Kaynanam !

Ne kadar iyi bir eşin varmis Allah huzurunuzu bozmasin.keske benim esimde ailesine karimi rahat birakin yoksa beni de kaybedeceksiniz diyebilseydi...
amin inşallah.. Rabbim hepimizin yuvasına huzurlu geçim versin.. Ümitsiz olmayın dua edin bol bol. Demese benim eşim demezdi emin olun. Öyle böyle düşkün değildi. Kaynanam açıkça napar eder oğlumu ağzıma baktırırım sen derdine yan derdi. Senin doğurduğundan çok beni seviyor derdi. Meydan okurdu kadın bana. Ablası da annesi de bir laflarıyla boşatcaklarından çok eminlerdi. Evet eşiğine çok geldik, eşim inanılmaz etkilerinde kalırdı. Akrabaları ve komşuları bana da aileme de bu kadınla kızı bu kızcağızın başını yer keşke vermeseydiniz uzun sürmez bu evlilik diye çok söylediler.

Adam gülerek keyiflice evden çıkar barut gibi geri dönerdi siz düşünün. Ben hep dürüst oldum, zaten içi dışı bir kadınımdır, haksızlığa gelemem çat çat söylerim. Çok sabredip güzelce anlatmaya çalıştım. Aramızda olaylar yaşanırken eşim 2 defa hastanelik oldu birinde kalp spazmı geçirdi, öbüründe ciğerinin altında yara çıkmıştı 1 avuç bğyüklüğünde ve midesi delinmişti stresten. Bir durup düşünmeye başladı. Eşimle ben perişanız ailem mutlu keyifli, gezip tozuyo, eziyetleri bize. E zaten kimin ne olduğunu da anladı, biçok kere yalanlarını yakaladı. Mesafe koyduk öyle böyle.

Son olayda ailecek beni yalnız kıstırıp ağza alınmıycak hakaretler edip dövmeye kalktı kızları. Ben yine terbiyesizleşmeden tak tak lafımı söyledim çıktım ortamdan. Eşime de yalan aksettirmişler tabi ki olayı. Seçimini yap, ya onlarla bensiz görüşürsün ya da ben yokum bu son dedim. 2 hafta süre verdim ona ailemin yanına gittim. Ağlayarak gelip aldı bizi babamdan. Sözler verdi. 1 sene nerdeyse hiç görüşmedim, sonrasında bikaç ayda bir araya gelmeye başladık. Çok muhabbet etmem, muhattap olmam. Görümcem zaten ölü benim için. Onlar gibi vahşi olsaydım onu komaya sokana kadar dövecek kas gücüm kuvvetim var, zamanında kick box da yapmıştım epey teknik taktik de bilirim. Ama ben karşılık vermeyip dişimi sıktım onu yaşarken öldürdüm. Kaç defa pişman olduğunu anlattı özür diledi, hatta içime cin kaçtı bile dedi umrumda değil isterse cin aleminin hepsi kaçsın içine benim için ölüsün ölü, ötesi var mı?

Velhasılı zaman size ne getirir bilemezsiniz, siz doğru yoldan şaşmayın ve istemedipşniz hiçbi şeye evet demeyin, zorla yapmayın. Makul şeyleri düşünürsünüz. Allah kolaylık versin eşinize de akıl fikir versin inşallah..

Al oğlunu çatır çatır yanına kapını da kapat görsün bakalım geline abuk sabuk konusmak nasıl oluyormuş
Düğüne kadar lal ol sus nişanlına da anlatma o da gerilir
Düzelmeyecek cunku bilerek yapıyor iş bozulsun diye akıllı ol

Eyvah eyvah, biliyorsunuz köprüyü geçinceye kadar...

Deli deliyi görünce çomağını saklar misali sizde onun gibi yalnızken lafları sokuşturuverin alttan alta sana ne deyin haddini bilsin gerekirse saygısızlık yapın böylesine şimdi susarsanız gelecekte başınız çok ağrır hem bakalım senin sesin çıkınca nişanlım napacak anneme öyle diyemezsin moduna girerse arkana bakmadan kaç derim

Merhaba
Hayır gitmediler bizdeler. Ara ara diger kardesine gidiyolar ama cogu zaman bizdeler

Sizin konunuzu hic unutmadim. Ne yapacak kadin o kadar insanla diye dusunup durmustum. İns cocuklari sahip cikar ana babasina da anneniz bir omur o kadar sorumlulugun altinda ezilmez. Annenize selamlar.

Canım nişanlım evlenince değişebilir diyorsun ama nişanlın şu anki haliyle bile onların tarafında zaten şimdi kpskoca yetişkin bir insan nişanlısıyla buluşuyor ve anne ayrı arıyor ablalar ayrı sence bu normal mi? Ben hyatımda böyle bir şey görmedim arayabilir ama ne bileyim dışarıdan bir şey lazım olur hastalık rahatsızlık olur arar ya da nişanlın sen değil de yanında erkek arkadaşları olsa annesini kırmamak için böyle esnek mi davranır? Arkadaşlarına dalga meselesi olur.

En ciddi sorun ise sana ithamları.. bu konuşmayı annen duysaydı ya da duydu mu? Ya da sen nişanlına bahsettin mi? Değişik imalar var ve çok çirkin.

Bunlarla hayatın mahvolur benden söylemesi mutfakta bile kıstırması gelip bende kalacaksın demesi sirenler çalıyor ama duyuyor musun?

ağzının payını verip oturtacaksınız başka yolu yok. bazı insana köpek çekmek yerini bildirmek şart

Bu ne yaaa. Ne yapıyorsunuz derken! Yok artık. İnşallah nişanlınız aklı başında biridir. Bu k.v bende olsa düğün olmazdı kesin. Eltin namuslu sen değilsin demiş.

O aile size gelecek. Sizi tekrar isteyecek. Öyle gideceksiniz. Yoksa asla evet demeyin. Nişanlı bugün siler yarın ekler. Sizedd gidip eş öpmek düşer. Gelsin ailesi öyle barışın.

Ben darlandım okutken.
Bir sal bizi ya teyze derdim.
Şahsen fikrim hiç arayıp sorma mesafeli ve somurtuk ol.
Ezmeye kalkarsa da cevabını verin şimdiden ilerde daha çok binmesin tepenize.

Sizin aileniz ve eşinizin ailesi arasında sanki kültür farkı var gibi geldi bana. O taraf sanki aşırı tutucu gibi. Aynı memleketlimisiniz.. Size tavsiyem mümkünse farklı şehir ve uzakta yaşamanız gördüğüm kadarıyla yapıcı olmaya çalısıyorsunuz ama bu omur boyu surecek bir durum. Bir iki üç sabredeceksiniz bir noktada patlayacaksınız. Kaynana evlendikten sonra çat kapı gelip gitcek eve çocuga karısacak gibi duruyor.

Gerisini bıraktığınız halde annesine dur diyemiyor. Birşeyleri düzeltecekse şimdiden düzeltsin neyi bekliyor? Size tavsiyem kendi iyiliğiniz için nişanlınızın olaylara el koyup düzeltebildiğini görmeden sakın evlenmeyin. Evlenince ailesinden en kopuk erkeklerde bile aileye düşkünlük başlıyor. Nişanlınız şu anda bile düşkünken şuan annesini durduramıyorken evlenince niye durdursun?

Aynı aynıııııııı nişanlılıkta benim yaşadıklarım
Bire bir aynısııııııııı

nişanlanmadan önce, annesi yüzünden nişanlısından ve sevgilisinden ayrıldığını biliyomuydun. annesini nişandan sonramı tanıdın. bunları biliuoduysan nişanlanırken korkmadınmı. adam öncekilere sahip çıkamamış ikili anlaşmazlıkları yokmuş sonuçta anasının dediği olmuş. sanada sahip çıkabilecek gibi görünmüyo annemi alttan al sus saygı göster demiş. annesi her haltı söyleyebilir yapabilir. bana saygı göstermeyene ben niye saygı göstereyim, ayrıca susmakla saygımı olur. sedin çıkmıyo diye seni daha cok ezmeye kalkar. kadın kovulduğu eve gidecek kadar yüzsüz bununla susaraktakonusarakta basa cıkılmaz. net tavrını koyabilseydi zaten siz görüştüğünüzde zırt pırt aramaya cesareti olmazdı, sadece seni idare ediyı gıbı bence. başını yakma

Arkadaşım gözünü açmaya geldim. Birincisi nişanlın senin tarafında falan değil. Olsaydı seni önceden bak patavatsız olabilirler diye uyarmazdı öyle bir sınır çizerdi ki ailesine o kadın sana bunları söyleme cesaretini bulamazdı bunu önce kesinlikle anlaman lazım sakın kanma.
Bak anne baba ne kadar sıkıntılı olursa olsun iş eşte biter o dengeyi sana belli etmeden kurmalı seni yormamalı. Ama seninki ne yapıyor yok annemi ara yok annem iyi niyetli. Bu laflar evlendikten sonra şuna dönüşür annem iyi niyetli SEN KÖTÜ NİYETLİSİN.
Sana bir örnekle anlatayım. Benim kv severim aramız da gayet iyidir ama mizaç olarak aslında tüm akrabalarının sorunlarının ortasında, dahil olmayı çok seven bir kadın. Bu özelliği bir tek oğlunun evliliğinde işlemiyor. Neden mi oğlu sınırını baştan çizdi de ondan. Eğer eşimin yapısı böyle olmasaydı karışma potansiyeli vardı adım gibi eminim. Daha sevgiliyken yemeğe gittiğimizde kv benim önümü eliyle kapatıp biz biraz kıskancız sevmeyiz böyle şeyleri demişti gülerek. Eşim seni ne ilgilendirir ben burdayım demişti annesine. Aradan 10 dk geçtikten sonra da kadın benim yanıma gelip özür dilemişti. İşte o günden sonra bir daha asla bişey demedi bana.
Senin şu aşamada yapacağın şey nişanlınla çok net konuşmak. Senin her şeye karşı tavrını önceden bilsin. Al karşına ben böyle böyle şeyler yaşadım bir daha olmasın kesinlikle gelemem de. Yoksa başın çok ağrır.

Siz agzinizla kuş tutsanizda Mükemmel gelin olamazsiniz.. Şu an tek dikkat etmeniz gereken şey nisanlinizin ailesine olan tavrı! Şu an idare ediyor mu? Gerçi gereken tavrı göstermiş olsa Kayinvalidenizin bu kadar yuzgoz olmazdiniz.. Nisanliniz çok anneciyse bir süre sonra annem hakli diye konuşmaya başlayacak.. Evlenmeden önce çok dikkat edin.. Ne yazikki sadece eş kişisiyle evlenmiyorsunuz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…