kaynanam her gün oğlunu arıyor

şuna ben empati yapamıyorum desenize..

kızlar ararmışmış, erkekler arayamazmışmış.. neden? çünkü sen anneni hergün arama hakkına sahipsin, ama kocan annesini hergün ararsa rahatsız olursun değil mi?

evet güzelim, Allah nasip eder de oğlum olursa, sizler gibi de gelinlerim olursa (benim 9 ay karnımda taşıyıp, 30 sene el bebek gülbebek büyüttüğüm oğlumu aramama müsade etmeyecek) elimden çekeceği olur..

kadınlar kulübü değil dövüş kulübü mubarek.... adamı şen kasap aramıyor adı üzerinde ANNESİ arıyor bundan doğal ne var cok rahatsız oluyorsan sen konuşmazsın olur biter kendi annenide arama eşin rahatsız olmasın

Kızlar her gün anneleriyle konuşabiliyor da, erkeklerin araması neden saçma.
Nasıl bir mantıktır bu.
Eşi annesini arıyor diye huzursuzluk çıkaran yoksa, neden huzur bozulsun ki

Nedene saçma geliyor? Huzurlarını bozmadığı sürece hergün konuşabilirler Allah aşkına ne suç var bunda. Anne ya anne sizde annesiniz 9 ay karnınızda taşıdınız belki zor bi hamilelik geçirdiniz herşeye bebeğiniz için katlandınız, onu sıfırdan hayata hazırlıyorsun, yetiştiriyorsunuz, belki biraz abartı olucak ama yemeyip yediriyorsunuz siz sonra arama diyorsunuz. Ya annesiyle konuşuyor elalemin kadını ile değil.

böyle düşünürsen sende huzursuz olursun ve oğlunda gelininden yana olur bir aramak o kadar menli yani hayatı zindan edersin mutlu olan oğlununa ve gelinine öylemi...

çok büyük konuşuyorsun ... çok çokkk.... sen benim gibi gelini bulursan öpüpte başına korsun ....

aynen, benimde oğlum var, ilerde ben haftada bir anca ararım herhalde, çünkü telefonla konuşmayı hiç sevmem
arayan olsa kapatsa diye bakarım yani
kimisi her gün yaşadığını en ince detayına kadar anlatır ya, çok sever bu faaliyeti, o onu dedi bu bunu dedi, sonra bende dedim ki..., ay karar vereemdim mavimi yeşilmi ,sonra elim pembeye gitti bla bla bla.........

işte ben bunu yapmam, yapanlada konuşmam telefonda

ben de çoğunlukla dedim zaten,hepsi için geçerli demedim..
Evlendirmeyip kendime köle yapıcam diyen kadın baştan evlendirmemek için elinden geleni yapar zaten...

Diğer arkadaşların da dediği üzere ,eğer gelinini çekiştirmiyorsa,oğlunu doldurmuyorsa bir annenin her gün aramasında sakınca yok kısmını savunuyoruz..
Oğlumu köle yapıcam,yastıklarına domuz yağı sürüp,büyü yaptırtıp onları ayırıcam zihniyetinde olanları değil.....
Ayrıca üzerime alınmadım,rica ederim...

Annemi arayasım geldi bak ama öğlene kadar iki kez konuşmuştum :82: Kayınvalidem de arar birazdan teee almanyadan arıyor, söylemeyi unuttuğu birsey olursa da yüzkere arıyo

Bazen oğlunun beynini yiyor, bazen de benim benim beynimi yerse söyleniyorum ama oğlunun beynini yerse karışmıyorum. Bana ne? Oğlu rahatsız olmuyorsa beni ne ilgilendirir.

huzuru bozmadığı sürece hergün konuşsunlar hiç bir sorun yok ama kayınvalideler çok karışıyorlar ya şimdi sormuycakmı nereye gittiniz ne yaptınız ne yediniz vs.. gibi belki oğlu birşey söyleyecek kafası karışıp gelinine cepe alıcak var böyle insanlar canım malesef....

Şahsen hergün aranmak benim hoşuma da gitmez, gitmedi de,
benim kayınvalidem de hergün arardı, ne yaptığımızı merak ediyormuş göya.
Her gün rapor vermekte benim adetim değil malesef. Eşimin de her yaptığımızı anlatmasını istemem ayrıca.
1 gün aramasanız sesiniz çıkmıyor diye sitem etmeler.
Şu yeni evlilelere özellikle keşke nefes alacak bir alan bıraksalar, kimse devamlı ne yaptığını anlatmak zorunda değil.
Ama malesef annesinin oğlunu aramasına bir sınır getiremezsiniz, hoşunuza gitmemesi bana gayet normal gelse de.
Yalnızca siz hergün konuşmak zorunda değilsiniz, onun dışında oğlunu arayabilir.
Bazı şeyler zamanla da oturabiliyor, ilk zamanlar bir merak oluyor erkek tarafında,
ya da eski düzenden çıkmak biraz zaman alabiliyor.

bence konu sahibinin tek suçu ilk msjda konunun içeriğini tam olarak yazması olmuş
sonrasındada tu kakaları duyunca yazmamış zaten
ilk msjda kayınvaldem eşimi hergün arıyo dolduruo deseydi aaa ne kötü kayınvalde olucaktı
rahatsız olduğu birşeyler var belli
bende rahatsız olurum oldumda zamanında
ünideyken bir gün arayıp nasılsın demeyen kayınvaldem evlendiğimizde oğlum çorap giydinmi diye bile arardı
yaşamayan bilemezlere hiç girmicem empati olayınada katılmıyorum bir yığın kişisel eğitim aldım enerjilerde dahil
ama hala geline inat olsun diye oğluna yapışan annelere empati ile yaklaşamıyorum
gelin nekadar kıskanıyorsa annede okadar kıskanıyor bence

benim anne babam yaşlı değil ama eşimin anne babası yaşlı sayılır. Çeşit çeşit hastalıkları var bir gün iyilerse bir gün kötü olabiliyorlar. Her gün aranıp hallerini hatırlarını sorunca çok mutlu oluyorlar. Ağrın var mı sızın var mı, bir ihtiyacın var mı diye sormanın nesi kötü. Belki, kendini o gün çok halsiz hissedecek ama rahatsızlık vermiyim diye kimseyi aramayacak ama sesinden anlayacağız, ihtiyacı olduğunu anlayacağız kalkıp gideceğiz. el değiliz ki aileyiz. mutfağıma karışmasın manasına gelen bir başlık açtım ama k.validem düşmanım da değil, eşimin aramasından da onun eşimi aramasından da rahatsız olmuyorum. Her gün konuşmak demek, illa her yaptığımızı söylememiz anlamına gelmiyor. Maksat, annecim babacım ben evliyim elbette bir ailem var artık ama elimi üzerinizden çekmedim, sana bir şey olursa ben yanınızdayım mesajını vermek... Ben hep empati yaparken abimle kıyaslarım, yine aynı şeyi yapıcam. Abim de annemi günaşırı arar, annem daha az,haftada iki kere filan arar abimi. yeğenimi sorar bi yere gitmek isterseniz haftasonu, ben bakarım diye hatırlatır:)) çünkü annem genç, ayrıca kardeşim var daha kendini çok yalnız hissetmiyor.

çok haklısın canım ya her gün aramak çok abartı ya... onlarında özeli var sonuçta

burda millet drama yapıyor onu o büyüttü on kere altını değiştirdi...

bende anneyim evladım mutlu olsun varsın aramasın .... yeterki o huzurlu olsun....

benle yada bensiz... ben onu büyüttüm diye karışmaya hakkım yok...

o ayrı bir birey ben iyiyi doğruyu yanlışı anlatırım seçimler ona ait...

ne kadar çok benim dersen o kadar sınav olusun evladınla e görüyoruz malum...

önce diyceksin o rabbimin bana emaneti benim değil benle yaşlanmıycak onunda özeli ayrı hayatı olacak..

anneler bunu kabul etse ortada sorun felan olmaz...karışmayalım evlatlarımıza...onlar yetişkinler...

evli çocuklu yuva kurmuş insanlar... 5 yaşındaki çocuğamı karışıyorlar sanki...

Ben ikinci versiyondanım, annemi ararım babamı ararım bacımı ararım hızımı alamam kayınpederimi ararım... Eşim beni yargılamaz; "telefon kulağına yapışıyor" diye dalga gecer.

Peki sen ikinci sınıftaki tipleri yani benm gibileri yargılar mısın?

Evet,haklısınız empati desek daha doğru...
Ama doğumla birlikte annelik içgüdüsü ile yaşamaya dair ,çocuk sahibi olmaya ilişkin empati yeteneğinin artmasına katkı olmuyor değil hani...

Son düzenleme:

kayınvalidem hergün oğlunu arar. eğer onlar konuştuğunda ben yanlarında değilsem, akşam kendim mutlaka arar, sesini duyarım.

kayınvalidem "ben oğluma tapıyorum" der, çevresinde dört döner.. ben Allah'tan başkasına tapmadığım halde, kadının bu görüşünü yadırgamam.. onun oğluna sevgisini yansıtma biçimini irdelemek haddim olmadığı için..

kayınvalidem, eşimin çevresinde kendisi gibi pervane olmamı ister, he der geçerim. yüz göz olmam. 30 yaşında eli ayağı tutan bir adamın neden banyoya girerken havlusunu çamaşırını vs vermem gerektiğini sorgulamam.. kayınvalidemin yanında kayınvalidemin yaptığı gibi yaparım ki kadının aklı kalmasın oğlunda.. evimde bildiğimi yaparım..

vs vs

kısacası Allah sizin gibi gelinleri kime veriyorsa versin.. bana benim gibi bir gelin verecek. ben ne yaptıysam, aynısını göreceğim. ne bir eksik, ne bir fazla.. herkes yaşattığını yaşar. benim hayat düsturum, insanların bana nasıl davranmasını istiyorsam, insanlara öyle davranmaktır..

bu arada kayınvalidem, son derece cahil ve tecrübesiz bir kadındır (ilk kez bir çocuğu evlenen) ama ben eğitimli ve kendini yetiştiren bir insan olarak, onunla ilişkimi gereği gibi kurmayı başardım.. gelip topiclerde dert yanmadım.. darısı senin başına..

Son düzenleme:
Kızlar her gün anneleriyle konuşabiliyor da, erkeklerin araması neden saçma.
Nasıl bir mantıktır bu.
Eşi annesini arıyor diye huzursuzluk çıkaran yoksa, neden huzur bozulsun ki

erkek anneleri kız anneleri gibi olmuyor malesef istisnalar ayrı...

her gün aramak saçma benim mantığım bu ben annemi bi ara çok arıyordum oda çocuk için bu sebeplerden dolayı biz kadınlar daha çok ararız annelerimizi

erkkler öyle değiller işlerindeki sorunları mı rapor edecekler...

sonra bir gün aramaz unutur gelin aratmıyor olur...

Benim kaynanam soruyor hiç de huzurum bozulmadı. Çünkü merak ediyor onlardan uzaktayız diye. Ayrıca eğer huzur bozuluyorsa burda iş erkeğe düşüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…