Kaynanam !

Ben de buna benzer ( baskasinin annesiyle sorun yasama durumu ) yazmiştim net koptu gönderemedim. Ben de nişanlimi taniyip ona göre davranmayi düsünüyorum . Aslinda ben her seçenegi düsünüyorum ortam durum hangisine uygun olursa onu yapacagim. Aklim karisikti, artik netlesti.

@Kimene28, ayrıl diyenlere katılmıyorum. Kaçmak işin en kolayı.
Bence önceden tanıma fırsatı bulduğunuz için şanslısınız.
Baştan kendini saklayıp, farklı görünmeye çalışsaydı daha çekilmez olmaz mıydı?
Bence burda artık kendinizi sınayın, nasıl davranmanız gerektiğini, idare edip edemeyeceğinizi kendiniz gözlemleyin.

Nişanliyken kabul etti evlenince sorun çikardi yani kv . Akibetime emin adimlarla yürüdügümü hissediyorum ne yazsam benimki de böyleydi ama söyle oldu . Her yazdigim elimde kaldi tutacak hibir yani yokmuş benim durumun.
Nişanlıyken şakaya vururdu.

biz bi kere yemeğe gittiysek diğerinde annemle gitmeliyim ne demk yaa kumanmı bu senin. sürekli kv ile yarış içindmi olcaksınız. bu nasıl bi saçmalık. ayrıca kv kimseye sormadan kafasına göre nasıl düğünü erteleyebiliyo. böyle bi durumda aileler toplanır ortak bi karar alınır ertelencekse bile. ben bilirim, benim dediğimolur, ilişkinizi ben yönetirim kafası. gecmişolsun

Ayrılmak o kadar emek verdigin ilişkiyi bitirmek sevdiğin insandan uzak kalmak çok acı verici. Sana ayrıl diyemeyiz ama bir arada kalırsan çok acı çekeceksin. Benim eşimin ailesi bakarsan karışmıyor ama bazen bir laf ediyorlar günlerce dünyam kararıyor. Dahası eşim bunları görmüyor. Erkekler genelde kör. Hatta annem üzülüyor arada ara vs diyor. Ben kötü gelinim kendimi korumak için uzak duruyorum ama soğuk nemrut gelin oluyorum.

Benim nişanli , benle olanlari ailesine , ailesi ile olanlari bana açikça söylemiyor sakliyor . Ailesi bir sey istiyorsa ( telefon etme , kutlama vs şeylerde ) kendi istegi gibi söylüyor , bazi konularda da annem ya da falanca şöyle olsun diyor ben anlamiyorum sana sormalarini istedim aradilar mi ne dedin diye soruyor. Ben bir şey isteyince de ailesine, istedigi gibi olsun diyor . Nişanlim idare edilebilir biri zaten hem de fazlasiyla . Sadece annesi ile benim aramda denge kurabilir mi ondan emin degilim . Zamanla belli olur elbet.

Allah yardımcın olsun kaynana fena

Aileme danişmis zaten babam ve annemle konusmuş kabul etmişler , zaten babamdan da ben dügünü ertelemesini istemiştim kv erken davrandi. Benim sebebim belli de o niye erteledi aklima takildi ama . Yemek mevzusunu bugün de sordum ben anlatamadim sen yanliş anladin dedi. Kaynim 8 yildir evli hep ailesiyle yemege gidiyormus , bi kere bile beni sayip da seni de götüreyim demedi diye dertlenmiş kv , benimki de üzülmüş söz vermiş evlenince gelininle ben seni götürürüm diye. Beni yemege gotururse onu da goturme olayi buymus her zaman da degilmiş .

Dün bir kanalda yayınlanan kadın programının tekrarını izledim. Psikolog şöyle bir öneride bulunuyordu erkeği kendi evinize kendinize bağlamak için hep güler yüzlü olun, dert anlatmayın, ağlamayın, sizlanmayin. Huzuru eğlenceyi sizde bulsun. Bu sefer annesine gitmeyi azaltacaktır. Sizi tercih edecektir. Annesine dikkat edin hep güler yüzlü yavrum oğlum sana neler hazırladım vs der gülümser. Fazla beklentisi yok gibi davranır. Huzuru temsil eder.

Erkekler nedense duymuyor görmüyor , söylenince de kabullenmiyorlar iyilik için oluyor hep . Beni bekleyen şeylerin farkindayim ama A degil de B kişisi olsaydi yine onunla da anne sorunu yaşayacaktik. Baş etmenin yollarina bakmak gerek . Benim kv neyden anliyor önce bir anlayayim. Nişanli lafta mi özde mi anneci onunda bir göreyim. Bir daha bir şey oldugunda kimi koruyacak bakayim.

iyi de bunu soylemesine gerek yok ki. ara sira disari yemege giderken kv ni alsaniz zaten sorun cikarmazsinki sen. nisanlin hep böyle kendini yanlıs ifade eden bi adam mi? benim esim panik olunca sacmalar mesela.

Herkes annecidir. Kendini düşün birisinin annene kötü davrandığını tavır aldığını ya da annenle husumeti oldugunu, nasıl davranirsin anneni uzene? Hiç kimsenin annesinin yerini alamayiz sadece rakip olmadığımızı kvlerin anlamasi gerekiyor. Bir de yeni kurulan yuvaya yaşam alanı bırakmaları.

ben öyle yaptım ters tepki. sonra canına okudum akillandi. karşıdakine göre hareket etmek lazım.

ben o şekilde davraninca kv hep sikayet yalan iftira memnuniyetsizlik beni eksik yanlis gorme.... derken derken biz esimle kedi kopek gibi olduk. derdin varsa anlatcaksin. haksiza haksiz diceksin. tabi herseyin bi yolu yordami var. nabza göre şerbet verilmesi taraftariyim.

Evet anneler hep öyle gülümsüyor. Hele benimki somurttun mu sinir olur yüzün hep gülecek , huzur diyor baska bir sey demiyor zaten. . Evinde rahat olursa gitmez diyor yani anneye.

iyi de bunu soylemesine gerek yok ki. ara sira disari yemege giderken kv ni alsaniz zaten sorun cikarmazsinki sen. nisanlin hep böyle kendini yanlıs ifade eden bi adam mi? benim esim panik olunca sacmalar mesela.
Panik olunca , kizacagimi yanlis anlayacagimi düsününce , hele de kavga etmemden korkuyorsa saçmaligin alasini yapiyor kendini anlatamaz o zaman hiç. Ben de o anda anlamam sonradan aciklar kendini . Bu da onlardan biriymiş işte

Panik olunca , kizacagimi yanlis anlayacagimi düsününce , hele de kavga etmemden korkuyorsa saçmaligin alasini yapiyor kendini anlatamaz o zaman hiç. Ben de o anda anlamam sonradan aciklar kendini . Bu da onlardan biriymiş işte

hahaha ayni esim o kadar sacmalar ki o kadar deyim yani.

o zaman siz iyi takip edin gozlemleyin. annesi ortalığı karistirmasin diye de annesini idare ediyo olabilir. ama epey emek vermeniz gerekli karşılıklı. bunun da farkindasin zaten. Allah yardımcın olsun :)

Benim annem ona laf sokmuyor beklenti icinde degil , dakka başi onu yaninda istemiyor ve daha bi sürü şey. Bi zahmet aradaki farki farketseler ya . Ama görmezler onlar icin her sey yolunda cunki. Kv vermez o alani , almak gerek .

Bazen saçmalama konusunda kendini aşiyor annesini idare etse de etmese de er geç sözümü dinleyecek yoksa kaybedecek karar onun olacak

Diğer gelinin hatalarının bedeli hep sana ödetilecek...eltiniz ilgili kimin içinde ne iğde olarak kaldıysa onları sen gerçekleştireceksin...

İlk sayfada bir arkadaş yazmış, aynen kopyaladım..

"İçine atıp kendini bitirme, kaynanaya susup kocana konusup ilişkinizi zedeleme."

Kv den düğünü neden ertelemiş, birde onu öğrenmeye çalışın.

Kv noldu bilmiyorum ama bugün beni aradi beni ne kadar çok sevdiginden anlayişimdan hoşgörümden bahsetti. Ailenden de senden de Allah razi olsun ben çok memnunum sizden dedi. Tek dilegi huzurlu bir yuvamizin olmasiymiş , kendi bugün varmiş yarin yokmuş gözünün görmek istedigi tek şey bizim mutlulugumuzmuş. Dönüşümün sebebini bilmem ama ben bunu begendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…