- 19 Ocak 2011
- 13.028
- 12.863
- 298
geleceğin kaynanaları belli olmuştur....ben son nesil sanıyordum şimdiki kaynanaları (herkesin iyiside var kötüsüde var ama o ayrı)
gelecektede varmış malesef... kızlar hergün konuşur anneleriyle ama erkekleri her gün aramak bana saçma geliyor...
onlar huzurlu olsunda haftada bir arasam ne olur....
geleceğin kaynanaları belli olmuştur....ben son nesil sanıyordum şimdiki kaynanaları (herkesin iyiside var kötüsüde var ama o ayrı)
gelecektede varmış malesef... kızlar hergün konuşur anneleriyle ama erkekleri her gün aramak bana saçma geliyor...
şuna ben empati yapamıyorum desenize..
kızlar ararmışmış, erkekler arayamazmışmış.. neden? çünkü sen anneni hergün arama hakkına sahipsin, ama kocan annesini hergün ararsa rahatsız olursun değil mi?
evet güzelim, Allah nasip eder de oğlum olursa, sizler gibi de gelinlerim olursa (benim 9 ay karnımda taşıyıp, 30 sene el bebek gülbebek büyüttüğüm oğlumu aramama müsade etmeyecek) elimden çekeceği olur..
Genel yargılarla özel ilişkileri birbirinden ayırmak gerekiyor. Kimi cok sever konuşmayı kimi hiç sevmez. Tartışılması gereken konu şu; anneyle olan telefon görüşmelerine kim, hangi hakla müdahale edebilir?
Yani sunu söyleyesim geliyor, oğlu memnun anne memnun, alan razı satan razı, sen kim oluyorsun?
kimse aramamalı yı savunmadı yada ben kendi adıma aramasın demiyorum sık aramasın kendi haline bıraksın diyorum ve benimde oğlum var erken ama bende bir kayınvalde olucam inşallah
ne hergün arar gelinimi sıkarım nede gelinin oğlumu sıkmasına zemin hazırlarım
erkek anneleri şunu anlamaları lazım iyi yada kötü ne olursa oğullarına oluyor
hergün aradığında bakınız konu sahibi huzursuz dolayısı ile oğulda huzursuz
ve bunu her kadın bilir ama zihniyet şu ben doğurdum hergün ararım
ee ben doğurdum evlendirmeyip kendime köle yapmayada hakkım var ozaman
böyle düşüncesi olanlar lütfen birtek oğullarını köle yapsınlar evlendirip hem oğul hem gelini köleleştirmesinler
sözüm size değil sadece erkek çocuk sahibi oldugumu söylemek için sizden alıntı yaptım...
Nedene saçma geliyor? Huzurlarını bozmadığı sürece hergün konuşabilirler Allah aşkına ne suç var bunda. Anne ya anne sizde annesiniz 9 ay karnınızda taşıdınız belki zor bi hamilelik geçirdiniz herşeye bebeğiniz için katlandınız, onu sıfırdan hayata hazırlıyorsun, yetiştiriyorsunuz, belki biraz abartı olucak ama yemeyip yediriyorsunuz siz sonra arama diyorsunuz. Ya annesiyle konuşuyor elalemin kadını ile değil.
Bir anne-kız ilişkisiyle bir anne-oğul ilişkisi daha farklıdır aynı değildir. Bayanlar daha duygusal varlıklardır. Annelerini özleyip sık sık arayabilirler. En ufak birşeyde arayıp anlatabilirler. Ama erkekler öyle değil. Her dakika ne olduğunumu anlatıcaklar arayıp. Belli bir zamandan sonra dedikoduya döner iş oda hiç hoş olmaz. Ya gelin çekiştirilir ya bir başkası çekiştirilir. Yani düşünemiyorum erkek ile annesi ne konuşabilirler. Anne iş yerinde bugün şunlar oldu, bugün alışverişe çıkıcak, arkadaşlarla aramızda bir tartışma yaşadıkbir arkadaşa çok kızdım, eve giderken otb. veya arabada şunlar şunlar oldu, akşam evde eşimle şunları şunları yaptık, az sonra yemek yiyeceğim sonrada tuvalete gideceğim mi???? Vallahi düşünemiyorum yani....
sen yakında kendinden de kıskanmaya başlarsın adamı şekerim
Şahsen hergün aranmak benim hoşuma da gitmez, gitmedi de,
benim kayınvalidem de hergün arardı, ne yaptığımızı merak ediyormuş göya.
Her gün rapor vermekte benim adetim değil malesef. Eşimin de her yaptığımızı anlatmasını istemem ayrıca.
1 gün aramasanız sesiniz çıkmıyor diye sitem etmeler.
Şu yeni evlilelere özellikle keşke nefes alacak bir alan bıraksalar, kimse devamlı ne yaptığını anlatmak zorunda değil.
Ama malesef annesinin oğlunu aramasına bir sınır getiremezsiniz, hoşunuza gitmemesi bana gayet normal gelse de.
Yalnızca siz hergün konuşmak zorunda değilsiniz, onun dışında oğlunu arayabilir.
Bazı şeyler zamanla da oturabiliyor, ilk zamanlar bir merak oluyor erkek tarafında,
ya da eski düzenden çıkmak biraz zaman alabiliyor.
aynen, benimde oğlum var, ilerde ben haftada bir anca ararım herhalde, çünkü telefonla konuşmayı hiç sevmem
arayan olsa kapatsa diye bakarım yani
kimisi her gün yaşadığını en ince detayına kadar anlatır ya, çok sever bu faaliyeti, o onu dedi bu bunu dedi, sonra bende dedim ki..., ay karar vereemdim mavimi yeşilmi ,sonra elim pembeye gitti bla bla bla.........
işte ben bunu yapmam, yapanlada konuşmam telefonda
bence öyle değil..
aramalı diyenler, empati yeteneği yüksek insanlar.. mesela forumda kendi ailesinin evinde gidip kalırken, eşinin ailesinin evinde kalmasına bozulan, ve bu sebeple, keşke evlenmeseydim diyebilen güzel kadınlar var :)
meselenin özü empati yeteneği.. ha doğumla birlikte empati yeteneği artıyorsa, o kısmı bilemeyeceğim :)
böyle düşünürsen sende huzursuz olursun ve oğlunda gelininden yana olur bir aramak o kadar menli yani hayatı zindan edersin mutlu olan oğlununa ve gelinine öylemi...
çok büyük konuşuyorsun ... çok çokkk.... sen benim gibi gelini bulursan öpüpte başına korsun ....
Kızlar her gün anneleriyle konuşabiliyor da, erkeklerin araması neden saçma.
Nasıl bir mantıktır bu.
Eşi annesini arıyor diye huzursuzluk çıkaran yoksa, neden huzur bozulsun ki
huzuru bozmadığı sürece hergün konuşsunlar hiç bir sorun yok ama kayınvalideler çok karışıyorlar ya şimdi sormuycakmı nereye gittiniz ne yaptınız ne yediniz vs.. gibi belki oğlu birşey söyleyecek kafası karışıp gelinine cepe alıcak var böyle insanlar canım malesef....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?