kayınvalidem hergün oğlunu arar. eğer onlar konuştuğunda ben yanlarında değilsem, akşam kendim mutlaka arar, sesini duyarım.
kayınvalidem "ben oğlumu tapıyorum" der, çevresinde dört döner.. ben Allah'tan başkasına tapmadığım halde, kadının bu görüşünü yadırgamam.. onun oğluna sevgisini yansıtma biçimini irdelemek haddim olmadığı için..
kayınvalidem, eşimin çevresinde kendisi gibi pervane olmamı ister, he der geçerim. yüz göz olmam. 30 yaşında eli ayağı tutan bir adamın neden banyoya girerken havlusunu çamaşırını vs vermem gerektiğini sorgulamam.. kayınvalidemin yanında kayınvalidemin yaptığı gibi yaparım ki kadının aklı kalmasın oğlunda.. evimde bildiğimi yaparım..
vs vs
kısacası Allah sizin gibi gelinleri kime veriyorsa versin.. bana benim gibi bir gelin verecek. ben ne yaptıysam, aynısını göreceğim. ne bir eksik, ne bir fazla.. herkes yaşattığını yaşar. benim hayat düsturum, insanların bana nasıl davranmasını istiyorsam, insanlara öyle davranmaktır..
bu arada kayınvalidem, son derece cahil ve tecrübesiz bir kadındır (ilk kez bir çocuğu evlenen) ama ben eğitimli ve kendini yetiştiren bir insan olarak, onunla ilişkimi gereği gibi kurmayı başardım.. gelip topiclerde dert yanmadım.. darısı senin başına..
Benim kaynanam soruyor hiç de huzurum bozulmadı. Çünkü merak ediyor onlardan uzaktayız diye. Ayrıca eğer huzur bozuluyorsa burda iş erkeğe düşüyor
kaynana oğlunu gelinine karşı doldurmuyorsa hergün aramasını sorun etmem ama hergün ne konuşur ki insan:26:
burda bazı bayanlar günde 10 defa annemle konuşuruz diye yazmışlarbende anneyim annemde var ama biz o kadar sık konuşmayız yani hergün konuşacak laf bulamam ki ben demek bende annemde bir tuhafız
Ben ikinci versiyondanım, annemi ararım babamı ararım bacımı ararım hızımı alamam kayınpederimi ararım... Eşim beni yargılamaz; "telefon kulağına yapışıyor" diye dalga gecer.
Peki sen ikinci sınıftaki tipleri yani benm gibileri yargılar mısın?
erkek anneleri kız anneleri gibi olmuyor malesef istisnalar ayrı...
her gün aramak saçma benim mantığım bu ben annemi bi ara çok arıyordum oda çocuk için bu sebeplerden dolayı biz kadınlar daha çok ararız annelerimizi
erkkler öyle değiller işlerindeki sorunları mı rapor edecekler...
sonra bir gün aramaz unutur gelin aratmıyor olur...
kaynana oğlunu gelinine karşı doldurmuyorsa hergün aramasını sorun etmem ama hergün ne konuşur ki insan:26:
burda bazı bayanlar günde 10 defa annemle konuşuruz diye yazmışlarbende anneyim annemde var ama biz o kadar sık konuşmayız yani hergün konuşacak laf bulamam ki ben demek bende annemde bir tuhafız
Erkekler anneleriyle sadece işlerindeki sorunlarını konuşmak için mi ararlar. Annecim nasılsın demek, ya da evladım nasılsın demek için arayamazlar mı.
Ben oğlumu sorunlarımı anlatmak için mi arayacağım. sesini duymak için gibi birgerekçem olamaz mı?
Eğer oğlu aramadığında gelin aratmıyor diye düşünecek bir anneyi de anlamam. Böyle bir evlat yetiştirmişse de kendinde aramalıdır hatayı.
doldurmayanda pek az bizimkiler aman kızım kocan ıyı der bunlar arayınca ölemi diyo
Yahu hala fesatlık, hala kötü niyetlilik varsayımı. Bakın belki de arada kaynadı, çünkü çok azımız bir de diğer taraftan baktı.Tekrarlıyorum: Hiçbir kötü niyet olmasa bile, oğlunu dolduruşa getirmese bileeeeeee, o adam kendini anasının biriciği sanıp kendi evinin ve eşinin sorumluluğunu alamıyor. Ben artık başka bir aile kurdum diyip kendini yeni ailesine adapte edemiyor. Adapte adapte adapteeeeeee. Sanki evlenmişim de 10 kişilik arkadaş grubu olmuşuz gibi olmamalı ya bu, evlendirdiyseniz oğlunuzu, azcık bırakın nefes alsın, azcık kendini anasız babasız sorun çözmeye adasın. Bir arkadaş demiş ya, kaynananın unutulmama içgüdüsü bence hergün arama sebebi .eyvallah, içgüdüsüne de saygı duyuyoruz da, haftada 2 kez ara be kardeşim, o senin oğlundan ziyade başkasının KOCASI artık. Bırak yeni rolünü öğrensin.
Yahu hala fesatlık, hala kötü niyetlilik varsayımı. Bakın belki de arada kaynadı, çünkü çok azımız bir de diğer taraftan baktı.Tekrarlıyorum: Hiçbir kötü niyet olmasa bile, oğlunu dolduruşa getirmese bileeeeeee, o adam kendini anasının biriciği sanıp kendi evinin ve eşinin sorumluluğunu alamıyor. Ben artık başka bir aile kurdum diyip kendini yeni ailesine adapte edemiyor. Adapte adapte adapteeeeeee. Sanki evlenmişim de 10 kişilik arkadaş grubu olmuşuz gibi olmamalı ya bu, evlendirdiyseniz oğlunuzu, azcık bırakın nefes alsın, azcık kendini anasız babasız sorun çözmeye adasın. Bir arkadaş demiş ya, kaynananın unutulmama içgüdüsü bence hergün arama sebebi .eyvallah, içgüdüsüne de saygı duyuyoruz da, haftada 2 kez ara be kardeşim, o senin oğlundan ziyade başkasının KOCASI artık. Bırak yeni rolünü öğrensin.
kaynanam her gün istisnasız oğlunu arıyor.tamaam şehir dışındayız özleyebilir ama her gün aramasına uyuz alıyorum.hiç olmazsa iki güne bir arasa yetmez mi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?