Kaynanamın davranışları

Cicim1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2020
23
14
Merhaba arkadaşlar,
malesef ben de bir cok evli kadın gibi kaynanam ile sorunlar yaşıyorum.. evlenmeden önce benim durumumda olan kişilere cok kızar ve kendi kendime insan eşinin annesini nasıl bu kadar hor görür diye düşünürken aynısı benim başıma geldi diyebilirim. Hikayem biraz uzun olacak simdiden özür dilerim.
Biz eşim ile birbucuk sene önce severek evlendik. Öncesinde beş sene süren bir sevgililik dönemimiz vardı. Bu sürenin bu kadar uzun olmasının da sebebi benim. Ailem eşimi kültürfarklılığından dolayı onaylamayacağını biliyordum cünki ve kac defa ayrıldıysam eşimden yani o zamanlarki sevgilimden, her defasında yine bir araya geldik. Kimse yanlış anlamasın ailem normalinde cok acık görüşlüdür. Ama iş kız vermeye gelince, ailelerin kültürleri değişik olunca, birbirlerini tanımayınca ve üstelik mesafeler de cok uzak olunca işler biraz değişiyor ve insan ister istemez olabileceklerden korkuyor bir anne baba olarak. Buna rağmen uzun bir tanışma ve ikna etme çabasından sonra telli duvaklı annemlerin evinden gelin oldum.
Kaynanamın istediği gibi onların evine yerleşip altlı üstlü onunla bir yerde oturmak yerine üniversite ve iş bahanesi ile müstakil bir ev aldık onlardan bir saatlik uzaklıkta. Iyi ki de bu kararı alıp eşimi de ikna etmişim yoksa eminim ki ya eşim ile ayrılır yada piskolog yardımına ihtiyac duyardım coktan.. ki hala böyle birşeyin olmayacağının garantisini veremem cünki uzaktan da yapıyor yapacağını...
Coğu ufak tefek şeyleri hic anlatmicam cünki anlatmaya başlarsam sabaha kadar yazarım herhalde ve yinede bitmez yaptıkları.. Benim yanlışım belkide eşimin ailesi (özellikle annesi) hakkında bana olumsuz gelen herşeyi eşime anlatmam oldu. Icime atıp kendi kendime sinir olsaydım şu an belki eşimin düşünceleri farklı olurdu...
Size beni en cok üzen ve en ağır yaralayan olayı anlatmak ve sizin fikrinizi duymak istiyorum.
Evlendikten bir sene sonra eşim ile birlikte artık anne ve baba olmak istedigimize karar verdik. aradan cok fazla gecmeden de hamile kaldım. Bu sürecte tabiki herkes cok üstüme titredi. Aman onu yapma, aman oraya oturma aman onu kaldırma gibilerinden.
Görünüş olarak kaynanam da öyle.. ama sadece görünüş olarak.
Bir gün annem bi kac günlüğüne bize geldi. Dedigim gibi cok uzak aramizdaki mesafe o yüzden her gün gelip gitme gibi bi imkanımız yok malesef.
Eşim ve ben o sıralar cok calışmaktan zamanımız kısıtlı olduğu icin evi almamız bir seneyi gecmesine rağmen, ufak tefek işler yapılamadı (Bazı henüz kullanılmayan odaların boya badanası vs.) . O yüzden annem bizi ziyarete geldiğinde evimiz güzelleşsin diye bazı işleri kendi yapmaya karar verdi. Şimdi diyeceksiniz ki bunu anlatması ne alaka ama bu konu cok büyük bir önem taşıyacak ileride.. azar azar da olsa annemin sen yapma ben yaparım demesine rağmen anneme yardım ettim. Yaptıklarımız işler ağır işler değildi sonucta ve ben böyle işler yapmasını ev işi yapmasından daha cok severim. Bir gün, daha o belirttiğim evin işleri bitmeden kaynanamlar geldi. Benim ufak tefek anneme yardım ettiğimi görünce ortalığı ayağa kaldırdı. Ben bu halimle niye bu işlere girişirmişim, annem niye bu kadar acele edip boşuna para harcarcayıp o kadar malzeme almışmış şu an ztn durumları fazla yokmuşmuş (ki hep öyle der ama neticede herşeyin en yenisini en güzelini alıp herkese hava atar eşim ile kayınbabam da ortak calıştıkları icin bize pek bişey kalmaz hatta gören der ki o yeni gelin ben kac senelik evli evlerimizin düzeni o şekilde yani... ). Bunun üzerine annem de herşeyi kendi cebinden ödediğini ve kimsenin parasını harcamadığını söyleyince (ki gercekten kendisi ödedi) kaynanam lafı nasıl cevireceğini şaşırıp yok sen yanlış anladın ben öyle demek istemedim fln demeye başladı.
Bir gün eşim işyerinden aradı. Yeğeni'min doğumgünüymüş carşıya cıkıp pasta yaptırabilirmisin bizimkiler gelip bizde kutlicaz dedi. Yeğenini cok severim ufaklık da beni cok sever ama cocuğun annesinin evi dururken bizim evimizde kutlamamız cok tuhafıma gitti. Bütün hafta hamile hamile calışan ve her gün yorgunluktan neredeyse saat 8 de uyumak icin yatağa düşen ben, haftasonunu doğumgünü hazırlıkları yaparken buldum kendimi. Üstelik anneme yardım ederken bana o kadar yorma kendini senin bu halinle yapacağın iş mi o diyen kaynanam kılını bile kıpırdatmadı bütün gün.

Neyse aradan aylar gecti ve ben bir sonraki doktor kontrolümü ip ile cektim, cünki eşim ilk defa benimle gelip cocuğumuzu görüp kalp atışlarını duyacaktı.. en azından biz öyle düşünüyorduk. O gün geldi ve muhteşem bir gün olmak yerine hayatımdaki en kötü günlerimden biri oldu o gün. Sebebi ise o gün cocuğumuzun kalbi artık atmadığını öğrenmek zorunda kaldığımızdı. Eve vardıktan ve önce annemi arayıp acı haberi verdikten sonra kaynanamı aradım. Ben teselli etmesini beklerken haberi aldıktan sonra telefonda bana bağırmaya başladı. Herşey benim yüzümden olmuşmuş.. o bana o kadar yapma demişmiş ama ben onu dinlememişim.. annem ile birlikte o işlere girişmeseydik cocuğum şimdi yaşıyor olcakmış. Telefonda kendiliğinden gecmiş bir şekilde bağırınırken kayınbabama annem hakkında dedikleri de şuydu: o kadın evimizi yıktı! Kız iki hafta orada kaldı eminim ki orda da iş yaptırmıştır kıza!
Eşimi telefona isteyip ona da öfkesini belli ettikten sonra tamam kapat telefonu geliyoruz dedi. Eşime dönüp, geldiğinde de böyle bağırıp anneme laf söyliyecek ise hic gelmesin dedim ve eşim de kendisinin gelmesi gerekmediğini belirtmesine rağmen kaynanamı kimse tutamadı. Yarım saat sonra cümbür cemaat geldiklerinde kapıdan girir girmez yine bağırmaya başlayan kaynanam, benim dayanamayıp ve ağızımdan birşey kacırıp saygısızlık etmemek icin odama cıkmamı saygısız bir davranış olarak algılayıp yine eşime beni şikayet etti.
Eşim beni ikna edip birlikte yine oturmaodasına gectiğimizde kaynanam sanki başka birisiymişcesine beni teselli etmeye calışıp onun da ilk cocuğu düştüğünü ve üzülmememi söyledi. Yani anlıyacağınız bir dediği bir dediğini tutmuyor ve özellikle öfkeli iken cok kırıcı olabiliyor kendisi.
Eşim de biliyor annesinin zor bir insan olduğunu ama yinede benim onu arayıp sormamı istiyor. O güne kadar da herşeyi alttan almaya calıştım ama o günki davranışı bende herşeyi bitirdi. Cok kırgın ve öfkeliyim ona karşı ama eminim ki kırgınlığımı belirtip yaptıklarını göz önüne tutarsam aramız daha da cok bozulur cünki kendisi eleştiriye hic acık birisi değil. Fakat o da tabiki benim deyiştiğimi fark edip her eşimi gördüğünde bunu belirtiyormuş. Eşim de alttan al onun da huyu öyle diyor ve ona yine eskisi gibi davranmamı bekliyor benden. Aile terbiyemden dolayı ona kesinlikle bile bile saygısızlık etmem ama bundan sonra arayıp sormak gelmiyor icimden! Eşim, birlikte ailesine gitmemizi isterse sesimi cikarmadan giderim hizmet de ederim ama durup dururken telefon acıp halini hatrını sormam bundan sonra. Veya eşim herhangi bir konu yüzünden haklı olarak ona öfkelendiğinde boşver ne olursa olsun annen o senin diyip kaynanamı kollamam mesela. Aynen bu lafımı eşime de söyledim kac defa.
Öfkemin sebebini bilmesine rağmen bu konu yüzünden cok tartışıyoruz. Ufacık bişey söylesem, sen anneme karşı bi tuhaf oldun diyip duruyor. Bu durumdan sonra nasıl tuhaf olmayım? Üstelik benim bu duygularımdan dolayı sanki sebepsiz bir şekilde o da benim annemlerden soğudu gibi bir his var icimde.
Aslında hala bir cocugumuz olsun istiyorum ama kaynanam yüzünden eşim ile aramız açılacak diye korkmuyorum da değil...

Kafam cok karışık.. Cocuk isteğim öncekinden daha da büyük ama aynı zamanda korkum da cok büyüdü.. Eşim ile ayrılıp cocuğumu babasız büyütme korkusu cok ağır basar oldu icimde bu konudan dolayı.. hatta bazen diyorum ki belki de bu sebepten dolayı cocuğum dünyaya gelemedi.. hani her şer de bir hayır vardır derler ya...

Sizce ne yapmalıyım?
Tek duam herşeyin hayırlısı olması ama artık beynim düşünmekten yoruldu diyebilirim... Yanlış mı düşünüyorum kaynanam konusunda? Siz olsanız yinede eskisi gibi davranırmıydınız? Ayrılık yoluna kadar gidermi bu olay?
Annem bize geldiginde mutlaka bir gün bile olsa kaynanamlara giderdik.. yaptığı onca şeyden sonra annemin artık kaynanamı göresi bile yok..
Bu konu haricinde eşim ile benim aramda hic bir sorun yok.. Annesi bu kadar zor bir kişilik olmasa eşim ile ömrümüzün sonuna kadar beraber kalacağımızdan 100/100 emin olurdum cünki birbirimizi cok seviyoruz.
caresizim...

okuduğunuz icin teşekkür ederim.
 
İnsan bir kere gıcık olunca, eskisi gibi olamıyor.
Bir de sevmediğiniz için, her hareketi lafı batacaktır.
Muhtemelen anneniz gelip kaldı diye kıskanmıştır.
Ama her gün beraber değilsiniz ve anladığım kadarıyla öyle ya da böyle bir şekilde sınır da koyabiliyorsunuz o yüzden evliliğinize çok etki etmesine fırsat vermeyin bence.
Eşinize de sürekli ‘annen şöyle böyle’ demeyin. Kendisi kızsa bile annesinin bazı davranışlarına kin bağlamayacaktır ‘el’ gibi . Sonuçta annesi.
ve sizi rahatsız ettiği kadar rahatsız etmeyecektir onu. Bence biraz politik olmayı öğrenmek gerekiyor.
Kayınvalide -gelin çekişmesi asırlardır devam eden ve devam edecek bir durumdur. Bu durumu idare edemeyen ve olayları iyice çıkmaza sokan erkektir.
O sebeple bence kayınvalideyi boşverin siz kocanızla bazı şeyleri halletmeye bakın😌

bebeğiniz için de , Allah hayırlısını gönlünüze göre versin.🍀
 
İnsan bir kere gıcık olunca, eskisi gibi olamıyor.
Bir de sevmediğiniz için, her hareketi lafı batacaktır.
Muhtemelen anneniz gelip kaldı diye kıskanmıştır.
Ama her gün beraber değilsiniz ve anladığım kadarıyla öyle ya da böyle bir şekilde sınır da koyabiliyorsunuz o yüzden evliliğinize çok etki etmesine fırsat vermeyin bence.
Eşinize de sürekli ‘annen şöyle böyle’ demeyin. Kendisi kızsa bile annesinin bazı davranışlarına kin bağlamayacaktır ‘el’ gibi . Sonuçta annesi.
ve sizi rahatsız ettiği kadar rahatsız etmeyecektir onu. Bence biraz politik olmayı öğrenmek gerekiyor.
Kayınvalide -gelin çekişmesi asırlardır devam eden ve devam edecek bir durumdur. Bu durumu idare edemeyen ve olayları iyice çıkmaza sokan erkektir.
O sebeple bence kayınvalideyi boşverin siz kocanızla bazı şeyleri halletmeye bakın😌

bebeğiniz için de , Allah hayırlısını gönlünüze göre versin.🍀
Cevabınız icin cok teşekkür ederim :)
Ben de sizin gibi düşündüğümden dolayı eşim ile kaynanam arasında bir sorun cıkınca her defasında kaynanamın tarafını tuttum eşim haklı olsa bile.. ama işler öyle bir boyuta geldi ki artık tutamıyorum kendimi ve ister istemez bazı şeyleri yansıtıyorum eşime..
Yinede haklısınız belki kendimi kontröl etmeyi öğrenmeliyim sonuc olarak evliliğimizin bu konu yüzünden bitmesini istemem ve eşimi seviyorum...
 
Ben netlik taraftariyim. Bir kadini Bebeginin kalbisinin sorumlu tutmak cok agir. Sahsen "kisiligi böyle" diye altdan almazdim ve görüsmeyi tamamen keserdim. Esim bana bu konuda baski yapsa alacagi cevaplar da belli olurdu. Ben sunu sevmiyorum genelde: o kisiler yapacaklarini yapiyorlar, sonra o kisilerle yine bir sekilde görüsülüyor. Neden öyle bir kisiye hizmet edeyim bir de? Esinizin bu konuda sizin tarafinizi tutmamasi hayira alamet degil. Annesini atamaz, ama size karsida bu tutumu sürdüremez.
 
Eşinle bu konuyu net bir şekilde aynen bize dile getirdiğin endişelerini belirterek konuşman lazım.
Annesine soğuduğunu evet bir daha özellikle hal hatır sormak için aramayacağını ve bu konuda her hangi bir baskı laf sokma duymak istemediğini belirtmen lazım.
Annesi konusunda haklısın başka neler yaşadınız hiç önemi yok ama bir anneyi bu şekilde suçlamak bayağı büyük bir şey. Normalde kimseyi kaynanaya karşı gazlamam. Eşimizin annesi naparsa yapsın he de geç derim. Ama bu kadın senin kalbini çok kırmış.
Lütfen bu konunun eşinle aranıza girmesine izin vermeyin.
Birbirinizin ailesine bayılmak zorunda değilsiniz. Görüştüğünüzde saygıda kusur etmeseniz olur. Birbirinize olan saygınızdan. Ama eşin senin annene neden soğudu bu konuyu da netleştir? Gerçekten var mı böyle bir şey kuruntu mu yapıyorsun?
Bu arada gebeyiz hasta değiliz. Ben her türlü ev işini yapıyorum şu an. Cam falan silmiyorum bir 30. Katta oturduğumdan. Eski insanlar neler neler yapıyormuş bu bizim yaptığımız ne ki? Çocuk tutunmayacaksa tutunmaz kısmet bu tamamen. Senin yaptığın bir şeyle ilgisi yok. Hareketli olmak iyidir gebelikte.
önce psikolojini düzelt eşinle konuşup bir şeyleri netleştir. Sonra da doktoruna görün. Vitaminlerini al kendini gebeliğe hazırla ❤️
 
Kayinvalide zor kişilik sende zor kişilik ol saygı diye susma hiç konuşmaktan çekinme sonra daha çok ezilirsin.
Birdaha hamile kalırsanız ufak tefek de olsan ilk dört ay asla iş yapma düşük genelde bu aylar olur daha önce bu deneyimi yaşadın daha dikkatli ol en kısa sürede ins hamile kalırsanız bana kalırsa biraz ertele ortalık çok kötü ne olur olmaz hemde evlilik biraz daha otursun.
 
Kayınvalide düşük yapmış bir kadına ve annesine hakaret ederken, kadın 'saygısızlık' yapmayayım diye ses etmeden odasına gidip halı desenini inceleyerek kaynananın hakaretlerinin bitmesini bekliyor. Sonra yine 'saygısızlık' olmasın diye altın varaklı kocası çağırınca tıpış tıpış gidip yanlarında oturup iyi gelin olmaya çalışıyor ve hala da kırgınım ama gidip hizmetimi de ederim, mikemmel gelinliğimden taviz vermem diyor.
Pes!
Siz bu kafayla daha çoo...k ezilirsiniz. Kendinize değer verseydiniz ne kocanız bunları size yaşatmalarına izin verebilirdi, ne de kaynananız size bunları yaşatma cesareti bulabilirdi. Kendine saygısı olmayana kimse saygı duymaz, kendine değer vermeyene kimse vermez, vermiyor işte bakın görüyorsunuz.
Lütfen kendinize gelin siz kimsenin stres topu, şamaroğlanı değilsiniz.

Ayrıca yeğen doğum günü daha küçük bir olay kalmış ama yine de o çocuğun kendi annesi doğum günü etkinliğini hazırlaması gerekirdi, neden kocanız bizde kutlayacağız dediğinde ne mana diye sormuyorsunuz.
Normalde kutlanabilir ama bazı insanlar kendi düzeni karışmasın, evi kirlenmesin, hazırlıkla ve hizmetle uğraşmasın diye de bunu yapabiliyor, var böyle adam kullanmayı seven insanlar.
Kadına sorup cevabı sizi tatmin etmezse, siz de uygun olmadığınızı ağırlayamayacağınızı söylerdiniz. Kocanız da çok istiyorsa kendi ağırlasaydı, baksanıza bütün gün yoruldum diyorsunuz. Sizden istenen herşeyi direkt kabul etmeyin, bu kadar hizmetkar gönüllü olmayın, iş buyuran çok olur sonrasında. Yapar yapar mahvolur yine de yaranamazsınız. Yaranacak bile olsanız, canınız değersiz mi ya hu.

Yani bilemiyorum da kız annesi, kız tarafı yapsa ortalığı yıkacağınız şeyleri erkek ailesi yaptığında nasıl böyle tamam ağam paşam kesiliyorsunuz aklım almıyor. Üstelik siz de hiç bir hakkı olmayan insanlar bunlar. Bazı kız ailelerine çok üzülüyorum.
 
Son düzenleme:
Kayınvalide düşük yapmış bir kadına ve annesine hakaret ederken, kadın 'saygısızlık' yapmayayım diye ses etmeden odasına gidip halı desenini inceleyerek kaynananın hakaretlerinin bitmesini bekliyor. Sonra yine 'saygısızlık' olmasın diye altın varaklı kocası çağırınca tıpış tıpış gidip yanlarında oturup iyi gelin olmaya çalışıyor ve hala da kırgınım ama gidip hizmetimi de ederim, mikemmel gelinliğimden taviz vermem diyor.
Pes!
Siz bu kafayla daha çoo...k ezilirsiniz. Kendinize değer verseydiniz ne kocanız bunları size yaşatmalarına izin verebilirdi, ne de kaynananız size bunları yaşatma cesareti bulabilirdi. Kendine saygısı olmayana kimse saygı duymaz, kendine değer vermeyene kimse vermez, vermiyor işte bakın görüyorsunuz.
Lütfen kendinize gelin siz kimsenin stres topu, şamaroğlanı değilsiniz.

Ayrıca yeğen doğum günü daha küçük bir olay kalmış ama yine de o çocuğun kendi annesi doğum günü etkinliğini hazırlaması gerekirdi, neden kocanız bizde kutlayacağız dediğinde ne mana diye sormuyorsunuz.
Normalde kutlanabilir ama bazı insanlar kendi düzeni karışmasın, evi kirlenmesin, hazırlıkla ve hizmetle uğraşmasın diye de bunu yapabiliyor, var böyle adam kullanmayı seven insanlar.
Kadına sorup cevabı sizi tatmin etmezse, siz de uygun olmadığınızı ağırlayamayacağınızı söylerdiniz. Kocanız da çok istiyorsa kendi ağırlasaydı, baksanıza bütün gün yoruldum diyorsunuz. Sizden istenen herşeyi direkt kabul etmeyin, bu kadar hizmetkar gönüllü olmayın, iş buyuran çok olur sonrasında. Yapar yapar mahvolur yine de yaranamazsınız. Yaranacak bile olsanız, canınız değersiz mi ya hu.

Yani bilemiyorum da kız annesi, kız tarafı yapsa ortalığı yıkacağınız şeyleri erkek ailesi yaptığında nasıl böyle tamam ağam paşam kesiliyorsunuz aklım almıyor. Üstelik siz de hiç bir hakkı olmayan insanlar bunlar. Bazı kız ailelerine çok üzülüyorum.
 
Inanın bana sizin dediğiniz gibi davranıp kaynanama dediğiniz gibi davransam ortalık tam karışır ve biz eşim ile bu sefer gercekten ayrılma noktasına geliriz cünki kaynanam sınır tanımıyor
eşimin de annesi sonucta atamaz görüşmeyi de ömrünün sonuna kadar kesez
ve ben sizin dediginiz gibi davraniportalığı tam karıştırırsam eğer kaynanam ile yüz yüze bakamaz oluruz.. aslında o şu an bu yaptıklarından dolayı benim yüzüme bakmaktan utanmalı ama herkes aynı olamıyor malesef.. ben onun kadar vurdum duymaz olamadığım icin suyu daha fazla bulandırmamaya calışıyorum...
 
Inanın bana sizin dediğiniz gibi davranıp kaynanama dediğiniz gibi davransam ortalık tam karışır ve biz eşim ile bu sefer gercekten ayrılma noktasına geliriz cünki kaynanam sınır tanımıyor
eşimin de annesi sonucta atamaz görüşmeyi de ömrünün sonuna kadar kesez
ve ben sizin dediginiz gibi davraniportalığı tam karıştırırsam eğer kaynanam ile yüz yüze bakamaz oluruz.. aslında o şu an bu yaptıklarından dolayı benim yüzüme bakmaktan utanmalı ama herkes aynı olamıyor malesef.. ben onun kadar vurdum duymaz olamadığım icin suyu daha fazla bulandırmamaya calışıyorum...
kesemez olcaktı...
 
Birine Bebek senin yüzünden düştü demek çok ağır bir ithamdır. Hele de bir anne adayına.. Kimse bebeğini düşüren bir anne kadar fazla üzülemez.

Ben ve ailem böyle bir suçlamaya maruz kalmışsak eğer değil konuşmak, o insanın yüzüne tükürürüm çok afedersiniz. Ben bebeğimi kaybedicem onlar cümbür cemaat evime gelip bana ve aileme bağırıp çağıracaklar öyle mi? bunu yapan sonuçlarına katlanır. Ben bu kadar buram buram cehalet kokan kimsenin hayatımda olmasını istemem. Eşiniz annesi size saydırırken alık alık ortamı mı seyrediyordu napıyordu bilmiyorum ama o da bir tuhaf adam.

Aile etkisinde kalan adamdan çocuk yapmak için kırk kere düşünün.
 
Birine Bebek senin yüzünden düştü demek çok ağır bir ithamdır. Hele de bir anne adayına.. Kimse bebeğini düşüren bir anne kadar fazla üzülemez.

Ben ve ailem böyle bir suçlamaya maruz kalmışsak eğer değil konuşmak, o insanın yüzüne tükürürüm çok afedersiniz. Ben bebeğimi kaybedicem onlar cümbür cemaat evime gelip bana ve aileme bağırıp çağıracaklar öyle mi? bunu yapan sonuçlarına katlanır. Ben bu kadar buram buram cehalet kokan kimsenin hayatımda olmasını istemem. Eşiniz annesi size saydırırken alık alık ortamı mı seyrediyordu napıyordu bilmiyorum ama o da bir tuhaf adam.

Aile etkisinde kalan adamdan çocuk yapmak için kırk kere düşünün.
cümbür cemaat geldiler ama bir tek kaynanamın sesi cıktı. Eşim o bağırırken orda değildi ve yanlış davrandığını kendisi de söylüyor ama kaynanamın hırcın davranışlarına artık herkes o kadar alışmış ki kimse bişey demiyor cünli ne desen nafile kadın bildiğini okuyor...
 
Eşim de biliyor annesinin zor bir insan olduğunu ama yinede benim onu arayıp sormamı istiyor.

Bu cümleden sonrasini okumadim. Gerek yok. Simdi satirlar boyunca kv'de üzerine hersey anlatmissindir ama bosuna yaziyorsun. Cünkü asil problem bu üstteki cümle. Bebeginizi kaybettiniz, elbette hasassin, üzgünsün ve esin, annesinin bagirmalarina çit bile çikarmiyor. Orda "benim esime bu sekilde konusamazsin, böyle bagiracaksan bu evi terk et" diyecegine, seni oturma odasina gelmeni ikna ediyor.

Ondan öncede yegenin dogum günü kutlmasida onun eseri. O onay verdi ve sonrada topu sana atti.

Ben bunu her kv'de konusunda diyorum, kv'de ile sorun asla kv'de ile degil, es ile. Her zaman. Sasmaz. Es elini masaya vuran bir tip ise, hiçbir kv'de gelinine kötü davranmaz. Hatta tam tersi, aman oglum ile kötü olmayim diye geline daha iyi davranir.

Esin herseye müsade ediyor. Yetiskin adam, gayet annesine karsi gelebilir. Benim neredeyse 4 yasinda kizim bile hayir kelimesini biliyor, kendi istediklerini dikta etmeye çalisiyor.

Trip atacaksan, ese atacaksin. Ana kuzusu olan o. Umarim degisir ama pak sanmiyorum. Bu evlilik pek iyi yerlere gitmiyor bence.
 
cümbür cemaat geldiler ama bir tek kaynanamın sesi cıktı. Eşim o bağırırken orda değildi ve yanlış davrandığını kendisi de söylüyor ama kaynanamın hırcın davranışlarına artık herkes o kadar alışmış ki kimse bişey demiyor cünli ne desen nafile kadın bildiğini okuyor...
Ne fark eder sadece kv nin bağırması? Kim böyle bir ithamda bulunuyorsa sözüm ona zaten. Siz kendinizi “o böyle, herkes alışmış” diyerek teselli etmeye devam edin. Ben kabul etmiyorum kendini deliliğe vurup her şeyi yapan insanları mesela. Ama siz etmek istiyorsunuz. Kadın size senin ve annen yüzünden diye bağırırken siz şimdi cevap verirsem kötü gelin olurum, saygıda kusur etmeyeyim, şu lafları da yutayım öyle gideyim diyerek odanıza koşturuyosunuz. Sonuç; geline tokat atarken diğer yanağını dönmedi de arkasını döndü odasına gitti diyerek kv tarafından saygısız oluyosunuz.

Ben saygıda kusur edersem ayrılma noktasına geliriz diyerek her şeyi sineye çekecekseniz üzgünüm ama burada konu açıp akıl almanıza gerek yok. Saygıda kusur edilmeyecek bir davranış değil şu kv nin sözleri.

Eşinizde de iş yok. Bu laflardan sonra annesini hala arayıp sormanızı “saygıda kusur etmemenizi” bekliyor. Sizi aile içine çıkmaya ikna ediyor. Acaip bir aile. Acaip kafalar.
 
X