- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Kayınvalidem geliyor diye sürekli ortam mu değişeceğim sizin ortamdan anladığınız dil kursu veya halk eğitim kursu mu belki bunlara gitmeyi tercih etmiyorum onun bulunduğu yerlere ben gitmiyorum o benim bulunduğum yerlere geliyor hastaneye başkasına ziyarete gittiğimde bile benim peşimden geliyor gerçekten sıkıldım komşularımız ortak bile değil onun görüştüğü kişiyle görüşmüyorum ama nafileSosyal ortamınızın kayınvalideniz ile ortak olabilmesi size ne anlatıyor?
Siz dil kursuna gittiniz, halk eğitime gittiniz de kv koştur koştur peşinizden mi geldi?
Benim işim çok, hatta daha da yapacağım çok şey var, son zamanlarda kendime kızıyorum telefona ayırdığın vakti azalt diye.
2 çocuk yetiştiriyorum, onlar icin ve kendim için okuyorum. Bu sene Tekrardan ilgi duyduğum bir alanda okuyacağım.
Ara sıra kendim için bir şeyler yazmaya başladım.
Çocukları çift dille büyütebilir miyim, neler yapılır diye okuyorum, birileri ile görüşmeye çalışacağım mesela konuyla ilgili bu hafta. Para kazanmıyorum su sıra ama insan kazanıyorum.
iki ayrı vakıfta koordinatörlük yapıyordum. Yürüttüğüm işlerin büyük kısmı bittiği için biraz boşa çıkmış oldum.
Size göre para kazanmak kötü bir şeyse kazanmayın. Gidin başka bir şey üretmenin yolunu bulun.
İftar sofraları sosyalleşmek için iyi bir fırsat aslında :)Ay dark ben senin kadar sabırlı felan değilim ya :)
Karşımdaki kişinin ona elli defa anlatılan şeyi hala anlamamada ısrarli duruşu baki olunca, ben hakikaten duvara konuşmayı daha mantikli bulurum.
Sosyallesmeyi; kayinvalide, görümce, çeyrek altın, kına çerezi, alt komşu teyze, enişte (el oğlu), mantolama, kıdem ve ihbar tazminatı, salata, yemek, iftar, ceviz kadar biber dolması sananlar var.
Sürekli temcid pilavi gibi isitip milletin onune koyarak aslinda alamadigi hirsini sagdan soldan cikaranlar var.
Bu konu başlıklarindan 70 tane var neredeyse
Millet bıktı ama o hala bikmadi farkında misin ?
Çünkü hayatı bu !
Başka da bir heyecanı ne bileyim kafasını dağıtacak başka bir amacı hevesi yok ki.
Ailece aksama kadar konuştukları konular da genel olarak bunlar inan bana.
Dedikodu kazanı gibidir vallahi bak falancanin gelini ile falancanin damadidir ortaya meze edilen.
Bazılarınız üzülüyor onu da anlamış değilim, niye uzuluyorlar ?
Bu hayat onun tercihi ve bu durumda olmaktan her gün kayinvalidesini kafaya takmaktan memmun, millet niye bunu anlamıyor onu da ben anlamış değilim işte.
Adı üstünde tereliye yaw, he deyip geçmek lazım.
Ben ne bileyim,akliniza gelmedi sandimÇünkü benim aklım yok evden birşeyler yapıp satabileceğim aklıma gelmiyor lütfen yaaa gerçekten konularına yorum yapmayı bırakın artık o güzel zekanızı kendinize saklayın.
Ben sana demiştim ahshahshaBen ne bileyim,akliniza gelmedi sandimakliniza gelmese de akilsiz oldugunuzu gostermezdi bu ya ,neyse.
Allah iyiligini versinBen sana demiştim ahshahsha
Deveye aha bu hendek deseydin daha karliydi
Kayınvalidem geliyor diye sürekli ortam mu değişeceğim sizin ortamdan anladığınız dil kursu veya halk eğitim kursu mu belki bunlara gitmeyi tercih etmiyorum onun bulunduğu yerlere ben gitmiyorum o benim bulunduğum yerlere geliyor hastaneye başkasına ziyarete gittiğimde bile benim peşimden geliyor gerçekten sıkıldım komşularımız ortak bile değil onun görüştüğü kişiyle görüşmüyorum ama nafile
Kız sen karadenizlimisin,vaaay topraaamEnişteleride elin oğlu bende elin kızıyım hani desen dört dörtlük adam böyle birşey yok görümcem kaç sene nişanlı kalmış kaynanam nasıl anlatır ailesinin onun onları ne kadar üzdüklerini ben onlara hiçbirşey yapmadım sadece uzak durdum onlarla kavga edip ağlatan mı kıymetli oluyor
Bunları yağmadığımı nerden biliyorsunuz ne komşumla dedikodu yapıyorum ne akrabamla herkesi kendiniz gibi bilmeyin.Sizin kendinize bir şey katacağınız herhangi bir ortam. İsterseniz kuran kursu olsun. Ahşap boyama kursu olsun. Gidin gönüllü kermeslerde falan çalışın. Nasıl bir ortam hayal ediyorsunuz?
Komşudan komşuya dedikoduya gideceğiniz, akraba ortamı dışında?
Kız sen karadenizlimisin,vaaay topraaam
Damada enişte der karadenizliler,gerçi babaannem derdi son, karadenizliler çözümcü olur,yakıştıramadım sana şimdi bak
Hayır doğumluyum Karadeniz değil
Ben de karadeniz doğumlu değilim,100 yıl kadar önce dedeler gelmiş,ama köken oralıyız yine de,nerde doğduğun önemli değil,köken olarak oralısın sanırım.Hayır doğumluyum Karadeniz değil
Bende Karadeniz'liyim ama bu hatun kadar kindar takık birini daha görmedim kendi yöremde,Allah kocasına kocasının ailesine yardım etsin. Ne çalışmaya yanaşıyor ne ara bulmaya. Sadecebizi delirtmeye çalışıyor. :)Kız sen karadenizlimisin,vaaay topraaam
Damada enişte der karadenizliler,gerçi babaannem derdi son, karadenizliler çözümcü olur,yakıştıramadım sana şimdi bak
Doğuluyum demek istedim memleketimde doğdum büyüdüm köken doğu yani dedeler falan hep aynı şehirBen de karadeniz doğumlu değilim,100 yıl kadar önce dedeler gelmiş,ama köken oralıyız yine de,nerde doğduğun önemli değil,köken olarak oralısın sanırım.
Yok ya,o kadar değil:))Eteği çalılara takıldı ablası,gör bak kurtarsın bir,yürüyüp gidecekBende Karadeniz'liyim ama bu hatun kadar kindar takık birini daha görmedim kendi yöremde,Allah kocasına kocasının ailesine yardım etsin. Ne çalışmaya yanaşıyor ne ara bulmaya. Sadecebizi delirtmeye çalışıyor. :)
He,anladım şimdi,doğumluyum deyince karıştıDoğuluyum demek istedim memleketimde doğdum büyüdüm köken doğu yani dedeler falan hep aynı şehir
Biz biraz mizahi bakarız olaylara,ve pratik düşünürüz,bu işimizi kolaylaştırıyor bence...Bende Karadeniz'liyim ama bu hatun kadar kindar takık birini daha görmedim kendi yöremde,Allah kocasına kocasının ailesine yardım etsin. Ne çalışmaya yanaşıyor ne ara bulmaya. Sadecebizi delirtmeye çalışıyor. :)
İlk gün biricik teyzesinin gelini sonraki iki gün yalnız sanırım çünkü doğum yapan kadınlar vardı odada erkek istemiyorlardı belki gün içinde görümcem kalmış olabilir sormadımBen çok merak ettim, kayınvalide ameliyat olunca yanında kim kaldı?banabenigeriver
Hadi hepinize allah acil sifalar versin o zamanİlk gün biricik teyzesinin gelini sonraki iki gün yalnız sanırım çünkü doğum yapan kadınlar vardı odada erkek istemiyorlardı belki gün içinde görümcem kalmış olabilir sormadım
Aynen eğer karadenizliysen bilirsin yani,onlar çok ciddiye almaz biraz mizahçıyız bu konularda umursanmaz yani çok fazla ama bu hanım gerçekten çok kindar diğer konularını bi okursan anlarsın.. :)Biz biraz mizahi bakarız olaylara,ve pratik düşünürüz,bu işimizi kolaylaştırıyor bence...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?