kaynanam her gün oğlunu arıyor

kaynana oğlunu gelinine karşı doldurmuyorsa hergün aramasını sorun etmem ama hergün ne konuşur ki insan:26:
burda bazı bayanlar günde 10 defa annemle konuşuruz diye yazmışlarbende anneyim annemde var ama biz o kadar sık konuşmayız yani hergün konuşacak laf bulamam ki bendemek bende annemde bir tuhafız

bundan sonrada inşallah hiç dert yanmazsın sen çok büyük konuşuyorsun senin gibi kaynanalarda senin gibi gelinlere laik zaten...

allah bozmasın...

Günde 10 kez konuşanlardan biri de benim oda yetmez msn de konuşuruz ayrı şehirlerde olunca 10 kez bile az kalıyor

sanırım cevabı biliyosun, kesinlikle hayır tabii ki

arayan ve aranan memnunsa kime ne yahu

benim eşim annesiyle çok az konuşur telefonda, ben mesela ondan daha çok konuşurum eşimede kızıyorum bazen ben söylüyorum anneni arasana diye, kaynanamda pek sık aramaz onada darılıyorum telefon açıyorum kızıyorum ona telefonda neden aramıyorsun diye

ben kayınvalideme ve onun en yakın arkadaşına "anadolu ajansı" diyorum.böyle bi konum bile vardı.
her yediğimizi içtiğimizi,ne zaman hangi aralıklarla kaç dk seviştiğimizi bile merak ettiğinden eminim.
sadece merak etse iyi, bunun bütün konu komşu sülaleye de anlatmaktan zevk alır.
bi bakarım herkes her şeyi biliyor.
herşeye karışıp müdahele etmek ister.
planlarımız neler,ne zaman çocuk yapacağız, kaç para borcumuz var, kaç para kazanıyoruz,kime ne dedik kim bize ne dedi...her ayrıntıyı sorar. eşim konuşmak istemez, "hıhı,evet,tamam" dışında sesi çıkmaz. ben de kadın sorunca her ayrıntıyı anlatırım. bunlardan size ne diyemem...
hoşuma gitmese de ne yapayım eşimin annesi. ben idare ediyorum yani.
yavaş yavaş öğrendi,mesaiden çıkınca aramaya başladı en azından, sağolsun.

bir çocuğu doğurmak,binbir sıkıntıyla dünyaya getirip büyütmek,okutmak,kendinden fedakarlık etmek en kutsal şey.
dilerim allah bana da annelik duygusunu yaşatır.
ama çocuğum yetişkin bi birey olduktan sonra da"ben istediğim saatte istediğim kadar arar,hayatının her ayrıntısına burnumu sokar,seni karınla yatakta bile rahat bırakmam" diyecek kadar haddimi aşmam umarım.
çünkü çok şükür uğraşacak başka ilgi alanlarım var,tüm dünyam evli barklı yetişkin çocuğumun ne yediği ne içtiği olmayacak.

Erkekler anneleriyle sadece işlerindeki sorunlarını konuşmak için mi ararlar. Annecim nasılsın demek, ya da evladım nasılsın demek için arayamazlar mı.
Ben oğlumu sorunlarımı anlatmak için mi arayacağım. sesini duymak için gibi birgerekçem olamaz mı?
Eğer oğlu aramadığında gelin aratmıyor diye düşünecek bir anneyi de anlamam. Böyle bir evlat yetiştirmişse de kendinde aramalıdır hatayı.

ay ben bazen kk da ki bazı konuların sadece karşıt görüşlüler çarpışsın diye açıldığını düşünüyorum, özellikle gelin-kaynana ve bazı eş problemlerinde, biraz fesatım galiba

biz anakız çenesi düşüğüz de biraz
hatta şimdi kapadım burda görünce annemi araysım geldi
sabah beri 3. konuşmamız oldu
konuşcak çok şey var az önce gündemimiz ramazan oruç iftar üçgenindeydi
biraz sonra da konu sen oruç tutcan mı babam tutmasın ilaçlarını içsin
sen de zorlama şekerin var ekseninde devam eder
ben severim telefonda konuşmayı
bi başladım mı sıradan kardeşlerim babam
teyzem devam eder böyle
ve hergün konuşuruz bence güzel bişey

Ben mi garibim ya
ben ş.dışında çalıştığımda 7 ay boyunca evi 2-3 kere aramışımdır
benim uzatmalıda annesi arasın, o annesini arasın diye delirir
biz rolleri değiştik sanırsam o kız evlat ben erkek :82:

bak istisnlar ayrı diyorum ...

5 parmağın beşi bir mi...??? kayınvalidenin iyside var

kötüsüde... kendi kızı gibi sevseler eşimde önce ben aradım sadece şunun için

nasılsın iyimisin halini hatrını sorarım hayır duasını alırım okadar ...

yaşlı insanlar sonuçta konumdanda biliyorsun beni...

ben hala onlara saygı duyuyorum... herkes bir değil...

sana saygılı olana saygı haketmeyenede kötülük bu yok benim felsefemde...

ben kötülük yapsada allaha havale ederim ... susuyorum ...

bir lafa bakıyorum laf mı diye birde söyleyene bakıyorum adammı diye ...

hepsi bu sonrada boşvermek...

zaten diyorum ya huzur bozmadıkçada 3,4 güne konuşsa ne olur her gün konuşsa ne olur..

huzur bozmadıktan sonra ...

doldurmayanda pek az bizimkiler aman kızım kocan ıyı der bunlar arayınca ölemi diyo

Bende bi ananin evladiyim, bir evin bi kiziyim ve ailemden cok cok uzakdayim.

Dünya bencil gelinlerin etrafinda dönmüyor ( her gelini kastetmiyorum)

Anne oglunu ariyosa bu illa gelinden konusuluyo anlamina gelmemeli.

Konusan elbet vardir, ama ihtimal yada acaba diyerek karalamak dogru degil.

Somut gelismeler gerekli. Esi annesiyle konustukdan sonra tavri degismiyosa,

Bu gelinin hasetligi var demektir. Durduk yere sorun cikarmak bu olsa gerek.

tabi canım her insanın konuşma alışkanlığı bir değildir.

eşimin annesiyle muhabbeti "nasılsın, iyi misin, bi yaramazlık var mı" dan öte geçmez. maksimum 1 dakika. akabinde ben alırım tel.i..

geçerim mutfağa, yakarım sigaramı, dün akşam misafir gelecekti, geldi mi diye başlarıııım, 1 günlük özeti alırım :)

buradan hayal edin, kendi annemle ne kadar uzun konuşabileceğimi.. kendi annemle, günlük olaylar, sevgi cümleleri vs gün içersinde sürekli ararım. mevzu olmasa da cilveleşirim.. seviyorum tel. muhabbetini..

ilerde oğlum olursa da illa ki mevzu bulurum yani.. "erkek çocuğuyla ne konuşulacak ki" diyen kadınları anlamıyorum.. bi insan konuşmayı seviyosa, seviyodur. o kadar.. mevzu olmasa bile bulur çıkarır..

Yahu hala fesatlık, hala kötü niyetlilik varsayımı. Bakın belki de arada kaynadı, çünkü çok azımız bir de diğer taraftan baktı.Tekrarlıyorum: Hiçbir kötü niyet olmasa bile, oğlunu dolduruşa getirmese bileeeeeee, o adam kendini anasının biriciği diye görüp kendi evinin ve eşinin sorumluluğunu alamıyor. Ben artık başka bir aile kurdum diyip kendini yeni ailesine adapte edemiyor. Adapte adapte adapteeeeeee. Sanki evlenmişim de 10 kişilik arkadaş grubu olmuşuz gibi olmamalı ya bu, evlendirdiyseniz oğlunuzu, azcık bırakın nefes alsın, azcık kendini anasız babasız sorun çözmeye adasın. Bir arkadaş demiş ya, kaynananın unutulmama içgüdüsü bence hergün arama sebebi .eyvallah, içgüdüsüne de saygı duyuyoruz da, haftada 2 kez ara be kardeşim, o senin oğlundan ziyade başkasının KOCASI artık. Bırak yeni rolünü öğrensin.

Son düzenleme:
ben ailemden evet böyle bir şey görmedim.doğrusu her gün arama gibi bir adetimiz yoktur ailece.ayrıca oğul da olsa her gün aranmasını doğru bulmuyorum.ayrıca eşim her gün aramaz annesini.onların da evliliğe saygı duymaları lazım bence.bağımlılıktır bu bence.bana ters ben çocuğum olsa evlenmemeiş olsa dahi her gün aramazdım.

çok güzel açıklamışsın canım annlatmak istediğim benim de buydu...

zaten her gün ararım diyenler beni unutmasın psikolojisinde olanlar...

kocalarını her gün aramazlar bu arada

hmm hanımlar, birşey daha öğrendik.. demek ki neymiş? insanlar annelerini aramazsa olgunlaşıyorlarmış.. çok enteresan.. ben olgunlaşmanın, kişinin iç dünyası ve yaşam tecrübeleriyle birlikte gelişmesi olarak algılardım.. değilmiş.. anne aramazsa, aile olunuyormuş.. hmm ok.

kaynanam her gün istisnasız oğlunu arıyor.tamaam şehir dışındayız özleyebilir ama her gün aramasına uyuz alıyorum.hiç olmazsa iki güne bir arasa yetmez mi.

ben 12 yıllık evliyim hala eşim ve annesi hergün konuşur telefonla
bunun dert olacağı hiç aklıma gelmezdi
yeni evlisin galiba bırak isterse on defa konuşsun
seni kötülemiyosa eşinin aklına girmiyosa konuşsun nevar bunda
unutma yaşı ne olursa olsun o onun evladı

ay benimde konuşmamı istemesinlerde kendileri istedikleri kadar konuşsunlar

benim kaynanamla konuşmam daha da komik çünkü, "nassın anne, iyim sen nassın ----------------- (bi sessizlik) x e veriyorum sonra görüşürüz"

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…