kaynanamın bizde yatma sevdası beni çıldırtıyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok haklısın ama bence o anda o tepkiyi vermeyecektin onlar gitikten sonra eşinle konuşacaktın bugüne kadar dayanmışsın biraz daha dayansaydın bende aynı durumu yaşıyorum ve 10 gündür bizdeler çalıştığım halde kalıyorlar ve benimde sinirim bozuluyor üstelik babaanneside var ve gerçekten dediğin gibi onlar gitiikten sonra 2 hafta boyunca evi baştan aşağıya yıkıyorum çünkü midem bulanıyor üstelik ben 6 aylık evliyim yani biraz daha sabırlı olmaya çalış. Kimde kimsenin ne çektiği bilemez ben seni çok amam çok iyi anlıyorum allah yardımcın canım...

Canim ya, yasinda cok kücükmüs, acelen neydi evlendin?
Ailenle, kardeslerinle gününü gün edip, okulunu meslegini yapip, ayaklarinin üzerinde durduktan sonra evlenseydin böyle durumlara düsmezdin.
Bu durumlar hep, acele etmek, erken evlenmek,hemen hamile kalmak ve sonrada tabiki psikolojik problemler cünkü bunun yükü cok agir bu kücük yasta neden yüklendinki?
Hayat cok zor ve bu yükü kaldirabilmek icin ilk önce senin güclenmem gerekirdi yani hayata ayaklarinin üzerinde durmak icin. Ama apar topar evlilik simdide hamilesin.
Anladigim kadariyla esininde yasi kücük.
Yazik ya, kimsede bu cocuklara demiyorki, hele durun bakalim, meslek? Is? Neyin varda evleniyorsunuz? Sonrada böyle patlamalar. Aman ya Rabbim, ne büyük kin ne kadar büyük siddet egilimleri?
11 senedir evliyim bir gün bile esimin bana veya benim esime tokat atma egilimim olmadi.
Resmen korkuyorum böyle seyler okuyunca. Siddet siddet siddet....psikolojik dengesizlikler....Düzensinizlik....Hic bir sey yerine oturmadan kücük yasta yapilan evlilikler...
Ne kadar koca meraklisi türk kadinlariyiz.
Vallahi ne denilebilirki bu durumda? Hangi cözümü sunabilirimki. Herseyi yanlis yapmissin hayatinda.
Bence oturup sakince bir cözüm arayin esinle.

tokat kısmına bende katılmıyorum ağır olmuş iki tarafında birbirine tokatına yani şiddetine karşıyım umarım canım bidaha bu tokat işi olmaz..evet gelelim diğer tarafa kaynanan siz eşinle kapışırken o çok mutlu olmuştur çünkü amacı huzursuzluk çıkarmak bence ona inat eşinle çok iyi geçin eşinle konuş onlarla aranıza sınır koyun sık görüşmeyin görüşmelerinizdede onun size vurduğu laflara hiç aldırış etmeyin aksine eşinle birbirinize bakıp gülün sarılın birbirinize destek verdiğinizi bilsin ooo biz neler gördük neler yaşadık başına gelmeyen bilemez ben 16 yaşında evlendim kaynanam 65 yaşındaydı sanki üstüne kuma geldim kadının ,neler yaptı bana neler bende ailemden böyle şeyler görmediğim için hep susup oturdum hamileyken bana iyi bir dayak attırdı kaçsefer boşanmaya kalktım senin kaynana gibi o da bana ne küfürler ooo sonunda senin gibi çıldırdım bi laflarıyla kırız geçirmeye başladım ben aileme hiç yansıtmamaya çlıştım ama sonra yansıtıncada iş büyüdü babamla kardeşlerim onalrın haklarından geldiler işimdi eşim elini kaldıramaz kaynanamlada canım isterse konuşurum bakarım yine bana karışmalar dedikodular uzaklaşırım yüz verirsem hiç çıkmaz ama ben yinede allah rızası için ona hürmet ediyorum eşimin benim aileme yapmadığını ben onlara yapıyorum allah bilsin kötülük içimizde yok hıı buarada şimdi benim evliliğim 15. seneye girdi büyük oğlum 14 de girdi boyumca artık kaynana kahrı çekecek halim kalmadı ama zamanında en alasını çektim çocuklarım için sabır sabır sabırr

Okudum, okudum, okudum, okudukça ağzım açık kaldı..Konuyu açan arkadaş ile dalga geçmeler, hakaret etmeler..Yazık diyorum sadece..

Allah aşkına hanginiz evlendiği gecenin sabahına kahvaltıya gelen ve o gece sizde kalan kayın valideye tahammül edebilirsiniz?? Hanginiz daha 1 seneyi bile doldurmamış evliliğiniz süresince haftanın 5 günü sizde kalan ve kendi geldiği yetmezmiş gibi diğer akrabalarıda evinize yatıya toplayan bir erkek tarafına 1 yıl boyunca tahammül edebilirsiniz???

Bunlar haricinde bir sürü hakaret de cabası..

Kız diyor ki; anahtarları var istedikleri gibi girip çıkıyorlar, kaç kere eşimle uygunsuz vaziyette yakalandık ama umurlarında değil diye..

Hanginiz bunca eziyete karşı sessiz kalabilir ki?

Tamam çok fevri davranmış ama bu tarz insanlar başka dilden anlamaz..İnsan gibi söylese ne olacaktı? Eminim ki bir de üzerine dayak yerdi..

Ya benim anlamadığım birşey var..Sabret sabret deniyor da kardeşim neden kahır çekecek mişim ki??

Çok garip ya..

Neymiş eşimin hatrına, eşimi çok seviyorum..

Allah aşkına o beni benim onu sevdiğim kadar sevse bana böyle eziyet edilmesine müsade eder mi ?

Allah bana bu canı bir kere vermiş, geri dönüşümü yok..Neden ben hayatımı başkalarının kahrını çekerek harcayayım ki?

Kimsenin beni üzmeye hakkı yok, buna müsade edipte kendimi değersizleştiremem ben..

Oyüzden neymiş evlenince en az 3 sene herkesin huyunu suyunu alana kadar, birşeylerden, birilerinden emin olana kadar çocuk yapmak yokmuş..

Hatalısın 1 senelik evlisin 5 aylık hamilesin..

maşallah sende de ne cesaret varmış yaa.tebrik ederim seni.her kadın yapamaz bunu.ben kocama öyle yapsam gelip bana yalvarmayı bırak oda beni döver .sonrada gider anasının babasının yanına yatar.sen kim oluyosun der.kendine yapılmasını istemediğin şeyleri başkasına yapmayacaksın.kocanın yerinde sen olsan ne yaparsın acaba.istemiyorsan başka bi yolla söyleseydin istemediğini.ama seninde haklı olduğun yanların vardır.durduk yere kimse böyle davranmaz.insanı çileden çıkarıyolar çünkü.ama sen ii etmemişin bence kocana karşı.etme bulma dünyası çünkü.

ağzına sağlık.bende dün akşam aynı durumlar içerisindeydim.
şurda akıl verenleri çok merak ediyorum gerçek hayatlarında.
Valla derdi için burda konu açanların allah yardımcısı olsun diyorum,
azcık içimiz ferahlasın derken sinir hastası olunur bu yorumlar karşısında...

herkese sonsuz teşekkür ediyorum ama ben hatamı biliyorum eşim o anı unutalım seni bu hale biz koyduk utanması gereken kişi benim nolur affet diye kendisi söyledi demem o ki neler çektiğimi allah biliyo birgün sorulacak hesapları fazla vaktim yok bi özet geçicem ama sonra detaylıca anlatıcam benim annemi 16 yaşımdayken kaybettik ardından babam evlendi ve o kadın beni istemedi birsürü eziyet hep benden çok büyüklere vermek istedi sonunda onu zulmüne dayanamadım evlendim evlilik meraklısı değildim kesinlikle ve evlenince hepsi bitecek sandım daha beteri beni bekliyomuş bilemedim çok dayandım annemin toprağına sarılıp saatlerce ağladığımı bir ben bilirim eşime bi tokat attığımı kınamışsınız kafamı kalorifer peteğine vurduğu için ona laf yok çünkü ben bi tokat attım çok ayıp kadınlara yakışmıyo değilmi kadınlara sadece dayak yakışır kaynanam kaynanasını sokağa atmış şuan huzur evinde ona ayıp değil ben 18 yaşında evlendim bir çok şeye aklım yetmiyodu sıkıntı sıkıntı bu hale getirdi beni ben asla böyle olmak istemezdim benim sizden isteğim bana doğru yolu gösterip bir nebze akıl verenim yardım edenim olsun diye kimsem yok derdimi döküceğim ama beni kınayanlar kadar çok güzel yönlendirici insanların yazılarınıda okudum rabbim razı olsun sizlerden yanımda olduğunuz bi nebze içimi rahatlattığınız için

canım öncelikle sakin davran.unutma ne olursa olsun.o senin eşin ve orası senin evin.önce kendince kuralların olsun.öle bağırım çağırıp değil ama.sakince.herkse ayrı davranman gerekir.eşine ayrı annesine hatta babasına ayrı.eşinle çok sakin konuş.mesela öle ortamlar yarat ki eşin bile onların gelmesini istemesin.tabiki gelicekler.onlarında evi.ama aynı şehirde kalmalar falan hele daha yeni evliyken.o ev senin.bişey olduğunda sen öncelikli ol.biyerlere gidin eşinle.birileri gelsin.yani onlar anlasın ki orası onlara ait değil.onlar baktınki işin cılkını çıkartıyor ona göre tepki ver.kayınvalidenin senin evinde kendi gibi bişeyler yapmasını iin verme.anne ben onu öle kullanmıyorum diye direk sölye.önce kararlı ol.sağlıklı düşün.bende kayınvalidemler varken biri arasa iyiyim siz nasılsının benimde misafirlerim var diyorum.eşimin ailesi bende diyorum.yani orda bile bişeyleri anlamsı lazım insan olanın.BAK BEN DAHA ÖNCEDE YORUM YAPTIM SANA ONLARIDA OKU.28.SAYFA FALAN SANIRIM.

Son düzenleme:

eşin kafanı kalorifer peteğine vuran karakterde biri ama senin ona tokat attıp ailesine hakaret etmeni kabul ediyo aynı zamanda. Eşinin bu iki hareketi çok çelişkili geldi bana. Seninde kafanı kalorifer peteğine vuran birine tokat atman çok cesurca
Birde insanların yorumlarına kızmışsın insanlar sana hakaret etmeden kendi düşüncelerini kendi yaşadıklarını yazmış sen daha beteri sizin başınıza gelmiş demişsin. Burası pışpışlanma yeri değil sen bir konu açıyorsan herkes seni haklı bulmak zorunda da değil.Bende okuyunca kaldım valla. Ben kendimi düşünüyorum eşime hakaret etsem bile kapıyı açıp eşimin ailesinin duyacağı şekilde defolup gitsinler diyemzdim herhalde. Şimdi sen bana daha betri senin başına gelsin dersin ama :) kusura bakma bunlar benim düşüncem gelirse de gelsin :) ne yapayım

ben aarkadaşın eşine tokat atmasını doğru bulmuyorum ama şöylede bişey var 19 yaşında 1 senelik evli bi insanın evine o kadar çok gidilip gelinmez hadi kendin geliyosun onca misafir çağrılmaz yeni gelin sonuç da bi de yatılı kalmışlar arkadaşlar siz olsanız oh ne güzel kayınvalidem hergün burnumun dibinde tüm akrabalarıyla dursun mu dersiniz sinir mi olursunuz lütfen objektif olalım.arkadaşım sanada bi tavsiye eşine bi daha vurma onunda sana vurmasına davetiye çıkarırsın ayrıca haklıyken haksız duruma düşersin eşinle bu mevzuyu sakince konuş zaman aman senin ailenide onun ailesinide yemeğe falan çağırın böylelilkle görüşün

Son düzenleme:
keske bunlari en basinda yazssaydin sen direk oyle yazinca tabii insan saniyoki siradan benimsenen bir kayinvalideye bunlari yaptigini saniyoo ama ne olursa olsun hareketlerini dogru bulmuyorum surat yapman falan tamam arada bir lafta sokarsin gerekirse tartisirsinda ............................neyse cnm yasadiklarini
okudukca anliyosun allah yardimcin olsun cnm hakkini helal et

Son düzenleme:

sana katiliyorum

senin kocana yaptiklarini baska bi kadin kocasina yapsa hem dayagi yer hem de baba evine hemen geri gonderilir... cok ama cok sanslisin...

Allah sana sabır ve dayanma gücü eşinin ailesine de merhamet duygusu versin... Yaşamayan bilemez, şimdi seni eleştiren çok kişi oluyo ama sana tavsiyem bence kimseyi takma,sen sana moral olacak yorumları seç içinden kendine...senin desteğe ihtiyacın var çünkü yıpratma sinirlerini hiç gereksiz yere... Oturduğumuz yerden konuşmak çok kolay neler yaşadığını kimse bilemez takma sen kimseyi artık insanlar çok acımasız..

Baba evinden ümidini kesmişsin sanırım boşanmaya kalksan gidebileceğin bi yerin de yok, ama keşke bebek için biraz daha bekleseydin... Ama artık olan olmuş hem belki bebek gelince eşinin ailesi de biraz yumuşar... ayrıca ben herşeye rağmen senin olgun bi kız oldugunu düşünüyorum,en bunaldığın anlarda bebeğini düşün ve sakin olmaya çalış lütfen; eşinin tavrı ortada ailesine karşı pısırık kalıyo ama sen de böyle şiddete başvurursan karşılığında şiddet görmeye devam edersin... eşine şiddet gösteren erkek asla hiçbi zaman tam bi erkek diildir, o da anlar inşallah hatasını... Hem sen aslında çook şanslı bi insan da sayılırsın başka bi yönden düşünürsek, bak bebeğin karnında o senin için çok büyük bir mucize ve moral kaynağı... Allah herkesi bi yerden sınıyo bu dünyada,,, benim çok şükür eşimin ailesi melek gibi üzerime titrerler ben mutlu olayım diye,ama benim sınavımda 2 tane bebeğimin ölmesi oldu... Herkes bi yerden çekiyo bu sıkıntıları yalnız diilsin hepsi bigün geçer inşallah...

Hanımlar,
yorumlarınızda saygıyı elden bırakmayınız lütfen.

burda kimse seni kınamadı, zaten buna hakkımız da yok. hatalısın diyenlerin çoğu verdiğin tepkiden bahsetti. haftada beş gün yatılı misafirden herkes rahatsız olur, sinirlenir, bunalır ama bunu dile getirmenin adabı olmalı.

''ne söylediğin değil nasıl söylediğin önemli'' diye bir söz vardır ya...

ben şiddetin cinsiyetçiliğini yapanlardan değilim. kadın-erkek-çocuk-yaşlı benim için farketmez, ben şiddet denen kavrama karşıyım. işte bu yüzden eşine attığın tokatı da, eşinin kafanı kalorifer peteğine vurmasını da eleştiririm, karşı çıkarım, tepkimi gösteririm.

akıl istiyorsan da bence ilk işin evinin anahtarlarını değiştirmek olsun.

konu açan arkadaşlar o anın siniri heyecanı vs ile konuyu tam olarak anlatmadığı için yorumlarda çok kırıcı olabiliyor
dolayısı ile açılan konulara hemen yorum yazmamaya gayret göstermeliyiz
önce konu sahibine soralım nedir nedeğildir anlıyalım daha sonra yorumumuzu yaparız diye düşünüyorum
gerçekten zor bir hayatın var allah kolaylık ve bol bol sabır versin.

Ay ne edepsizsin sen ya. bir de suçsuz gibi gerine gerine buraya yazıyorsun.Sana da o sümsük kocana da yazıklar olsun.İntihar edecekmiş peh! Aman dünyayı varlığından mahrum etme.

Ay ne edepsizsin sen ya. bir de suçsuz gibi gerine gerine buraya yazıyorsun.Sana da o sümsük kocana da yazıklar olsun.İntihar edecekmiş peh! Aman dünyayı varlığından mahrum etme.

Sizin gibiler göre tabi kadin siddet görürse iciniz rahat eder...

simdi ban yersemde bari feminizim yüzünden kadin haklari yüzünden insan haklari yüzünden yerim

ama bence yazdigimda hicte yanlis bisey yok

onun varligida aman seni ilgilendirmesin bi zahmet,sen kendi varligina bak önce

Canım öncelikle ALLah sabır versin. bende 1.5 seneLik evLiyim kayınvalidem benm evime geldiği zaman kendini
bir adım geride tutar, herseye ben karar veririm cok şükür. ne kadar sanslı oldugumu böyle hikayeleri duyuncu,okuyunca
daha iyi anlıyorum.. öncelikle yapman gereken sakin kafayla düşünmen bence. esine ters tepki vermemelisiniz sonucta onun anne babası gidin diyemez,sen kendini düşün ailen sürekli sana gelse yeter artık gelmeyin gidin diyebilirmsn en büyük hatayı burda yapıyoruz
kendi ailemiz bişi yapınca gözümüze batmıyor ama eşimizin ailesi yapınca batıyor.
Esin gercekten sabırlıymıs sen ona el kaldırdıgın halde tepki vermemesine sasırdım cok!!
En büyük Yanlıs erken yasta evlenmiş olman 1sene evliyken 5 aylık hamile olman, sonucta ilk evlendiğindede olaylar bu sekildeymiş
keske hemen cocuk düşünmeseymişsin göz göre göre
Kayınvalidenle konusmayı denedinmi acaba hiç? yada Konusabileceğin tarzda insanlarmı?
Sen yinede saygısızlık yapma derim, hakLıyken Haksız Konuma düşersin Çünkü..
ALLah'ım herseyin Hayırlısını versin senin hakkında..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…