- 24 Haziran 2016
- 7.521
- 26.555
- 548
- Konu Sahibi limmoncicegi55
-
Kaynana yanı adı üstünde kesınlıkle kızı gıbı sevemez ıclerınde hep fesatlık vardır. Buna sızde zamanla alısıcaksınız. Kilometrelerce öteye bıle karısmış kadın yazık degışmiyorlar. Siz de gidince çok muhattap olmayın ima da bulunun.Kızlar merhaba, biz yaklaşık 6 aydır yurt dışında yaşıyoruz ve aynı zamanda 7 aylıkta evliyiz. bugün Türkiye’ye uçak bileti alırken kocamın telefonuna onay kodu gönderdim bu sırada kocam uyuyordu. Neyse ben işlemleri hallettim, arka planda uygulamaları kapayıp telefonu şarja geri takacaktım ki whatsapp arka planında kayınvalidem ve kocamın mesajları ilişti gözüme dayanamadım okudum. Yani o kadar sistematik şekilde uzakta olmamıza rağmen beni şikayet edip kötülemiş ki resmen başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Yok işte aynı anası gibi, buzdolabı gibi soğuk, aramıyor sormuyor veya sürekli mutlu musun kavga ediyor musunuz diye sorup durmuş. Yani biz zaten yeni evliyiz ve yabancı bi ülkeye alışmaya çalışıyoruz, haftada bir mutlaka 2 saat konuşuyoruz. Veya eşim eve gelirken aradıysa eve girerken bana verir telefonu laflarız 10dk da olsa. Nişanda ve düğünde yaptığı çirkefliklere rağmen eşim üzülmesin laf olmasın zaten yuvam uzakta olacak diye duymazlıktan geldim ama eşim yorgunum dese bile ısrarla kavga mı ettiniz dırdır mı ediyor diye ısrarla sorup durmuş. Eşim ise yapıcı davranıp tatlı dille benim zaten aradığımı ama onun hiç aramadığını benim kendimi burada yalnız hissedebileceğimi bocalayabileceğimi ve asıl annesinin daha çok arayıp sorması gerektiğini yazmış. Ve ilginç olan bazı yerlerde yazdığı mesajları silmiş kaynanam tarafından silinmişyani cidden sinirlerim bozuldu. Bende salak gibi eşime sürekli annen hasta sürekli ara sor belki benim yanımda dertleşemez bisey anlatmak ister sana aksatma anneni diye telkinlerde bulunuyorum. Şimdi Türkiye’ye ziyarete gideceğiz bunları bilirken nasıl güler yüz hoş sohbet olabilirim aynı evde yanyana vakit geçirebilirim bilmiyorum.
Etme bulma dünyası işte, benimde bir kızım var yarın ondan çıkar bişeyler demiyorlar maalesef, benim görümcemin yaşı küçük üni okuyor biraz uzak böyle şeylerden ama kv aramalarda bastıra bastıra hep şey der benim oğlum kardeşine çok düşkündür yani çok aşırı hemde ondan asla vazgeçmez hayır demez diyorO ne demek öyle nişanda bi bilezik takarız aslında daha takardık da oğlum kızını gezdirdi tozdurdu para yedirdi o paralara sayın der gibi konuşmuş.
Kız senin kayınvaliden çok ama çok terbiyesiz gerçi benimki de terbiyesiz de
Benim ki de yüzüme nişanlıyken kıskançlıkla ilgili bi konu olmuştu benim oğlum seni kıskanmaz niye kıskansın o sadece kız kardeşini kıskanır demişti bakma ben neler çektim
Beni görünce kendini deli yapan kv dem kızının kocasına el pençe divan melek oldu kanatları kapılardan geçmiyor
Ama Allah çıkarıyor illa ki damadı da ayyaşın teki çıktı herkesin dilinde içip içip hamile karısını gece yarıları getirip köye anasının evine bırakıveriyormuş gizleseler de duyuyorum bi şekilde.
Bana sürekli oğlu beni sevmiyormuş gibi tavırlarda imalarda bulunup sanki ben oğlunda huzur bırakmıyormuşum gibi davranıyor ama evimizde çiçek gibiyiz tek bir tartışmamız yok,
tartışma olsun istiyor seninki de kocan sana kızsın kavga edin oğlu da ona dert yansın istiyor istiyor ki o da içini ferahlatsın aman el kızı oğlum boşver desin ana gibi yar diyar bulunmaz desin hindi gibi kabarsın şükretsin oğlumun kalbindeki tek kadınım diyeöyle bişe arıyor boşuna kavga oluyor mu diye soruşturmuyorlar
Ya zaten o seviyorum dese de bende annem gibi sevemem. Her telefonda annecim annecim diyerek anne dememi bekliyor ama yani sonuçta herkesin annesi kendisineKaynana yanı adı üstünde kesınlıkle kızı gıbı sevemez ıclerınde hep fesatlık vardır. Buna sızde zamanla alısıcaksınız. Kilometrelerce öteye bıle karısmış kadın yazık degışmiyorlar. Siz de gidince çok muhattap olmayın ima da bulunun.
Haklısın bu konuda bende bişey demeyi düşünmüyorum, zamanında çok söyledim zaten. Konuşma sürelerini vs de azaltacağım yaranılmıyor kimseyeBence hiç sallama. Klasik kayınvalide çünkü, amacı sizi birbirinize düşürmek. O mesajları bile sen okuda kocanla kavga et diye yazıyor olabilir. Ama görmüşme sıklığını azalt, kocana da anneni ara deme bir daha. Aramazsa aramasın senin sorunun değil bu.
Haklısın bu konuda bende bişey demeyi düşünmüyorum, zamanında çok söyledim zaten. Konuşma sürelerini vs de azaltacağım yaranılmıyor kimseye
Sana düşman olmasının sebebi bu işte. Eşinin maddi desteği azaltmasini senden biliyor. Karısı izin vermedigi için eskisi kadar göndermiyor diye düşünüyor. Aynı şeyi yaşadım. Eşim evlendikten sonra her istediklerinde para vermiyordu, kayınpeder benim hakkımda şey demiş, bizi hiç adam yerine koymuyor. En son artık eşim annenle konuş anlaş senin sorumluluğun onda bişey eksik olursa ben destek çıkarım ama bende evliyim artık hesabım kitabım değişti sadece size çalışamam
Yani ne olsun istiyorlar anlamıyorum. Onlar nasıl kendi çocuklarını, geleceklerini düşündüyse zamanında bizimde şimdiden buna hazırlamamız gerekiyor kendimizi. Kaldı ki her şeyimizi kendimiz yaptık ve yapıyoruz. Hani ekmeğimizi alıp lokmayı ağzıma koysalar dicem ki tamam haklarıdır yaniSana düşman olmasının sebebi bu işte. Eşinin maddi desteği azaltmasini senden biliyor. Karısı izin vermedigi için eskisi kadar göndermiyor diye düşünüyor. Aynı şeyi yaşadım. Eşim evlendikten sonra her istediklerinde para vermiyordu, kayınpeder benim hakkımda şey demiş, bizi hiç adam yerine koymuyorHalbuki en ufak bir saygısızlık yapmıyordum
Yani hani harçlık vs yolluyor zaten öğrenci olduğu için, ama istediği şey ucuz bisey değil telefonu bozukmuş android kullanamazmış iPhone bilmem kaç onun işine çok yararmış. Biz Almanya’da vs yaşasak neyse dicem ama İsveç’te yaşıyoruz fiyatlar TL’ye vurunca Türkiye’den pahalıya veya aynıya geliyor hani bide kayıt ücreti ödeyecek akıl mantık işi mi bu şimdiSana düşman olmasının sebebi bu işte. Eşinin maddi desteği azaltmasini senden biliyor. Karısı izin vermedigi için eskisi kadar göndermiyor diye düşünüyor. Aynı şeyi yaşadım. Eşim evlendikten sonra her istediklerinde para vermiyordu, kayınpeder benim hakkımda şey demiş, bizi hiç adam yerine koymuyorHalbuki en ufak bir saygısızlık yapmıyordum
Temel ihtiyaçlarınızı karşılayın gerisini onlara yollayın istiyorlarYani hani harçlık vs yolluyor zaten öğrenci olduğu için, ama istediği şey ucuz bisey değil telefonu bozukmuş android kullanamazmış iPhone bilmem kaç onun işine çok yararmış. Biz Almanya’da vs yaşasak neyse dicem ama İsveç’te yaşıyoruz fiyatlar TL’ye vurunca Türkiye’den pahalıya veya aynıya geliyor hani bide kayıt ücreti ödeyecek akıl mantık işi mi bu şimdiandroid alalim annen yollasin parasını dediğinde kavga edip defalarca telefonu suratına kapadı kocamın, ben onu mu diyorum diye diye şimdi gitmemiz yaklaştı yine bi telefon mevzuu, hani bu kızın telefon ihtiyacı bi senedir var alınsa şimdiye borcu taksidi bitmişti bide benim eski iPhone 11imde olurmuş öyle demiş görümcem, eşimde saflıkla sorunca sence uygun olur mu diye tabiki hayır dedim ben işe girince almıştım hayatımda kendime aldığım ilk sıfır iyi telefon hatırası var diye bahane uydurdum. Yoksa malında değilim telefon evde duruyor. Ama bana sormadan danışmadan Versin eski telefonunu işte bana demiş gün geçmiyor ki daha neler göreceğiz biz
Allah razı olsun ona müsaadeleri barTemel ihtiyaçlarınızı karşılayın gerisini onlara yollayın istiyorlar
Hahahahahaahahahaha ay bunları yazarken hiç bu kadar eğleneceğimi düşünmemiştim"Tabi siz sizin tarafınızdan bana emanet edilen oğlunuza her bakımdan yetersiz gördüğünüz bir kadının kadınlık etmesine şiddetle karşısınız ama" diye bir imada bulun
Aman nazar değmesinAman kocan uğraşsın dursun anasını idare etmeye çalışsın sen ne canını sıkcan. Baksana kocan biliyor annesinin huyunu demek ki etkilenmiyor söylediklerinden sana da hiç çaktırmamış böyle gitsin. Tatile gittiğinde de eşinin çok iyi olduğundan ev işleri konusunda çok iyi olduğundan falan bahset biraz daha kıskansın
Ya evet dün bi gazla kendimi ima yapacağım falan diye gaza getirdim en güzel cevap mutluluk olur diye düşünüyorum. Çok doğru bu seferde öyle baskılayabilir, yok anam yok ne gururu ne utanmasi. Bu cesaretleri beni hayrete düşürüyorBence bir ima da bulunma sadece ona göre mesafeni koy mesafeyi esin hissederse boyle böyle msjlari tesadüf eseri okudum ve kırıldığını söylersin bu kadar. Burdaki arkadaşlar devamlı ima et ima et diyip duruyor sanki ima etsen bisey değişecek aksine kaynana anlayacak ogluna daha fazla yüklenecek ( hatta sen gidip konustuklarimizi karinami anlatiyorsun diye bile yukselebilir bana gelmis atiyorum mutfakta boyle böyle seyler söylüyor uzuldum vs ) belki şuan da eşin seni savunmuş olabilir ama herkesin bir sabri vardır
Not: Ben direk yüzüne söylüyorum kvnin değişen birsey yok kaçıyor:)
Gurur murur yuz kızarma yok
Hayal dahi edemiyorum ben şuan, şu yazdıklarımı yüzüme yüzüme yapsa deliririm durmam diyorum ama o işler öyle kolay olmuyor işte evlilik zor iş, insan idare ederken kendinden oluyor. Allah kimsenin ağzının tadını bunlarla bozmasın insallahAllah aşkına böyle moralinizi bozduğunuzda aynı apartman da yaşayanlar gelsin aklınıza.
Gahahaa annemde böyle demiştiyani nasıl ima yaparım onu düşünüyorum eşime de yansıtmak istemiyorum Allah’a sükür aramız iyi, evine düşkün, bana bir gün olsun bunları yansıtmamış arasan mı diye bile laf çıkmadı adamın ağzından şimdi annen bçyle yazmış diye trip yapmak istemiyorum ona ama kaynanaya bişeyleri ima etmeden duramayacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?