinize getirebiliyor mu ? Sizin onayınız olup olmaması önemsiz mi ? Konu sahibi evet yeni gelin eşyalarıda yeni kendiside yepyeni bir hayata başlıyor. Hukuken gitse şikayetçi olsa bak bakalım o insanlar o evde bir gün kalabiliyor mu. Her şeyin bir yeri, yakışığı var. Bu yapılan işgüzarlık ve hadsizlik. Nişanlısı zaten fiyasko... allah yardımcısı olsun
Bence yol yakınken dön. Sonra Benim gibi ahlar vahlar edersin ama geç olur. Daha şimdiden başlamış oğlunu doldurmaya.Kaynanamlar uzak bir şehirde yaşıyorlar bizde evlenevğim kili ile başka bir şehirdeyiz evimizi burdan aldık burda kurucaz düzenimizi. Kaynanam ve kayınbabam bide görümcem düğünden birkaç gün önce gelicek buraya ama bizim yeni kurduğumuz çeyizlerimi dizip kapattığım evi açıp kalacaklarmış burdaki düğünden önce gelip düğün bitene kadar yanş rahat 5-6 gün. Nişanlım beni haklı buluyor. Fakat babama ne diyeceğim ben orda kalacağım dedi diyor ben çeyizi dizilmiş olcak baba dedim diyor telefpnu kapattı diyor. Bende niaşnlıma ben niye önce kaynanam görümcem kayınbbabamın kullandığı eve gidiyorum diye siren ettim. O kadar üzüldüm içim burkuldu ki ne yapacağımı bilmiyorum. Kaynanam zaten sürekki benle brişey konussun bunu başka şekilde gidip nişanlıma anlatıyor bana karşı doldurmaya çalışıyor. Bana ben düğünden önce evde kalırım biten yatak odana girmem geri kalan herşeyi kullanıcam dedi. Hiçbirşey demedim konusmadım. Nişanlımda dedi ki annenler hiş aramadıkları için babam orda kalıcam diyo dedi annenle bir konuş bizimkileri arasınlar davet etsinler. O zaman kalmazlar belki dedi. Hatta için buruk kalmasın olurda babamlar gelip kalır kullanırlarsa esyalarını ben o evdeki tüm esyaları çöpe atar sana yenisini alırım için buruk kalmasın dedi. Bende annenlerin yaptığı brişeyin acısını senden çıkarmam öyle brişey yapmana gerek yok ama hevesim kırıldı dedim eşyada bakasım yok alasımda yok alsam kaybanam kayınbabam gelşp kurulacakalr benimd üzenleyip temizlediğim evi dedim. Evlendiğim gecede gelip ev temizlerim bir haftada ev kirlenir dedim. Ya bu hangş yörede var nerde var yani nerde görülmüş gelinin öeyizi dizilip kapanan eve girip kalındığı kaynana kayınbabanın. Ha şunuda eklemeyş unutmuşum bide demişlerki annesigil e bizim akrabalarımızda gelir düğüne onlarıda ağırlarız orda. Yani ne yapacağın şaşırdım. kendi kalacakları yetmiyomuş gibi bide akrabalarını ağırlayacaklarmış. ben kendi annemle nasıl konusup halledebilirim bunu bizimkieler arasa sizce kalmazlar mı ? Bana fikir verin çok moralim bozuk
Eşi de bu konudan müzdarip demek istedim.ee sizin için de aynı şey geçerli.Sizin şahsen sizin kabul etmediğinizi biz kabul etmek zorunda değiliz.Kaynana değilim çok şükür anlayışlı bir gelinim.Eften püften sebeplerle yuvamda huzursuzluk edecek bir gelin de olmadım çok şükür.İnsanlar aç milletin ne büyük dertleri var.Herkesin böyle sıkıntıları olsa keşke.Şahsen ben yapmam demek yerine yapıcı olun.O eşyalar kullanıldı diye ölmezsiniz ya da eşyanız eskimez.Üşenmeyip herkese cevap yazmayın.Muhattabım konu sahibi.