kaynanam her gün oğlunu arıyor

canım gerçi kendinde demişsin ama sende bu kıskanma olayı had safhada galiba. geçenlerde de eşimi ailesinden dolayı çok kıskanıyorum benim ailemde kavga dövüş eksik olmaz onlar süper yazmışsın, yine geçenlerde eşimin ailesini eşimden çok seviyorum demişsin şimdide eşimi kıskanıyorum aileden diyorsun canım kafam allak bullak oldu yaaa niye öyleeee

evet itiraf ediyorum bugün işim yoktu denebilir.. bu başlıkla mesaiyi bitirdim teşekkürler:))

Daha 2 haftalık anneyim, belki kimine göre anne bile sayılmam,
çok zor bir hamilelik dönemi geçirdim, doğumum da normal doğum oldu (hani 9 ay karnımda taşıdım, doğum sancısını da çektim derler ya o yüzden yazdım),
uykusuz geceler uğraşıyorum, ama hala anneliğin evladı tapulu mal gibi görülmesi anlayışını anlamıyorum malesef.
Ya ben hala anne olamadım zamana ihtiyacım var, ya da zamanla da ben de birşey değişmeyecek.
Herkes için geçerli değil mutlaka ama özellikle erkek evlatları malesef fazlasıyla sahipleniliyor.
Konu sahibi açısından bakılsa olaya mesela, kayınvalidenin de evlendikten sonra eski düzenini devam ettiremeyeceğini
bu iki kişinin bir yuva kurduğunu, bu iki insanın hayatının sadece anne den ibaret olmadığını, hergün aramayacağını
hergün kendisinin de araması gerekmediğini kabullenebilmeli bence.
Neden kendini kısıtlasın, neden aramasın ki denilebilir ama mesela hergün aramasa ne olur, meraktan ölür mü kayınvalide
nasıl bir duygu tatminidir ben bunu anlayamıyorum mesela.
Tek vardığım sonuç yapı meselesi heralde. Bir bayan olarak ben kendi annemle de hergün konuşmam mesela, o yüzden
eşimin hergün annesiyle konuşması bana ters gelebilir. Ve hergün konuşuluyorsa bana göre mutlaka özel sınırlara giriliyor,
hergün ne yaptığımın raporunu vermesi eşimin beni sıkar, hergün arayıp havadan sudan mı konuşuyorlar, ne aldığımızdan,
ne yediğimizden, nereye gittğimizden bahsediliyor, bunlar bana ters açıkçası.
Kimine göre de gayet doğal gelebilir, ama gelmeyene de hak verilmeli bence.

bizim kaynanada hergün kızlarını arıyor.. eşimide babası haftad bir filan o bahaneyle annesiylede konuşuyor. annesi bizimle konuşurkende kızlarından bahsediyor.. üstelik eşim tek erkek kızlar 3 tane... amannn zararı olmasında aramasında ne yapayım. eşimde beni arıyo günde 2-3 sefer yada en onu sefam olsun. ama rasaydıda dert etmezdim herhalde çünki öyle ara bozacak bir kadn değil..

bir erkek arkadaşım olana kadar, kıskançlık duygusunu hiç yaşamamıştım. ne zaman aşık oldum, dedim ne oluyor bana herşeyi kıskanmaya başladım. ama asla karşımdakine belli etmedim, sıkmadım onu. yalnız bir kere bir erkek arkadaşımın en iyi arkadaşıyla arasını açmıştım. eşimin ailesini seviyorum ama eşim çok haşır neşir olunca kıskanıyorum, istiyorum hep benle olsun. oda benim gibidir. huyumuz çok benzediği için sanırım birbirimizi anlıyoruz baskı yapmıyoruz. ailesi çok iyi, onun ailesini tanıyana dek ailemdeki çoğu kötü tarafı fark etmemişim. eşim olarak değilde şanslı bir insan olarak düşününce onu kıskanırım. neden bizimkiler böyle değil diye. ama hepsi içimde kimseye söyleyemem bunları

Senin bu yazını eşime ve dağda bayırda 4 çeker kayınvalideme göndermek isterdim. Ayakta mı alkış istersin amutta mı?

vallahi bu başlık sayesinde yarın kayınvalideme annecimmm diye sarılabilirim :)) gel annem, ne istiyorsan yap, yemeklerini özledi oğlun gel annem gel diyesim var:)) aaaa dellendim valla heee!!! özel hayat nasıl etkileniyor anne arayınca hala çözemedim. hayır anneler arayınca hep iş üstünde mi yakalanıyoruz???

benim her gün konuştuğum arkadaşlarım kuzenlerim var, annemle zaten konuşurum. adam anasıyla niye konuşamasın yaaa offf offf... anne aramayınca mı özel hayatı oluyor,aile olunuyor, adam olgunlaşıyor anlamadım gitti.. Rapor mapor değil mevzu.. biz bir aileyiz!!

aileler ve yaşamlar farklıdır herkes fikrini belirtirken kendi ailesini düşünerek yazıyor. Kayınvalide kayınpeder yönünden şanslı olanlar her gün aranmayı normal karşılayabilir ama malesef herkesin yaşantısı bir değil. Misal benim eşimin ailesi 2-3 günde bir arar ama oğlum nasılsın iyimisin demek için değil dertler, sorunlar ve istekler içindir. İkiside memur emeklisi ve kendilerini geçindirebilecek maaşa sahiptirler ama para sıkıntıları nedense bitmez. Ben sesimi çıkarmam ama eşim dert dinlemekten bunalmış durumda keşke benim ailem de standart normal bir aile gibi olabilse der .Kimse kimsenin aile ilişkilerini bilemez.O yüzden bazılarının doğal karşıladığı bazılarına abes gelebilir

Hah işte, mantığımızdaki farklılık burada. Biz de bir aileyiz!!!!!!! ama kocam, anası, danası, ablası, abisi, ebesi, dedesi değil. BEN VE KOCAM.Gerisi akrabadır ve benim için yerleri kocamdan sonra gelir, görüşme sıklığı da. Kocam için de öyle olmalıdır.

Binbir zorlukla mucize denilebilecek şekilde tedaviyle sahip olduğum,kucağıma alabilmek uğruna aylarca hastanede sadece wc ye kalkmak suretiyle geçirdiğim zor geçen bir hamilelik sonucu dünyaya getirebildiğim 1 yaşını yeni doldurmuş 2 küçük sıpam var..kız-erkek...
Hafta içi her gün sabah saat 8 den akşam 18 e dek kreşteler...
Aylık yemek listelerini ihmal etmeden verir kreş öğretmenimiz...
Ben her gün en az 1 kez arayıp sorarım..Nasıllar,sorun var mı,yemeklerini yediler mi ,huzursuzmuydular ,vs diye...Hemen hemen her gün aynı muhabbet döner...Ama ben yine de ararım...1-2 dakikkayı geçmez konuşmalarımız...Öğretmenleri ya da kreş sahibi iyiler,iyi uyudular,iştahlarında sorun olmadı dedikleri zaman derin bir oh çekerim...Ayrıca sabah babamız ayrı arar,öğleden sonra ben ayrı ararım...

Evlendikleri zaman da arayacağımı düşünüyorum.......

benim kocamda hergün öğle saatlerinde annesini arar. 1 gün aramasa kayınvaildem birşeymi oldu diye arar. ee insan alışınca bekliyor tabi haliyle. ben ilk başta hergün annemi aramazdım. baktım erkek haliyle o annesini arıyor, ben kendimden utandım. artık hergün ablamı ve annemi arıyorum:)

Yani annen baban da senin akrabaların şu durumda öyle mi?

Annenin yerinde olmak istemezdim açıkcası

Son düzenleme:
Herkesin kendi düsüncesidir saygı duyarım ama benim icin bir o kadar sorun edilmesi gereksiz bir konu!
Eger ucu bana dokunmayacaksa kayınvalidemle aramda bir pürüz yoksa niye rahatsız olayım ki? Esimi bana karsı doldurur falan o ayrı birsey.
Ben isyerinden illa hergün annemi arar konusurum sanki aksam görmüyor muyum? Olsun canım istiyor konusmak.
Bazı insanların aile bagları kuvvetli olur. Beni okul dönemimde hergün arardı ailem, arkadasımı annesi günde 3 defa arardı sohbet ederlerdi.
Simdi ben cok gereksiz ne geregi var o kadar aramanın diyemem ki beni bir defa arıyorlar diye herkes farklıdır.
Bazen gercekten sorun cıkarmaya yer arandıgını düsünüyorum..

Son düzenleme:
ne alaka aynı kocalarla aynı evdeyiz ama her gün telefonlaşiyoruz degilmi biliyomusun bu kaynanalar varya ogulları evlenince ogulları oldugunu alıyolar nedeni nedir bilmiyorum öyle vıcık vıcık sevgi gösterileri bana samimi gelmiyo oglanlar büyüyo ve birey oluyo ne hergün uyudunmu yattınmı kalktınmı ay daral geliyo bana sıkıcı ve ben inanmıyorum arada el oldugu icin bu şekil yapıyolar uyuzluk olsun beni fikrim bu arkadaş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…