dün bir cafede oturmuş çayımı yudumlarken, karşı masada iki genç kız gözüme ilişti....yüzlerine bakınca sadece ve sadece kendileri için yaşadıklarını ve havadan sudan yada atıyorum sevgiliden konuştuklarını hissettim...zira huzur dışa yansıyordu.......
bana gelince, cafenin karşısındaki çocuk parkında oynayan toruncuğumu, onun peşinde koşmaktan daha çayından bir yudum bile alamamış kızımı, parkın sağından solundan hızla geçen bisikletleri, bana göre dünyanın en gereksiz icadı sessiz motosikletleri gördükçe huzursuzluk içinde her an herşey olabilir korkusunu yaşarken bilmem kaçıncı kez yine anladım ki, bir kadının hayatı ikiye ayrılıyor....çocuktan önce ve çocuktan sonra.....:26:
bu nedenle evlat sahibi olmadan ahkam kesmek kolay, ararsın çok aradı olur, aramazsın ilgisizlik olur...gel çık işin içinden....:82:
Anne olmak var ya, yazacak çok şey var da, susma hakkımı kullanıyorum...biliyorum ki, her yürek başka başkaa....
aynen yaaa
valla ne iyi kadın biraz daha anlatırsa kıskanıcam kayınvalidesini az kaldı:18:
Pasakli masakli ama dusunceli kadinmis hakikaten.
Evinde gelininin resmi , ve resim yok oldugunda aninda farkedebiliyo.
Onemsenmek... Heleki kayinvalide tarafindan olunca cok guzel olmali.
ama yalanmı canım, hoşlanmadığım insanın fotosnu niye çerçeveletip koyayım evimede, nemrut suratına bakayım hergün, herkimse o
kaynanam her gün istisnasız oğlunu arıyor.tamaam şehir dışındayız özleyebilir ama her gün aramasına uyuz alıyorum.hiç olmazsa iki güne bir arasa yetmez mi.
ilgisizlik sevgisizlik insanları neler düşünmeye itiyor eminim konu sahibi anlatamadığı rahatsız olduğu meseleler vardır .. çizmeyi aşmak istemem ama tahminen eşi tarafından beklediği ilgiyi sevgiyi göremeyen kendine yapılmasını istediği hoşgörüyü sevgiyi ilgi ve alakayı annesine yapıldığını gördüğü zaman ister istemez psikolojik rahatsızlığa dönüşüyo ve bu kıskançlığa kadar gidiyor.. ben 7 aylıkk hamileyim 5 yıldır eşimin her izinli olduğu gün bizde eşim haftada 4 gün evde . evde olmadığı saatlerde sürekli telefonla görüşürler ama benim sadece kaynanam değill eşimde sürekli arar .. bende ilk başta uyuz oluyordum kayınvalidem hatta o benim kocam benim kocam öldü onu kocamın yerine koydum derdi .odamıza pat diye girerdi . ben varken sen benim oğlumu düşünemezsin ben varım derdi. imam nikahımız olmuş resmi nikaha tarih almışız kaçtığım için kayınalidemde kalıyorum kızla yarım saat sokak ortasında konuştu beni yolda yalnız bıraktı diye kıskandım evde anlattım sofradayızz daha imza yok aranızda sen benim oğlumu kıskanamazsın dedi :)) daha sayayımmı şimdi bile dünyanın en iyi kayınvalidesi pozunda hastanelere giderim bebeğim rahatsız ciddi hemdee beni 1 kere bile aramaz hemen oğlunu aarar bebeğin durumu nasıl diyee eşim birkeresinde çok kötü dedi benim için resmen ameliyat gibi bişe yaptılar yarım saatlik operasyondu çokk ağlıyor dedi annesine ver bi konuşayım bile demedi 3 gün yatma yatamadım kalkma kalkamadım 1 mahalle aşşağıda olduğu halde gelmedi nasılsın demeye :) konu sahibi ne yaşıyor bilmiyorum ama bazı aneler gerçektende insana onun bi anne olduğunu unutturuyo ben artık takmıyorum bende onu aramıyorumm çok gerekmedikçe ve evinede gitmiyorumm hiçç nasılsa sen hergün bizdesin diyorumm başaçıkmak zor anne olması bana bunları yapmaya hakkı olduğu anlamına gelmez unytmayın çok tepki veren arkadaşlar herkez sizin gibi mükemmel kaynana mükemmel anne olamıyor . konu sahibininde kırıldığı boşluğa düştüğü anlam veremediği olaylar olmuş olabilir lütfen daha ılımlı yorumlar yapalımm herkez emzirir herkez alt değiştirir herkez çocuk bakabilir ama herkez anneliğin kayın valideliğin hakkını veremez anne olamazlar ...
Herkes çocuk bakamaz,herkes kendinden fedakarlık edip bir çocuğun sorumluluğunu alamaz..Keşke herkes emzirebilse..O da ayrı konu tabi...Anneliği o kadar hafife almayalım bence...
ilgisizlik sevgisizlik insanları neler düşünmeye itiyor eminim konu sahibi anlatamadığı rahatsız olduğu meseleler vardır .. çizmeyi aşmak istemem ama tahminen eşi tarafından beklediği ilgiyi sevgiyi göremeyen kendine yapılmasını istediği hoşgörüyü sevgiyi ilgi ve alakayı annesine yapıldığını gördüğü zaman ister istemez psikolojik rahatsızlığa dönüşüyo ve bu kıskançlığa kadar gidiyor.. ben 7 aylıkk hamileyim 5 yıldır eşimin her izinli olduğu gün bizde eşim haftada 4 gün evde . evde olmadığı saatlerde sürekli telefonla görüşürler ama benim sadece kaynanam değill eşimde sürekli arar .. bende ilk başta uyuz oluyordum kayınvalidem hatta o benim kocam benim kocam öldü onu kocamın yerine koydum derdi .odamıza pat diye girerdi . ben varken sen benim oğlumu düşünemezsin ben varım derdi. imam nikahımız olmuş resmi nikaha tarih almışız kaçtığım için kayınalidemde kalıyorum kızla yarım saat sokak ortasında konuştu beni yolda yalnız bıraktı diye kıskandım evde anlattım sofradayızz daha imza yok aranızda sen benim oğlumu kıskanamazsın dedi :)) daha sayayımmı şimdi bile dünyanın en iyi kayınvalidesi pozunda hastanelere giderim bebeğim rahatsız ciddi hemdee beni 1 kere bile aramaz hemen oğlunu aarar bebeğin durumu nasıl diyee eşim birkeresinde çok kötü dedi benim için resmen ameliyat gibi bişe yaptılar yarım saatlik operasyondu çokk ağlıyor dedi annesine ver bi konuşayım bile demedi 3 gün yatma yatamadım kalkma kalkamadım 1 mahalle aşşağıda olduğu halde gelmedi nasılsın demeye :) konu sahibi ne yaşıyor bilmiyorum ama bazı aneler gerçektende insana onun bi anne olduğunu unutturuyo ben artık takmıyorum bende onu aramıyorumm çok gerekmedikçe ve evinede gitmiyorumm hiçç nasılsa sen hergün bizdesin diyorumm başaçıkmak zor anne olması bana bunları yapmaya hakkı olduğu anlamına gelmez unytmayın çok tepki veren arkadaşlar herkez sizin gibi mükemmel kaynana mükemmel anne olamıyor . konu sahibininde kırıldığı boşluğa düştüğü anlam veremediği olaylar olmuş olabilir lütfen daha ılımlı yorumlar yapalımm herkez emzirir herkez alt değiştirir herkez çocuk bakabilir ama herkez anneliğin kayın valideliğin hakkını veremez anne olamazlar ...
Arkadaşlar anneliği yaşayanlar bu duyguyu çok iyi bilir yaşar bilmeyenlerse dilerim doğru zamanda yaşar bu duyguyu.Evlat sevgisi hayattaki hiç bir şeye benzemiyor.Anne olduktan sonra ölmekten korkuyorsunuz yavrunuzu bu dünyada yanlız bırakmaktan...
hani derler ya Canını vermek işte saniye dahi düşünmeden canını verebileceğin tek varlık EVLADIN.
şimdi soruyorum size bunu düşünen bir anne-her anne ,evladına canından can veren gerekirsede canını verecek olan anneye her gün aramasın denir mi.Bu nasıl bir vicdandır inanın anlamıyorum!!!!!
Hayatım boyunca ölüm korkum olmadı...Napalım kaderimizde varsa ölürüz,korkunun ecele faydası yok diyebilecek kadar soğuk kanlıydım..Taaa ki anne oluncaya dek...Şimdi ya ölürsem,2 küçük çocuğum var..Onlara ne olur sonra korkum var....
valla benim kayınvalidem hiç anne görmemiş annesi vefat etmiş daha bebekken . onu 5 çocuklu bi kadına vermişler emzirmiş bakmış kendi çocuklarından ayırt etmemiş kendi ve kardeşleri anlatıyor mükemmel bi kadınmışş kkendini bilene kadar el üstünde büyütmüşş . bence o kadın kendi olmayan bi çocuğa bukadar şefkatle sevgiyle bakabilmişse mükemmel bir annedir . hatta öz anneden ileri görürüm hiç bi duygusal bağ olmamasına rağman kendi canından kanından olmamsına rağmen
ben 5 yıldır kayınvalidemin 1 kere kapısını çaldığını aradığını görmedim kendide diyo zaten kadıncağızın kocası ölmüş cenazeye bile gitmemiş bnce bu kadın daha çok hakediyo ilgiyi aranmayı nankör olmamak lazım . oğlu biyere kaçmıyor zaten hergün birlikte ama ne var o 90 yaşındaki kadını arasa 1 gün bana göre kayınvalimdemden daha çok kıymetli bi anne o kadın ... bence herkez çocuk bakabilir benim yengem en büyüğü 14 en küçüğü 7 yaşında 5 çocuk doğurdu büyüttü fedakarlık yaptı sizin düşüncenize göre . ama 3 yıldır yok ortada internetten bulduğu bi adama kaçtı :) sorarsanız oda anne lütfen sırf muhalefet olmak adına yazmayın okuyun ne demek işstediğimi anlamaya çalışın...
kaynanam her gün istisnasız oğlunu arıyor.tamaam şehir dışındayız özleyebilir ama her gün aramasına uyuz alıyorum.hiç olmazsa iki güne bir arasa yetmez mi.
Kayınvalidenize bakan kadın anaç bir kadınmış..Annelik iç güdüsü yüksek olan bir hanımmış belli ki....
Yengenize gelince onun kendi cahilliği ve ahlaki yapısı ile ilgili bir sorunu olması...
Muhalefet olmak adına yazmıyorum,ancak sizin kendinizi ifade etmek isteyişinizde sorun var.....Yani eksik ifade ediyorsunuz .....
ben doğurdum büyüttüm niye aramıyım ki diyenlere şaşıyorum.o artık bebek değil ve doğurdunuz diye her gü aramanız gerekmiyor .ben kaynanamlara hiç güvenmiyorum .çünkü çok iyi gibi gözükmesine bana kızım demesine rağmen iyi olmadığını biliyorum.bir keresinde şöyle brolay yaşadım.benim hiç beğenmediğim bir fotoğrafım vardı onlarda nişanlıyken.hiç sevmediğim bir fotoğraftı.eşime onu eve koyma dememe rağmen koymuştu.sonra bir gün evlerine gittiğimde sinir olduğum bir fotoğraf olduğu için alıp kaneeye koydum.eve döndüğümde eşim aradı.evde bir fotoğrafın vardı sen mi aldın diye.annesi fotoğrafın yokluğunu farkedince hemen oğluna yetiştirmişti.
birşeyi anlamanız için illa örnekmi vemek gerekiyor du :)) neymişş yani ahlak mahlak herkez anne olamıyormuş ama çocuk bakabiliyormuş dimi :) herkz sizin düşündüğünüz gibi sizin gibi mükemmel anne değil .daha nasıl anlatayımki anlayan anlamış kadın oğluna resmen benim kocam koam öldü onu kocamın yerine koydum diyor görümcem ilk evlenmişim sen bu eve gelin değil kuma geldin deyip gülüşüyorlar onlar karı koca gibiler diyo .. daha kayınvalidem kendini annesi olarak görmüyo benmi göreyeim
su konuyu görmek bile sinir ediyor bni başlığa bak kaynanam hergün OĞLUNU arıyor ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?