- 10 Mart 2019
- 3.294
- 4.437
- 133
- 41
- Konu Sahibi Denizdeniz14
-
Ben de buna benzer ( baskasinin annesiyle sorun yasama durumu ) yazmiştim net koptu gönderemedim. Ben de nişanlimi taniyip ona göre davranmayi düsünüyorum . Aslinda ben her seçenegi düsünüyorum ortam durum hangisine uygun olursa onu yapacagim. Aklim karisikti, artik netlesti.Ben ayrılma fikrine katılmıyorum
Ne malum ayrılıp baska buldugun birinin annesiylede aynı seyleri yasamayacagın
Ayrıca burda kv ye rağmen eşlerimiz sayesinde güzel giden evliliği olan bi dünya insan var bi dünya örnek var
Sen eş adayına söz gecirebiliyormusun ona odaklan eger simdiden annesine söylediklerinden sonra toz konduramıyor seni sindiriyorsa evet bi daha düşün hatta bikaç kere daha düşün derim adamlar evlenince uzaklasmıyor daha kötü oluyor herşey
Benim kv evlenmeden önce ne bir kere laf sokmustur ne bunaltcak derecede aramıstır gelmek istemiştir trip atmıstır vs vs
Ama evlenince değişti komple nerden bilebilir veya tahmin edebilirdim kv ye göre eş mi secicem
Bir yıl nişanlı kaldık her gün her aksam birlikteydik annesi hic yoktu piyasada o zamanlar ama evlendik hop anneci oldu
ilk zamanlar canım anam benim anam modundaydı her dk gidelim dipdibe ördek ailesi olalım istedi ama yapmadım sürekli baska planlar baska bahanelerle red ettim
Suanda bile istiyor iki günde bir görüşmek ay size sunu aldım bunu yaptım sana diyip sık görüşmenin yolunu rüşvet olarak görüyor mesela bişey diyemiyorsun
Bak bunlar hep örnek olsun sana
Nişanlıyken şakaya vururdu.Nişanliyken kabul etti evlenince sorun çikardi yani kv . Akibetime emin adimlarla yürüdügümü hissediyorum ne yazsam benimki de böyleydi ama söyle oldu . Her yazdigim elimde kaldi tutacak hibir yani yokmuş benim durumun.
Ayrılmak o kadar emek verdigin ilişkiyi bitirmek sevdiğin insandan uzak kalmak çok acı verici. Sana ayrıl diyemeyiz ama bir arada kalırsan çok acı çekeceksin. Benim eşimin ailesi bakarsan karışmıyor ama bazen bir laf ediyorlar günlerce dünyam kararıyor. Dahası eşim bunları görmüyor. Erkekler genelde kör. Hatta annem üzülüyor arada ara vs diyor. Ben kötü gelinim kendimi korumak için uzak duruyorum ama soğuk nemrut gelin oluyorum.Ayrilmak dısında bir seçenek ariyorum çaresi yok mu dersiniz. Mesafe demeyin fazlasiyla mesafiliyim. Kv aramiyorum sormuyorum ilk zamanlar ilgileniyordum ariyordum uzun suredir aramiyorum o da beni aramiyor zaten bir araya geldigimizde de sadece sordugu sorulara cevap veriyorum sohbet etmiyorum konusunca da kisa cevaplarla gecistiriyorum. Görümceleri aradan cikardim cevapsiz birakarak , onlar uzak duruyorlar artik.
Benim nişanli , benle olanlari ailesine , ailesi ile olanlari bana açikça söylemiyor sakliyor . Ailesi bir sey istiyorsa ( telefon etme , kutlama vs şeylerde ) kendi istegi gibi söylüyor , bazi konularda da annem ya da falanca şöyle olsun diyor ben anlamiyorum sana sormalarini istedim aradilar mi ne dedin diye soruyor. Ben bir şey isteyince de ailesine, istedigi gibi olsun diyor . Nişanlim idare edilebilir biri zaten hem de fazlasiyla . Sadece annesi ile benim aramda denge kurabilir mi ondan emin degilim . Zamanla belli olur elbet.@Kimene28, ayrıl diyenlere katılmıyorum. Kaçmak işin en kolayı.
Bence önceden tanıma fırsatı bulduğunuz için şanslısınız.
Baştan kendini saklayıp, farklı görünmeye çalışsaydı daha çekilmez olmaz mıydı?
Bence burda artık kendinizi sınayın, nasıl davranmanız gerektiğini, idare edip edemeyeceğinizi kendiniz gözlemleyin.
Allah yardımcın olsun kaynana fenaNişanlimin annesi ogluyla görüsmemi istemiyor sanki. Nişanlimla farkli şehirlerdeyiz 2-3 haftada bir defa görüşüyoruz. Her görüstügümüzde kaynanam sürekli ariyor ne zaman geleceksin , gec kalma , ekmek lazim ,yemege başlayacagiz gelmeyecek misin nerde kaldin ve daha bir sürü şey. Nişanlim bazen o kadar rahatsiz etmesine dayanamiyor azarlayici konusuyor bu defa da kendi arayamiyor görümcelerim ariyor . Bence kaynanam aratiyor çünki benim yanimda oldugunu arayacagini söylemesine ragmen uzatiyor görümcem lafi . O kapatiyor bu defa diger görümcem beni ariyor ee birlikteymissiniz ne yapiyorsunuz .Nişanlim bana yansitmiyor birçok şeyi ama son olaydan sonra anladim ailesi ciddi baski yapiyor. Bi kaç gün önce kaynanam nişanlim bizdelerdi . Kaynanam bi boşlukta benle yalniz kaldi eltimden bahsetti . Eltim çok dinibütün kadinmiş ahlakli terbiyeliymiş ogluyla nisanliyken bizim gibi gezmemis fotograf cekilmemis yanyana oturmuyormuş elini bile tutmamis bizim gibi degilmis ve daha bir sürü şey. Sinirden çatlayacak gibi oldum cevap versem hakaret edecegim dilime berbat kelimeler geliyor kendimi kontrol edemeyecegimi anlayinca odadan ciktim cevapsiz biraktim. Nişanlima bahsettim olanlardan , ben konuşurum lütfen sen bunu sorun etme bana güven dedi. Bir de bu kadin benden saygi kendine de ilgi bekliyor ya neymis evlenince eşim operasyonlarda olacakmis günlerce, kendinde kalmaliymisim evde tek basima ne yapacakmisim . Simdiden gelecegimi düzenliyor kendine göre. Ben üniverstede ev arkadaslarim olmadiginda tek kaliyordum yani yalniz kalabiliyorum çocuk degilim ve çalisiyorum evlenince de devam edecegim çalismaya senle evde oturamam dedim. Zaten damarima basmis bir de saygi bekliyor ya. Kirilmis hanimefendi . Mutfakta çayla ilgileniyorum nisanlim yanima geldi lafliyoruz ayaküstü kaynanam bitiverdi yanimizda ne konusuyorsunuz icerde konusun biz de duyalim diyor , anne gelecekle ilgili planlarimizdan konusuyoruz dedi . Neymis bu planlar biz de bilelim deyince ben sabredemedim ciktim yine odadan bu defa gene beni yakaladi neymis oglunu odalara çekip cekip konusmayacakmisim kendiler de bilmeliymis ne konusup planladigimizi. Eve döndükten sonra beni aradi telde konusuyoruz kaynanam nisanlima bagiriyor ne konusuyorsunuz bu kadar daha bugün ordaydik diye, nişanlim da biraz saygin olsun anne telefonda gelininle konusuyorum dedi. Kaynanam hep üstü kapali dolayli laf sokuyordu her görüsüp konustugumuzda (görumcelerim de öyle) ,ilk defa bu kadar açik konustu. Nişanlimla yasadigimiz bazi sorunlar vardi yeni cözdük , bir de bu yüzden iliskimizin yipranmasini istemiyorum bilemiyorum nasil davransam.
Aileme danişmis zaten babam ve annemle konusmuş kabul etmişler , zaten babamdan da ben dügünü ertelemesini istemiştim kv erken davrandi. Benim sebebim belli de o niye erteledi aklima takildi ama . Yemek mevzusunu bugün de sordum ben anlatamadim sen yanliş anladin dedi. Kaynim 8 yildir evli hep ailesiyle yemege gidiyormus , bi kere bile beni sayip da seni de götüreyim demedi diye dertlenmiş kv , benimki de üzülmüş söz vermiş evlenince gelininle ben seni götürürüm diye. Beni yemege gotururse onu da goturme olayi buymus her zaman da degilmiş .biz bi kere yemeğe gittiysek diğerinde annemle gitmeliyim ne demk yaa kumanmı bu senin. sürekli kv ile yarış içindmi olcaksınız. bu nasıl bi saçmalık. ayrıca kv kimseye sormadan kafasına göre nasıl düğünü erteleyebiliyo. böyle bi durumda aileler toplanır ortak bi karar alınır ertelencekse bile. ben bilirim, benim dediğimolur, ilişkinizi ben yönetirim kafası. gecmişolsun
Erkekler nedense duymuyor görmüyor , söylenince de kabullenmiyorlar iyilik için oluyor hep . Beni bekleyen şeylerin farkindayim ama A degil de B kişisi olsaydi yine onunla da anne sorunu yaşayacaktik. Baş etmenin yollarina bakmak gerek . Benim kv neyden anliyor önce bir anlayayim. Nişanli lafta mi özde mi anneci onunda bir göreyim. Bir daha bir şey oldugunda kimi koruyacak bakayim.Ayrılmak o kadar emek verdigin ilişkiyi bitirmek sevdiğin insandan uzak kalmak çok acı verici. Sana ayrıl diyemeyiz ama bir arada kalırsan çok acı çekeceksin. Benim eşimin ailesi bakarsan karışmıyor ama bazen bir laf ediyorlar günlerce dünyam kararıyor. Dahası eşim bunları görmüyor. Erkekler genelde kör. Hatta annem üzülüyor arada ara vs diyor. Ben kötü gelinim kendimi korumak için uzak duruyorum ama soğuk nemrut gelin oluyorum.
Aileme danişmis zaten babam ve annemle konusmuş kabul etmişler , zaten babamdan da ben dügünü ertelemesini istemiştim kv erken davrandi. Benim sebebim belli de o niye erteledi aklima takildi ama . Yemek mevzusunu bugün de sordum ben anlatamadim sen yanliş anladin dedi. Kaynim 8 yildir evli hep ailesiyle yemege gidiyormus , bi kere bile beni sayip da seni de götüreyim demedi diye dertlenmiş kv , benimki de üzülmüş söz vermiş evlenince gelininle ben seni götürürüm diye. Beni yemege gotururse onu da goturme olayi buymus her zaman da degilmiş .
Herkes annecidir. Kendini düşün birisinin annene kötü davrandığını tavır aldığını ya da annenle husumeti oldugunu, nasıl davranirsin anneni uzene? Hiç kimsenin annesinin yerini alamayiz sadece rakip olmadığımızı kvlerin anlamasi gerekiyor. Bir de yeni kurulan yuvaya yaşam alanı bırakmaları.Erkekler nedense duymuyor görmüyor , söylenince de kabullenmiyorlar iyilik için oluyor hep . Beni bekleyen şeylerin farkindayim ama A degil de B kişisi olsaydi yine onunla da anne sorunu yaşayacaktik. Baş etmenin yollarina bakmak gerek . Benim kv neyden anliyor önce bir anlayayim. Nişanli lafta mi özde mi anneci onunda bir göreyim. Bir daha bir şey oldugunda kimi koruyacak bakayim.
Dün bir kanalda yayınlanan kadın programının tekrarını izledim. Psikolog şöyle bir öneride bulunuyordu erkeği kendi evinize kendinize bağlamak için hep güler yüzlü olun, dert anlatmayın, ağlamayın, sizlanmayin. Huzuru eğlenceyi sizde bulsun. Bu sefer annesine gitmeyi azaltacaktır. Sizi tercih edecektir. Annesine dikkat edin hep güler yüzlü yavrum oğlum sana neler hazırladım vs der gülümser. Fazla beklentisi yok gibi davranır. Huzuru temsil eder.
Evet anneler hep öyle gülümsüyor. Hele benimki somurttun mu sinir olur yüzün hep gülecek , huzur diyor baska bir sey demiyor zaten. . Evinde rahat olursa gitmez diyor yani anneye.Dün bir kanalda yayınlanan kadın programının tekrarını izledim. Psikolog şöyle bir öneride bulunuyordu erkeği kendi evinize kendinize bağlamak için hep güler yüzlü olun, dert anlatmayın, ağlamayın, sizlanmayin. Huzuru eğlenceyi sizde bulsun. Bu sefer annesine gitmeyi azaltacaktır. Sizi tercih edecektir. Annesine dikkat edin hep güler yüzlü yavrum oğlum sana neler hazırladım vs der gülümser. Fazla beklentisi yok gibi davranır. Huzuru temsil eder.
Panik olunca , kizacagimi yanlis anlayacagimi düsününce , hele de kavga etmemden korkuyorsa saçmaligin alasini yapiyor kendini anlatamaz o zaman hiç. Ben de o anda anlamam sonradan aciklar kendini . Bu da onlardan biriymiş işteiyi de bunu soylemesine gerek yok ki. ara sira disari yemege giderken kv ni alsaniz zaten sorun cikarmazsinki sen. nisanlin hep böyle kendini yanlıs ifade eden bi adam mi? benim esim panik olunca sacmalar mesela.
Panik olunca , kizacagimi yanlis anlayacagimi düsününce , hele de kavga etmemden korkuyorsa saçmaligin alasini yapiyor kendini anlatamaz o zaman hiç. Ben de o anda anlamam sonradan aciklar kendini . Bu da onlardan biriymiş işte
Benim annem ona laf sokmuyor beklenti icinde degil , dakka başi onu yaninda istemiyor ve daha bi sürü şey. Bi zahmet aradaki farki farketseler ya . Ama görmezler onlar icin her sey yolunda cunki. Kv vermez o alani , almak gerek .Herkes annecidir. Kendini düşün birisinin annene kötü davrandığını tavır aldığını ya da annenle husumeti oldugunu, nasıl davranirsin anneni uzene? Hiç kimsenin annesinin yerini alamayiz sadece rakip olmadığımızı kvlerin anlamasi gerekiyor. Bir de yeni kurulan yuvaya yaşam alanı bırakmaları.
Bazen saçmalama konusunda kendini aşiyorhahaha ayni esimo kadar sacmalar ki o kadar deyim yani.
o zaman siz iyi takip edin gozlemleyin. annesi ortalığı karistirmasin diye de annesini idare ediyo olabilir. ama epey emek vermeniz gerekli karşılıklı. bunun da farkindasin zaten. Allah yardımcın olsun :)
Diğer gelinin hatalarının bedeli hep sana ödetilecek...eltiniz ilgili kimin içinde ne iğde olarak kaldıysa onları sen gerçekleştireceksin...Aileme danişmis zaten babam ve annemle konusmuş kabul etmişler , zaten babamdan da ben dügünü ertelemesini istemiştim kv erken davrandi. Benim sebebim belli de o niye erteledi aklima takildi ama . Yemek mevzusunu bugün de sordum ben anlatamadim sen yanliş anladin dedi. Kaynim 8 yildir evli hep ailesiyle yemege gidiyormus , bi kere bile beni sayip da seni de götüreyim demedi diye dertlenmiş kv , benimki de üzülmüş söz vermiş evlenince gelininle ben seni götürürüm diye. Beni yemege gotururse onu da goturme olayi buymus her zaman da degilmiş .
Kv noldu bilmiyorum ama bugün beni aradi beni ne kadar çok sevdiginden anlayişimdan hoşgörümden bahsetti. Ailenden de senden de Allah razi olsun ben çok memnunum sizden dedi. Tek dilegi huzurlu bir yuvamizin olmasiymiş , kendi bugün varmiş yarin yokmuş gözünün görmek istedigi tek şey bizim mutlulugumuzmuş. Dönüşümün sebebini bilmem ama ben bunu begendim.Diğer gelinin hatalarının bedeli hep sana ödetilecek...eltiniz ilgili kimin içinde ne iğde olarak kaldıysa onları sen gerçekleştireceksin...
İlk sayfada bir arkadaş yazmış, aynen kopyaladım..
"İçine atıp kendini bitirme, kaynanaya susup kocana konusup ilişkinizi zedeleme."
Kv den düğünü neden ertelemiş, birde onu öğrenmeye çalışın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?