Ne var ki bunda benim kayınvalidem ya da kayınpederimle de sık sık telleşir eşim
kardeşiyle sürekli telleşir
bunda kızacak bişey göremiyorum
bakma sen, konu sahibeside bunu biliyor
maksat burda sosyalleşmek
bEN KONU SAhibini anlayabiliyorum a dostlar. Bir de diğer taraftan bakmayı deneyin. Zaten gıcık olduğu, pisliği, pasaklılığı, herşeyi batan bir kaynana var.Kadın üzerine düşeni yapsın önce, örnek bi anne olsun da ondan sonra arasın diye bir bilinçaltı var bence. Beğenmediğin bir kadının çocugu da olsa hergün hergün konuşup onu etkilemesi, kocasının da kendisinin istediğinden farklı bir insan haline gelmesi ihtimali...Muhtemelen o kadının yetiştirdiği çocugu da (kocası) eleştiriyor, beğenmiyor çoğu zaman ama şimdilik bunu kendisine itiraf edecek cesareti yok, o yüzden kaynana üzerinden gidiyor. Kocasındaki her aksaklığın sebebi olarak kaynanayı görüyor, çünkü yumurta tavuktan, koca da kaynanadan
Hergün araması bence de çok can sıkıcı esasında. Siz kendi annenizle kendi hergünkü konuşmalarınızı kıyaslamayın. Anne kız ilişkisi daha farklıdır, kaynanayla damat hiçbir zaman rekabet içine girmez, ama doğanın kanunu, gelinle kaynana girer. Görüntüde bir sorun olmasa da alttan alta her zaman potansiyel bir fitil vardır aralarında, ateşlenmeyi bekleyen. Kayananalar da bunu bilip ona göre yerini ve sınırını bilmelidir bence. Beni de rahatsız ediyor açıkçası hergün hergün arıyor olmaları, itiraf edeyim. Yani sürekli bir o ailenin yediği peynir, gittiği market, yaptığı çiş, neden bizim evimizin mevzuusu olsun? Azcık kendi hayatına bırakmalı bence o anne oğlunu ki, o oğlan da aile babası olduğunun ayırdımına varsın da evinin sorumluluğunu alsın. Gerçekten de bu kadar çok sık aranan evlat kendini halen o ananın eteğinin altında sanıyor.Sanıyor ki akşam yine anasının yemeğini yiyecek, karısı da evdeki sevgilisi. Ne eve, ne karısına sahip çıkan "yiğit erkek" modelinden uzaklaşıyor. Kendisini annesinin minnacık oğlu sanmaya devam ediyor. Sonra sürekli telefon olayının bir sakıncası daha, hani o anneerin üstün yeteneği var ya, moralini sesinin tonundan anlama, işte kaynanalr ev içindeki huzursuzluklara da müdahil oluyorlar bu sayede. Bir gün belli etmese, ikinci tartışmada belli etmeyecek insan evladı da tanımadım ben henüz. Sonra da kendi evindeki belki de akşama hallolacak mesele, anne "ses tonundan" anladığı için büyük olaylara dönüşüyor.
Konu sahibini çok çok çok iyi anlıyorum, ama diyorum ki, haklı olduğun başka konularda gerilim yarat,Başka sinirlendiğin şeyler yüzünden normalde belki de senin de sorun etmeyecegin şeyleri sorun haline getirince kocanın gözünde değerin düşer, hatta bu çok arama mevzuusunu kayınvalide duyar ve inadına inadına arar. Hani haklı olabileceği nadir konulardan ya, buradan yüklenir. bu senin kısmen haklı olduğun bir konu bile olsa ( bence) karşı "haklı görünümlü" ataklara çok açıktır ve kimse de sana bu konuda hak vermez, kendi anan baban bile. Bi ben hak veriyorum sana, çünkü ben de damdan düştüm
ama o pasaklı kadında bir iyilik yapmış
bu kızın kocasını doğurmuş, yetiştirmiş
başka birşey yapmasına gerek yok
hayret o kadının oğlunu nasıl almış, oğullar normalde anneye benzerde
Hamileyim oglum olcak baya ugrasdan sonra geldi oglum,
Bazen konulari gorunce uzuluyorum.
Anne kiz evladini arayabilir sorabilir de, neden oglunu ararmak sormak garipseniyor ki.
Boyle herseye pinpiriklenen gelin de cok zor.
Evlat bu, ayri sehirdelerse ozleniyordur.
Arayip sizi cekistirmiyosa, oglunu doldurmuyosa, bu kadar dert niye ediyosun?
ama o pasaklı kadında bir iyilik yapmış
bu kızın kocasını doğurmuş, yetiştirmiş
başka birşey yapmasına gerek yok
hayret o kadının oğlunu nasıl almış, oğullar normalde anneye benzerde
Canım neden iyilik olsun ki bir çocuk doğurmak? Hamile kadınlar bir çocuğun dünyaya gelmesine vesile olayım diye hamile kalmıyor zannımca.Çocuk SAHİBİ olmak için neticede. Kimse o kadın kendisini doğurmadı diye dünyaya gelmiyor değildir herhalde..Ruhlar alemini bilemiyoruz tabii ama sırası gelen birilerinin çocugu olarak geliyordur belki deYani kaynanayı geline iyilik yaptı, ona koca doğurdu, kocasına çocukken baktı, onu kocalığa hazırladı diye görmek çok mantıklı gelmiyor bana. Benim kaynana bana iyilik yapıp doğurmasaydı başka bir iyi bulacaktım nasılsa O kadının oğlunu nasıl almış dersen, o kadının da iyi yönleri var muhakkak, çocuguna sirayet etmiş olan.Ama bilirsin güzel taraflar evlilikten önce, pasaklı taraflar evlendikten sonra insanın gözünde büyür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?