Kaynanama anne diyemiyorum!

Ama şu var gelinimizde aynı sizin gibi anne diyemiyor ama teyzede demiyor annemide bu durum ciddi şekilde üzüyor sonuçta gelinimiz bu evin bir Kızı bana bir şekilde hitap etmesi lazım diye düşünüp baya baya içerleniyor annecim diyorum anne demek zorunda değil sana anlıyorum onu ama en azından teyze desin bi şey desin istiyorum diyor bizde ona çözüm bulamadık maalesef gelinimiz ikisinide söylemiyor

5 yillik evliyim,
Annem nişandan önce eşimi kenara çekip
"bak oğlum bana anne demek zorunda değilsin, herkesin 1 tane annesi vardır bu hayatta, dilersen bana X teyze diyebilirsin rahat ol lütfen" demişti..
Eşim bir heyecanlandı " hiiii..gerçekten mi.." falan diye..
"tabiiii....ama kızım da annene anne demeyecek ,dedigim gibi herkesin 1 tane annesi var"demisti
Eşim direk tornistan

Ne cok demeyen varmış
Bana da garip gelir evli degilim ama bu yaşa kadar tanimadigim insanlara sırf esimin annesi diye anne demek zor gelirdi, içten gelmeli bir de hem arkamdan kuyumu kazsin hem saygı beklesin! Oldu...
Anne demem icin gerçekten anneliğini hissetmem lazim sanirim
Siz de kendinizi zorlamayin icinizden gelmiyorsa demeyin. Ben de ulkemizdeki bu mecburiyetleri garip karsiliyorum yurtdisinda direkt isimle hitap ediliyor hic abla/abi/amca gibi hitaplar da yok orada. Herkes eşit, tek hitap.sekli ismi.

Çünkü bir türlü anlaşamıyoruz yüzü asık bana karşı bir tavırlı ne kadar konuşsakta hep bişey var aramızda ve buda beni üzüyor hani bilmiyorum belki anne demiyorum ya sebep bumudur diye

Sebebin bu olduğunu sanmıyorum, içinizden gelmeyen hiçbir şeyi yapmayın.

Ben evlilik hazırlıkları yapılırken hemen başlamıştım demeye fakat açıkçası şimdi pişmanım. Benim ona yaklaştığım gibi o yaklaşmadı.

Belki en iyi ihtimalle ismini ekleyerek X anne demek daha mantıklı olurdu ama sizin yerinizde olsam zaten 4 sene geçmiş bu saatten sonra demezdim.

Nişanlılık döneminde dedim ama sonra hiç diyesim gelmedi çok üzdü beni tavırlarıyla

Anne demenize gerek yok niye ille demem lazım diye düşünüyorsunuz ki? Ben şahsen anne demeyi abes buluyorum. Neden eşimin annesine de anne demem gereksin? Teyze derim ben, siz de yaşına, yaklaşımına uygun hitap edebilirsiniz.

Ben annemi kaybettim o yüzden kayinvalideme anne demek gelmiyor içimden geçen anne dememi ister gibi bir hali vardı da eşim çok net o konuda
Benim eşimde farkında ama zorlanıyor dersem sevinir hoşuna gider sordum çünkü

Anne demenize gerek yok niye ille demem lazım diye düşünüyorsunuz ki?
Çünkü ne diye hitap edicem şaşırıyorum bazen demek hiç içimden gelmesese de desemmi bilmiyorum çünkü diyenler var istemeyerek desede çevremde herkes diyor

Benim eşimde farkında ama zorlanıyor dersem sevinir hoşuna gider sordum çünkü
Tabi hoşlarına gider, çünkü onlar anne baba diyorlar kayınvalidelerine. Kayınpederim de anne diyor kayinvalidemin annesine. Benim durum cidden özel, küçücük çocuklar anne diye ağlarken bile üzülüyordum düne kadar benim için çok fazla birine anne demek. Yoksa kayınvalidem ile çok iyiyiz çok şükür ben onu o beni çok seviyor. Kızım diyorlar bana.

15 yıllık evliyim hala anne demek zor geliyo.Yüz yüzeysek hiç hitap etmem.Bana kalsa anne demek saçmalık ama ah şu gelenekler...

Beni anlatmışsınız kaynanam benide hep dışladı inkar etti bende diyemiyorum

Ben kayınvalideme nişanlıyken anne demeye başladım bana bir kere kızım dediğini duymadım hani telefonda en azından cevap verirken efendim kızım dese kafi ama o da yok
Kızım diyor bana her ortamda ama baştan soğudum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…