Kaynanam !

Eşinizin tavrını çok takdir ettim Bu kadar nokta net..Enişteye tebrikler

Çok can sıkıcı yaşadıkların ama bir taraftan da kendilerini açık etmeleri oldukça iyi. Evlendikten sonra bunun bin katını sana yaşatacaklar. Nişanlın şimdi sana destek oluyor ama inan ki evlendikten sonra herşey daha zor olacak. Benim sana tavsiyem yol yakınken kendini bu aileden kurtarman. Yoksa işler iyice sarpa saracak. Bir de çocuk olduğunu düşün. Herşeye çocuğun bakımına bile laf edecekler. Allah kolaylık versin sana ve kendini o aileden kurtarabilme gücü.

Son düzenleme:
Evlendiğiniz zaman da her akşam sırasıyla ararlar bunlar eşini, saatlerce de konuşurlar,, sender krizleri geçirirsin...

Evlendikten sonra eşine akşamları kimse ile konuşmayalim telefonda, birbirimize vakit ayıralım, birlikte oyun oynayalım, film izleyelim gibi kurallar koymaya çalış...yoksa işin yaş...

Allah yardımcın olsun

Ben kendi evliligimden örnek vermek istiyorum. Ailesi aile benim ailem arasında kültür farkı var. Ayrica benim annem ve babam boşandılar yıllar önce. Ve büyüdüğüm şehir yüzünden beni istemediler. Ailesi o kızla nasıl yapacaksın vs demiş. Biz de o zaman eşimle konuştuk beni ailen istemiyorsa sen benim arkamda duramayacaksan evlenmeyelim diye. Şimdi ise keşke evlenmeseydim diyorum. Kıyafetlerimi beğenmiyorlar. Devlet dairesinde çalışıyorum nasıl giyinebilirim düşünün ama buna laf ediyorlar. Uygun değilmiş. Saçım dalgalı salınmış halde kullanıyorum. Annesi sürekli saçını düzelt diyor. Bir şeyimi beğenmezler. Eşimle ailesinin WhatsApp grubu var sürekli yazisirlar fotoğraf paylaşırlar. Eşim o grupta konuşulan en basit bir şeyi bile bana anlatmaz. Ben ne zaman öğrenirim ailesinin evine gittiğimde. Hiçbir şeyden haberim yoktur. Ozellerini anlatmasinlar ama ablasının tayininin cikmasini ya da diğer ablasının ailesiyle şehir dışından geleceğini söyleyebilir. Sen bu evin kızısın diyorlar. Ama degilim. Kocamın eşi bile değilim. Keşke evlenmeseydim diyorum. Sen bundan daha ağır şeyleri yaşayacaksın. Kaç kurtar kendini

Evlendiniz mi peki?
Evlendik evet
Hakkımı onlara asla helal etmıyorum
Bzim evlilik kararı çıkınca annesi ve ablası eşime tavır aldı
Düğün günü harici eşimle 6-7 ay mesafeli konuştular
Kv dem sırf eşim sıkıntı ceksin diye eşimin arabasının anahtar ve ruhsatını sakladı :)
3 sene vermedi biliyor Musun

Sürekli sen beni değil Victory i seçtin diye duygu somurusu yaptı durdu
Ev yerlesırken ne kv geldi ne görümcem
Annem de o ara bacağını kırdı eşimle ben yaptık herşeyi

2-3 sene böyle geçti
Eşim çok kızıyordu ailesine
Benim ailem sensin derdi hep
Aynı şekilde benim ailem için de aynı şeyi derdi

Ne kadar kötü bir ailem varmış benim derdi
Bazen ağlardı hatta

O zamanlar kv ve görümcem tüm düşüncelerini çekinmeden söylerdi
Ama bir gün eşim cook fena olay çıkardı annesi ve ablasına bağırdı

Ama ne bağırış bütün site duymuştur

O günden sonra da ne oldu biliyor Musun

Ailesi şekil değiştirdi
Bana sürekli yapmacık konuşmalar
Beni çok seviyor gibi davranmalar
Eşime sürekli beni iyilemeker
Biz ne yapsak onaylamalar falan
Tabi ben bunları yemedim

Ama öyle etkililer ki
Eşim onların bu iyi halleri karşısında tüm gecmısı unuttu:)

Şimdi araları çok iyi
Eşim onları üzecek birşey asla söylemez kırmaz
Bense unutamıyorum hiçbirşeyi
İçim onlara karşı kin dolu
Eşimin o bağırmasından sonra ayağıma terlik getirmeler
Sırtıma yastık koymalar
Sen otur kuzum yorulma demeler
Eşime sıkı sıkı victory i şakın üzme üzersen karşında bizi bulursun demeler :)

Öyle tiksincler ki ikiyüzlüler
Sana bir tavsiyem var
Benim yaşım 39
Öğrendiğim tek şey ne biliyor Musun evlilik hususunda

Eşine nişanlına kesinlikle ailesini kötülemeyeceksin
Sinsi olacaksın
Politik olacaksın
İstemediğin birşeyi salağa yatarak halledeceksin
O zaman eş gözünde sen saf masum olursun
Ama çemkirirsen bu sefer ailesi senin iyiliğini istiyor olur sen de kötü gelin olursun

BaZı seyleri nişanlın yokken kv dene söyle
O yokken koy mesafeni
Nişanlının yanında da iyi ol
Bu tarz kv deler bunu hak ediyor

hiç aramiyorsun hal hatir sor diyor

Bu nişanlınin değil , annesinin cümlesi....erkekler kendi yanlarından böyle cümleler kullanmayı bilmezler.

Bir düşün bakalım...senin kv ni aradığını nişanlın nereden biliyor, 7-24 annesi ile birlikte mı ki bilsin?

Anne şikayetleniyor...

B ana ailesi ile tanismadan önce onlar yaşli hatalari olabilir seni kiracak bir sey yaparlarsa anlayiş göster ,saygini ol ,gerisini bana birak demisti .

Bu evlenene kadar senin dilini ve gözünü kapatmak için söylenen bir cümle..

Gerisi ona bırakılacak kadar adam olaydı nişanlınız, hiç bir olumsuz olay yaşamazdınız.

Ablalarina bagli degil seviyor deger veriyor o kadar

Evlendikten sonra bu konuda ne kadar yanıldığını anlayacaksın... (örneğin; evinde hazır yoğurt mu alınacağı yoksa süt alınıp mı yoğurt yapılacağı konusunda bile nişanlın onların sözüne bakacak)

nişanlim gercekten beni kaybetmek istemiyor bunu biliyorum

Evlenene kadar kaybetmek istemiyor, evlendikten sonra nasılsa onunsun.... seni ailesinin istediği kıvama getirmek için seni kaybetmeyi göze alacak

Benim nişanliyi da simdiden aman öbür gelin gibi olmasin diye yerlestiriyorlar aklina. Bi kaç defa demisti bana .

Bana göre en kötüsü de bu....

Sürekli öbür gelinin hatalarını sende de görmeye çalışacaklar....

tabiri caizse "işlemediğin günahın günahkârı olacaksın"

Tahammül edebilir misiniz?

sizin günah olmanızı mı istemiyomus ben anlamadım yoksa kıskançlık mı yapıyo yoksa ayırmak istiyor da bir şey yaşamayın da alışmayın diye mi deli mi ne

Sana tek önerim var 3yıllık evliyim bu arada 'kendini ezdirme'

Burasa annesi ile konuşmayacak diyen bir yorum vardi bulamadim şu an. Dedigi dogru çikti konuşmadi bahaneler uydurdu zamani bekliyorum dedi anladim konsumayacak konuşma dedim. Ve annesiyle ilgili hamle yaptim ters tepti cennet annelerin ayaklari altindaymis bana ne yapiyorsa annesine yapmaliymis. Evlendikten sonra yemege mi cikmisiz benle ciktiysa daha sonrakinde annesini de götürmeliymiş falan filan. Kv bana söyledigi bunca sözü bilmesine ragmen nişanlimdan aldigim yanit bunlar oldu. Yaptigim hamle elimde kaldi . Anladim ki devam edeceksem annesine laf kondurmamaliyim . Mesafeli davraniyorum kv ye lakin mesafeyi kv pek umursayacak gibi görünmüyor.

Ayrilmak dısında bir seçenek ariyorum çaresi yok mu dersiniz. Mesafe demeyin fazlasiyla mesafiliyim. Kv aramiyorum sormuyorum ilk zamanlar ilgileniyordum ariyordum uzun suredir aramiyorum o da beni aramiyor zaten bir araya geldigimizde de sadece sordugu sorulara cevap veriyorum sohbet etmiyorum konusunca da kisa cevaplarla gecistiriyorum. Görümceleri aradan cikardim cevapsiz birakarak , onlar uzak duruyorlar artik.

Evlenmek geri dönüşü çok zor olan bir yola girmek demek...

Tedbir alacaksan şimdiden al...

O zaman yapacak hiçbirseyin yok maalesef..
Şimdiden nasil tedbir alayim ? Annesi hakkinda ne konusulsa iyilik melegi bir portre çizmeye başladi. Anneme düsķünüm ama yeri geldiginde sözünü dinlemiyorum biliyorsun diyor lakin annesi bir melek bunu da vurguluyor.

Aramiyorsun lafi annesinin bunun çoktan farkindayim zaten ilk söylediginde anlamistim. Evlenene kadar dilimi baglama çalistiginin da farkindayim da sonrasinda ne olacagini çözemiyorum evlendikten sonra nasil olsa mecbur yutacak diye düsünüyorsa bu kötü işte.

Peki siz eşinizle nasilsiniz çok büyük sorun oluyor mu bu sizin için ?
Hatta kaynanam bir ara ben de sizinle ayni odada uyuyum bile diyordu))) Nereye gitsek beni de goturun derdi))) Tabii ki, sorun oldu benim icin ama ben en baştan her seye hayir dedim. Disari ciktigimizda durmadan arardi. Esime annenle konus aramasin diyordum. Esim annesiyle konusuyordu ama kadin ayni. Sonra ben konusmaya başladim. Bizi arama, cocuk degiliz dedim mesela. Disari ciktigimizda kapidayken haberi oluyordu sadece. Ben de geleyim dediyinde zamanimiz yok ve ya sonra gelirsin diyorduk. Sonradan kadin alisti ama hic degismedi ))) Huylu huyundan vaz gecmez. Bana garezi yok. Her kese karsi oyledir. Ha beni kiskaniyormuydu tabii ki kiskaniyordu. Esim bile soyluyordu kiskandigini.

Farkli şehirlerdeyiz memleketli degiliz . Kültür farkimiz yok aslinda ama cahiller mi desem bilemedim şimdi. Tutucu degiller basbasa görüşmemizden rahatsizlar aile icinde görüselim istiyorlar telefonda konusmamizdan bile rahatsizlar ne konusuyormusuz bu kadar. Telde konsurken bile bagiriyorlar nisanlima cagirip duruyorlar falan. Farkli sehirde yasamamiz icin tayini cikmasi lazim .

Sizinle uyuyum nasil bir sey ya uçmuş iyice kv. Benim kv de de kiskaniyor belli bu . Nişanlim bugünki konusmada hayal kirikligina ugratti beni. Evlenene kadar sabret diyordu sonra karisamazlar diyordu . Bugun bir hamle yapayim dedim neler dedi neler annenin hele de bir erkek icin annenin kiymetli bir varlik oldugunu anlatan bir nutuk dinledim.

Ya ben çok açik sözlüyüm sinsilik yapamiyorum pat diye söyleyiveriyorum . Çogunluklukla da susuyorum kv cevap vermiyorum nişanlima söylüyorum bir şey oldugunda. Bu arada kv dügünü erteledigini açikladi. Herhalde bu sürede ayirma politikasi izleyecek.

Hala evlenmeyi dusunuyor musun cidden? Bi insan neden gelecegi belliyken yine israr eder ?
7 aydir nişanliyim öncesinde uzun bir sevgili dönemi oldu . Yani kisa süreli bir şey degil sürdürebilir miyim ne yapabilirim diye düsünüyorum. Ve her türlü fikire açigim . Elestirebilirsiniz de saygiyla karşilarim, eleştirilerinizde kaçirdigim bir şey bulurum belki de farkindalik olur benim için karar verirken yoluma ışık olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…