bir zamanlar bir üyemiz vardı.sürekli eşinin ailesinden şikayetçiydi.haftada bir konu açıyordu.ailesi şöyle ama eşim çok iyi.ailesi görgüsüz terbiyesiz ama eşim çok iyi,terbiyeli diyordu.sanki eşini o aile değilde başkası büyütmüş.sürekli eşine ailesini kötülüyordu ama eşim benim arkamda diyordu.aradan çok değil kısa bir süre geçti.eşi artık bunaldı herhalde bu kızımızı terslemeye başlamış.kızımızın yapma dediklerinin tam tersi hareket etmeye başlamıştı.tabii konular kaynanadan eşe geçti.şu anda ne kadar konu sahibinin eşi yanında olsada,sarılıp yatsada bir süre sonra terse dönmesi çok olası bir durum
canım kım ne derse desın senı ole cok ıı anlıyorumkı anlatamam bende bı senelık evlıyım sen gıbı ama yaslandım kurudum ben ınıversıte mezunuyum okulda benım ısmımı kıkırık dıye kaydederlerdı gulmekten hıc ders dınlemezdım bır suru arkadasım vardı hıc kımsenın tanımadıgım kampuslerden ınsanlarla tanısır kaynasırdım sonra calısmaya basladım cok kısa zamanda arkadaslarımdan cok ust sevıyelere gectım cok sanslıydım bu konuda gel gelelım bırını sevdım gercekten farklıydı benım ıcın kı zaten ıkıncı erkek arkadasımdı cok cabaladık ama ayrılamadık neyse ben herseylerı gerıde bıraktım ve evlendım ama gel gelelım aılesıne benı bastan berı ıstemedıler cunku onlar karadenızlı hep koyden kız alırlar eve getırırler bırlıkte yasarlar ben ıse ıstanbulda dogmusum ve cok farklı bı aılede yasammısım herzaman esıme benı sıkayet ettıler hıc kendımı sevdıremedım daha neler var neler esım ıcın alınan eve benı ıstemedıklerı ıcın kaynanam tasındı bana kaynanamın otuz senelık evını verdıler esım ıcın yapılan daıre ıse kaynanm gectı sabah esımı gonderınce yanlarına gıtmemı aksam yatıya evıme gelmemı beraber yasamayı teklıf ettıler tabı ben kabul etmedım hergun kavgalar basladı tabı halbukı esımle hıc kavgamız yoktu ama huzurda yoktu sonra hamıle kaldım tabı herseye fazlasıyla doldum kaynanam ben yokken gelıp evımı karıstırıodu guzelce konusum ben yokken gırme dıyım deıdm kaynanam benı dovmeye kalktı sne kımsın burası benım kapının onune koyarım senı ıstersem dedı benı dovecektı bılgısayarı kaldırdı bana atacaktı kı ben dayanamadım ve cevap vermeye basladım tabı tartıstık ayırdılar bızı ayrı odalara ama nasıl tıtrıyorum aklınız durur bacaklarımı kontrol edemıyorum ve sonrasında kanamam basladı ve bebegımı kaybettım cok agladım sızladım ama bebgım gerı gelmedı
kaynanamı yaptıklarını anlatsam burdan koye yol olur bı yılda saclarım beyazladı soldum artık bıttım esımle en guzel gecırmemız gereken zamanlarımız mahvoldu balayımız mahvoldu herseyımı mahvettı bu kadın nefret edıyorum ya nefret sana ole cok hak verıyorumkı kım bılır neler yasadında o hale geldın ben ılk aylarda ole cok ayrılmayı dusundumkı anlatamam kac defa evden kaçmayı bıle dusundum ama olmadıııı
semra cığım çok üzüldüm durumuna,kaynanan yüzünden bebeğin düştü ve sen hala o alilenin yanındamısın inanamıyorum..Benimde çok çekmişliğim vardır ama beterin beteri var demişler doğruymuş..
artık geç sakin olamayanları görüyoruzanammmm kazende gelmiş sakin olun millet ....
KK reeldeki kadınların bir yansıması..... Bu durum beni cok ürkütüyor.
Şiddetin her türlüsü iğrenc. Kadın attığı tokatla erkeği yere seremez ama saygıya bir darbe indirmiş olur. Erkeğin uyguladığı şiddet nasıl iğrencse kadının attığı tokat ve çenesiyle uyguladığı çirkin baskı da o kadar iğrenç.
Kim kimi ne kadar çıldırtmış olursa olsun bu şekilde davranılmayı haketmiyor. Madem o kadar doldun, cıkarsın karşılarına benim evime gelmeyin! dersin. Haaa oğlunuza bayılıp geliyorsanız da kapı orda boşuyorum dersin. Kendini yırta yırta defolup gitsinler demezsin. Kocana tokat atmazsın. Burası Türkiye arkadaşlar kendimizi kandırmayalım. Eşimize bir tokat atıp hadi sarılıp uyuyalım demek bana ütopik geliyor. Hem tokat, hem yaygaraİnanılır gibi değil. Haklı iken kendini korkunç bir duruma sokmuş.
Kocasını tokatlayanlar,
Kayınvalidenin üstüne yürüyenler,
Eşin ailesinin suratına tükürenler :S
İnanamıyorum gerçekten
ve yıne hamıleyım ve yıne onlar aynılar bılıyormusun eskıden ama esımı sevıyorum o cok ıı derdım ama bazen sankı artık ona karsıda sogudugumu kısacası artık sabrımı yıtırdıgımı hıssedıyorum cok yoruldum bı senede saclarım beyazladı artık gulemıyorum sadece nefes alıyorum ama dıger bebegımı cok ozledım cok yandı ıcımın taa derınlerı ole yandıkı anlatamam bebgımı kaybettım kaynanama senın yuzunden dedım ve guldu yıyecek eklemgı olsa yasardı ne alaka dedı hala haklı goruo kendını benım cok ıı gıden hamılelıgım senle kavgam sonucu kanama ıle gıdıo hala neler dıo utanma arlanma yok bende eskıden olsa sakın ha durma bosan derdım ama ıs basa gecınce olmuyorr aılem cok dedı ılk geldıklerı aksam annem dedı bu kadın senı ıstemıyor evlenırsen cok uzulursun dedı ama dınlemedım ılk ayalrdan bosanaıp yanlarına gıdemezdım kendıme yedıremedım halada aynı ıste ınsnaın basına hersey gelıo ıste canım
valla şöyle bi bakıp geçeyim dedim ama takıldım kaldım, konuyu yazan arkadaş çok çekmiş belli küçük yaşta evlenmiş sanırım, yaşadıklarından ruh sağlığı olumsuz etkilenmiş ve gelip burda içini dökmek istemiş... bugüne kadar neler çekti bilmiyorum açıkçası bilmek de istemem zaten ama bi insan kolay kolay bu noktaya gelemez diye düşünüyorum,,, karşıdaki kaynana melek değil demekki, bu kız hamile hamile karnında bebeğini taşırken böyle cinnet geçirecek raddeye gelmiş...
Ama arkadaşlar sizin yorumlarınızı okuyunca apayrı bi şoka girdim... Nee kadar acımasız eleştirmişsiniz öyle yaaa... hiç bişey tek taraflı değil, bu kız kocasına tokat atıyo bağıra bağıra anneni babanı istemiyorum diyo ve koca buna rağmen kızı yumuşatmaya çalışıyosa zaten o kaynananın nasıl bi insan oldugunu anlamanız lazım-ki- oğlu bile annesine söylenen lafları yemek zorunda kalıyo... dikkatinizi çekerim burda bizden yardım-akıl isteyen kaynana diil,hurra hep beraber sen şöyle terbiyesizsin böyle saygısızsın diyerek kızı daha da bunalıma mı sürükleyelim??? Bumudur yani olay??? Tabiki haksız olduğu tarafları da bilmeli bu arkadaş,tatlı söz yılanı her zaman deliğinden çıkarır ne olursa olsun anneye-babaya böyle davranılmaz,ama hiçbirimiz Polyanna diiliz bardak bi yerde doluyo demekki...İnşallah kimse yaşamak zorunda kalmaz böyle şeyler... Yıkıcı olmak yerine biraz daha yapıcı olmaya çalışalım lütfen ki ilerde böyle kaynanalar olmayalım anlayalım biraz karşımızdakini...
semram canım sen napıyosun bakim??
sen eşinin yanında eşinin ailesini öyle şeyler söyleyeceksin eşinde seninle aynı yatakta yatacak bence sen böyle söylediğin için senden önce eşin seni boşamayı düşünür ya senin eşinin sinirleri alınmış yada bi yanlışlık var bu işte
arkadaşın üzerine neden bu kadar gidiliyor ki anlamadım.
kendide diyor zaten sinirlerim bozuk diye.
ben sessiz sakin biriydim bu hale geldim diyor.
belliki o an cinnet getirmiş kriz geçirmiş.
kendini kontrol edememiş.
şuanda psikolojisi bozuk.
birazda bunu düşünerek daha yumuşak yorumlar yapsak daha güzel olmaz mı.
şuan yapılanın ona zerre yardımı dokunmuyor çünkü.
yaşı çok büyük değil büyük bir olgunlukla karşılayamıyor belliki.
daha yönlendirici olabilsek keşke.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?