Bir anne-kız ilişkisiyle bir anne-oğul ilişkisi daha farklıdır aynı değildir. Bayanlar daha duygusal varlıklardır. Annelerini özleyip sık sık arayabilirler. En ufak birşeyde arayıp anlatabilirler. Ama erkekler öyle değil. Her dakika ne olduğunumu anlatıcaklar arayıp. Belli bir zamandan sonra dedikoduya döner iş oda hiç hoş olmaz. Ya gelin çekiştirilir ya bir başkası çekiştirilir. Yani düşünemiyorum erkek ile annesi ne konuşabilirler. Anne iş yerinde bugün şunlar oldu, bugün alışverişe çıkıcak, arkadaşlarla aramızda bir tartışma yaşadıkbir arkadaşa çok kızdım, eve giderken otb. veya arabada şunlar şunlar oldu, akşam evde eşimle şunları şunları yaptık, az sonra yemek yiyeceğim sonrada tuvalete gideceğim mi???? Vallahi düşünemiyorum yani....
Bir anne-kız ilişkisiyle bir anne-oğul ilişkisi daha farklıdır aynı değildir. Bayanlar daha duygusal varlıklardır. Annelerini özleyip sık sık arayabilirler. En ufak birşeyde arayıp anlatabilirler. Ama erkekler öyle değil. Her dakika ne olduğunumu anlatıcaklar arayıp. Belli bir zamandan sonra dedikoduya döner iş oda hiç hoş olmaz. Ya gelin çekiştirilir ya bir başkası çekiştirilir. Yani düşünemiyorum erkek ile annesi ne konuşabilirler. Anne iş yerinde bugün şunlar oldu, bugün alışverişe çıkıcak, arkadaşlarla aramızda bir tartışma yaşadıkbir arkadaşa çok kızdım, eve giderken otb. veya arabada şunlar şunlar oldu, akşam evde eşimle şunları şunları yaptık, az sonra yemek yiyeceğim sonrada tuvalete gideceğim mi???? Vallahi düşünemiyorum yani....
Yazmışsın ya oraya "kocişinin herbişeysi" diye..
Bu "herbişey" in içine annelik de giriyor galiba.
"Hergün konuşmaları yanlış" ne demek yahu
Ne kadar çarpık bir düşünce tarzı.
sadece annelerine de ait degiller ama...
ayrica maalesef erkekler o zaman kendi evliliklerine adapte olamiyorlar, evin huzuru bozuluyor.
belki oğul duygusal falan değildir ve herşeyini anlatmaya gerek duymuyordur ama annesi bir bayan, ve bayanlar sizinde dediğiniz gibi duygusaldır ve herşeylerini paylaşmak isterler, bunuda oğullarıyla yapar
kızı olmayan anneler ne yapsın??
mesela benim kızım yok
sırf kadın hergün arıyor diye annesinemi ait oluyor??
bu nasıl bir mantık
burası kaynana ve kaynana adayı ittifakıyla dolmuş,
oğlunuzu vermeyin siz bence geline falan, asla evlendirmeyin, aynı evde telefonda bile arayın kim ne der ki o zaman.
bu dert küçümseme olayıda ayrıca ne rahatsız edici, arkadaşı bunaltmış demekki, zaten her gun değilde 2-3 günde bir yani bari biraz fırsat verse özletse kendini demek istemiş.
bizde yeni evliydik ilk 2 gün bunlar uygunmu değilmi demedi 5 kez aradı, 3. gün konuşmadık diye ağlamalara başladı.
oğlunuz değilmi ararsınız tabi arayın
her gun her saat arayın hatta. çukura düşecektir belki. aman dikkat et oğlum dersiniz.
Benim henüz çocuğum yok uzun yıllarda düşünmüyorum.... Kimsenin düşüncesine çarpık diyemezsiniz. Herkes aynı düşüncede olucak diye de bir kural bilmiyorum. Allah herkese akıl vermiş herkes faklı düşünür. Bu benim düşüncem. Her düşünceye açık ve saygılı olmayı öğrenelim....
açılın kızlar ..
king kaynana geldi ..
kk nın can kaynanası ..
sanirim siz biraz celisiyorsunuz.
Siz gecen konu acmisdiniz sanirim, esiniz ailesinin yanina gidicekti bi süre icin degil mi?
ona neden karsisiniz?
biz anlatamiyoruz galiba. Erkekler kendi evliliklerine ADAPTE olamiyorlar. AKillari annelerinde oldukca evde huzursuzluk cikiyor.
Ayrica bir arkadasin dedigi gibi erkekler herseylerini annelerine anlattikca, kaynana gelin atesini körüklüyor.
kız annesimi erkek annesimi ona göre muamele yapılıyoda
kaynanayı birazda anne gibi görmeye çalışsak aslında hiç sorun olmaz.ama önyargılarımız buna müsade etmiyor.besle büyüt hastalansa ayrılma başucundan,koskoca yıllarını feda et.sonra evlensin,aman aramayım rahatsız etmeyim.varmı öyle birşey.elbette arayacak.benim annem hergün arasa eşim rahatsızmı olacak.onlar annelerimiz,tek varlıklarımız,enbüyük armağanımız
Bir çocugun oldugunda hatta hamile kaldıgında onu içinde hissettiginde emin olki bu düşüncelerin degişicek
tam benlik bir konu,
kaynana adayıyım.oğlumla aynı şehirde ama ayrı evlerde yaşıyoruz,öğrencilik yıllarından beri.
hergün ararım, hatta günde 5 kere de ararım.buna hiç kimse engel olamaz.arayıpta dedikodu yapmayız.sadece sesini duymak,iyi olduğunu bilmek bana yeter,
günümün iyi geçmesini sağlar.
ayrıca oğlum evlendiği zaman,eşini de kısıtlamasını istemem, istediği zaman annesini arasın,istediği zaman gitsin.
bir anne evladını yetiştirirken neler çekiyor.günde bir kez telefonla görüşmesi çok görülmemeli.ama kaynana olacak kişi arayıpta sürekli gelinini
çekiştiriyor,gelininden dert yanıyorsa orasını bilemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?