Ben su an ikinci evliliğimi yasıyorum ve severek evlenip severek ayrıldığım esimden insan bile demeye dilim varmadığı annesi, hayatta aslında hiçbirşeye layık olacak birşey yapmadığı halde sırf yetim olduğu için ((hani ister-istemez özürlü bir insana acır ve o nasıl davranısra davransın kıracak birşey söyleyemezsin ya o misal)) pış-pışlanmıs kızkardesi yüzünden ayrılmak zorunda kaldım... 2 yıllık evliliğimin son altı ayını sakinleştirici kullanarak ve en ufak bir sorunumu anlatmaya kalksam cümle kurmak yerine hıçkırıklara boğularak gecirmiştim. Severek dediğime bakma cünkü su anda ayrılmak için çok gec bile kaldığımı da yasayarak ögrendim.
Her neyse eger ki evliliğini devam ettirmeyi düşünüyorsan kesinlikle bahsettiğin insanlara mesafeli durmalısın. Esinin ailesi olduğu için kandil,bayram,hastalık,ölüm,düğün dısında görüşmemelisin. Ve asla esinle ailesi yüzünden tartısmamalısın sen %100 haklı olsanda esin buna yürekten inansa da o anlık seni teselli edip ara bulmaya calısır ama gün gelip baska bir konu yüzünden tartısırken pat diye bu yasanılanları karsına cıkartıp seni suclar. Bu konular düşündüğünden cok daha hassas olduğundan emin olabilirsin ve aranızda ömür boyu kara bir gölge gibi kalır.
Eger karsı taraftan (esinin ailesi) iyi niyet gösterdiğin halde karsılık görmüyorsan. Aranıza mesafe koymazsan sen kaybedersin. Bu konular dillendikçe esine ailesi hakkında olumsuz seyler söylemeye devam edersen daha öncede söylediğim gibi sen hep haklı taraf olsanda esinin gözünde önce haklı sonra kötüleyen taraf, sorun cıkaran taraf olarak kalırsın ve sonuc: esini cok sevsende artık yasnılanlar ve agızdan cıkan sözler bir arada kalmanıza izin vermez... Bu bir tavsiye degildir ama ben senin yerinde olsam esimle tartısmak yerine kayınvalidemle tartısırım yani ne söylenmesi gerekiyorsa esime degil ona söylerim ve asla esime yansıtmam. Cok gerekirse kayınvaliden seni şikayet etsin. Sen her zaman tepki veren - şikayet eden - dır dır yapan taraf olmaktan kaç, KAZANIRSIN...
< anlatılan hersey tecrübeyle sabittir >
Allahtan sana sabır, esinin ailesine de yanlıslarını görebilmeleri için gönül gözlerinin acılmasını diliyorum...
Öptüm seni, üzme kendini
hatalar hataları getirir lafına 1 numaralı örnek ilan ediyorum sizi !!!!!!
bu kadar acımasız olmayın bence.insan bazı şeyleri yaşamadan anlayamıyor.bende yorumumda hatalı olduğunu belirttim ama.karşı taraf bazzen insanı çileden çıkarabiliyor.bu eşinin aileside olsa.düşün kendi ailen aman siz rahatınıza bakın bizi düşünmeyin diyor.fazla aramaya bile çekiniyor.ama karşı taraf kendi evi gibi davranıyor.herkes yerini bilmeli bence.
...
Erkeğin annesi olmak, gelinin tanrısı olmak değildir...
Elmalarla armutları karıştırmayalım...
Benim erkek kardeşim var.. evli..
Eğer annem ve kız kardeşim şu anlatılanların bir veya bir kaçını yapmış olsaydı, geline kalmadan ayarı ben verirdim...
Mülkiyetini mi almış oğlunun?
Kardeşim bana evlad gibidir... Ama o evlendikten sonra yerimi bilirim...
Ne demek canım anahtarla kapıyı açıp girmek... Cehaletin, terbiyesizliğin önde gideni... Utanırım böyle bir ailenin evladı olmaktan...
Oldu ki aynı olay kuzumun başına geldi ve böyle bir sebepten kardeşim dayak yedi...
Tasvip etmiyorum... Kesinlikle...
Ama gelini bu seviyeye getiren ne idi.. bilmek isterim...
Önce Adil olmak lazım....
Ona kaldırılmış o eli körükleyen anneme de haddini bildirirdim... buraya yazıyorum...
kardeşime atılmış o tokat, hem karısından hem annesinden gelmiştir...
O da arayı bulamadığı için o tokadı yemiştir...
Madem arayı bulamayacak.. o zaman ya annesinin kucağı, ya karısının ocağı.. karar verecek...
Ya da eşitliği sağlayacak...
İnanamıyorum yazılanlara.. baştan sona okudum...
Hayret...
Elin kızını üzmek için almıyoruz.. onun ne günahı var.. kurulan evini neden ben gidip sahipleneyim...? Evim mi yok... Başka memlekette miyim de onda kalayım?
Üstelik hamile.. Hormonları değişiyor.. sinirli olabilir, duygusal olabilir.. herşey olabilir...
Çok ince düşünmek gerek... Bazen diyorum ki.. iyi ki cehennem var...
Herkes için...
İkinci kez tansiyon düşürdüm bu forumda.. Herkesten özür dilerim...
ama yazmalıydım...
Konuyu açan arkadaşım.. Sen saygını muhafaza et.. sabır et.. eşinle hallet tüm sorunlarını.. Adam olup adilane davranmayı öğrensin...
Saygı ve selamlarımla
Bunu engellemek için onları pislik ilan edip de kovmak mı gerekiyor... yapmayın Allah aşkınaa... aynı olay sizde olsaydı siz o kadının yerinde olsaydınız naapardınız acaba??? yahut ordaki adamın kız kardeşi olsaydınız bu yorumunu tekrarlicak mıydınız acaba...
benim annem de neler neler çekmiş.... kaldı ki babaannem felçliydi... daha fazlasını yaptııı... benim babam öldüğünde 3 yaşındaydım.. babaannem "öküz öldü ortaklık bitti" diyen insan..!! neden annem konu sahibinin yaptığını yapmamışşş... saygıdandır bu....!
ben bu bayan haklı demiyorum.sadece bahsettiğimiz kişiler daha 1 yıllık evli.biraz düşünce çok önemli.ayrıca benim daha önce yaptığım yorumu okursanız daha iyi anlarsınız nedemek istediğimi.bazen insan yapmak istemediği şeyleri yapabiliyor.benide herkes tarafından sevilirim.ama eşimin ailesi ile çok farklıyız.ve sürekli kendimi anlatmam gerekir.asla saygısızlık yapmam ve kendime laf söletmem onlarada eşimede.ama bazı şeyleri engellerim.kaldıki bana en başta hep dedikleri.biz böyleyiz şöyleyiz.bende kendimi idare etmek zorunda kalıyorum.benim kayınvalidemin alt katında görümcem oturuyor.ve onun 2 çoçuğuna bakıyor.kayınpeterim annesi getiriyor.15 yaşında evde kayınım var.görümcemin kenid annesine hayrı yok.o annesini düşünüp yardım etmiyorken ben neden gidipte onun evinini temizliyeyim.doğru değilmi.sadece gelin olmakmı bazı şeyleri yapmak.sadece anlayış
koskoca kk böyle koca görmedi
tokat attığınız adamla tekrar nasıl uyudunuz merak ettim,hem şiddet görüp hemde size sarılıyor
kocanızın kardeşi var mı?
seni çok iyi anlıyorum..ama tabi sorun fevri davranman.önemli olan eşinin seni anlaması.oda sana bi tokat indirip hatta annelerinin yanında bi temiz dayak atabilirdi.bende de buna benzer bazı sorunlar oluyor.ama bizim şehirlerimiz farklı olduğu için geldiklerinde zaten kalıyorlar.ama ağızlarında hep.bi gelsek kalsak 15-20 gün.bizim evimiz.falan hep böle şeyler.bende bu durumda eşimle farklı şekilde konuşuyorum.geldiklerinde bir çok şeyi sineye çekiyorum.ve evimde sahibi gibi davranmalarını engelliyorum.ama çok iyi ağırlıyorum.mesela yemek mi yapılacak.kayınvalidem hadi yapalım bişeyler diyince.yok anne sen benim düüzenimi bilmessin.yada biz eşimle ayarlarız.diyorum.bu gibi şeyler.ve her konuşmada nelerden hoşlanıp nelerden hoşlanmadığımı vurguluyorum.kendimce bi davranış tabi.ama kendini asla küçük düşürme.zararlı biz çıkarız kesin.benim 15 yaşında erkek kaynım var.o gelmek istedi biz yeni evliyken ve 25 gün kaldı.ama ben bunu eşime anlatana kadar.öldüm çok tartıştık.ama bi şekilde bu durumu kayınvalideme anlattım.artık ergenlik çağında dedim sürekli canı sıkılıyor.kız olsa böle olmaz dedim.sonuçta ben onun ablası değilim yengesiyim dedim.bu gibi şeyler işte.ama eşinle aranı hep iyi tut.
hatunların çoğu sanki eve ilke kez gelinmişte gelin hanım bunları yapmış gibi konuşuyo, kadın ona s..tir git bile demiş, evine geldiğindede kendi tarafından kim varsa toplayıp geliyomuş, daha 1 yıllık evliler bu ne yaa aynı şehirde yaşayıpta kalma olayını ben anlamıyorum zaten üst üste yatmak insanların çok hoşuna gidiyo heralde, bu kızın siniri bozulmuş belli herkes kendi yaşadığını bilir benim annem bu sıkıntılar yüzünden 34 yaşında şeker hastası oldu böbrekleri iflas etti 1,5 ay hastanede yattı babannem hala senin elinden çorba içemiyecekmiyim diyodu benim annem canıyla cebelleşiyo kadın boğaz derdinde, velhasılı kelam güzelim sen doğru bildiğini yap bilgisayarı kapatıp herkes hayatına baktığında sen gene kendi yaşadığınla kalacaksın, sana dert olucana onlara dert olsun
zaten geliyo canım ben tatildeykende gelmiş acil oldu tatile çıkmam bi kaç parça kirlim kalmış kirli sepetimde onlarda bizde kalmaya gelmiş hepsini sokağa dökmüş bağıra bağıra hemde iç çamaşırlarımda içindeydi niyeti beni göndermek amacını biliyorum ama neden bunu istiyo bilmiyorum evimin anahtarını değiştirmek haddimemi düşmüş tekrar alır beni anlamak için bu kaını tanımanız lazım oğlu bile annesini bildiği için seslenmiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?