- 2 Ağustos 2019
- 562
- 673
- 103
Sizde mi uzun zaman dememiştiniz
Çünkü bir türlü anlaşamıyoruz yüzü asık bana karşı bir tavırlı ne kadar konuşsakta hep bişey var aramızda ve buda beni üzüyor hani bilmiyorum belki anne demiyorum ya sebep bumudur diye
Peki ne diyorsunuz onun yerine ben şahsen hiç bir şey
Bende diyemem artık sanırım8 senelik evliyim.demedim,demicem.
Nişanlılık döneminde dedim ama sonra hiç diyesim gelmedi çok üzdü beni tavırlarıylaSebebin bu olduğunu sanmıyorum, içinizden gelmeyen hiçbir şeyi yapmayın.
Ben evlilik hazırlıkları yapılırken hemen başlamıştım demeye fakat açıkçası şimdi pişmanım. Benim ona yaklaştığım gibi o yaklaşmadı.
Belki en iyi ihtimalle ismini ekleyerek X anne demek daha mantıklı olurdu ama sizin yerinizde olsam zaten 4 sene geçmiş bu saatten sonra demezdim.
Anne demenize gerek yok niye ille demem lazım diye düşünüyorsunuz ki? Ben şahsen anne demeyi abes buluyorum. Neden eşimin annesine de anne demem gereksin? Teyze derim ben, siz de yaşına, yaklaşımına uygun hitap edebilirsiniz.Arkadaşlar 4 yıl oldu evleneli kaynanam beni başta çok beğendi falan neyse ama sonra yıldızımız bir barışmadı ayrımcılık yaptı arkamdan konuştu yüzü hep asıktı bana karşı ve beni kendinden soğuttu diğer gelinlede çok sorunları olmuş hatta ona çok çektirmiş ama o diyor hemde gerçek annesi gibi ama ben bir kere bile anne diyemedim evet sorunlarımız var ama bazen düşünüyorum acaba beni bu yüzden mi istemiyor yoksa gerçekten sevilmwyecek bir insan değilim bir gelene on giderim nasıl kendimi alıştırabilirim anne demeye kaynatamda baba diyorum ama ona hiç diyemiyorum sizce ne yapmalıyım
Benim eşimde farkında ama zorlanıyor dersem sevinir hoşuna gider sordum çünküBen annemi kaybettim o yüzden kayinvalideme anne demek gelmiyor içimden geçen anne dememi ister gibi bir hali vardı da eşim çok net o konuda
Çünkü ne diye hitap edicem şaşırıyorum bazen demek hiç içimden gelmesese de desemmi bilmiyorum çünkü diyenler var istemeyerek desede çevremde herkes diyorAnne demenize gerek yok niye ille demem lazım diye düşünüyorsunuz ki?
Canım o baya yaşlı teyzelere deniyor sanırımHaminne de sende o zaman
Tabi hoşlarına gider, çünkü onlar anne baba diyorlar kayınvalidelerine. Kayınpederim de anne diyor kayinvalidemin annesine. Benim durum cidden özel, küçücük çocuklar anne diye ağlarken bile üzülüyordum düne kadar benim için çok fazla birine anne demek. Yoksa kayınvalidem ile çok iyiyiz çok şükür ben onu o beni çok seviyor. Kızım diyorlar bana.Benim eşimde farkında ama zorlanıyor dersem sevinir hoşuna gider sordum çünkü
Beni anlatmışsınız kaynanam benide hep dışladı inkar etti bende diyemiyorumben de kv ile çok sorun yaşadım kp ile de yaşadım. ne anne ne de baba diyemiyorum. dilimin ucuna kadar gelse de çıkmıyor içimden gelmiyor.
beni büyütmüş emek vermiş hala daha elini emeğini üzerimden çekmeyen hakkını ödeyemeyeceğim anneme babama da anne-baba diyeceğim, evlendiğimden beri burnumdan getirmiş, üzerimde bir gram emeği olmayan, psikolojimin bozulmasına sebep olmuş, kocamı bile kışkırtmaya çalışan, evimde yuvamda huzur vermeyen, hizmetçi gibi kullanmaya çalışan, istediği gibi kullanamayınca ağza alınmayacak hakaret-küfür-beddua eden, yanımda bile hiç çekinmeden hakkımda konuşabilen insanlara da anne-baba diyeceğim. bence öz annem babam dışında birilerine anne baba diyebilmek sevgi emek benimsenmek ister.
ben de dahil hiçbir gelinini kızı gibi görmeyen kaynana-kayınbaba olduğunu sonuna kadar hissettiren, bi kere annelik babalık yapmamış insanlara anne baba demek malesef içimden gelmiyor.
zorlamayla olmaz bu işler içten gelmeli. elimden geldiğince seslenmeden hitap etmeden konuşmaya çalışıyorum ortamlarda.
mesela uzaktaysa ve bişey demem gerekiyorsa, üşenmeyip yanına kadar gidip söylüyorum sırf anne diye bağırmamak için.
Dilimin ucuna çok geldi ama olmadı olmuyor içten gelmesi lazım canımDişlerini sık ve anne napıyosun deama anne desen eşin çok mutlu olurdu hiçbirşey için zorunlu değilsin ama bir kere denemekten bişey çıkmaz
Kızım diyor bana her ortamda ama baştan soğudumBen kayınvalideme nişanlıyken anne demeye başladım bana bir kere kızım dediğini duymadım hani telefonda en azından cevap verirken efendim kızım dese kafi ama o da yok
Hiç olmuyor eltimin arkasından kaçkerw hakaret etti mal gelin Nalet gelin diye4 yıl sonra söylemek tuhaf olur boşver söyleme sanki söyleyen gelinlerin çok mu kıymeti biliniyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?