kaynanamın bizde yatma sevdası beni çıldırtıyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bu ülkede bu kadar çok kadın cinayeti olmasının, tecavüz mağduru olmasının nedenini şurda birkaç sayfada çözdüm, güya bu platformdaki hanımların eğitim seviyesi yüksek belli bir hayat standardındalar...hayretler içindeyim bu ne erkek egosu bu ne erkek şovenizmi yok erkek olsam şunu yapardım yok erkek olsam tokadı ben atardım evden kovardım o onun annesi vs, bu ne yaa bu görüşteki kadınları etiketlemek lazımki 20 yıl sonra onların doğuracağı erkek evlatlarla evlenilmesin, geleceğin kaynanatörleri yer yapıyo şimdiden

kesinlikle öle.bende 2 yılllık evli olmma rağmen çok şey yaşadım.ayrıca farklı şehirlerde olmamıza rağmen.kafa yapısını değiştirmek çok zor oluyor.resmen kayınvalidemde kendini kocasının ailesine adamış olduğu için kendi annesinede onların gelinleri bakıyor.ve akrabalarındaki bütün kayınvalideler kışı gelinde yani oğlunun evinde geçiriyor.yani kendi evimiz diyorlar.kızları dururken böle oluyor.
bende bu durumu gördükçe hep kendimi ifade ettim.onlara karşı.eşimle mümkün mertebe aramı bozmadım.ki dayamaz insan.ailesine ne kadar laf söletir ki.önemli olan eş.burda eşin idare etmesi.gelin belki bişey diyemez ama erkek idare eder.aranızda halledin diyip çelilirse olan olur.yani arkaşadımız hatalı mutlaka.kendinizi onların yerine koyun demişsiniz.ben kendimi onların yerine koysam zaten gidip gidip yeni evli birinin evinde kalmam.

Gerçekten bende üzüldüm bu yapılan yorumlara
Konu sahibi arkadaş 19 yaşında ve hamile üstelik
Ya kimse kimsenin kölesi değilki.
üstelik herlesin evi ayrı barkı ayrı.haftada 5 gün kalmalar
geline hakaret etmeler.görgüsüzlükler vs vs..
Kim kabul ederki bu tür şeyleri
Kim Özel hayatına karışılmasını ister ki
Biraz abartılı geldi bana burada verilen tepkiler

Hehehe Çok hoş yorum yapmışsınız
Hani şöyle bir söz vardır ya Kadınlar Kadınları eziyor diye
bu doğruymuş gerçekten malesef...

böyle bir davranışla kendi annelerinizin karşılaşmış olduğunu bir düşünün,ne tepki verirdiniz.

kendi anneme babama nasıl davranılmasını istiyorsam,kaynanama ve kayınpederime o şekilde davranıyorum

Konu sahibi tek bir mesaj haline döküp yazabilirdi yazacaklarını ...Şimdi soruyorum size ilk mesajı okuyupta yuhhhhh diyen olmadı mı hiç içinizde ? verilen tepkiyi o kadar az anlatımla nasılda şap diye gördünüz ? şimdi konunun özüne inmek için 28 sayfa okumamız lazım !! ..Açılan konulara bir zahmet içerik girin...Girin ki okuduğumuzda neyin ne olduğunu daha ii anlayalım..

nasıl hesap sorar mesela dövermi, vay be ne haşin erkekler var kadirizm ölmemiş

Karanfil şekerim konu sahibin,n diğer mesajlarınıda okursan hak verirsin canım

bayılıyorum yorumlarınaaa ve aynen katılıyorum..

iyiki erkek değillermişşş diyenlerrr diye noktalim bende... mazallahhh bu kadar vahşet yeterlii gördüklerimiz yetiyo fazlasına lüzum yok..

doğru canım ben 29 yaşımdayım.sanırım konu sahibi daha çok genç.ama bu taktik işe yarıyor.ben bunu yapmassam.oooooooo elimi verip kolumu kaptırırım.şöle izah ediyim.evlendiğimiz gece ki benim 2 düğünüm oldu.eşimin memleketinde olan düğünden sonra ben onlarda kalıcakmışım bana oda hazırlıcaklarmış falan fistan eşimde bende okumuş insanlarız.bu olay bana söylendiğinde ben direk dediğim şey anne bi daha eşimle bu konuyu konuşmadık nerde kalıcağımızı büyük ihtimal otelde kalırız.siz bunları düşünmeyin dedim.

başka bi olay.eşşimin babası sürekli ne kadar aıyorsunuz.borcunuz ne kaldı.nasıl para yetmiyor size.falan gibi çok fazla abartarak bize müdahele eder.bende tabi kayımpederime nasıl laf sokıyım.bende hemen kayınvalidemle bi muhabbet derin derin.içinde hemn sölerim ben mesela sormam kimseye maaşını ayıptuır derim.onlar eskidenmiş.derim kime ne derim.sizin alacağınız vereceğiniz sizi ilgilendiri bizimkide bizi.diyince kayınpederim bişey söleyince kayınvalidem hemen müdahale eder sen karışma diye.

bizizm evimiz konularında ise..baya bişey sölerim..eşşimin annesi kendi gelinin evide giderken evimize gidiyoruz diyince.aaa ananem köyemi gidiyor dedim .herkez banayok canım oğluna gidiyor dedi.bende aaaa ne bileyim evimize gidiyoruz diyince kendi evine gidiyor dedim.ozman neden evmiz diyorki dedim.ananemin evi yokmu.falan.hooooppppp kayınvallidem anladı ki onun dememesi lazım.

işte zor oluyor ama sürekli böle ben böle sevmem aa bu yanlış bence diyip duruyorum..ama kendimi hep sevdiriyorum.orayada gitsem.onları mmenun ediyorum.amao mesafe hep var...böle işte canımm...napıcaksın idare....hele şimdi eşimmm taaaa doğuda bende kendi ailemin yanındayımm....ve düşün grümcem evlenmeden önce aaa benim kardeşim seni yalnız annenlere göndermez diyorduuuu yani değişiyorr bazı şeyler ama karşılıklı cnm...

Mervecim tepkim de o yüzden, 28 sayfa var ...Öyle bir yazmış ki ilk mesajını insan yuhh diyor bu kadarı da olmaz..Ama okudukça anlıyorsun..şimdi ilk yazdığım mesaja pişman oldum ama iş işten geçti maalesef..Keşke ilk mesajında durumu daha da açık halde yazabilseydi..Neyse konu sahibesi hakkını helal et..

Kaşınanı kaşımış olmuş..Evladır...

şimdi öncelikle saygının sadece büyüklere ya da anne babalara gösterilmesi gereken bir davranış olmadığını anlamak gerekir, ayrıca saygı karşılıklıdır ne kadar ekmek o kadar köfte tabirine çok güzel uyar, bu kız hem hamile hem yaşı küçük cümbür cemaat gelen misafiri nasıl ağırlayacak, çocuğuna isim koyacak fikir beyan edecek eski sevgilinin adımı diye ithamlarla karşılaşacak, bu lafları kaldırsa başını önüne eğse tabiri caizse hanım hanımcık bi kız olsa alkışlıcakmıydınız?
kendine saygı duymayan insandan kimseye hayır gelmez kendine laf söyletme kızım, kim ne derse desin karakter bi düşerse semer vuran çok olur

Hahaha canım ya bayıldım şu kaşıma işine

inan canım söyledim ağzı çok küfürlü bi kadın kaç günlük avrat oldunda ev sahipliği yapıyosun diyo oğlumun evi benimdir diyo beğenmiyosan s....tir git kapı orda dedi

canım ben senin tarafındayım seni çok iyi anlıyorum.siz daha yeni evlisiniz ne işi var zırt pırt yatıya geliyolar.zaten yatıya misafire sinir olurum.bi de ben kapalıyım,hele de yaz mevsimiyse hava sıcakken evimde rahat rahat dolaşamam,almanyadan görümcemgiller geldimiydi yatıya benim sinirler fırlar tavan yapar.hizmetçi gibi sabahtan akşama iş yaparım,eşime de yaranamam.başım kapalı,terden geberirim,her yerim kapalı dolaşırım kendi evimde oturacak yer bulamam,orda burda yer içerler çok sinir.el bebek gül bebek büyüdüm ailem içinde ama evlenince işler biraz değişti.kaynanam yok gerçi eşim bebekken ölmüş ama yaşasaymış keşke diyorum çünkü çok mazlum iyi biriymiş.neyse şekerim mesajın facebooka düşmüş kopyalamışlar nasıl olmuş anlamadım ama facebookta okudum kızdım ne hakla almışlar.sonuçta senin derdin bu ve derdini paylaştın kimsenin dalga geçmeye hakkı yok.terbiyesiz kaynanan da birazcık gurur olsaydı o gece giderdi.demekki kocan da herşeyin farkında o yüzden alttan aldı durumu.inşaallah bundAN sora mecbur olmadıkça yatıya gelmezler.ne ayıp şey yaa hadi gündüz oturmasını anladım da akşam olunca git defol yaa terbiyesizler.ben misafiri,insanları çok severim evime misafir gelince nasıl ağırlayacağımı şaşırırım ama misafir de misafirliğini bilecek kardeşim.ben insanları rahatsız etmekten imtina ediyorsam karşılığını da bekliyorum...sizler de kızın üstüne gidip eleştirmeyin anlayışlı olun..

tek suçlu eşi. eşin çok iyi diyenlere şaşırdım doğrusu.

eşinin o kadar alttan alması tamamen kendisinin suçlu olduğunun bir kanıtıdır. bir insan zıvanadan çıkıyorsa mutlaka çook önemli bir nedeni vardır. kayınvalide tam bir cadı ve tek amacı oğlunu boşatmak. açıkçası ben çok üzüldüm kızcağıza ruh sağlığı yok olmuş durumda. kınayanlara da lütfen empati diyorum.

tatildeyken evlerine girip kirli çamaşırları saçıyor ortaya. tek başına bu bile çok korkunç kaldı ki binlerce olay var.
arkadaşım allah sana sabır versin. bir de yatıya gelmek ne oluyor haftada 4-5 gün. çok pardon ama yuh yani. ben eminim kendisi de kayınvalidesinden çok çekmiştir de onun intikamını alıyordur. aslında onun tedavi olması şart bence.

lütfen eleştirmeyin kızı. tuzunuz kuru olunca algılayamıyorsunuz. bu kızın ruh sağlığını maalesef BOZMUŞLAR!!!
canım bence sen onlarla mesafeli ol ve kesinlikle boşanıp o cadının ekmeğine yağ sürme ama kocanla çok ciddi ve saygılı bir konuşma yap. ardından da çok rica ediyorum git tedavini ol. kocan da sözünde dursun. anahtarını da acilen değiştir. yazıklar olsun böyle çirkef kayınvalidelere..

burada yazilan yorumlarin bazilari cok acimasizca geldi bana...yok ailesiymis yok nasil kal demezmis?
ici bos kelimeleri hic sevmem.ailede aile gibi olacak.oglunun evi diye gelinini biktirmaya kimin hakki var?
bu insanlar daha yeni evli rahat biraksin ki yarin bir gün gercekten ihtiyaci olunca gelin onu istesin.
sadece bir anne olmakla, oglunun esini hizmetci gibi görmeye kimsenin hakki yok.sonucta bosanmaya kalkinca el kizi olmuyormu?
yani gururlu bir anne zaten orada istenmedigini bile bile kalmazdi.elestirmek kolay anlamaya calismak gerekir...
fakat ne olursa olsun esinize tokat atmanizi bende dogu bulmadim,bu da sizin hataniz...
bence rahatsizliginizi acikca dile getirin,esinizi arada birakmadan direk yüzlerine söyleyin,esiniz belli ki iyi niyetli bir insan...

Eşiniz nasıl müsade ediyor annesinin bu kadar evine karışmasına ya ?
Madem söz verdi madem her şey değişecek diyor, işe hemen ilk fırsatta gidip o kapının kilidini değiştirerek başlasın.

Bazı insanlar sizin iyi kaynanalarınız gibi değil malesef..

oğlunun evini kendi evi gibi görüyolar..

oğlum artık evlendi onunda ayrı bi düzeni var ayrıda evi olması bu düzenin bir göstergesi diyip anlayışlı olmuyolar..

bir çoğunu yaşadığımdan konu sahibi arkadaşımı ben çok iyi anlıyorum..

çünki benim kaynanamda burası benim evim diyordu.. gelip aylarca kalıp eşyalarımı odalarımı istediği şekilde kullanıp dilediğinide alıyordu..
evet evet doğru okudunuz baya baya tabak çanak çömlek alıyordu odama girip istediği gibi karıştırıyordu..
bu gibi insanlar evin bir tek hanımı olur o da benim diyen gelini o evin sadece temizlik ev işlerini yapan kişi olarak görüyolar..
benim düzenim olsun evde benim istediğim olsun havasında dolanırlar..

sen hep 2. planda kalırsın..

o yüzden ben çok iyi anlıyorum arkadaşım seni onlardan irtibatını kesmedikçe kurtulamazsın söyleyebilceğim sadece bu..

arkadaşlar bilip bilmeden yükleniyorsunuz kimbilir neler yaşadı ne laflar işitti bir insanın bu hale gelmesi kolay değil daha yeni evli ve eşiyle söyle bi rahat yanlız kalamamış kusura bakmayın ama saygıda hak edene gösterilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…