kaynanam her gün oğlunu arıyor

sizinkide çok tuafmış acıkcası ama uc nokta tabi bu durum ....aklı basında biri gelinine kumam demez zaten

o değil canım 40 yaşındaki kızı diyo bunu kayınvalidem de 60 yaşındaydı ozaman guyaa şaka yapıolar bu iğrenç şeyin adına şaka deyip gülüşüyorlar .. daha evlenmeden kaddın kendine rakip olarak gördüü beni ben daha nasıl bunu ANNE OLARAK GÖREYİM ... hergün evimde olmasına aramasına vıcık vıcık hallerine nasıl olsa o bi anne fedakar cefakar deyip polyanacılık oynayayım insanlar empati kurmadan hemen yargılamayı aşşağı çekmeyi daha çok seviyorlar. ben konu sahibini korumuyorum belki onunda buna benzer durumları vardır anlatamadığı herkez tepki vermiş annesidir arar yapar eder sanane diye. ama belki o kızın ne sıkıntıları var biliyormuyuz bukadar yüklenmek yalnış demek istedim konuyu nereye geldi neyse..

Benim anlayış sorunum yok...Eee zaten ben de herkes anne olamaz,herkes bir çocuğun sorumluluğunu alamaz demiştim...Şimdi bana neyi anlatıyorsunuz Allah aşkınıza ?? Kayınvaldenizin analığı da kendi doğurmasa da 5 çocuklu bir anneymiş...Herkes kategorisine sokamadım onu malesef..Belki karnında büyütmemiş ama yüreğinde büyütmüş... Kayınvaldenizin oğluna kocam diye hitap etmesi kendi kişiliğiyle ilgili bir sorun...Kayınvadenizi sevmeyebilirsiniz..Konuyu nereden nereye getirdiniz..

Sizinle bir kısır döngü yaşamaya niyetim yok....

Hem öyle hemde evden birseyi eksiliyor ne yapsın? Sormak ne zamandan beri yetistirmek olmus..
Bence olayları tek taraflı incelememelisin arkadasım.

K.valide resmin yokluğunu fark edip soruyor, yetiştirmek oluyor.
Ama gelin kızımız, k.validenin pasaklılığını (ki anlattığı kadarıyla bana pasaklı gelmedi) oğluna çekiştirince en doğal hakkı sanki..

Titiz olduğunuz kadar anlayışlı ve düşünceli olsanız k.valideniz gibi..

sadece ilk sayfayı okudum.
bi konu bu kadar mı kıçından anlaşılır arkadaş. salya sümük gırla gitmiş ajitasyona bak.
evli olanlar hanginizi ananız her gün arıyo. yemeyin kimseyi.

Son düzenleme:
belki oğlu farketti fotoğrafınızın yerinde olmadığını,annesine sordu sen mi kaldırdın diye,ne var bunda bu kadar büyütülecek?

bence siz önyargıyla yaklaşıyorsunuz.evet çok kötü kayınvalideler var.ama sizin ki hiçte öyle gelmedi bana.

bi konu bu kadar mı kıçından anlaşılır arkadaş. salya sümük gırla gitmiş ajitasyona bak.

sonraki sayfaları da okusaydın,evli olanların çoğunun her gün anneleri ile telde görüştüğünü yazdıklarını da okurdun...

sonraki sayfaları da okusaydın,evli olanların çoğunun her gün anneleri ile telde görüştüğünü yazdıklarını da okurdun...

görüşmek değil dediğim. kendileri arıyodur normal, küçüktür büyüğün hatrını sorması gereken genelde. arada anneler de arar elbet.
ama ben yazımda "hanginizi hergün arıyo anneniz" diye sordum. arada fark var bacım.

Biz istisnasız her gün konuşuruz.Ben ararım o aramamışsa her gün konuşuruz kimse de karışamaz her gün niye arıyo diyemez hakkı yok

Beni her gün arıyordu..Hatta günde bazan 3-4 kez..Şimdi görüşmüyoruz o başka...lohusalıkla ilgili kırgınlıklarım yüzünden seyrekleşti....Ama her gün arayan kız anneleri de azımsanmayacak kadar var...

Bu delisaftrik arkadaş hiç de saftrik değil konuyu öyle yerlerden açıyor ki, k.validesinin ona karşı olan kötü bir davranışından değil, genel davranışlarından açıyor sonra millet kendi k.validesinden dem vurup birbirine giriyor.

Verdiği resim örneği de ne kadar ayrıntıcı detaycı hatta kuruntulu biri olduğunu gösteriyor. K.valide kızım diye dolanıyor, (ben 10 yıldır kızım lafını 5 kez duymamışımdır) resmini koyuyor evine neymiş çirkin bulduğu bir resmini koymuş, resmi almış, kadın da oğluna sormuş noldu diye bunun bile altında kötü niyet arıyor hemen. Kadın oğluna yetiştirdi, sen burada k.valideni sürekli şikayet ediyorsun eşine de söylüyorsun bunları. Allah aşkına vazgeç böyle detaylarla uğraşmakdan. Pisse pis oğlunu arıyorsa arıyor sen sana karşı niyetine bak. Varsayımları bırak daha somut şeylerle çık karşımıza biz de diyelim k.valideye bak gelinini istemiyor diye...

Son düzenleme:
Beni her gün arıyo aramazsa içi rahat etmez benm de onunla konuşmazsam içim rahat etmez.Ayrıca hiç eşimden de bahsetmeyiz naptın canım nasılsın vs vs.
Ayrıca konu sahibi eşim artık bebek değil diyor da yalnızca bebeklerin mi anneye ihtiyaçları oluyor.Ya da bir annenin oğlunu sevebilmesi her gün sesini duyabilmesi için çocuğunun bebek kalması mı gerekli?Ayrıca o resim olayı ne kadar komik yahu.Bundan kişilik tahlili yapıp hemen de asıvermişsin kadını.

Biz istisnasız her gün konuşuruz.Ben ararım o aramamışsa her gün konuşuruz kimse de karışamaz her gün niye arıyo diyemez hakkı yok

Siz anne- kız oluyorsunuz canım.
Bir erkek annesiyle ne paylasabilir ki, konusacak neleri olabilir?
Ben babamla saatlerce konusabilecek birseyler bulabiliyorsam, onlardan buluyorlar ki, konusuyorlar yani.
Bence de kimse kimseye karısamaz, dinlemem koca, moca..

Ayrıca her gün konuşuluyorsa havadan sudan konuşuluyordur öyle derin paylaşımlarda bulunmuyorlardır heralde Amaç sesini duymak rahatlamaktır büyük ihtimalle.Gelin oğluna bi şey mi yaptı acaba düşünüyordur kadın belki
Son olarak bu saftirik arkadaş hiç takmaması gereken şeyleri kafasına takarak gerçekten saftiriklik yapıyor.Ne diyim Allah kurtarsın

Siz bence çok ender şeylere kızıp evliliğinizi zorla çıkmaza sorukuyorsunuz..bırakın arasın ne var bunda hoşlanmıyorsanız zaten zorla konuşacak değilsiniz..ne güzel işte oğluna bağlı bir anne soğuk olup ne haliniz varsa görün dese daha mı? mutlu olacaktınız? zaten daha önce aşşağıda verdiğim yazıyıda konu olarak açmışsınız buna bi anlam veremedim..insan evli olduğu kişinin ailesini bu kadar rencide etmez...sonuçta o ailenin oğluyla evlisiniz..madem ev pis gelinsiniz biraz siz el atsanızda kadın allah razı olsun dese...ben her memlekete gittiğimde eşimin annesine her türlü temizlikte yardım ederim..yarın öbürgün sizinde çocuğunuz olur sizi gelininiz yada damadınız beğenmez bunlar karşınıza çıkar bence biraz düşünün yazmdan bazı şeyleri...problem değil bunlar takıntı...ALTTAKİ YAZIDA AYNI KİŞİNİN BAŞKA KONUSU VE ANLAMSIZ....

Eşimin ailesinin temizlikten bihaber oluşu beni çıldırtıyor
merhaba biliyorum herkesin başka başka dertleri var.fakat benim problemim beni öldürüyor.1 yıldır evliyim.nişanlılık döneminde kaynanamlara pek gitme fırsatım olmadı.fakat evleri bazen temiz bazen pis oluyordu.şimdi ise tam bir çıkmazdayım.ben titiz bir insanım.ailem ev işlerini yapmadan kahvaltı ile etmeyen evin temizliğine önem veren bir aile.daha doğrusu yaşadığım yerde hemen hemen herkes öyle.fakat eşimin ailesnin evleri bizim yaşadığımız yere 1 saat uzakta bir yer.kaynanam hatta ailece çok pasaklı insanlar.ta maraştan evlerine gidiyorum eve girmeden anlıyorum evin pis olduğunu.şöyle anlatayım:haftada bir kere siliyor evi.toz kesinlikle alınmıyor.tuvalet banyo yıkanmıyor mutfakn fayansları yağ içinde prizler silinmiyor.telefonla aradığında ne yapıyorsun diye sorduğunda temizlik yapıyorum dediğimde her gün yapma diyor.kızı var.o da evli ve o da çok pasaklı.mutfağa bir yolluk koymuş.kirlenmiş dedim yıkayacağım dedi.çarşıya gittik geldik bir de baktım halıyı katlayıp banyoya yere koymuş.yıkayacağım dedi.3 gün kaldık halı aynı yerdeydi.ailem çok titiz.onlara da bunu anlatmaya utanıyorum.eşime söylediğimde hemen kızıyor bana.ailesine söz söyletmiyor anlayacağınız.çocuk bile yapmak istemiyorum.gidip gelmek zrundayım tabi.örneğin tuvaletteki havluyu bir hafta boyunca değiştirmiyor.ne yapacağım ben.çok mutsuzum ne olur fikirlerinizi paylaşın.yoksa sıkıntıdan öleceğim.içime atıyorum.geceleri allahım beni bu pasaklılıktan kurtar diye dua ediyorum.

Eşimin ailesinin temizlikten bihaber oluşu beni çıldırtıyor
merhaba biliyorum herkesin başka başka dertleri var.fakat benim problemim beni öldürüyor.1 yıldır evliyim.nişanlılık döneminde kaynanamlara pek gitme fırsatım olmadı.fakat evleri bazen temiz bazen pis oluyordu.şimdi ise tam bir çıkmazdayım.ben titiz bir insanım.ailem ev işlerini yapmadan kahvaltı ile etmeyen evin temizliğine önem veren bir aile.daha doğrusu yaşadığım yerde hemen hemen herkes öyle.fakat eşimin ailesnin evleri bizim yaşadığımız yere 1 saat uzakta bir yer.kaynanam hatta ailece çok pasaklı insanlar.ta maraştan evlerine gidiyorum eve girmeden anlıyorum evin pis olduğunu.şöyle anlatayım:haftada bir kere siliyor evi.toz kesinlikle alınmıyor.tuvalet banyo yıkanmıyor mutfakn fayansları yağ içinde prizler silinmiyor.telefonla aradığında ne yapıyorsun diye sorduğunda temizlik yapıyorum dediğimde her gün yapma diyor.kızı var.o da evli ve o da çok pasaklı.mutfağa bir yolluk koymuş.kirlenmiş dedim yıkayacağım dedi.çarşıya gittik geldik bir de baktım halıyı katlayıp banyoya yere koymuş.yıkayacağım dedi.3 gün kaldık halı aynı yerdeydi.ailem çok titiz.onlara da bunu anlatmaya utanıyorum.eşime söylediğimde hemen kızıyor bana.ailesine söz söyletmiyor anlayacağınız.çocuk bile yapmak istemiyorum.gidip gelmek zrundayım tabi.örneğin tuvaletteki havluyu bir hafta boyunca değiştirmiyor.ne yapacağım ben.çok mutsuzum ne olur fikirlerinizi paylaşın.yoksa sıkıntıdan öleceğim.içime atıyorum.geceleri allahım beni bu pasaklılıktan kurtar diye dua ediyorum.
[/QUOTE]
psikolojik tedaviye ihtiyacı olan biri madem pis 3 gündür orda kaldın sen kaldırsayddın yıkasaydın o pis evde nasıl uyuyabildin bu hassaslıkla yok bacım senin derdin ne annesiyle ne titizliğiyle senin derdin kendinle git bi doktora çözümünü bul yoksa yakında onlar dua edecek kurtar allahım bizi diye ...

ben bu temizlik olayını görmemiştim.konu sahibi arkadaş ne güzel işte,ya tam tersi olsaydı.kayınvaliden çok temiz,sen pasaklı olsaydın.

düşünsene,ne eşini ne kayınvalideni memnun edebilirdin.hele bi de böyle topik açıp ,benim gelin çok pasaklı evinde birşey yenilip içilmiyo deseydi daha fena olurdu.

şimdi 2-3 gün pislik çekiyorsun,ama evine geliyorsun oh mis gibi,uzat bacaklarını,yap kahveni,derin bir nefes al gevşe biraz.annesi de eşini arasın bırak korkma.

ne konuşurlarsa konuşsunlar.eşin evlilik olgunluğuna erişmişse,hiç kimseden etkilenip huzurunu bozmaz.yok zaten o olgunluğa sahip değilse,huzursuzluk çıkartacak birşey

illaki bulur.şöyle ki bir tanıdığım(çok yakın)bekar olan arkadaşlarına özenir,onlar gibi parasını istediği gibi harcamak,istediği gibi gezip tozmak isterdi.ve bunu yaptı da

bunlara anneleri neyapsın allah aşkına....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…