- 11 Ocak 2018
- 2.765
- 4.875
- 83
- Konu Sahibi Denizdeniz14
-
Benim eşim her zaman bana taraf oyuzden bizim aramizda fazla sorun olmadi. Artik kv yuzunden cinnet gecirdiyim zamanlarda esimle aramizda 1-2 kere tartisma oldu o kadar. Şuan kv ile hic bir sekilde konusmuyorum ve eşim de konus diye israr etmiyor. Aslinda boyle seyler yuzunden kusmedim, daha buyuk sorunlarimiz oldu ama her seye karismasi bile insani cildirta bilir. Mesela eve esya alamazdik hemen almayin derdi. Disari ciksak cikmayin derdi. Giyimime karismaya calisiyordu ( ben acik bir kadinim, hep kapan derdi delirtirdi beni ) Ustumuze kiyafet filan aldigimizda vardi niye aldiniz derdi. Cocuga isim koyarken karismaya calisti. Anneme hitap seklime bile karisirdi. Bildiyiniz her seyeSizinle uyuyum nasil bir sey ya uçmuş iyice kv. Benim kv de de kiskaniyor belli bu . Nişanlim bugünki konusmada hayal kirikligina ugratti beni. Evlenene kadar sabret diyordu sonra karisamazlar diyordu . Bugun bir hamle yapayim dedim neler dedi neler annenin hele de bir erkek icin annenin kiymetli bir varlik oldugunu anlatan bir nutuk dinledim.
Yok be guzelim sende sorun yokki ama kaynana cok eski kafali.. ilerde cok sorun yaraticak sana emin ol7 aydir nişanliyim öncesinde uzun bir sevgili dönemi oldu . Yani kisa süreli bir şey degil sürdürebilir miyim ne yapabilirim diye düsünüyorum. Ve her türlü fikire açigim . Elestirebilirsiniz de saygiyla karşilarim, eleştirilerinizde kaçirdigim bir şey bulurum belki de farkindalik olur benim için karar verirken yoluma ışık olur.
Benim daha kötüsünü yaşama potansiyelim yüksek sonuçta benim nişanlim yanimda gibi görünüyor sadece görünüyor bugün baya baya anladim bunu.Benim eşim her zaman bana taraf oyuzden bizim aramizda fazla sorun olmadi. Artik kv yuzunden cinnet gecirdiyim zamanlarda esimle aramizda 1-2 kere tartisma oldu o kadar. Şuan kv ile hic bir sekilde konusmuyorum ve eşim de konus diye israr etmiyor. Aslinda boyle seyler yuzunden kusmedim, daha buyuk sorunlarimiz oldu ama her seye karismasi bile insani cildirta bilir. Mesela eve esya alamazdik hemen almayin derdi. Disari ciksak cikmayin derdi. Giyimime karismaya calisiyordu ( ben acik bir kadinim, hep kapan derdi delirtirdi beni ) Ustumuze kiyafet filan aldigimizda vardi niye aldiniz derdi. Cocuga isim koyarken karismaya calisti. Anneme hitap seklime bile karisirdi. Bildiyiniz her seye
Nişanlinizi siz daha iyi tanirsiniz. Evlenmeden once iyice dusun, nişanlinizi cozmeye calisinBenim daha kötüsünü yaşama potansiyelim yüksek sonuçta benim nişanlim yanimda gibi görünüyor sadece görünüyor bugün baya baya anladim bunu.
Nişanlınız her şeyi belli etmiş bile. Anlamıyorum böyle erkekler niye evlenmek isteyip kızların hayatını karartir ki..Burasa annesi ile konuşmayacak diyen bir yorum vardi bulamadim şu an. Dedigi dogru çikti konuşmadi bahaneler uydurdu zamani bekliyorum dedi anladim konsumayacak konuşma dedim. Ve annesiyle ilgili hamle yaptim ters tepti cennet annelerin ayaklari altindaymis bana ne yapiyorsa annesine yapmaliymis. Evlendikten sonra yemege mi cikmisiz benle ciktiysa daha sonrakinde annesini de götürmeliymiş falan filan. Kv bana söyledigi bunca sözü bilmesine ragmen nişanlimdan aldigim yanit bunlar oldu. Yaptigim hamle elimde kaldi . Anladim ki devam edeceksem annesine laf kondurmamaliyim . Mesafeli davraniyorum kv ye lakin mesafeyi kv pek umursayacak gibi görünmüyor.
Ilerleyen süreçte ne yaşayacagimizi bilmiyorum . Kv daha neler yapacak kimbilir ilk defa yüzgöz seviyesine geldi benle, sonrasinda nasil devam edecek nişanlim bunlara ne tepki verecek. Yaşanacaklar ve buradan aldigim tavsiyeler kararimi belirleyecek.Evlenirsen çok çok çekeceksin. Hem kv, hem eş. Şimdi birbirleriyle küs dahi olsalar, evlenince öyle ana oğul olacaklar ki şaşırıp kalacaksin. Kötü haksız olan hep sen olacaksın. Senin nisanlin zaten anneci. Yoksa kadın seninle böyle konuşabilir mi sanıyorsun? Neyse güzel kardeşim sen ayrilmazsin da artık kolay gelsin sana
Sen kestiremessin güzel kardeşim doğru söylüyorsun. Ama evlilikte yıllanmış kadınlar az çok kestirir. Kv nin birde başlangıç yaptığını düşünürsek. Hakkında hayırlısı olsun. İnşallah mutlu olursun.kizim olsaydın uzak tutmaya çalışırdım. Benim yazdıklarım benim tecrubemIlerleyen süreçte ne yaşayacagimizi bilmiyorum . Kv daha neler yapacak kimbilir ilk defa yüzgöz seviyesine geldi benle, sonrasinda nasil devam edecek nişanlim bunlara ne tepki verecek. Yaşanacaklar ve buradan aldigim tavsiyeler kararimi belirleyecek.
Hele bu işaretlediğim yer. Şaka mi ya ? Nasil sana ne yaparsa annesine de yapmalıymiş. Bu adam anneciden de anneci AŞMIŞ kendisini. Yeminle sinirlendim gece gece..Burasa annesi ile konuşmayacak diyen bir yorum vardi bulamadim şu an. Dedigi dogru çikti konuşmadi bahaneler uydurdu zamani bekliyorum dedi anladim konsumayacak konuşma dedim. Ve annesiyle ilgili hamle yaptim ters tepti cennet annelerin ayaklari altindaymis bana ne yapiyorsa annesine yapmaliymis. Evlendikten sonra yemege mi cikmisiz benle ciktiysa daha sonrakinde annesini de götürmeliymiş falan filan. Kv bana söyledigi bunca sözü bilmesine ragmen nişanlimdan aldigim yanit bunlar oldu. Yaptigim hamle elimde kaldi . Anladim ki devam edeceksem annesine laf kondurmamaliyim . Mesafeli davraniyorum kv ye lakin mesafeyi kv pek umursayacak gibi görünmüyor.
Tecrübe işte duymak istedigim bu tecrübeler. Bir şey sorayim size kv dugunu haziranda yapacagini söylemisti aylar evvel biz temmuz olsun dedik güya dügun tarihi belirlenip hazirliklar baslayacakti kv dügünü bilinmeyen bir tarihe erteledi ( ki o ertelemese de ben erteleyecektim babamla konusmustum ertelenecekti zaten ) . Kv nin erteleme sebebi işleri varmis bu isin detayini bilmiyoruz bahane besbelli. Sebebi ne olabilir bu ertelemenin. bana da laf sokma açilisi yaptigini da göz onune alirsak. .Sen kestiremessin güzel kardeşim doğru söylüyorsun. Ama evlilikte yıllanmış kadınlar az çok kestirir. Kv nin birde başlangıç yaptığını düşünürsek. Hakkında hayırlısı olsun. İnşallah mutlu olursun.kizim olsaydın uzak tutmaya çalışırdım. Benim yazdıklarım benim tecrubem
Benle tanistiginda başina buyruk bir adamdi ne anne ne bir sey vardi. Zaten ailesiyle evlenmeye karar verince tanistik söz nişan geldi arkasindan da. Tanismadan önce sadece annem babam yaşli bir sey derlerse alinma demisti. Bu kadar zaman kv bana kötü bir şey dememisti nişanlim yanimdayken arayip duruyordu bir bu vardi . ilk defa yüzgöz oldu benle üstüme geldi laflariyla. Nişanlimda annesi ile ilgili bir şey deyince anne aşigi oluverdi . Ilk söyledigimde evlenene kadar sabret ben konusurum dedi konusmadi bugün de anne aşigi laflar söyledi.. Yani ben fazlasıyla şaşkınım hele de bugün bu işaretlediginiz cümlelerden sonra dayak yemiş gibiyim.Hele bu işaretlediğim yer. Şaka mi ya ? Nasil sana ne yaparsa annesine de yapmalıymiş. Bu adam anneciden de anneci AŞMIŞ kendisini. Yeminle sinirlendim gece gece..
Hepsini nişandan sonra ögrendim. Bizzat kv bana nisanlimin benden önceki sevgilisini istemedigini söyledi ogluna söylemis oglu ben istiyorum sen karisma demis falan. Ben yorumsuz kaldim. Merak iste nisanlima da sordum annesine çok sinirlendi anlattigi icin. Ikili anlasmazliklari varmiş bazi konularda anlasamiyorlarmis ama çözmeye çalismislar. Ama ne olduysa annesinin karsi tarafin annesi ile konusmasindan sonra olmuş , kizin annesi nişan için aramiş annesi de kendi aralarinda konuşsunlar ben karismiyorum onlarin isine oglum karismami istemiyor demiş, kiz annen beni istemiyor demis nişanlim annemle degil benle evleniyorsun demis , annen sunu dedi bu bunu dedi derken kavga buyumus kiz ayrilmis .. sanirim benim akibetim de bu.nişanlanmadan önce, annesi yüzünden nişanlısından ve sevgilisinden ayrıldığını biliyomuydun. annesini nişandan sonramı tanıdın. bunları biliuoduysan nişanlanırken korkmadınmı. adam öncekilere sahip çıkamamış ikili anlaşmazlıkları yokmuş sonuçta anasının dediği olmuş. sanada sahip çıkabilecek gibi görünmüyo annemi alttan al sus saygı göster demiş. annesi her haltı söyleyebilir yapabilir. bana saygı göstermeyene ben niye saygı göstereyim, ayrıca susmakla saygımı olur. sedin çıkmıyo diye seni daha cok ezmeye kalkar. kadın kovulduğu eve gidecek kadar yüzsüz bununla susaraktakonusarakta basa cıkılmaz. net tavrını koyabilseydi zaten siz görüştüğünüzde zırt pırt aramaya cesareti olmazdı, sadece seni idare ediyı gıbı bence. başını yakma
Kötülemedim azicik laf dokundurdum sakince ama beni çok iyi tanidigindan hemen anladi kizgin oldugumu. Neye nasil tepki verecegimi her seyi biliyor .Akıllı ol yapacağın teksey kaynananı veya art niyetli herkim varsa onu kötülemeyip yaşanan durumlar karşısında üzüldüğünü söylemek asla ağlamak değil güçlü dur ve kırgınlığını belirt nişanlına bize akıl veren olmadı nişanlına sonsuz destek ol...
Malesef benim eşimde beni çok iyi tanıyıp tepkilerimi biliyor kartları açık oynamakta hata ama elimizde değil anlıyorum... Erkekler hep ketumdur bizde biraz öyle olmaya çalışsak çok birşey kaybetmeyiz aslında.Kötülemedim azicik laf dokundurdum sakince ama beni çok iyi tanidigindan hemen anladi kizgin oldugumu. Neye nasil tepki verecegimi her seyi biliyor .
Ya ben çok açik sözlüyüm sinsilik yapamiyorum pat diye söyleyiveriyorum . Çogunluklukla da susuyorum kv cevap vermiyorum nişanlima söylüyorum bir şey oldugunda. Bu arada kv dügünü erteledigini açikladi. Herhalde bu sürede ayirma politikasi izleyecek.
Açık sözlü olmamalısın işte
Kaybedersin
Nişanlına söyleme birşey asla
Hep mağduru oyna:)
Neden ertelemiş nişanlın ne diyor bu duruma
Kv ile kesınlıkle mesafe koy gerekirse küs boşver kötü gelin ol ne olcak bu ne ya bu kadarı da saygısızlık bence. Ben şunu anlayamıyorum; ok annelere tabiki saygı ama herşey karsılıklı saygının da hakedilmesi lazım. Size bu derece saygısızlık yapan birisi sizin dolayısıyla oğlunuzun iyiliğini asla ve asla düşünmüyor. Bence ara bir yerde yalnız buluşun; ciddi şekilde konuş, uyar, biz evlenicez ve sen bu sekılde yaparsan arama mesafe koyarım de; yani tehdit gibi olcak ama bunu yapamazsan eğer ilerde çok mutsuz olacaksın üzgünümFarkli şehirlerdeyiz memleketli degiliz . Kültür farkimiz yok aslinda ama cahiller mi desem bilemedim şimdi. Tutucu degiller basbasa görüşmemizden rahatsizlar aile icinde görüselim istiyorlar telefonda konusmamizdan bile rahatsizlar ne konusuyormusuz bu kadar. Telde konsurken bile bagiriyorlar nisanlima cagirip duruyorlar falan. Farkli sehirde yasamamiz icin tayini cikmasi lazim .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?