kaynanamın bizde yatma sevdası beni çıldırtıyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bence yaptigin tamam biraz ileri gitmis olbillir ama eminim seni bu raddeye getiren pek cok sey olmustur. Insan kolay kolay kocasina ve onun ailesine karsi bunlari yapamaz. tamam buyuklere saygi ama buyukte buyuklugunu bilicek. o saygiyi hakedicek. saygi verilmez alinir. kayinvalidenle konusmussundur belki bilmiyorum ama bence konusmaktta pek bi ise yaramicaktir. bi insan yedisinde neyse yetmisinde de odur kolay kolayda degisemez ancak profesyonel yardim almasi gerekir bence. neyse bence oturdugunuz evle kayinvaliden arasinda nekadar mesafe var bilmiyorum am tasinmayi deneyebilirsin, ornegin onla avrupa yakasindaysa siz anadolu yakasina tasinin boyle cok fazla gelemezler. ve tabiki ozellikle kendi ruh sagligin icin bir psikologtan yardim alabilirsin. ve esinlede birlkte aile danismanlari var onlara gidip evliliginizde sorunlari cozmeye calisabilirsin. sonuc olarak ne yaparsin bilemiyorum ama kesinlikle bir psikologa git derim. umarim hersey guzel olur.

burada sana vay neden yaptın vay niye böyle söyledin diyenleri hiç umursama gerçekten. onlar senin yaşadıklarını anlayamazlar çünkü seninki kadar kötü kaynana görmemişlerdir. kaynanasa kötü olabilir herkesin ama kötü var kötü var. ne derece kötü. sen sinir hastası ol, kendine zarar ver hatta bebeğini kendini öldür ama terbiyeyi elden bırakma, saygısızlık yapma diyecekler nerdeyse. ben sadece kocana tokat atmana kızdım. onuda şiddete itersin. her problemde tokatlaşacak duruma gelirsiniz. bu yalnıştı bu yüzden. ama senin kaynananın o laflarla bile yılacağını sanmıyorum. dünya kadar laf ye, kovulmaktan beter ol ama sabah kalk kahvaltı hazırla ye öle çık. acaba ben bu lafları hakettim doğru yaptı gelinim mi demek istedi yoksa benim senle işim bitmedi boşanmadan peşini bırakmam mı demek istedi ?...

ayrıca kocan gerçekten yaşayan bir melek. eğer kaynananın böle oğullarını boşatma huyu varsa. oyuna gelme derim. kocanın değerini bil, evliliğine sahip çık, sende başla oyuna. seni boşatamayacağını anlaması lazımki normal bi insana dönsün yıldırma politikasından vazgeçsin kaynanan.

...
Eşinizin bir ailesi var.. Bunu kabul etmeli...
Ancak eşinizin ailesinin, evlendikten sonra kim olduğunu da düşünmeli bir durup...
"Büyüklere Saygı" kesinlikle örfümüzden gelen ve riayet edilmesi gereken bir şey... Ancak... Seviyesini yüksek tutup, büyüklüğünün hakkını veren ve bu nedenle gerçekten "Büyük ve Olgun" olan büyüklere saygı benim tasvip ettiğim... Seviyesini düşüren, gelinini rakip gören, olgunluğun zerresini taşımayan, eziyet eden kişi, yaşı kaç olursa olsun, hayat tecrübesinden zerre nasip almamış, dolayısıyla büyümemiş sadece yaşı artmış biridir benim için.... Bu durumda sevgiyle yaklaşır ve saygının ne olduğunu, onun kendi iyiliği için de ona göstermeyi tercih ederim...
Demek istediğim, biraz fazla reaksiyon vermiş olabilirsiniz... Ancak sanırım uzun süredir sabır gösteriyorsunuz, dolayısıyla bir patlama anı yaşamış olabilirsiniz..
Keşke onlar evdeyken bu kadar patırtı çıkmamış olsaydı da, eşinizle baş başa bu konuyu görüşseydiniz...
Boşanma düşüncesini aklınızdan çıkarın, zira eşiniz sizi çok seviyor anladığım kadarıyla...
Zor olan her şey güzeldir...
Soğukkanlılığınızı ve sabrınızı muhafaza edin.. Eşinize de, çiftlerin birlikte yaratıldığını ve tek amaçlarının (dünyaya gelişte) üremek olduğunu, bu nedenle asıl ailenin "evlenerek kurduğu aile" olduğunu, ve fakat, anne ve babasının da hakkını muhafaza etmesi gerektiğini sabırla anlatın... Anne hakkı elbette üstündür... Ancak "Kul hakkı ve eş hakkı" da ne yazık ki üstündür.. Kimseyi kırmadan ve adilane hareket ederse, herkes haddini bilecektir.. Siz de.. annesi de...
Farz-ı misal, evinize geldiler.. o ev size ait... Size sormadan bir şey yapamayacakları gibi, canları istedikçe kalamazlar da... ne yazık ki bu böyle... Çünkü ortaklığı birlikte kurdunuz ve en az eşiniz kadar sizin de o evde hakkınız var.. Kimse, hiçbir statü ile, sizin o hakkınızı elinizden alamaz... Ancak bunu tatlılıkla halledin...
Kayınvalidenizi bir çocuk olarak görün ve sevin.. sevmeye çalışın... Nasıl ki 6 yaşında ki bir çocuk evinize gelip aynı şeyleri yapmaya çalıştığında bir merhamet duyacaksınız.. ona da aynısını duyun... Yaşı ilerlemiş olmak büyümek değildir... ona öğretmeye çalışın.. Saygısızlık mı yapıyor... Devam mı ediyor? Eşinizle bu konuyu görüşün ve sizde oluşturduğu baskıyı anlatın... Ama büyüklüğü elinizden sakın bırakmayın... Büyüklük sizde kalsın...
Zira yapılan hiçbir kötülük karşılıksız kalmaz... Mutlaka başına bir şey gelecektir... Geri kalan bekar çocuklarından veyahut benzer bir şekilde sizden...
Yaptıklarında haksızlar... anlattığınız olay uzun sürede sabır tüketici...
Velakin.. sizde yaptığınızla haksız konuma düşmüşsünüz...
En güzeli... Onlar ne kadar saygısız ve düşük olursa olsun... Sizin gayet saygıdeğer ve üstün durmaya çalışmanız gerekmekte...
Büyüklüğünüzün hakkını verin...

umarım haddimi aşmadım,
Selamlar

Sadece ilk 2 sayfayı okuyup yorum yapıyorum:
Tencere kapak

Benim başıma bunlar gelmedi çok şükür, kayınvalidem gelir 1 hafta 10 gün kalır gider, sürekli oğlunun yüzünü gözler falan ama alıştım ben, aramızda saygı sınırını korumaya çalışırım, o da aynısını yapar. sendeki kayınvalide değilmiş, kaynanaymış hakiketten. evet yaptıkların hoş değil ve eminim sende bunun farkındasın, şansın ise eşin, cidden.. sinirlerini kontrol etmeyi öğrenmen gerekiyor ama biliyorum zaman lazım. tabi eşinin annesinin yaptıkları da hiç ama hiç hoş değil, gelip kalmak neyse de anahtarı kendi kişisel durumuna göre kullanması berbat bir durum. eşin de annesinin ne olduğunu biliyordur zaten merak etme, bence eşin annesini karşısına alıp şöyle iyi bir konuşmak yapması lazım, tabi kırmadan dökmeden. sabırlı ol, veya taşın, başka bir semte ve sakın anahtar verme:)))

Henüz 1 yıllık evlisin. Hoş süre de önemli değil sonuçta evlisin ve orası senin evin. Haliyle eşinle bir ÖZEL HAYAT ınız var..
Evinde bu kadar çok kalınmasını istememen çok doğal. Kim ne derse desin, kimin başına gelse istemezdi. Allah sabır versin. Eşine ve yuvana sahip çık.

Ben su an ikinci evliliğimi yasıyorum ve severek evlenip severek ayrıldığım esimden insan bile demeye dilim varmadığı annesi, hayatta aslında hiçbirşeye layık olacak birşey yapmadığı halde sırf yetim olduğu için ((hani ister-istemez özürlü bir insana acır ve o nasıl davranısra davransın kıracak birşey söyleyemezsin ya o misal)) pış-pışlanmıs kızkardesi yüzünden ayrılmak zorunda kaldım... 2 yıllık evliliğimin son altı ayını sakinleştirici kullanarak ve en ufak bir sorunumu anlatmaya kalksam cümle kurmak yerine hıçkırıklara boğularak gecirmiştim. Severek dediğime bakma cünkü su anda ayrılmak için çok gec bile kaldığımı da yasayarak ögrendim.

Her neyse eger ki evliliğini devam ettirmeyi düşünüyorsan kesinlikle bahsettiğin insanlara mesafeli durmalısın. Esinin ailesi olduğu için kandil,bayram,hastalık,ölüm,düğün dısında görüşmemelisin. Ve asla esinle ailesi yüzünden tartısmamalısın sen %100 haklı olsanda esin buna yürekten inansa da o anlık seni teselli edip ara bulmaya calısır ama gün gelip baska bir konu yüzünden tartısırken pat diye bu yasanılanları karsına cıkartıp seni suclar. Bu konular düşündüğünden cok daha hassas olduğundan emin olabilirsin ve aranızda ömür boyu kara bir gölge gibi kalır.

Eger karsı taraftan (esinin ailesi) iyi niyet gösterdiğin halde karsılık görmüyorsan. Aranıza mesafe koymazsan sen kaybedersin. Bu konular dillendikçe esine ailesi hakkında olumsuz seyler söylemeye devam edersen daha öncede söylediğim gibi sen hep haklı taraf olsanda esinin gözünde önce haklı sonra kötüleyen taraf, sorun cıkaran taraf olarak kalırsın ve sonuc: esini cok sevsende artık yasnılanlar ve agızdan cıkan sözler bir arada kalmanıza izin vermez... Bu bir tavsiye degildir ama ben senin yerinde olsam esimle tartısmak yerine kayınvalidemle tartısırım yani ne söylenmesi gerekiyorsa esime degil ona söylerim ve asla esime yansıtmam. Cok gerekirse kayınvaliden seni şikayet etsin. Sen her zaman tepki veren - şikayet eden - dır dır yapan taraf olmaktan kaç, KAZANIRSIN...

< anlatılan hersey tecrübeyle sabittir >

Allahtan sana sabır, esinin ailesine de yanlıslarını görebilmeleri için gönül gözlerinin acılmasını diliyorum...

Öptüm seni, üzme kendini

Allah kendini bilmez, saygisiz, hadsiz insanlardan korusun..Herkes evlenince degisik ortam, yabanci insanlar falan filan birsürü SIKINTI cekiyor ama saygiyi yitirmemek gerek...Siz birakin saygiyi insanliginizi bile kaybetmissiniz..Herseyin bir adabi var..Oturur konusursun, istemiyorum dersin hala oluyorsa yolunu ayirirsin...Yazik o anneyeki kendi gözünün önünde OGLU GELINIDEN DAYAK YEMIS!! Birde yetmez gibi oglunun evinden kovulmus...

sssssss:::::::::::::::::::::::::::
merhaba kizlar ben konu acmistim simdi alakasiz olacak ama irem zayiflama hapi kullanan varmi die ama actigim konuyu bulamiorum göremiorum bana nasil neler yapabilicemei anlatabilirmisiniz

bende böyle bir aileye gelin oldum maalesef.... çok iyi bir eş ve görgüsüz bir aile... durumunu benden daha iyi anlayan olamaz..forumdaki arkadaşların dedikleri sizi üzmesin çünkü bu çok extrem bir durum...bazı insanlar saygılı ve hassas olmanızı resmen kullanıyorlar,insanı öyle bir hale getiriyorlar ki ağzından çıkanı kulağın duymayabiliyor...bende bu şekilde öfke patlamaları yaşadım fakat eşine tokat atman olmamış umarım özür dilemişsindir...Senin yaşında çocukları olan bir ablan olarak uzak durmaya çalış ve eşinin kıymetini bil derim....Allah yardımcın olsun....

...
Erkeğin annesi olmak, gelinin tanrısı olmak değildir...
Elmalarla armutları karıştırmayalım...
Benim erkek kardeşim var.. evli..
Eğer annem ve kız kardeşim şu anlatılanların bir veya bir kaçını yapmış olsaydı, geline kalmadan ayarı ben verirdim...
Mülkiyetini mi almış oğlunun?
Kardeşim bana evlad gibidir... Ama o evlendikten sonra yerimi bilirim...
Ne demek canım anahtarla kapıyı açıp girmek... Cehaletin, terbiyesizliğin önde gideni... Utanırım böyle bir ailenin evladı olmaktan...
Oldu ki aynı olay kuzumun başına geldi ve böyle bir sebepten kardeşim dayak yedi...
Tasvip etmiyorum... Kesinlikle...
Ama gelini bu seviyeye getiren ne idi.. bilmek isterim...
Önce Adil olmak lazım....
Ona kaldırılmış o eli körükleyen anneme de haddini bildirirdim... buraya yazıyorum...
kardeşime atılmış o tokat, hem karısından hem annesinden gelmiştir...
O da arayı bulamadığı için o tokadı yemiştir...
Madem arayı bulamayacak.. o zaman ya annesinin kucağı, ya karısının ocağı.. karar verecek...
Ya da eşitliği sağlayacak...
İnanamıyorum yazılanlara.. baştan sona okudum...
Hayret...
Elin kızını üzmek için almıyoruz.. onun ne günahı var.. kurulan evini neden ben gidip sahipleneyim...? Evim mi yok... Başka memlekette miyim de onda kalayım?
Üstelik hamile.. Hormonları değişiyor.. sinirli olabilir, duygusal olabilir.. herşey olabilir...
Çok ince düşünmek gerek... Bazen diyorum ki.. iyi ki cehennem var...
Herkes için...
İkinci kez tansiyon düşürdüm bu forumda.. Herkesten özür dilerim...
ama yazmalıydım...

Konuyu açan arkadaşım.. Sen saygını muhafaza et.. sabır et.. eşinle hallet tüm sorunlarını.. Adam olup adilane davranmayı öğrensin...
Saygı ve selamlarımla

yorum diye ben buna derim.Çok güzel dile getirmişssiniz.

merhaba arkadaslar oncelıkle sunu soylemelıyım kı evet sabrın sınırı var bız de esımle bu tur sorunlar yasıyoruz benı aılemın yanına gondermıyor bayramlarda dahıl olmak uzere annesıne babasına saygı da kusur etmemeye calısıyorum onlar hıc bırseyden memnun olmuyorlar sureklı ne ıcersınız ne ıstersınız dıye sordugum halde ogluna babası ya da annesı bızımle ılgılenmedı dıyorlar benım aılem geldıgınde kayınpederım arayıp ne hakla gelıyorlar benım oglumun evıne dıyorlar kendılerı sureklı ama gelmek ıstıyorlar hatta esım onlar yuzunden bana el kaldırıyo haydı buyurun sız sabredın nereye kadar en sonunda ben de esıme bır tane patlattım eeee benım de elım armut toplamıyo bosanmak ıstedım olmaz dıyor onun aılesı ıle aynı sehırde oturuyoruz her gun arıyorlar ofısıne ugruyorlar sureklı beraber takılmak ıstıyorlar sureklı benı onlara goturmeye calısıyor dıyorum kı sen gıt takıl benı zorlama cunku artık sınırlerım kaldırmıyo sonucu sıddet esım sureklı benı oyle yap boyle yap dıye yonlendırmeye calısıyor kendı annem arasa ne arıyo sureklı dıyor esım ve benım aılem ordu da ben yılda bır kez gıdemıyorum annesı babası sureklı azarlamaya hazırlar sureklı laf sokmaya hazırlar benım esım salak salak he he saka yapıyorlar deyıp duruyo ınsan cıldırıyor

Maddiyatınızın çok iyi olması mı size bu hakkı veren. sizi bu kadar küstah yapan.
Eşiniz de bu maddiyatınızdan dolayı mı attığınız tokat için bile birşey diyemiyor size?

bizi gidi sefiller biziiii

Sizin konuşma ve cevap tarzınız bu demek ki..
Ama benimki bu şekil değil. O yüzden alınmadım..
Allah size olduğu kadar etrafınızdakilere de sabırlar versin.

''Kimse'''den kasıt gelin oluyor heralde...ama kayınvalide de olabilir değilmi bu durumda?

Bu da demek oluyorki kayınvalide de durupdururken bişey yapmaz.
.

sap döner keser döner gün gelir hesap dönerr demişler
ben onu bunu bilmem ilerde karnındakinin karısınında seni evine istemiceği aşikar şekerim

Sadece ilk 2 sayfayı okuyup yorum yapıyorum:
Tencere kapak

hepinizi alkışlıyorum okurken arada kaçırdıklarımda oldu.kusura bakmayın

hanım kızımız farkında değil galiba,onun eşinide o beğenmediği,görgüsüz insanlar yetiştirdi

bu arada gelin kaynana arkadaşların dediği gibi tam tencere kapak olmuşlar.birbirlerini haketmişler.

Son düzenleme:

Çok doğru yazmışsınız.Tebrikler
Kimse kimsenin kölesi değil sonuçta.
Herkesin ve her şeyin bir sınırı var

anan seni kadir gecesi dogurmus bacim boyle bir esin oldugu icin
ben esime tokat aticam ailesini gece vakti evden kovucam bosanirim diye tehditler edicem paramparca olurdum saglam yerim kalmazdi
yat kalk dua et hayran kaldim esine

Düşündümde eşime tokat atsam ailesini evden kovsam çıngar çıkarsam eşim beni balkona çıkarır 8.kattan aşağıya şöyle bir silkeler herhalde

seni çok iyi anlıyorum..ama tabi sorun fevri davranman.önemli olan eşinin seni anlaması.oda sana bi tokat indirip hatta annelerinin yanında bi temiz dayak atabilirdi.bende de buna benzer bazı sorunlar oluyor.ama bizim şehirlerimiz farklı olduğu için geldiklerinde zaten kalıyorlar.ama ağızlarında hep.bi gelsek kalsak 15-20 gün.bizim evimiz.falan hep böle şeyler.bende bu durumda eşimle farklı şekilde konuşuyorum.geldiklerinde bir çok şeyi sineye çekiyorum.ve evimde sahibi gibi davranmalarını engelliyorum.ama çok iyi ağırlıyorum.mesela yemek mi yapılacak.kayınvalidem hadi yapalım bişeyler diyince.yok anne sen benim düüzenimi bilmessin.yada biz eşimle ayarlarız.diyorum.bu gibi şeyler.ve her konuşmada nelerden hoşlanıp nelerden hoşlanmadığımı vurguluyorum.kendimce bi davranış tabi.ama kendini asla küçük düşürme.zararlı biz çıkarız kesin.benim 15 yaşında erkek kaynım var.o gelmek istedi biz yeni evliyken ve 25 gün kaldı.ama ben bunu eşime anlatana kadar.öldüm çok tartıştık.ama bi şekilde bu durumu kayınvalideme anlattım.artık ergenlik çağında dedim sürekli canı sıkılıyor.kız olsa böle olmaz dedim.sonuçta ben onun ablası değilim yengesiyim dedim.bu gibi şeyler işte.ama eşinle aranı hep iyi tut.

hay gözünü seviyim kardeşim.keşke senin gibi görümcem olsaaaaaaaaaa......................bu ne anlayış ya.senin düşüncelerinin.100 de 1 i benimkinde yoktur.. :)))

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…