kaynanam her gün oğlunu arıyor

Annemle birlikteyiz. Gün içinde en az beş kere ben onu, bir o kadar da o beni arar.
Bu kadar da değil artık. Her gün arıyor diye neden uyuz oluyorsunuz ki

kıskanıyor :d

her bayan bir başka rakibesini kıskanır...mesala sevdiğim annesinin yanında ben çok kıskanmaya başladım...

konu sahibinin üstüne çok gidilmiş
buraya konu açarken bir sinirle açıyoruz ne demek istediğimizi pek anlatamıyoruz sanırım
kayınvaldeler oğullarına bekarken davrandıkları gibi davranmak istiyorlar ki hergün aradıklarını sanmam
ama onlar artık evli bir hayatları var
ayrıca gelinlerin anneleri hergün arasa ve bunu kayınvalde öğrense rahatsız olur neden arayıp oğlumu rahatsız ediyorlar diye
ama gelini düşünen olmaz
hal hatır sormak için makul saatlerde aranabilir ama benim düşüncem birçok kaynana kendini unutturmamak için arıyo
karısıyla güne dalsın beni unutsun istemiyo
böyle durumlarda biz kadınlar kendimizi kötü hissediyoruz
kayınvaldem arasa oğlum yemek yedinmi hastamısın gibi şeyler sorsa eşime
ben kendimi kötü hissederim acaba iyi bakamadığımımı düşünüyor diye
benim 1,5 yaşında oğlum var ben çalışıyorum bakıcımız var
günün her saati kadını oğlumu sormak için arayamam
şimdi o snein oğlum oda paralı çalışanın sorman lazım diyeceksiniz
ama ben sürekli ararsam ne kadın oğluma nede oğlum kadına adapte olabilir
biraz kendi hallerine bırakmam lazımki anlaşabilsinler
tabiki arıyorum yemek yedimi iyimi diye
ama sürekli yemek yedimi ağladımı düştümü kalktımı diye arasam kadın bakamadığını düşündüğümü sanıcak
eşlerdeki durumlarda böyle ne diye sürekli rahatsız ediliyo
evde oturmuş kocamla tv izlerken tel çalsa ben kızarım neden sesi açık diye
her durumda böyle özel anlar olabilir her an tele bakamayacak ama inatla ararlar ayy bişimi oldu diye
kız anneleri böyle değil ama bende erkek annesiyim böyle düşünüyorum hepte böyle düşüneceğimi umuyorum

kayınvalide adayı olanları,minicik oğlu olanları çok iyi anlıyorum ben kızlar.
oğlum yok ama oğlum olmasını çok isterim. benden baya yaşça küçük bi erkek kardeşim var, kendi oğlum gibidir benim için.14 yaşında şu anda. hala bizim evimizin minik bebeği sanki.
yazın yaz kampına gönderdik kardeşimi, yalnızlığa kendi ayakları üzerinde duırmaya alışsın diye.
ailemi arayıp dedim ki" çocuğu zırt pırt arayıp rahatsız etmeyin"... onun orda kız arkadaşları olacak,gezecek tozacak çocuğu mahçup etmeyin dedim.
ki ben bile meraktan ölüyordum napıyor acaba bizim bebek oğlan diye..hala yemeğini ağzına yediririm kardeşimin, düşünün artık.
evlilik de böyle bişey aslında, kendi ayakları üzerinde durabilmeli insan. annesi bugün var yarın yok insanın, anneler aramasa da meraklanmasa da biz çocukları ayakta kalmayı öğrenebilmeliyiz. belli bir yaştan sonra işini gücünü almış koca adamı her saat aramak rahatsız edici geliyor bana da. 26 yaşındaki kocam dağda terörist peşindeyken annesinin merak etmemesinden doğal bişey yok, ama her saat araması da aslında oğlunu tehlikeye atmasına sebep oluyor.bunu da bir mantık terazisine oturtmak gerekir.

konu sahibi anneye gösterilen ilginin kendisine de gösterilmemesi yüzünden bunu sorun yapıyor sanırım. yoksa aramasında bir sıkıntı yoktur ama belli ki farklı şeyler hissediyor, belki yeterince sevgi, ilgi göremiyor. eşi tarafından bu duyguların salt annesine yöneltilmesi ise canını sıkıyor. kendini evlilikte kocası tarafından dışlanıyor gibi de hissetmiş olabilir. öyle olmasa bu kadar büyük bir sorun haline gelmezdi bu durum... sorun annesi değil yani, eşinin tutumu... çünkü eşi izin vermese anne bu kadar üstüne düşmezdi... bundan dolayı da konu sahibi rahatsız oluyor belli ki...

konuyu en iyi sen açıklamışsın arkadaşım.tbrk))))...katılıyorum sana.biz ilk evlendiğimizde babası ve annesi eşimi devamlı arıyomuş.bişeyler yiyomusunuz.pişirebiliyomusunuz.aç mı kalıyosunuz diye soruyolarmış.sonra bi baktılar. ben kaynanamdan daha çok yemek yapmayı biliyorum.pasta poaça yapıyorum.şimdi artık hiçbi sorunları kalmadı.oğullarından çok beni arıyolar.nasılsın kızım bugün iyimisin diye:)))).....dağlara taşlara sorunsuz bi evliliğim var.inş da böyle gider

Ya bir de her gün aramak yerine her gün gelseydi ne kaa şanslısın farkında değilsin bak... ehhe... :82:

Dikkatimi çekti...Aramamalı 'yı savunanların çoğunluğu henüz çocuk sahibi olmayan arkadaşlar..........

Son düzenleme:
Ya arkadaşlar konuyu okuyup geçiyordum ama yazmadan duramadım.
Burda sizlerin görüşlerine önem verilerek birşey sorulmuş fikir danışılmış vs.
Sadece bu konuda değil başka konularda da farkediyorum şu fikirlerimizi yazarken insanlara alayvari,aşağlayıcı tarzda yada azarlar tarzda cevaplar vermesek ne olur acaba.
Konu sana saçma yada düşüncene tersse yazmazsın birşey olur biter.
Fikir bildirmek istersende kendi görüşünü yazar kapatırsın konuyu

green33 ve kartalkız, bir de diğer taraftan bakabildiğiniz için sizi tebrik ediyorum. Kesinlikle işin özeti: o adamlar kendilerini evliliklerine adapte edemiyorlar. Kendilerini halen lisede çocuk sanıyorlar. Evin sorumluluğunu alamıyorlar.Sanıyorlar ki o hergün telefondaki anne, akşam da evde onu bekliyor. Valla ben şahsen benim anne babamın beni hergün aramasında bunalırdım. Hani alışveriş merkezlerinde olur ya tuvalet kapısının arkasında kontrol listesi, bugun şu saatte şu temizledi diye, imzası falan da olur, aynen bizimkiler o misal çalışıyor mesela. Aaa hatta iyi fikir. ben böyle bi çizelge hazırlayım olayın vehametini göstermek için. Hem bana da eğlence olur.
Pazartesi: abla, anne, amca
salı: baba, amca,abi
çarşamba: anne, amca, abi,
perşembe: anne, baba,anne, anne
cuma: abla,abla, abi, baba

o da bi şey mi benm sevgilim de her gün annemi arardı
arAma diyorum arıyor annem ilişkimize karışmaya başladığı an ilişkim bitti
dikkatinizi çekerm benm annem zırt pırt arıyo bi de

müstakbel kocam yandı yani

Dikkatimi çekti...Aramamalı 'yı savunanların çoğunluğu henüz çocuk sahibi olmayan arkadaşlar..........

Ben de aynısını düşünüyorum.
Evladını yetiştirirken her gün ona duyduğu aşkın, sevginin büyüdüğünü bilseler, ve kalbin evlat için nasıl çarptığını.
Bunun hastalık olmadığını, çok insani duygular olduğunu çözebilirlerdi.
Bazı ruh hastaları var. Birkaç tane. Onyar baz alınıyor nedense.
Oysa o insanların sadece evlatlarına değil, etraflarındaki herkese zararları vardır.

bişeyi konuşurken kendi başına geldiği zaman nasıl davranırım acaba diye düşünüp ondan sonra cevap vermek gerekiyomuş.ben bunu çok iyi anladım.önceden kınayıp ayıpladığım herşeyi şimdi kendim yapıyorum.aslında yaptığım biçok şey yanlış ve bunu biliyorum ama bana doğru geliyo.o şekilde davranmam gerektiğini düşünüyorum.amaaaaaaa sonradan düşündüğümde ne kadar saçmalamışım diyorum.kaynanaların yaptığı herşey gelinlerin gözüne yanlış geliyo.batıyo.ama öyle değil.benim eşimin bi lafı vardır.senin annen yapıyo küsmüyosun.eğerki bunun aynısını benim annem yapsaydı aylarca küserdin gitmezdin diyo.düşününce hak veriyorum eşime:)))))

şimdi ben de hergün annemi arıyorum belki bazen günde 3 kezden fazla
eşimde bundan rahatsız mı olmalı
annem de beni 10 kere arar nerdeyse

Son düzenleme:

kimse aramamalı yı savunmadı yada ben kendi adıma aramasın demiyorum sık aramasın kendi haline bıraksın diyorum ve benimde oğlum var erken ama bende bir kayınvalde olucam inşallah
ne hergün arar gelinimi sıkarım nede gelinin oğlumu sıkmasına zemin hazırlarım
erkek anneleri şunu anlamaları lazım iyi yada kötü ne olursa oğullarına oluyor
hergün aradığında bakınız konu sahibi huzursuz dolayısı ile oğulda huzursuz
ve bunu her kadın bilir ama zihniyet şu ben doğurdum hergün ararım
ee ben doğurdum evlendirmeyip kendime köle yapmayada hakkım var ozaman
böyle düşüncesi olanlar lütfen birtek oğullarını köle yapsınlar evlendirip hem oğul hem gelini köleleştirmesinler
sözüm size değil sadece erkek çocuk sahibi oldugumu söylemek için sizden alıntı yaptım...

benim de oğlum olsa, evlense, her gün ararım. hatta gün içersinde keyfim istediği kadar da ararım. buna karışacak gelinin de alnını karışlarım.. :82:

geleceğin kaynanaları belli olmuştur....ben son nesil sanıyordum şimdiki kaynanaları (herkesin iyiside var kötüsüde var ama o ayrı)

gelecektede varmış malesef... kızlar hergün konuşur anneleriyle ama erkekleri her gün aramak bana saçma geliyor...

onlar huzurlu olsunda haftada bir arasam ne olur....

bence öyle değil..

aramalı diyenler, empati yeteneği yüksek insanlar.. mesela forumda kendi ailesinin evinde gidip kalırken, eşinin ailesinin evinde kalmasına bozulan, ve bu sebeple, keşke evlenmeseydim diyebilen güzel kadınlar var :)

meselenin özü empati yeteneği.. ha doğumla birlikte empati yeteneği artıyorsa, o kısmı bilemeyeceğim :)

burası er meydanı değil bayan ..yazılarını okuyorumda hep karsı tarafı kıskırtıcı..sorunun ne senin ..stres mi atıyorsun burda milletı tahrık ederek...

2 kişi konuşurken 3. kişi hakkında pek iyi şeyler söylemiyorlar biliyormusun?

Genel yargılarla özel ilişkileri birbirinden ayırmak gerekiyor. Kimi cok sever konuşmayı kimi hiç sevmez. Tartışılması gereken konu şu; anneyle olan telefon görüşmelerine kim, hangi hakla müdahale edebilir?

Yani sunu söyleyesim geliyor, oğlu memnun anne memnun, alan razı satan razı, sen kim oluyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…