- 25 Haziran 2016
- 7.593
- 13.588
- 248
- Konu Sahibi Denizdeniz14
-
Gelinlik provamda kayınvalidem benim 4 bir yandan misafirim gelecek ne bu böyle dedi beğenmedi gelinliğimi herkes şade dedi beğenmedi gerçi ama bn çok sevmiştimSizi üzmeyecekse detay verir misiniz tam olarak ayrilmanizin sebebi ne oldu ?
Senin istedigin olsun diyorlar zaten. Alip vermede skinti yok ne istersen o olsun kaynanam hep bu modda yasiyor. Ama nişanlimla başbaşa mi kaldim bi çift laf mi konustuk bakip gülüstük mü dişari mi ciktik kaynanam dayanamiyor. Geleneksel mutfak konusmamiz bize geldiklerinde hep ordayiz kaynanam da surekli iceri çagirirdi nişanlimi önceden. Son geldiginde konu acarken yazdiklarimi yasadik iste bir suru laf
Eltim kv ile birlikte yaşıyor, aynısını kv de yapıyormuş, eltimde özellikle o duyusunda yanımıza gelmesin az eşimle sohbet edeyim diye yalandan kahkaha atıp kocasına cilve yapıyormuş, birdefa bunları mutfakta baya yakın görmüş kadın ve özellikle sanki onları başbaşa bırakmamak için yapıyormuş.
Sende samimi davran nişanlına, sen söyle ben dersem ayıp okur diye cümleler kur, onun ailesini sevdiğini ve değer verdiğini düşünsün özellikle çokk saygı duyduğunu, evlendikten sonra seviyorum desende inanmaz. Politik ve oyuncu ol
Normal falan değil. Annesinin söylediklerine rağmen iyi niyetli diyebiliyorsa yanmışsın sen. Şimdilik böyle evlenince daha kötü olacak herşey. Bence ayrıl çok samimi söylüyorum bu kv size huzur vermez.Bazen annemi ara diye tutturuyor bir şey mi oldu diyorum hiç aramiyorsun hal hatir sor diyor . Bu kadari da normal sanirim dimi . Annesine çok düşkün kendi şikayet ediyor bazen ama ben hiç yorum yapmiyorum sadece dinliyorum . Bu konudan bahsettigimde de annem iyi niyetle demistir yanlis anlatmistir ben konusurum sen dert etme diyerek beni rahatlatti .
Planlarinizi biz de bilelim ne plan yapiyosunuz falan demesi de kiskandigindan zaten . Ya biz birbirimizi seviyoruz oglunu elinden aldigim da yok bu ne sinsilik . Çocuklarinin içinde buna ayri bir düşkün sanki ya da bana öyle görünüyor. Bi kere ezmesine izin verirsem her firsatta ezmeye çalisir farkindayim.Saygisizligi birak kenara. Sakin altda kalma. Cat cat savun kendini
Kendine karistirma. Oglunun sana duskunlugunun farkinda,evlenince bizden cok karisina ilgili alakali olacak diye kiskanmis simdiden yol yapiyor. En azindan nişanlın biseylerin farkinda. Sessiz sakin kalip onlara istediklerini verme
Allah razi olsun bende senin için dua edicem.Nişanlını çok iyi anlamaya çalıs, sonuçta kayınvalide ile senin aranda dengeyi sağlayacak kişi o.Ne desem bilemedim. Sanirim kayinvalide sebebi ile ayrildiniz. Allah kolaylik ve sabir versin insallah bundan sonraki hayatinizda haketmediginiz şeyleri yaşamak durumunda kalmaz huzuru bulursunuz . Dualarim sizinle. Ben de insallah en dogru karari veririm.
Ben de bazen laf söylüyorum da bu konu da bir şey söyleyemedim biliyordum bu konuda kaynanamla muhatap olursam cok sinirliydim agzimdan cikani kulagim duymazdi ve sonu gelmezdi . Nişanlima da iyi niyetle söylenmiş degil öyle olsaydi çok farkli bir uslup kullanirdi burdaki terbiye ve ahlak kiyaslamasinda bana hakaret ediliyor dedim . Annem ileri görüslü bir insa n böyle seylere karismazdi ama ne düsundu o anda aklini çözemiyorum ben onunla konusurum uyaririm bir daha olmaz diyor . Az önce telde konustuk annesi evde degilmis gelince konusacakmis.
hanım hanımcık biriysen , ki öyle anlaşılıyor, işin zor...aynı dilden bir gelin lazım ona...Anlayacak bir kadin olsa zaten konuşurum. Oglu aylardir ugrasiyor her aradiginda ayni cevabi aliyor ama kadin vazgecmiyor . Beni mi dinleyecek sanmam aksine bana ayar vermeye çalişti diyecek konusacak da konuşacak. Ben ona kibar da olsam kaba da olsam akibetim ayni . Nişanlini araci yapma demissiniz nişanlima ne diyecegini nasil anlatacagini bilmiyorum ki. Nişanlimin gećmişinde bir nişanlilik var kaynanam yüzünden ayrilmislar anlattiklarindan belli ama kaynanam kizla annesine yapmis yapacagini kiz atmis nişani. Daha sonra bi kizla sevgili olmus kaynanam onu da istememis benimki inat etmiş ben istiyorum diye ama kaynanam kizin annesiyle konusmus ondan sonra olan olmus o kiz da ayrilmiş . Biz sevgiliyken tanismadik ailesiyle zaten ,evlilige karardan sonra tanistik sonra söz nişan vs işte . Simdi benle ugrasiyor ama beni seviyormus istiyormus falan filan. Hikaye.. bu kadinla sakince ne konuşabilirim konussam da anlar mi ?. Baktim herkes havliyor kimse beni duymuyordu, ben de olanca gücümle havlamaya basladim misali olacagim gibi geliyor
Ablalarina bagli degil seviyor deger veriyor o kadar sözleri baglayici degil . Araya çizgimi çektim onlarla ,surekli bana mesajla sikayet ediyorlar aramiyorsun diye. Nisanlimla durum paylasiyoruz hemen laf sokmalar basliyor. Duymazdan geldim cevap vermedim. Aramasam da mesaj atiyordum önceleri onu da kestim. Simdi cumadan cumaya mesaj atiyorlar ona cevap veriyorum sadece . Ve muhatap olmuyoruz . Kaynanam baya zor kadin o da annesini çok seviyor. Sevgiliyken iyiydi de aileler işin icine girince cok skintili oldu . bana belli etmeden kendi başina yüklendi birçok şeyi, ben ise bilmedigimden ona kizdim hep . Ayrilik noktasina kadar geldik sonradan onun çabasiyla düzeldik. Ben mutlu olmazsam ne kadar sevsem de ayrilirim bunu o biliyor mecbur degilim kimseye . Gerekirse gözden cikarabilirim yani ama sonuna kadar da gitmek istiyorum.valla ben esimi gözden cikardim. sınava calisiyodum o donem. anlatmaktan anlasilmaya calismaktan kavgalardan yilmistim. herseyi biraktim atanayim duzelmezse bosanirim yoluma bakarim diye düşündüm.
ben sessizlestikce kv çığrından çıktı. en son atandim sinir krizi geçirttiler bana. esim ondan sonra ailesine mesafe koydu ben zaten hepten çizgimi cektim.
ama esim iliskiler eskisi gibi olsa ben ses etmedikce yine etmez. erkekler rahatina bakar canim. nisanliniz da hanginiz baskınsa onu idare etmek zorunda hissediyo kendini büyük ihtimalle. e sizden yana sıkıntı olmadığına göre hep annesini idare edip kollayip koruyo.
ben bugüne kadar esimi hangi konuda ikaz ettiysem yaşadı hepsini. bide ben karar verdigimde beni geri donduremez bildiği için mecburen ses cikarmak zorunda kaldi bazi durumlarda. nisanlinizi gözden cikarabileceginizi bilmesi gerekiyo diye düşünüyorum.
ayağını denk almalı nisanliniz. kocalık yapamayacaksa elin kızının günahına girmeyecek. sizin nikahiniz onun ana babasina kardeslerine degil. ben basta acik acik konuştum. buna rağmen benden beklenti sonsuz oldu. ben de hic umrumda değil biter gider dedim aninda geri vites yaptı. eger sizin nisanliniz geri vites yapmazsa yol yakinken yol verin kendisine. benim su an çocuğum var ama biliyo esim bana sıkıntı yasatirsa cocugum var yuvam dagilmasin demem.
bu kadar acı ve sıkıntı cekip sabretmezdim şimdiki aklım olsa. esimi seviyorum ama evliliği sevgi tek basina yurutemez.
bi anneye evlat olmakla oyuncak olmak arasındaki farki anlamali erkekler bence. ne zaman gelecekse nisanlinizi karşınıza alıp tek tek isteklerinizi beklentilerinizi soyleyip icraatlarını izleyin. baktiniz falso var yolunuza bakın. bundan sonra yanıma geldiğinde o telefon acilmayacak diceksiniz acarsa kalkip gideceksiniz. tavriniz net açık ve kesin olacak. kv ye karşı da sesinizi yukseltmeyin tabi ama cevabıni verin. onlar 3 kadin alismislar esinizi istedikleri gibi oynatmaya. önce bu durum degisiyo mu gozlemleyin.
Bakacagim şimdi tesekkur ederim. Siz böyle konusunca basimi yakiyormusum gibi hissettim.burda bı arkadas var lütfen onun konularini oku @greengirll
hemen hemen ayni durumunuz. o bosandi hemde çok yakin zamanda
sizin durum sandığımdan da vahim green sana anlatsin tecrübelerini
kac kurtar kendini bacim deli misin
Peki siz eşinizle nasilsiniz çok büyük sorun oluyor mu bu sizin için ?Ayni benim kv. Benim kv da boyleydi.
Bence sizinle alakasi yok, kadinin huyu karismak.
Biz ueni evlikdik, disari cikmayin disarda ne var ve ciktigimizda durmadan arardi.
Esim iste oldugunda tuvalete bile giderken nereye gidiyorsun derdi. Her tuvalete mutfaga gectigimde hesap vererdim)))
kendi ogullari bile bikmis o huyundan.
Biz de kendi aramizda muhabbet edemezdik. Hemen koşa koşa gelirdi yanimiza, ne konusuyorsunuz bana da anlatin derdi.
esimle odada uzanir muhabbet ederdik. Kapiyi calip bizi cagirirdi odaya muhabbete.
Yazilacak cok sey var da uzun olmasin diye yazmadim.
Nişanlim saçmaliyor bazen eski tartismalarimizdan biliyorum . Iliskimiz sorunla karsilasinca ayrilik korkusuyla ne diyecegini şasiriyor . Benim ailem beni çok iyi tanidiklarindan güveniyorlar ve skmiyorlar. Nişanlimda öyle bana güveni tam. Kayinvalide edepsiz gördü oysa elini tutmaktan baska bir sey de yoktu neye göre etiketlendim anlamadim da bence kusur bulamadi dinden girdi olaya galiba .Annesi ileri görüşlü müymüş :)))) İyi niyetli yorum yapmış demesi daha mantıklı idi, annem ileri görüşlü nedir ya böyle bir kadın için, el ele bile tutuşmamıştı çok namuslu idi diye övüyor kadın, çocuk mu kandırıyor nişanlınız :))
Sizin anne babanız yapsa bir nebze anlayacağım, kız aileleri daha korumacı oluyor ama bu kadının yaptığı bildiğin kıskançlık artı cahilliğin karışımı. Rabbim hakkınızda hayırlısını versin, kötülerden korusun inşallah.
Bir üye daha yazmıştı, kaynanalar size ne yaptı diye konu açan üye gelsin okusun lütfen, kaynanalar ne yapıyor :)
Ikiniz de pismansiniz , ikiniz de seviyorsunuz ama bu ayrilik haksizlik, düsünmesi bile kötü. Cok zor Allah sabir versin kimseye de yaşatmasin.Bir araya gelecek misiniz peki ? Ailesini sildi ama unutmayin mutlaka barisacaklar bir gün .Gelinlik provamda kayınvalidem benim 4 bir yandan misafirim gelecek ne bu böyle dedi beğenmedi gelinliğimi herkes şade dedi beğenmedi gerçi ama bn çok sevmiştimve beni gelinliğin içinde bırakıp gitti hıçkıra hıçkıra ağladım ailemde o halimi görünce bu iş bitti dediler akşam konuşulmaya gelindi ama kimsede ne bi özür ne de başka bişey istemiyorum dedim öfkeyle ev düzülüydü 1 ay vardı düğüne hemen yıktılar yuvamızı ama seviyrum unutamıyorum nişanlım hala peşimde ve çok pişman bnde orada istemiyorum dediğime pişmanım günlerdir hiçbişey yemiyorum kafamı kemiriyor herkes herşey çok çaresizim bu olanları okumaktan başka bişey yapamıyorum nişanlım ailesini sildi bnm kararımı bekliyor çok seviyor çok seviyorum sana tavsiyem çok iyi düşün çok iyi karar ver kendini benim gbi bir duruma sokma ...
Bak
Bakacagim şimdi tesekkur ederim. Siz böyle konusunca basimi yakiyormusum gibi hissettim.
Hiçbirşey bilmiyorumIkiniz de pismansiniz , ikiniz de seviyorsunuz ama bu ayrilik haksizlik, düsünmesi bile kötü. Cok zor Allah sabir versin kimseye de yaşatmasin.Bir araya gelecek misiniz peki ? Ailesini sildi ama unutmayin mutlaka barisacaklar bir gün .
Ya kadın çok fena okurken başım ağırdı. Nişanlınız herşeyin farkında bu iyi bişey. Ama bi ömürde bu kadınla geçer mi bilemedim. Utanmasalar balayında bile peşinize takılacaklar ne yapıyosunuz bizde görelim diyeNişanlimin annesi ogluyla görüsmemi istemiyor sanki. Nişanlimla farkli şehirlerdeyiz 2-3 haftada bir defa görüşüyoruz. Her görüstügümüzde kaynanam sürekli ariyor ne zaman geleceksin , gec kalma , ekmek lazim ,yemege başlayacagiz gelmeyecek misin nerde kaldin ve daha bir sürü şey. Nişanlim bazen o kadar rahatsiz etmesine dayanamiyor azarlayici konusuyor bu defa da kendi arayamiyor görümcelerim ariyor . Bence kaynanam aratiyor çünki benim yanimda oldugunu arayacagini söylemesine ragmen uzatiyor görümcem lafi . O kapatiyor bu defa diger görümcem beni ariyor ee birlikteymissiniz ne yapiyorsunuz .Nişanlim bana yansitmiyor birçok şeyi ama son olaydan sonra anladim ailesi ciddi baski yapiyor. Bi kaç gün önce kaynanam nişanlim bizdelerdi . Kaynanam bi boşlukta benle yalniz kaldi eltimden bahsetti . Eltim çok dinibütün kadinmiş ahlakli terbiyeliymiş ogluyla nisanliyken bizim gibi gezmemis fotograf cekilmemis yanyana oturmuyormuş elini bile tutmamis bizim gibi degilmis ve daha bir sürü şey. Sinirden çatlayacak gibi oldum cevap versem hakaret edecegim dilime berbat kelimeler geliyor kendimi kontrol edemeyecegimi anlayinca odadan ciktim cevapsiz biraktim. Nişanlima bahsettim olanlardan , ben konuşurum lütfen sen bunu sorun etme bana güven dedi. Bir de bu kadin benden saygi kendine de ilgi bekliyor ya neymis evlenince eşim operasyonlarda olacakmis günlerce, kendinde kalmaliymisim evde tek basima ne yapacakmisim . Simdiden gelecegimi düzenliyor kendine göre. Ben üniverstede ev arkadaslarim olmadiginda tek kaliyordum yani yalniz kalabiliyorum çocuk degilim ve çalisiyorum evlenince de devam edecegim çalismaya senle evde oturamam dedim. Zaten damarima basmis bir de saygi bekliyor ya. Kirilmis hanimefendi . Mutfakta çayla ilgileniyorum nisanlim yanima geldi lafliyoruz ayaküstü kaynanam bitiverdi yanimizda ne konusuyorsunuz icerde konusun biz de duyalim diyor , anne gelecekle ilgili planlarimizdan konusuyoruz dedi . Neymis bu planlar biz de bilelim deyince ben sabredemedim ciktim yine odadan bu defa gene beni yakaladi neymis oglunu odalara çekip cekip konusmayacakmisim kendiler de bilmeliymis ne konusup planladigimizi. Eve döndükten sonra beni aradi telde konusuyoruz kaynanam nisanlima bagiriyor ne konusuyorsunuz bu kadar daha bugün ordaydik diye, nişanlim da biraz saygin olsun anne telefonda gelininle konusuyorum dedi. Kaynanam hep üstü kapali dolayli laf sokuyordu her görüsüp konustugumuzda (görumcelerim de öyle) ,ilk defa bu kadar açik konustu. Nişanlimla yasadigimiz bazi sorunlar vardi yeni cözdük , bir de bu yüzden iliskimizin yipranmasini istemiyorum bilemiyorum nasil davransam.
Nasıl olacak bilmiyorum ama seçme şansı olsa insanın kesinlikle sorunlu olan ailelerin yani böyle sürekli müdahale eden ya da tam tersi tamamen ilgisiz aileler var. Keşke seçmen şansımız olsa ama seçemiyoruzCanim benimkide degildi.operesyonlara cikardi ailesini aramaz beni arardi.onlar bana bakmadi etmedi diye. Nasil evlendik aile kiymete bindi. Neymis aile farkliymis annesi babasi sehitl olursa ona sfaat edermis. Onlarsiz olmazmis. Saolsun onlarda yuvamj yikti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?